Gina
|
Ja, to je pogost pojav. Moj ex tudi sedaj počne vse reči, katere z mano ni. Prej se je norčeval, ker jaz ne maram mesa, zdaj je vegetarianec, poje manj mesa kot jaz, prej se je norčeval iz joge, zdaj je zagrizen jogist, prej ni šel na noben izlet z mano, zdaj gre 2x na leto v tuje kraje, prej smo morali živeti s taščo, zdaj živi raje v najemu, ker ne more ta nova tako živet s tako grozno žensko.... Pa ni res, da sem se mu jaz pustila. Tukaj brisačkarica se po dolgem času ne morem strinjat s tabo. Nisem mu. Zato pa sva se kregala. Je pa res, da mene ni imel toliko rad, da bi za mene to bil pripravljen storit. Enostavno mu ni bilo. Za zdajšnjo mu je pa vredno te iste reči naredit. Ima jo rad. Rad z veliko začetnico. Mene pač ni imel toliko rad. Očitno mu tudi jaz nisem nudila tiste reči, ki jih je on rabil, vendar mu jih niti ne bi mogla nudit, če bi se razpočila. In a veš, jaz sem vesela, da je temu tako, da sva šla vsak svojo pot. Če me ni imel dovolj rad, ni bil srečen ne on ne jaz. Ne moreš gledat vse iz zornega kota, zakaj pa zanjo naredi, zame pa ne? Pač ne. Saj to ne pove nič o tebi. Samo o njegovem okusu in o tem, kaj njemu ona pomeni, ti pa ne. Pa kaj? Saj boš vredna ljubezni nekoga drugega. Saj si tudi ti zaslužiš nekoga, ki bo enakovreden partner, ne pa ležal ko klada pred tv-jem, ti boš pa delala. Vsaka zavist je nevednost. Tudi to je res. Včasih vidimo zgolj reči, ki smo jih pripravljeni videti. Poleg reči, ki jih zanjo počne, pa jih zate ni, ima zihr še vedno vse svoje stare fore, ki so ti šle tako zelo na jetra. Moj ex recimo še vedno čisto vsako popoldne spi nekaj ur skupaj, žena preživlja popoldneve sama z otrokom, ali pa vsi trije drnjohajo. Pa noče delit denarja, imata vsak svojega, pa špila igralca pred ljudmi, pa hoče da je doma vse sterilno, pa spi v drugi sobi kot ona, ker ta mala joka....pa vse sorte drugih reči, ki jih nisem marala. Ne samo ne marala, zamerila sem mu jih. Vidiš, tudi tvoj ima še vedno vse stare fore, ki si mu jih zamerila. Vidiš pa samo tiste, ki jih je slučajno pa vendarle spremenil. Vzemi vse skupaj v kompletu in sprevidi že enkrat, da če je šel, že nista bila za skupaj. Dal ti je možnost, da si najdeš svojo srečo. Vzemi to kot darilo, ne kot nekaj slabega. Saj pravim, zavist je nevednost.
|