|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  105 106 [107] 108 109   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarčice 2009 2. del
14.1.2009 12:25:01   
Limona
Uršika in nina166 hvala user posted image user posted image
Ampak na sliki se res ne vidi kako velik je user posted image , vsi me samo v trebuh gledajo oz. če grem kam v trgovino kar bulijo user posted image

Uršika: v bolnišnici pa sem bila še zaradi visokega pritiska, to je bilo v prvi nosečnosti, zdaj pa je normalno in ne zatekam. Malo tudi sumim, da sem se v prvi nosečnosti preveč zredila in sem imela več težav.
V drugo pa sem že začela z preveč kilogrami, ki so ostali še od prvič user posted image , tako da sem se do zdaj zredila za 10 kg.

Parents spend the first part of our lives teaching us to walk and talk, and the rest of it telling us to sit down and shut up.

Lp
Limona

(odgovor članu nina166)
Neposredna povezava do sporočila: 2651
14.1.2009 12:26:38   
petra88
Limona in barba user posted image user posted image user posted image lep buši.
glede obiskov je pa tako, jaz upam da bo v porodnišnici omejitev obiskov, ker na začetku ko sem bila vsa navdušena sem vsem govorila naj me pridejo v P obiskat, sedaj si pa tega ne želim več toliko. kakšnega že, ma ne vseh. saj če so gripe ipd potem bo ziher omejitev, pa še fajn 'izgovor' imaš. doma pa itak da stari starši pridejo pogledat, ostalo pa potem.
hmm, na tickerju mi piše, da je otrok že doma. bi moglo pisat ŠE doma user posted image

(odgovor članu nina166)
Neposredna povezava do sporočila: 2652
14.1.2009 12:29:44   
khurde
user posted image user posted image user posted image  za slikce! ful ste luštni - od otročkov in mamic, do trebuščkov!

nina, midva sva se tudi včeraj pogovarjala, da bi rekla, naj prvi dan ne hodijo.

se mi pa zdi, da tiste, ki imate že otroke in pričakujete drugega ali tretjega+, verjetno rabite še več miru, ker znajo biti starejši bolj občutljivi in rabijo čas, da se navadijo, ker je pomojem nov član ravno zanje največja sprememba.

umila sem glavo, zakurila, zdaj grem pa lah en čaj skuhat, potem moram itak obesit tisto racman podlogo za jogi, pobrat cunje in če bo bog dal user posted image user posted image user posted image  mi lahko uspe celo kaj zlikat. se izogibam tega kot hudič križa. user posted image

(odgovor članu nina166)
Neposredna povezava do sporočila: 2653
14.1.2009 12:36:56   
Anonimen
limona, vidiš, tvoj trebuh tud ne zgleda tko velik, kolkr cifra praviuser posted image

Ne nisem tam doma. Sem se pa kar precej namarala, da sem poštudirala kje si videla tisto škarfo Jaz sem doma na drugo stran ceste čisto za savinjo

a da neuser posted image a si ziheruser posted image pol pa nč....sem mislila, k je tako ime napisanouser posted image

se mi pa zdi, da tiste, ki imate že otroke in pričakujete drugega ali tretjega+, verjetno rabite še več miru, ker znajo biti starejši bolj občutljivi in rabijo čas, da se navadijo, ker je pomojem nov član ravno zanje največja sprememba.

sej tole mene mal skrbi...k bi res rada, da mamo mir k pridema domov, sploh zarad Ule, da se navadi in sprejme novega člana...pa bo kr težka, če bo nonstop kdo na vratih viseluser posted image

sam khurde, tole z likanjem maš pa res zanimivouser posted image   če bo boh daluser posted image

jst sem pa čist zgubljena, sploh ne vem kaj naj počnem, k sem sama ( za kej koristnega niti nočem vedetuser posted image user posted image )...pol greva na CSD da podpiše očetovstvo, po ulo v vrtec, južnat, sankat....pa bo dan v kraju....sam ne vem kaj naj oblečemuser posted image smučarske hlače sicer navlečem na rit, sam zapet si jih ne mormuser posted image pa dobr, mi jh naramnce gor držijo....sam na vrhuser posted image k si nič ne morm zapet čez trebuh....si bom od lubija mogla kako bundo sposodit ( če ma tolk velikouser posted image ) pa mal rokave zavihat pa bouser posted image

(odgovor članu Limona)
  Neposredna povezava do sporočila: 2654
14.1.2009 12:39:29   
kiara24

No clo malo je nehalo snežiti, tukaj ga je padlo že dobri 10cm, joj bo moj kidal ko bo domov prišeluser posted image .

Jaz pa delam že drugi gobelin ,ker je vse ostalo že pripravljeno in posprvaljeno. No danes še malo posesam spet... pol pa bo.

Zdele grem pa cunje dat prat, se mi  je malček nabralo za en stroj bo.

Ja drugače je pa res čas viroz se je že začel... v Lj je že viroza prebavil (driska in bruhanje), drugej pa prehladi in to... tako da bo potrebno biti kar fajn pazliv.

(odgovor članu khurde)
Neposredna povezava do sporočila: 2655
14.1.2009 12:42:19   
Anonimen
kiara tule je tud nehalo snežit...vsaj nazadnje ko sm čez okn pogledla je blo tkouser posted image lohk da je že spet začelouser posted image

jst mam pa polno košaro cunj za opratuser posted image pa šele sreda je.....sam čez vikend perem navadno, pa ne vem kak bo, če bo šlo tko naprejuser posted image še kak vikend uvestuser posted image

(odgovor članu kiara24)
  Neposredna povezava do sporočila: 2656
14.1.2009 12:50:50   
snikolina
Kiara tole z dvignjenimi nogami sem prakticirala, zdaj pa enostavno ne morem več, ker mi ta velik bauh pritika in ne morem dihat- tko da sam na boku še ležim, v tem položaju je pa mal težko imet noge višje od glave.

Dobro jutro.

Ja, Uršika, to je meni svetovala G, da ležim na boku in imam dvignjene noge. Pa se nekako po 10 poskusih lepo naštimam. Ampak mam še vedno otečene, mi pa fajn paše tko ležat, ker še trebušček podložim. Je prav prijetno. Dokler se ni potrebno vstati.user posted image user posted image

(odgovor članu uršika***)
Neposredna povezava do sporočila: 2657
14.1.2009 12:53:58   
snikolina
Ja, vse mate/mamo lepe bušije. Fajn jih je gledat, a ne?

Pri nas je nekaj malega snežilo, nič posebnega in se nič ne pozna. Sem pa vidla na 24 ur, da so v LJ zasipani s snegom. Pa verjetno je tudi zelo mrzlo zunaj. Preverjat pa ne gremuser posted image user posted image

(odgovor članu snikolina)
Neposredna povezava do sporočila: 2658
14.1.2009 13:25:51   
Limona
user posted image user posted image za naše bušije, vse imamo lepe in vse smo lepe nosečke z kakšno strijo ali brez user posted image user posted image

Jaz pa zdaj na veliko pospravljam in perem. Sem vse posesala, očistila kopalnico in dala prat preprogo iz kuhinje in kopalnice pa ta veliko pupo imam doma ona pa ves dopoldan gleda risanke, riše in sestavlja sestavljanke, je kar za pohvalit.
Zdaj pa nekaj pojeva potem pa moram na Ctg ga imam 1x na teden.

Kako pa bomo potem ko pridem iz porodnišnice nimam pojma. Lin bo po moje kar precej ljubosumna, malo bo kriza, ko bodo prišli dojenčka pogledat pa se ne bo nihče z njo ukvarjal user posted image
Po vsej verjetnosti bova naredila tako, da vsi ko bodo prišli (upam, da jih ne bo dosti) bodo z dojenčkom, midva pa se bova tačas ukvarjala z Lin. Upam, da bo tako funkcioniralo. Navajena je tako, da vsak ki pride k nam se večina z njo ukvarja...
Pa pripravila sem že darilo za Lin, ko bo prišla prvič v porodnišnico pogledat dojenčka, bova ji dala darilo in rekla, da ji je user posted image prinesla.

Parents spend the first part of our lives teaching us to walk and talk, and the rest of it telling us to sit down and shut up.

Lp
Limona

(odgovor članu snikolina)
Neposredna povezava do sporočila: 2659
14.1.2009 13:33:07   
Anonimen
Lin bo po moje kar precej ljubosumna, malo bo kriza, ko bodo prišli dojenčka pogledat pa se ne bo nihče z njo ukvarjal

hm....verjetno se bo vsak prej najavil in bi jst nekak obzirno dala vedet, da nej taprvo ko pridejo se njej posvetijo...nej bo prva, dojenčka pa pol še mal mimgrede pogledajouser posted image no, jst bom tko naredila, seveda pr ljudeh k vem da ne bodo zamerili....za une k mislijo pridit, pa drgač nimamo stikov pa ne vemuser posted image upam da majo tolk soli v glavi....men je to nekak logično in vedno ko smo kam šli pogledat dojenčka in nesli darilo, pa če je bil kak starejši otrok, sem nesla darilo tudi zanj, pa najprej njemu se posvetit in je on pol pokazal novega dojenčkauser posted image je zadeva čist fajn laufala....sam vsem pa to verjetno res ni jasnouser posted image

(odgovor članu Limona)
  Neposredna povezava do sporočila: 2660
14.1.2009 13:36:34   
Anonimen
pa še misel dneva user posted image

Karkoli podariš ženski, bo to obogatila.
Če ji podariš spermo, ti bo podarila otroka.
Če ji podariš hišo, ti bo ona podarila dom.
Če ji boš dal špecerijo, boš dobil kosilo.
Če ji boš podaril nasmeh, ti bo podarila srce. Vse kar dobi, pomnoži in poveča.
Se pravi, če ji boš sral, se pripravi, da pokasiraš tone dreka.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2661
14.1.2009 13:44:31   
Jancci
IZVIRNO SPOROČILO: ulla80
čeprov....kolk boš pa takrat čez rokuser posted image men nekak ni za tole pospeševanje, dokler user posted image nič ne fali je vseen boljš počakat na spontan porod....seveda sam moje skromno mnenjeuser posted image

Ma ja. sej sem danes v Oni brala intervju s tistim ameriškim dohtarjem.. me res mine, da bi sploh rodila v porodnišnici! Sam itak, da bom. Ka pa naj?? Pa nekak se bojim nasprotovati mnenju zdravnika, kljub temu, da so pred malo več kot tridesetimi leti moji mati zlo zlo zaj... če bi poslušali njo in njene filinge, bi imela jest zdej še enega bratca, tko pa je žal en dan pred porodom umrl. Pol pa vedi kaj je boljš pa kolk časa se dete dobro počuti??? user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: barba
Ej, Jancci pol sva se pa srečale! Jst sem bla tud na amnio dons. Pa mam naslednjo sredo spet. user posted image  Ti je Urh delal amnio?

Ja, vrjetno sva se res videli. user posted image   No, če se še kdaj srečava, te bom pa pocukalauser posted image  
Ja dr. Urh je bil danes. Kako pa to, da ti je ctg šele v petek naročil? Jest sem šla kar takoj po sicer neuspeli amnioskopiji. A teb jo je lahko naredu? No kakorkoli, če ne prej bo zgleda akcija v ponedeljek. Neki mi je to kar naenkrat blizu user posted image  Krizica!!!  user posted image

Zdej sem 1 uro kidala sneg ko en norc. Boljš, da me ni kdo vidu, ker že itak mislijo da sem mal ubrisana, ker vsak dan skačem okol.. pol pa da še celo dvorišče (za cca 6 avtomobilov) skidam.. bi me pa vrjetn kšna mama v norišnico peljala. user posted image

Zdej bom pa še res izklopla telefon, ker se mi ne da več poslušat eno in isto sranje!!! Dost mam tega folka! user posted image

Danes greva k taščici na kosilo! Upam, da bo kej dobrega, pa veliiiiik, ker sem že ful lačna! user posted image

Lepo in radi se (s)mejte!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2662
14.1.2009 13:49:27   
African queen
Ojla punce!

Kako ste kej?A je še kaj novih dojenčkov??

A se je saša javila?Me res zanima kako je z njo in malim Anžetom.

Mi smo drugače v redu,lepo napredujemo.V 14ih dneh je Noah pridobil 370 gr user posted image user posted image ...v ponedeljek ga bova z babico pa prvič skopale,komaj čakam.V torek pa že imava prvi pregled pri pediatru...joj,kako čas beži,kmalu bo že en mesec star.

petra,v šemp.pordnišnici so omejeni obiski-v sobo lahko pride le mož,bratci in sestrice...ostale obiske lahko sprejemaš v tistem prostoru tam med porodnim blokom in oddelkom.

Zdej šibam,ker tamali joka.LP

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2663
14.1.2009 13:51:36   
crtka
IZVIRNO SPOROČILO: uršika***

Ojej. Jaz sem pa mislila, da nisem edina s temi udrtinami v nogah, pa očitno semuser posted image
Ja, doma so čist navdušeni nad temi luknami, jih tko radi gledajouser posted image user posted image user posted image

Če boli? Niti ne, sam tak zoprn občutek je, pa vroče imam noge skoz. Drugače pa seveda ko dam štunfe dol imam tut udrto, pa če je kak vzorček na nogavicah se mi pol kr pozna- pa imam same take, ki so dost široke, pa samo do gležnjev,.... mah, samo upam, da bo po porodu takoj tole izginl, ker si ne morem skor nč več obut- zdaj še od kopitarne natikače komaj do polovice spravim goruser posted image

Lunica izcedka pa ni več, pa še vseen z brisačo naokol hodim- saj ko pa ne bom, se bo pa vscal vse ven- po vsej verjetnosti na itison al pa postlouser posted image

Jaz grem tut pančat, pa ne vem, če bo moj dans za akcijo, da mal ""kao""pospešimo dogajanjeuser posted image
nočko babe kolerabeuser posted image

Sm tudi jst v prvi user posted image bla tako fajn zatečena, pa so mi že po eni uri po porodu noge splahnele, mi je prov moj slikal noge, je blo fajn videt bele črte kamor me sonce ni prijelouser posted image .
Sm dala eno slikco gor.
user posted image

(odgovor članu uršika***)
Neposredna povezava do sporočila: 2664
14.1.2009 13:56:40   
kiara24
Jancci- ti si pa taprava, kar skidala si vseuser posted image , malo bolj bi pa res alhko pazila ,ajz ne grem niti slučajno to narest enkrat sem že pa nibilo nič kaj prevč dobrega za psoledice... tako da svaka ti čast. Mislim pa da če te je katera od sosed videla da je res mislila da nisi pri pravi....user posted image sorry tako se reče!
Upam, da nisi huda!

no ja pri meni je vse skupaj že lepo letelo v sušilca, pol pa lepo ven vse skupaj pa zravnat pa takoj v omare ostalo pa takoj polikat.user posted image   Pol mama pa spet gmah do vikenda.

Mene pa ful boli spodaj tako kot v zadnje samo da je v zadnje špikalo,na vsake tolk časa. Danes pa ne špika ampak boli. In to ni prijetna bolečinauser posted image .

Evo grem gledat kaj dogaja na šporget, ker kuham jepšren da ga bova danes jedla nekja pa ga bom dala v skrinjo pa potem.user posted image

Uživajte.

(odgovor članu Jancci)
Neposredna povezava do sporočila: 2665
14.1.2009 14:17:27   
Jancci
Kiara ni panike! Nč užaljena.. zaka le? Takle mamo.. user posted image

(odgovor članu kiara24)
Neposredna povezava do sporočila: 2666
14.1.2009 14:55:26   
kiara24
ok.user posted image samo preverjam.
jaz grem pa sedaj balkone pomest, ker je snegi gor, samo moram pazit ker ful drsi.

Ker nobene ni najbrž kuhate kosilo ali pa ste se šle sankatuser posted image .

Tle je ta sneg itak spet začel, tako da ga bo očitno kar namedlouser posted image , kar pa meni sploh ni všeč.

Se vam kasneje še kaj pridružim, pa vidim če ste kaj bolj čvekale.

(odgovor članu Jancci)
Neposredna povezava do sporočila: 2667
14.1.2009 15:10:12   
Zvezdica
Barba...kok je pa mala luštna user posted image Trebuh skor tak k mojuser posted image

Tale mreža mi je všeč ampak halo 200€ vse skup...ma pretirano. Pa pol rabiš še tok enih stvari.... se mi zdi da full pretiravajo. Glej, vozek  + lupinica cca 700€, pol maš sobo, različno kok kdo da, pa potem, vse te finese, slingi, ležalniki, ne vem kva, pa cotke, pa na konc ugotoviš, da pol stvari ne rabiš. Meni se zdi čist preveč. Pa ne da škrtarim, sploh pri otroku ne, sam če hočeš met vse rabimš še 100m2 stanovanja sam za te stvari.

Limonca, kot da bi sebe slikala user posted image user posted image user posted image user posted image . Maš še glih trenirko kot jastuser posted image
Aja, ta tekanejev čaj je meni na začetku full pomagal, zdaj pa tko zatekam da sem raje tiho. je pa res da jem NORMALNO, ker zadnjih 10 dni se ne bom ničemur odrekalauser posted image Se bom itak potem k bom dojila.

Limonca, tvoja lina je nekaj mes. mlajša k moj, ja in verjamem, da bo tud pr nas kriza. Sicer sem vsem povedala, da naj se najprej njemu posvetijo, potem pa lahko še tamalga pogledajo. Mislim, da bo tako najbolje.

AQ o kok lepo te je brati. Kaj...Noah bo kmalu 1 mesec?!?!? Ma ne morem verjet, da gre tako hitro. Ja saša se nič ne javi, jo bom mal pobarala prek smsauser posted image

Crtka... NOGE, meni obakrat. GROZA je pa še bolijo meuser posted image

Grem k tamalmu, ker spet sam čveka kako sem za račuser posted image

i belive i can fly....

(odgovor članu barba)
Neposredna povezava do sporočila: 2668
14.1.2009 15:46:36   
khurde
men so vsi ti dodatki za otroka strašno všeč, samo kaj, ko nimam denarja za vse, kar se spomnijo. user posted image  ok, v sling sem investirala, ker je to res nekaj, kar mi je všeč, pa upam, da ne bo samo meni, da se bo nekdo rad nosil notri. samo bi pa rada imela še kak drug sling, pa bom kar mami okupirala, da ga sešije, ker ima te stvari ful rada.

ležalnik bi imela, pa ni priporočljiv, sem ravno danes nekje na netu brala o tem, pa sedaj ne najdem več. imela bi tudi to gugalnico, pa je draga in no way, da izbrskam denar za to, mogoče se jo kdaj spravim sama narediti. potem bi imela igralno podlogo, pa me je skor kap, ker v mullerju stane 70 evrov, na amazonu je 40, samo je ne dostavijo v slovenijo. tako da razmišljam, da bi mi mami naredila podlogo, jaz bi gor vzorčke našila ali pa narisala, probala loke naredit s hulahop obročem, pa kupila igračke za gor navesit ali pa jih kombinirala s kakšnimi liki, narejenimi iz kakšnih modelirnih mas.

v bistvu je ful enih želja, samo res pa je, da večina zadev ni nujno potrebnih in da so bolj plod marketinških akcij. sem pa na neki tuji spletni strani en čas nazaj videla, da imajo sling privezan tudi nad posteljico, ca. 15 cm nad ležiščem in da otrok leži v njem, podobno kot v tisti gugalnici.

(odgovor članu Zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 2669
14.1.2009 15:52:45   
khurde
aja, pri nas ful sneži, je spet začelo. user posted image user posted image user posted image  pol ure nazaj jim je uspelo prvič splužiti. moj se je danes ful dolgo vozil v službo in sem mu rekla, da se sam še to manjka, da namede snega do amena, potem pa se bitjece odloči priti ven... user posted image user posted image user posted image

seznam aktivnih čvek, ki so med nami še v enem kosu in ki imajo PDP blizu (ne glede na to ali so v + ali -): user posted image

12.1.09
jancci       (1,0)     31    pregled: 12. 1.        user posted image            KR
14.1 09
petra88    (1,0) )  20  pregled:  12.1.          user posted image           NG

15.1.09   
barba     (2,1)     27    pregled:  14.1           user posted image           KR
16.1.09
snikolina  (1,0)    29   pregled:                     user posted image               
------------------------------------------------------------------
ta je pa najbolj sumljiva:
9.1.09
niia       (1 ,0)       26     pregled:                  user posted image     

(odgovor članu khurde)
Neposredna povezava do sporočila: 2670
14.1.2009 16:05:51   
_kathy_
Hej babe!user posted image
Mene zanima, če je šla katera po te vložke oz. lističe za ugotavljanje plodovnice? Jst sm jih danes iskala v lekarni, pa mi je farmacevtka rekla, da nimajo tega in da tudi ne ve, kje bi se to dalo kupit.user posted image user posted image

Končno si se nama pridružil!

(odgovor članu khurde)
Neposredna povezava do sporočila: 2671
14.1.2009 16:10:09   
_kathy_
lunica12, pa se ni danes še nič javila?

Končno si se nama pridružil!

(odgovor članu _kathy_)
Neposredna povezava do sporočila: 2672
14.1.2009 16:14:52   
snikolina
IZVIRNO SPOROČILO: _kathy_

Hej babe!user posted image
Mene zanima, če je šla katera po te vložke oz. lističe za ugotavljanje plodovnice? Jst sm jih danes iskala v lekarni, pa mi je farmacevtka rekla, da nimajo tega in da tudi ne ve, kje bi se to dalo kupit.user posted image user posted image

Ja, jaz sem mislila danes it ponje, pa mi ne znese, ker je začelo snežiti, moj pa se vrne domov šele okoli 20 ure-takrat pa je lekarna že zaprta. Peš pa ne grem nikamor.

(odgovor članu _kathy_)
Neposredna povezava do sporočila: 2673
14.1.2009 16:16:14   
snikolina
ta je pa najbolj sumljiva:
9.1.09
niia (1 ,0) 26 pregled:

Se mi zdi, da niia že carta. user posted image user posted image

(odgovor članu khurde)
Neposredna povezava do sporočila: 2674
14.1.2009 16:19:02   
snikolina
ležalnik bi imela, pa ni priporočljiv

Meni ga je prijateljica posodila. Ga je mela za svojega sinka in mali je užival notri. Se da nastavljat ležišče.
V vsakem primeru bi ga nabavila. Ker bo itak notri samo ko bom kuhala. Da imam malega na očeh.
user posted image

(odgovor članu khurde)
Neposredna povezava do sporočila: 2675
Stran:   <<   < Prejšnja stran  105 106 [107] 108 109   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  105 106 [107] 108 109   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.