Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Marčevke 2009 - 3. del 9.1.2009 11:15:21
|
|
|
|
Pupa7
|
sej sm vedla, ko bom pa gor, pa nobena ne bo nč pisala in bom spet mela samogovore, al je to zato, da vas grem nazaj brat
Leonard 27.3.2009 19:02, 4000 g in 54 cm :) 28.4.2009 5500g in 58,5cm :) 25.5.2009 6780g in 65cm :)
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 3. del 9.1.2009 11:19:11
|
|
|
|
Pupa7
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tulipan12 IZVIRNO SPOROČILO: Tijaša Pozdravljene! mene nekaj zanima, na zadnjem pregledu mi je G naredila uz-rast ploda in mi ugotovila,da imam premalo plodovnice in da bo uz ponovila čez 14 dni.Sem pa v 32t nosečnosti.Zakaj premalo plodovnice? Pa še nekaj,glede vozičkov... . Kakšni so vozički od peg perego 3fix modular sistem...oz 3 v enem voziček,lupinica in košara,če katera ve.Oziroma kaj priporočate? LP,Tjaša Zakaj pride do tega, da imaš premalo plodovnice, mi ni čisto jasno, je pa res, da se otrok slabše razvija, če je je premalo. Ti je kaj omenila G. v zvezi s tem? Tudi jaz sem na samem začetku gledala ta voziček, ker se mi je zdel tak varen in iz vseh strani zaščiten, sam me je motilo to, da ima full mala kolesa. So pa lahki in po mojem za take fine sprehode po pločnikih in nakupovalnih centrih dobri, za neki teren pa ravno niso - to je moje mnenje. Jaz sem bolj športne narave (oba z dragim) in sva se odločila za Muro Maxi Cosi4, ker sva hotela takega bolj "terenca" - sva doma 15 min peš do Pohorja, sam je pa voziček težek in bom imela malo težave ga v avto spravit... ampak vse itak nima noben! ma, vse ma moj je terenc, lahek za spravit skup in dat v avto, zasede malo prostora in lahek je slikco najdeš v mojem albumu, je pa ferrari hahaha high trek
Leonard 27.3.2009 19:02, 4000 g in 54 cm :) 28.4.2009 5500g in 58,5cm :) 25.5.2009 6780g in 65cm :)
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 3. del 9.1.2009 11:21:46
|
|
|
|
Pupa7
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tulipan12 Jaz z otrdevanjem trebuha še nimam nekih hudih izkušenj, včasih mi otrdi ponoči, ampak se mi zdi, da kar celi trebuh, ne pod ali nad trebuhom - takrat imam tudi full krče. Mislim, da je to maternica, ki se širi in ni hujšega. Meni je dala bolniško moja G. in ne osebna zdravnica, ti pa po mojem lahko da nadomestni zdravnik, ker če imaš npr. angino kakšne 3 dni in ni tvoje zdravnice, pa moraš v bolniško.. nekdo mora uredit te papirje, ne? to niso krči, ampak popadki-lažni ... in če se pojavljajo prepogosto in če jih spremlja bolečina lahko povzročajo krajšanje MV oz odpiranje MV... omeni to tvoji G, ko greš naslednjič...
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 3. del 9.1.2009 11:25:03
|
|
|
|
novo
|
js sm pa včeraj oddala naročilo za voziček, tako da imamo od osnovne opreme vse (previjalna, posteljica,voziček)! Uf, sm si oddahnila, da smo začeli počasi, ker ko sm prebrala, da je persida rodila, me je kr mal stisnilo.
|
|
RE: Marčevke 2009 - 3. del 9.1.2009 11:27:15
|
|
|
|
novo
|
to niso krči, ampak popadki-lažni ... in če se pojavljajo prepogosto in če jih spremlja bolečina lahko povzročajo krajšanje MV oz odpiranje MV.. No, meni se to dogaja, ker imam podstrešno stanovanje in je veliko stopnic in ko pogosto hodim gor- dol + pozabljivost = otrdevanje trebuha.
|
|
RE: Marčevke 2009 - 3. del 9.1.2009 11:28:49
|
|
|
|
novo
|
Pupa7 sej sm vedla, ko bom pa gor, pa nobena ne bo nč pisala in bom spet mela samogovore, al je to zato, da vas grem nazaj brat js sm tu, čeprav sm si že od zjutraj pripravila sesalec ampak noče sam sesati?!
< Sporočilo je popravil novo -- 9.1.2009 11:29:37 >
|
|
RE: Marčevke 2009 - 3. del 9.1.2009 11:29:13
|
|
|
|
Pupa7
|
IZVIRNO SPOROČILO: novo to niso krči, ampak popadki-lažni ... in če se pojavljajo prepogosto in če jih spremlja bolečina lahko povzročajo krajšanje MV oz odpiranje MV.. No, meni se to dogaja, ker imam podstrešno stanovanje in je veliko stopnic in ko pogosto hodim gor- dol + pozabljivost = otrdevanje trebuha. ja samo brez bolečih krčev, je res?
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 3. del 9.1.2009 11:30:50
|
|
|
|
novo
|
ja, drugač ne bi bila doma ampak nekje, kjer si še ne želim biti pred koncem marca.
|
|
RE: Marčevke 2009 - 3. del 9.1.2009 11:30:51
|
|
|
|
mama_milchy
|
IZVIRNO SPOROČILO: novo sej sm vedla, ko bom pa gor, pa nobena ne bo nč pisala in bom spet mela samogovore, al je to zato, da vas grem nazaj brat js sm tu, čeprav sm si že od zjutraj pripravila sesalec ampak noče sam sesati?! evo, tudi jaz sem tu; novo, ti kr ta sesalec zamenjaj pa boš imela kaj več sreče; no, jaz pridno kuham kosilo, vmes pa kukam na RR in zraven si še pišem seznam kaj moram vse kupit, kaj za v porodnišnico vzet pa tako;
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 3. del 9.1.2009 11:33:06
|
|
|
|
novo
|
ti kr ta sesalec zamenjaj pa boš imela kaj več sreče; pridna! Moje kosilo danes ne potrebuje toliko rok, saj bom naredila kr krompirjevo solato in osliča, brez juhe seveda ne gre, ker jih obožujem.
|
|
RE: Marčevke 2009 - 3. del 9.1.2009 11:33:09
|
|
|
|
Lolita23
|
Men je pa vsak elektronika v odpovedala v stanovanju, zdaj pa iščem tasta, da vidim kje ga sje spet posračkal, da mi nič ne dela. Še jest si ne morem naredit.
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 3. del 9.1.2009 11:33:11
|
|
|
|
Pupa7
|
IZVIRNO SPOROČILO: mama_milchy IZVIRNO SPOROČILO: novo sej sm vedla, ko bom pa gor, pa nobena ne bo nč pisala in bom spet mela samogovore, al je to zato, da vas grem nazaj brat js sm tu, čeprav sm si že od zjutraj pripravila sesalec ampak noče sam sesati?! evo, tudi jaz sem tu; novo, ti kr ta sesalec zamenjaj pa boš imela kaj več sreče; no, jaz pridno kuham kosilo, vmes pa kukam na RR in zraven si še pišem seznam kaj moram vse kupit, kaj za v porodnišnico vzet pa tako; ko si tko pridna MamaM daj naredi seznamček še za nas, kaj mormo sabo vzet ker jaz sem že vse pozabla
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 3. del 9.1.2009 11:33:55
|
|
|
|
Pupa7
|
IZVIRNO SPOROČILO: Lolita23 Men je pa vsak elektronika v odpovedala v stanovanju, zdaj pa iščem tasta, da vidim kje ga sje spet posračkal, da mi nič ne dela. Še jest si ne morem naredit. kaj mate A JE TO pr bajt al kaj
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 3. del 9.1.2009 11:34:05
|
|
|
|
Grahec
|
Ojla, mene že drugi dan tako glava boli, da je joooj. Sem brala za nazaj pa sem bila tako počasna, da sem skoraj obupala, preden sem prebrala ste že napisale novo stran... pocka držim pesti, da te spustijo še domov in dočakaš marec! Tomažek za tvoja pljučka! X (neskončno) za vse, ki jih rabiteali jih boste Tulipan dobrodošla! cunjice - jaz imam nekaj tudi v 56, čeprav so v šoli za starše zatežili naj nikar ne kupujemo manjših od 62. Jaz pa v bistvu nimam še nič večjega od te številke, samo ene hlače. Ampak itak so cifre zelo različne..., baje pazite, ker italijanske in francoske številke so majhne, HM ima malce nadpovprečno velike, ostalo (slovensko...) je pa nekje vmes. pranje - prala nisem še nič, sem pa brala, da je dobro namesto mehčalca uporabit malce alkoholnega kisa, sestra je tudi potrdila, da je fajn (na nepremočlivi podlogici za posteljo prav piše, da najprej za 45 minut namočiš v vodo s kisom in nato opereš), pa mi smo še vsi na alergije mahnjeni... Aja, a boste dosledno vse dvakrat izpirale?? Jaz sploh ne vem, kaj naj najprej vržem v stroj, a ima katera izkušno koliko centrifuge lahko naštimam za pranje kovtrčkov in tistih obrobic za posteljico?
|
|
RE: Marčevke 2009 - 3. del 9.1.2009 11:34:24
|
|
|
|
novo
|
mama_milchy , ko boš napisala seznam, pa še nam zaupaj najpomembnejše stvari. ko si tko pridna MamaM daj naredi seznamček še za nas, kaj mormo sabo vzet ker jaz sem že vse pozabla
< Sporočilo je popravil novo -- 9.1.2009 11:35:22 >
|
|
RE: Marčevke 2009 - 3. del 9.1.2009 11:35:26
|
|
|
|
Pupa7
|
veste kdo se že ni lep čas oglasil, naša čebeica ležeča... upam da je vse vredu in mislim nanjo!!! in ker vem da se naša lejca jutri vrača na Sicilijo tud njej držim pesti da ji spet ne zgubijo kakega kufra
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 3. del 9.1.2009 11:38:32
|
|
|
|
novo
|
koliko centrifuge lahko naštimam za pranje kovtrčkov in tistih obrobic za posteljico? Js sm dala na 30, pa še mehčalec (sensitive) in dvojno izpiranje. Centrifugo pa normalno sam imam sposobnost za lažje likanje, da centrifuga ne dela tako močno, cca. 900 obratov.
|
|
RE: Marčevke 2009 - 3. del 9.1.2009 11:39:39
|
|
|
|
novo
|
veste kdo se že ni lep čas oglasil, naša čebeica ležeča... upam da je vse vredu in mislim nanjo!!! in ker vem da se naša lejca jutri vrača na Sicilijo tud njej držim pesti da ji spet ne zgubijo kakega kufra
|
|
RE: Marčevke 2009 - 3. del 9.1.2009 11:39:47
|
|
|
|
KOKICA32
|
IZVIRNO SPOROČILO: Grahec Ojla, mene že drugi dan tako glava boli, da je joooj. Sem brala za nazaj pa sem bila tako počasna, da sem skoraj obupala, preden sem prebrala ste že napisale novo stran... pocka držim pesti, da te spustijo še domov in dočakaš marec! Tomažek za tvoja pljučka! X (neskončno) za vse, ki jih rabiteali jih boste Tulipan dobrodošla! cunjice - jaz imam nekaj tudi v 56, čeprav so v šoli za starše zatežili naj nikar ne kupujemo manjših od 62. Jaz pa v bistvu nimam še nič večjega od te številke, samo ene hlače. Ampak itak so cifre zelo različne..., baje pazite, ker italijanske in francoske številke so majhne, HM ima malce nadpovprečno velike, ostalo (slovensko...) je pa nekje vmes. pranje - prala nisem še nič, sem pa brala, da je dobro namesto mehčalca uporabit malce alkoholnega kisa, sestra je tudi potrdila, da je fajn (na nepremočlivi podlogici za posteljo prav piše, da najprej za 45 minut namočiš v vodo s kisom in nato opereš), pa mi smo še vsi na alergije mahnjeni... Aja, a boste dosledno vse dvakrat izpirale?? Jaz sploh ne vem, kaj naj najprej vržem v stroj, a ima katera izkušno koliko centrifuge lahko naštimam za pranje kovtrčkov in tistih obrobic za posteljico? Joj, to pa sem pozabila, da je tudi potrebno prati...Ups... Spravljam se štrudl -skutni- narediti..pa se nič ne dogaja v kuhinji, bom res sama morala iti tja in prijeti za kuhlo.... Kaj boste kuhale še ostale, ki še niste javile? Meni se tak ne da...moram še kopalnico spucati...joj...grem zdaj...pa vas še vmes malo počehiram...
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 3. del 9.1.2009 11:42:27
|
|
|
|
novo
|
no, js grem gledat kaj počne sesalec brez mene, do tačas pa ne preveč čvekat.
|
|
RE: Marčevke 2009 - 3. del 9.1.2009 11:43:06
|
|
|
|
KOKICA32
|
Moj seznam za iz porodnišnice (popravki zaželjeni): Priprave za odhod v porodnišnico: S seboj se vzame: - pribor za osebno higieno (milo, zobna krtačka, zobna pasta, glavnik, kremo in vazelin za tiste ki jih moti suh zrak) - nederček za dojenje (prsne blazinice) - copati in spalno srajco (oboje se dobi tudi v porodnišnici. Če vzamete svoje copate potem naj imajo debel podplat) - spodnje hlačke (za odhod domov. Če pride nosečnica v copatih potem je potrebno vzeti tudi čevlje) - telefonska kartica GSM + polnilec!!! V porodni blok ni dovoljen vnos mobilnih telefonov. Porodnišnica zaradi zakona o zaščiti osebnih podatkov ne daje informacij o novorojencih, zato lahko o tem vaše bližnje obvestite le sami – s telefonsko kartico. Edina informacija, ki jo da porodnišnica po telefonu je ali je (ta in ta) ženska rodila. Ostale informacije, kot so spol, teža, velikost,... lahko posreduje le mamica ali partner, če je prisoten. Oprema ki jo potrebuje novorojenček za odhod domov: 5 plenic 1 povijalna plenica 1 žabice 1 tetra majčka 1 mako majčka 1 kapica (tetra ali navadna) 1 nogavičke 1 (volnena) odejica Priporočljivo je da našteto opremo pripravi nosečnica v torbi že vsaj nekaj dni pred porodom tako da lahko ob popadkih hitro vzame s seboj kar je potrebno. Drugi del opreme (za dojenčka in odhod domov) lahko pozneje prinese partner, vendar naj bo prav tako pripravljena prej. Kaj pravite?
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 3. del 9.1.2009 11:43:20
|
|
|
|
Pupa7
|
IZVIRNO SPOROČILO: novo veste kdo se že ni lep čas oglasil, naša čebeica ležeča... upam da je vse vredu in mislim nanjo!!! in ker vem da se naša lejca jutri vrača na Sicilijo tud njej držim pesti da ji spet ne zgubijo kakega kufra kaj me tok kopiraš
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 3. del 9.1.2009 11:43:25
|
|
|
|
jjasna85
|
Oštja... 3 ure, da vas preberem sej vem, da se kao ne splača, samo js ne morem iz svoje (prefirbčne) kože... sej ne vem če sm kaj pametnega odnesla ampak vseeno... lahko se pa pohvalim, da sm prebrala tasa- lep lep buši.. in tatoo js ga mam na srečo na hrbtu, pa se ni kaj preveč razširu... upam, da bo tudi tvoj ostal v čimboljšem stanju... seznamček- nekaj sm razmišljala... vem sicer, da še ni ravno čas, ampak mogoče bi blo zanimivo, da damo na seznam tudi imena od naših otročkov (lahko tudi šele, ko se rodijo - kot npr. pri Persidi- bi blo lepo, da piše da je rodila Tomaža in Anžeta)... in vržemo ven npr. obseg trebuha ker sm vidla da je dosti vprašajev pri teh cm... meni ga G ne meri, doma pa sploh ne vem če mam kak meter, da bi si sploh merla to samo to je samo predlog, nočem vsiljevat svojega mnenja... IZVIRNO SPOROČILO: Piruri Mama M...jaz sem predlagala 17. ali 18.1...lahko se dobimo kje v Izoli, če bo Naja priporočala kakšno fajn dobro...slaščičarno...Mie nebi vozila s sabo, ker jo imam še nekako v ožji "karanteni" , da ne faše kakšne viroze... Meni je vseeno za dneve... od srede naprej sm itak na dopustu (in pol še na porodniški) tako da js bi se dobivala kar vsak dan, če bi lahko
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 3. del 9.1.2009 11:51:00
|
|
|
|
mama_milchy
|
To je moj seznam za v porodnišnico: - potrjeno zdravstveno izkaznico, - materinsko knjižico, - napotnico od ginekologa, - fotokopijo poročnega lista, - toaletne potrebščine (pasto in ščetko za zobe, glavnik, kremo za roke in obraz, gel za tuširanje, ščipalko za lase....) - copate (z gumo spodaj, da ti ne zdrsne v koplanici) - bombažne nogavice (včasih zna zebst v noge), - brisačo (za rezervo; v izoli so ti jih zjutraj prinesli 3kom), - vložke VIR 80 (pri nas jih sicer dobiš v porodnišnici ampak za razervo) - spodnje perilo (lih da imaš sicer dobiš v P spodnjice za enkratno uporabo) - modrček za dojenje (za odhod domov) - lanolin mazilo za prsa, - piškote (če rodiš zvečer, ponoči se zna zgodit da si lačna) - vodo, sokec - telefon in polnilec - oblačila za odhod iz bolnišnice (tista v katerih si prišla oziroma ti partner prinese druga) OK to je za mame, zdaj grem poiskat še za dojenčka, pa napišem....
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 3. del 9.1.2009 11:58:20
|
|
|
|
mama_milchy
|
jjasna, kako je bilo v MŠ? si ostala tudi na telovadbi?
|
|
|
Otroci brez varstvakili kiliAli bi vozil-a otroka v varstvo v Kamnik ,če bi ga v prihodnosti kdaj odprli?Ja (
19%)
Ni pomembno kje je samo, da dobim varstvo (
4%)
Mogoče (
12%)
Nevem (
13%)
Ne (
38%)
Nikoli (
13%)
Število vseh glasov: 52Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!