|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  96 97 [98] 99 100   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: ***Avgustovčki '08 - 3.del***
14.1.2009 13:07:32   
Neža7
Tukaj sem naša glede gluten.....

When should I introduce wheat and other foods containing gluten to my baby?
The UK Department of Health states that these foods should not be introduced before baby is at least 6 months of age and should NEVER be used as first weaning foods for a baby with a family history of coeliac disease or allergies. There are no official recommendations currently available in the US.

This BBC article states how experts believe that introducing gluten to a baby's diet during the first 3 months of life increases the baby's risk of developing coeliac disease by 5 times. It also indicates that the risk is high if the introduction of gluten is delayed past 7 months.

Mislim, da Neža slišim, da moram iti user posted image

11.07.2008 ob 10:32 se je nama pridružila najina Neža. Težka 2260g in velika 45cm

09.12.2009 ob 10:58 se je nama pridružil najini Aljaž. Težek 3400g in velik 52cm

(odgovor članu Neža7)
Neposredna povezava do sporočila: 2426
14.1.2009 13:09:59   
gajka
Erin - pri nas smo se prvič matrali z riževo kašico (če malo riževe v mleku že šteje za GH) 20.12., s korenčkom pa 23.12. Za seznam...

< Sporočilo je popravil gajka -- 14.1.2009 13:15:21 >

(odgovor članu gajka)
Neposredna povezava do sporočila: 2427
14.1.2009 13:15:37   
Neža7
IZVIRNO SPOROČILO: gajka

IZVIRNO SPOROČILO: Neža7
gajka.... Ali se prav spominjam, da si tudi dala Roku OVSENA kašico? Ali se tudi dobila brez glutena? Neumna vprašanja, 100% se da dobit brez glutena. user posted image

Ja, sem dala... user posted image To pa zato, ker sem se malo naveličala samo riževe, pa sem za spremembo ovseno vzela, potem sem pa šele čez 3 dni ugotovila, da je gluten not... Sem v trgovini prebrala samo, da je od 4. meseca naprej...user posted image Mah, kakšne alergije takrat ni pokazal, ampak sem potem vseeno šla preventivno nazaj na riževo kašico.

Potem sva na istem user posted image  2 paket riževo smo že končale zato sem mislila, da bom nekaj novega dala. Moj je tudi od 4 mes naprej.user posted image Po tistem sem gledala, da vse kašic od Milupa (tisto, ko jaz imam) vsebujejo gluten....
Hvala, mislim, da bom enako naredila, čeprav ji nič ne manjka.

11.07.2008 ob 10:32 se je nama pridružila najina Neža. Težka 2260g in velika 45cm

09.12.2009 ob 10:58 se je nama pridružil najini Aljaž. Težek 3400g in velik 52cm

(odgovor članu gajka)
Neposredna povezava do sporočila: 2428
14.1.2009 13:20:14   
Zoja Miša
Bambi, super za prespano noč! Jaz bi tudi tako!user posted image

Vilika, meni je patronažna rekla, da lahko mešaš kakor ti paše, da kako pa otrok ve, da mi to ne jemo?user posted image  Mi je povedala zgodbo ene mamice, ki je med vse mešala banano, pa je otrok vse jedel, ja tudi med pire.user posted image

Kaj govorim....ja saj res, bom tiho, saj bi imela res še kako štručko.user posted image Samo nosečnost naj bo boljša

Gajka, ja to zna bit problem. Pa še tvoj te bo kregaluser posted image

Anita, dober tek! user posted image

Dežujeuser posted image , pa še malo prej je medlo ko pri norcih. Bili zunaj, sem gazila po snegu. Ma ni lahko tale vozek gurati, po mojem zaradi sprednjega diskauser posted image . Sem prav zašvicala, Kaja Lina se mi je pa iz vozeka smejalauser posted image .

Naty, super, da je Nejc navdušen, sedaj boš pa ležje zadihala, Nejc bo pa tudi cel drug, ne?user posted image
Erin je pridna!!!!user posted image user posted image user posted image

Budnica

Vloga mamice je najlepša vloga na svetu...
Kaja Lina 11.8.2008

(odgovor članu bambi14)
Neposredna povezava do sporočila: 2429
14.1.2009 13:23:05   
Neža7
Sem našla, da ZDROBOVO ŽITNA KAŠICA je brez gluten in je od 6 mes naprej user posted image  Bom moža poslala jutri user posted image

(odgovor članu Neža7)
Neposredna povezava do sporočila: 2430
14.1.2009 13:32:45   
anita goitan
ma kako je tole cepljenje, a ni za vse enakouser posted image , recimo Zoja dobi 3.pikico šele 3.3. ko bo skor 7m in takrat tudi posvetovalnica, kar je men prou ok,  ene čitam majo pa bolj pogoste te posvetovalnice, to bo tejka  vedla a

Zoja, 14.08.2008

Ula, 19.01.2010

(odgovor članu Neža7)
Neposredna povezava do sporočila: 2431
14.1.2009 13:34:20   
matejchi
anita "tračarca" kako nam lahko zamolčiš, da je Saša Lendero noseča??

27.01.2004 - ŽIGA 20.08.2008 - MARUŠA
RD RR
Na svetu si, da gledaš sonce. Na svetu si, da greš za soncem. Na svetu si, da sam si sonce in da s svetá odganjaš - sence. (T. Pavček)

(odgovor članu anita goitan)
Neposredna povezava do sporočila: 2432
14.1.2009 13:35:27   
anita goitan
IZVIRNO SPOROČILO: matejchi

anita "tračarca" kako nam lahko zamolčiš, da je Saša Lendero noseča??

user posted image ma ne me jeuser posted image , končnooo da bom lahko vsaj spala, skoz me je skbelo kdaj jima bo uspelouser posted image user posted image user posted image user posted image čitam da skor 3m je, uau http://24ur.com/ekskluziv/domaca-scena/sasa-lendero-koncno-noseca.html

< Sporočilo je popravil anita goitan -- 14.1.2009 13:36:54 >

Zoja, 14.08.2008

Ula, 19.01.2010

(odgovor članu matejchi)
Neposredna povezava do sporočila: 2433
14.1.2009 13:46:12   
naty13
cepljenje -mi imamo drugega  pri pol leta, tretjega pa pri 9ih m. Pri nejcu sem mela pa pri 3m, 4,5m in 6m.user posted image Ne vem, kje je fora, kar nekaj spreminjajo.user posted image

pa pa

Neposredna povezava do sporočila: 2434
14.1.2009 13:48:10   
gajka

IZVIRNO SPOROČILO: anita goitan

ma kako je tole cepljenje, a ni za vse enakouser posted image , recimo Zoja dobi 3.pikico šele 3.3. ko bo skor 7m in takrat tudi posvetovalnica, kar je men prou ok,  ene čitam majo pa bolj pogoste te posvetovalnice, to bo tejka  vedla a

Pri na je bilo cepljenje pri 3m, 4m in zdaj naj bi bilo pri 6m, ampak zaradi prehlada ne vem, če bo.

Neposredna povezava do sporočila: 2435
14.1.2009 13:51:27   
anita goitan

Pri na je bilo cepljenje pri 3m, 4m in zdaj naj bi bilo pri 6m, ampak zaradi prehlada ne vem, če bo.

ja pr naju pr 3m, pr 5ih in 3.pikica bo pr 6,5m

bo treba vn da mi zaspi

Zoja, 14.08.2008

Ula, 19.01.2010

(odgovor članu gajka)
Neposredna povezava do sporočila: 2436
14.1.2009 13:59:30   
tinka14
mi mamo pr 3m, 4,5 m in 6 m, če je vse ok. sem zadnjič brala, da mora bit minimalno 6 tednov med enim in drugim cepljenjem, ni pa problema če je več, tk da je vse to ok!

mi2 sva bla tut na sprehodu, fajn je gazit po snegu!

Neposredna povezava do sporočila: 2437
14.1.2009 14:00:46   
MATEJKA_
CEPLEJNJA so vsake 4 tedne, običajno se začne pri 3. mesecih. pri nas pa je bilo pri 3,5 mesecih, ker je imela premalo kg. za 1. cepljenje je namreč pogoj vsaj 5kg. no, tako so vsa cepljenja pri naši za 2 tedna zamaknjena.

vidim pa, da ste nekatere pohitele z gosto hrano. no, mi imamo od pediatrinje prepoved do 6. meseca zaradi morebitnih alergij (jaz imam sicer samo alergijo na pike žuželk in sonce) in zaradi tega, ker otrok pred 6. mesecem vse te hrane ni sposoben dovolj dobro prebavljat.

glede glutena - kosmiči imajo vsi napisano od katerega meseca naprej so primerni za otroka, tako, da je potrebno samo to upoštevat. če pa že ima kateri od staršev težave z glutenom, pa je potrebno točno gledat kje piše, da so brez glutena.

Neposredna povezava do sporočila: 2438
14.1.2009 14:50:22   
tejkaz
Cepljenja - 3, 4.5, 6 mesecev, naslednja posvetovalnica 9.m, naslednje cepljenje 1leto,  naslednja posvetovalnica 1.5 leto, naslednja posvetovalnica in mislim da tudi cepljenje 3leta.

Mi imamo itak čist mimo zaradi bolezni.

Eva - 26.11.2006
Jaša - 3.8.2008

(odgovor članu MATEJKA_)
Neposredna povezava do sporočila: 2439
14.1.2009 15:03:35   
matejchi
tejkaz a si ti medicinska sestra ali kaj takega???

27.01.2004 - ŽIGA 20.08.2008 - MARUŠA
RD RR
Na svetu si, da gledaš sonce. Na svetu si, da greš za soncem. Na svetu si, da sam si sonce in da s svetá odganjaš - sence. (T. Pavček)

(odgovor članu tejkaz)
Neposredna povezava do sporočila: 2440
14.1.2009 15:04:31   
Erin
  user posted image

.DRUGA "NEOBVEZNA" CEPLJENJA:
  • gripa (samoplačniško, obnavljanje vsako leto jeseni)
  • klopni meningoencefalitis (samoplačniško, 3 odmerki z pričetkom cepljenja pozimi, obnavljanje čez 3 leta)
  • norice (samoplačniško, 1 odmerek do 12 let, drugače 2 odmerka)
  • okužba s humanimi virusi papiloma (samoplačniško, za dekleta priporočljivo do 12 leta)
  • pnevmokokne okužbe (samoplačniško, 1 odmerek, obnavljanje čez 5 let)
  • rotavirusne okužbe (samoplačniško, dojenčki po 6. tednu do otrokovega 24. tedna starosti (6. meseca)).

vir:   http://otrocarije.blogspot.com/2008/08/cepljenje-otrok.html

< Sporočilo je popravil Erin -- 14.1.2009 15:09:31 >

*Kdor upa-vztraja-kdor vztraja - ZMAGUJE!
**Poražen si šele takrat, ko se sam predaš.
***Zmagajo tisti, ki verjamejo, da to zmorejo.

(odgovor članu tejkaz)
Neposredna povezava do sporočila: 2441
14.1.2009 15:06:31   
tejkaz
IZVIRNO SPOROČILO: matejchi

tejkaz a si ti medicinska sestra ali kaj takega???

A ti izgledam??

Eva - 26.11.2006
Jaša - 3.8.2008

(odgovor članu matejchi)
Neposredna povezava do sporočila: 2442
14.1.2009 15:06:58   
buhtlčk

Krysia-Rok
Anita- Zoja
Košuta- Teodor
Matejka- Pia

Čestitke našim današnjim petkam!

(odgovor članu ozziebo)
Neposredna povezava do sporočila: 2443
14.1.2009 15:10:27   
nyna84
Ojla!
Jaz sem obupala, sem še vedno skoraj 20 strani za vami. user posted image  Trenutno sem na 80. strani.
Pri nas smo vsi ok, Lana se že kotali s hrbta na trebuh - jo morem stalno obračat nazaj, da se ne krega. user posted image
Pa zdej se je začela stegovat proti tisti stvari ki jo želi, tako da že pokaže tudi pri kom se hoče pestvat - se kar nagne s stegnjenimi rokicami v tisto smer, kamor hoče. user posted image  Pa ko jemo, more bit obvezno tudi ona zraven nas, samo toliko da sedi in opazuje, če ne je huda in začne tako užaljeno jokat. Je zanimivo, zdej so že toliko stari, da se počasi že kaže njihova osebnost, pa marsikaj se jih že da razumet. user posted image

Pri GH smo še vedno le na rižolinotu (1x na dan 50 ml), pa zdej sva 2 dni probale korenček, da se privadi okusu. Danes je na vrsti spet krompir - vzadnjič ji ni bil preveč dober, bom danes spet probala.
Hvala vsem za čestitke za obmesečnico. Jaz tudi čestitam vsem, ki praznjujejo in so praznovali. user posted image user posted image user posted image  Gre hitro čas ane?

Tudi pri nas je bilo cepljenje pri 3 in 4 mesecih, zdej bo spet cepljena pri 6 mesecih.
Posvetovalnico smo pa mi imeli pri 1,2,3,4 m, zdej pri 5 pa ne. Jo imamo spet pri 6 mesecih.

Tuki je po tleh cca 3 cm zmrznjenga dežja, pa vse je v ledu. Groza, ni za hodit iz hiše, se lahko še pobijem kje, tako drsi.

Aha, budnica.

Sem iz Posočja in nisem Gorenjka ;)
http://www.radio1.si/strani/Fun.aspx?ID=20254&LNK=7

(odgovor članu gajka)
Neposredna povezava do sporočila: 2444
14.1.2009 15:13:28   
anita goitan
sam Tolminc je  pa men ful dobr in vedno čekiram če ga bo kdaj ta dobr sosed znižal, ma ja
čaw nyna84 a si skidala dnsuser posted image

Zoja, 14.08.2008

Ula, 19.01.2010

(odgovor članu nyna84)
Neposredna povezava do sporočila: 2445
14.1.2009 15:22:08   
nyna84

sam Tolminc je  pa men ful dobr in vedno čekiram če ga bo kdaj ta dobr sosed znižal, ma ja
čaw nyna84 a si skidala dnsuser posted image

Ma ja, sej dobim pruh. user posted image  Je tko namočeno vse, pa še zmrznjeno, da ne bomo nič kidali. Bomo kar sol posuli čez. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2446
14.1.2009 15:22:11   
anita goitan
na pa jo manjka, pol vrečke čipsa user posted image

boga sayuri kje ona pluži s patrijouser posted image

Zoja, 14.08.2008

Ula, 19.01.2010

Neposredna povezava do sporočila: 2447
14.1.2009 15:26:34   
nyna84
Tolminc - si mislila verjetno sir, ane? Dober ja, sam se hitro prenajem iste vrste sira, tako da kupim vsake toliko drugega. Moj user posted image  je nor na sir, ga poje na kile. user posted image user posted image

(odgovor članu nyna84)
Neposredna povezava do sporočila: 2448
14.1.2009 15:36:54   
gajka
Gluten je po novem tudi pri nas dovoljen po 6. mesecu, razen, če je v družini že alergija na gluten. Kar se pa prirastka pri teži tiče, je pa osnovno pravilo, da mora otrok do 6. meseca svojo porodno težo podvojit in je pri tem nepomembno, koliko je šel gor v posameznem mescu.
Tale naša patronažna se me bo še nažrla, jo skoraj vsakič napadem s kakim vprašanjem, ko pride očetu nogo previjat. user posted image

(odgovor članu nyna84)
Neposredna povezava do sporočila: 2449
14.1.2009 15:39:10   
gajka
Aja, pa pri avtu se je res očitno akumulator spraznil. Je prejle brat svojega zraven postavil, pa kleme gor, pa vruuuum! user posted image

(odgovor članu gajka)
Neposredna povezava do sporočila: 2450
Stran:   <<   < Prejšnja stran  96 97 [98] 99 100   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  96 97 [98] 99 100   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Carski rez: ima oče pravico do dopusta?
Carski rez velja za zahteven način poroda, po katerem mamica potrebuje posebno nego, da ne bi prišlo do neljubih komplik...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...

Kako bi reagirali ..
Admin

če bi šel vaš mož na kavo z bivšim dekletom, ki je že leta ni videl, da se malo "pogovorita"?