Anonimen
|
Zdiš se prijeten in 16 let je kar dolga, zato razumem za krize. Sem se pa spodtaknila, ko si omenil, da si zadirčen. Jaz te tudi vidim bolj v tej luci in ne odnosa v smislu zena ne ve, kaj ima, kot pravi vecina. Poleg tega, da si na nek nacin zadircen, se mi zdis do zene posmehljiv, se bolj pa posestniski. To ni osnova za ljubece, ampak za suznjelastniske odnose. Zena ni tista, ki ti je kvarila tvoj odnos do tretjerojenca, svoj odnos do njega si si pokvaril sam, s tem, da si od zene na nek nacin zahteval, da se obnasa tebi sprejemljivo. In ko se ni, se na njo zgovarjas, da ti je pokvarila odnos z otrockom. Ja, lepse je, ce je druzina harmonicna in oh in oh sploh hepi...ampak da mi bo pa kdo s svojim odnosom vplival na to, da mi z otrokom ne more biti lepo? Ja, pa kaj se. Po sestnajstih letih veze nekako spoznavas, da tudi sam v veliki meri vplivas na odnose, ne? Glej, tista likanja in ne likanja in ostalo gospodinjstvo...ja, fajn, je, da so cim prej opravljena, to je pa tudi vse. Niso odraz ljubezni, ampak prej logisticna postavka v druzini, ki jo je fajn skupaj spravit tako, da nam ostane cas za tisto, kar nam je pomembno in v cemer uziva druzina. Posode ne pomivam zato, da nekomu pokazem, da ga ljubim, ampak zgolj zato, da ne bo umazana, ker v nasi druzbi vecinoma vlada nek standard ciste posode. Moj odraz ljubezni so dotiki, so poslusanja, so razumevanja, tisine, sprehodi in vse tiste, kar veseli naju skupaj in kar veseli nekoga drugega pa pocnem to tudi zato, ker ga ljubim (pa jaz vecino stvari se iz radovednosti). To so odrazi ljubezni in ne zlikane obleke. Vendar sam tega ne vidis, ker si prevec zaletav, prevec vase zagledan, predvsem pa prevec posestniski. Spremeniti bos moral sebe in svoje vzgibe, ce zelis, da tvoja dejanja v zeni vzbudijo ljubezen. To, kar delas sedaj, samo prilivas na ogenj.
|