Volga
|
Doma imam prvčka, danes je prišel z domačo nalogo izdelati družinsko deblo samo po eni strani in samo do babice. Je imel v glavi kako in kaj, ker je dala učiteljica navodila. O.K, si mislim, ti delaj, jaz pa bom sem pa tja pogledala kako in kaj, če me kaj vprašaš, ti pomagam, itak. Vendar je vmes stopila tretja tretijna družine in pametovala, kako naj naredi, pa kako pobarva, pa kako napiše, da mora biti stvar lepa, ....Zanima me, a niso domače naloge za OTROKE, starši jih pač pregledamo in vmes popravimo in pomagamo od daleč, če je treba ali so pač domače naloge za starše, da tekmujejo med sabo, kdo bo naredil bolje, skeniral več slik, nalimal več sranja gor, itd...Ker jaz sem potem odstopila od projekta in sta možakarja izdelovala sama, s tem da mu je tretja tretjina narisala drevo, normalno, da je drugačno, kot tisto, ki ga nariše otrok. A je učiteljicam to kul, mislim, važno, da je lepo, čeprav se vidi, da so imeli starši prste vmes? Ker jaz sem že danes sproti povedala, da otroku ne mislim delat domačih nalog, da pa jih bom pregledala in usmerjala, če bo potrebno. Kako vi to delate in tudi kaj učiteljice mislite o tem?
|