|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Glasbena šola
5.1.2009 8:15:20   
viv_
Evo, moj prvi prispevek na "šolarjih"...

Torej, moja Mirna se je nekako odločila, da bi se učila igrat klavir. OK, itak je družinska tradicija, doma ga imamo, posluh ma... In bi jo dala drugo leto v glasbeno šolo!

Zdaj pa:
- kdaj so vpisi v glasbeno?

Ker je pa baje zelo težko priti zraven, WA Mozart pa ravno ni, me zanima, a obstaja v Kranju tudi kakšna privat varianta za klavir?

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Glasbena šola
5.1.2009 9:23:55   
Anonimen
Jaz lahko popoldne vprašam prijateljico, ker njena hčerka že tri leta igra klavir, pa ti povem bolj točne informacije.

(odgovor članu viv_)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
5.1.2009 10:05:24   
Isabellabina
Vpis oz.avdicija  je pri nas vedno v mesecu maju--Domžalska GŠ,otrok pa mora biti star manj kot 10 let .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
5.1.2009 10:09:00   
mala maja
vpisi so ponavidi konec šolskega leta, amapk mislim da je pogoj da otrok zna pisati in brat, no da hodi ali začne hodit jeseni v prvi razred. Ne me pa za besedo držati, ker tako je bilo tri leta nazaj pri nas ko sem hotela dati manega v glasbeno šolo, zato je začel potlej v privat ker jih tam ne zanima.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
5.1.2009 10:13:45   
viv_
IZVIRNO SPOROČILO: big mamma

Vpis oz.avdicija  je pri nas vedno v mesecu maju--Domžalska GŠ,otrok pa mora biti star manj kot 10 let .

Kako pa poteka avdicija oz. kaj je treba znat?

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu Isabellabina)
Neposredna povezava do sporočila: 5
5.1.2009 13:13:43   
Isabellabina
IZVIRNO SPOROČILO: viv

Kako pa poteka avdicija oz. kaj je treba znat?

Vsak otrok mora zapeti eno ljudsko pesmico,potem ponavlja glasove za učiteljem(lestvico),potem učitelj ploska z rokami in otrok to ponavlja,če bi otrok rad igral klavir  pregledajo njegove prste(nimam pojma zakaj,ampak naši so rekli da so vredu--ne smejo biti prekratki mendauser posted image ).to je vse in potem lepo čakaš pošto ,da ti sporočijo če je otrok sprejet!Cca1 mesec

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 6
5.1.2009 13:35:17   
Nika v službi
Ja, potrebno je prijet oktavo, zato so pomembni prsti. Jaz tega nisem mogla, zato sem se klavirju morala odpovedati.user posted image

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

Neposredna povezava do sporočila: 7
5.1.2009 16:08:43   
Gina
Tvoja mirna je še majhna, zato bi jaz naredila takole:
Maja meseca, ko so avdicije in je razpis, jo prijavi v glasbeno pripravnico, ki je redni program v glasbeni šoli. Ne vem če je tam kaka omejitev vpisa, po moje ne.  Potem naj hodi eno leto tja. Ali pa jo vpiši samo na teorijo 1. razred, če že zna kaj pisati in brati. Če ima posluh, potem je skoraj nemogoče da je v tem letu ne bi naučili tam čisto vsega, kar rabi za sprejem. Poleg tega jo bo učiteljica nauka o glasbi že toliko poznala, da bo zihr imela še malo prednosti, če bo več kandidatov. Potem naj gre nasledenje šolsko leto lepo na avdicijo in v 1. razred glasbene čisto po rednem programu. To je najbolj izi način, pa tudi moraš vedet, da privat glasbene šole ne zagotvaljajo vedno splošno priznanega izpita in priznanega razreda, niti ne zagotavljajo vedno nivoja znanja enakega državno priznani glasbeni šoli. Tega pa najbrž nočeš. Če želiš da ima otrok glasbeno šolo, naj ima še veljaven listek zraven, da nekaj zna. listki vedno prav pridejo, poleg znanja seveda. Poleg tega se ji v primeru, da obiskuje javno veljavno GŠ prizna tudi ocena v OŠ pri izbirnih predmetih in ji zato ne bo treba hoditi še na en dodatni izbirni zraven. Pe še precej cenejša varianta je to. Meni se poleg vesega zdi osnovna glasbena šola del splošne izobrazbe, če se še tolk čudno sliši.
Če meniš, da se vam ful mudi, potem imaš še eno možnost: vpiši ja maja na avdicijo, če pa slučajno ne naredi, pa jo vpiši direktno samo v 1. razred teorije (to lahko storiš, tudi če pade zaradi prevelikega števila vpisanih na klavir), pa naj eno leto hodi samo na teorijo, kar veš, da je itak ful boljše, kot če začne hkratni že z inštrumentom, ko takrat še nima pojma o taktu, notah, ritmu...

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 8
5.1.2009 16:20:27   
Isabellabina
Zdej nisem sigurna ,ampak mislim da se je z šolskim letom 2007 ,odprla možnost,da vsi,ki hodijo na privat ure lahko na koncu šolskega leta opravljajo izpti na Gš.

Ja teorija o tem da se jo da samo v prvi razred teorije ni dobra,to pa zato,ker je program teorija-učna ura klavirja usklajena z.Se pravi ,da se postopoma učijo not pri teoriji in potem to uporabljajo tudi v praksi.Če otrok še ne zna brati ,je res bolj da se jo vpiše samo v malo šolo pripravništva ,ker je potrebno pri uri klavirja oz.katerega drugega predmeta glasbila brati note.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 9
5.1.2009 16:24:19   
Isabellabina
Ja pa še nekaj---obisk GŠ ni priznan za izbirni predmet.Vsaj za zdaj še ni so ga pa predstavniki sveta staršev že dali na listo ,da bi ga ministrstvo za šolstvo odobrilo.No vsaj na naši šoli tega ni ,ker potem bi naša imela en predmet manj.Je blo pa že veliko hudega povedanega ravno zaradi tega predmeta ,ker ga šolstvo ne prizna!

Neposredna povezava do sporočila: 10
5.1.2009 16:25:46   
Mišni
Vsako leto je razpis in potem se delajo "sprejemni" za posamezen inštrument. Samo Mirna itak paše še v pripravljalnico ali kako se že reče.
In ja, če hodi privat, potem dela v GŠ izpit in se ji prizna.

Velika rit je velika stvar.

Neposredna povezava do sporočila: 11
5.1.2009 16:37:24   
Gina

Ja pa še nekaj---obisk GŠ ni priznan za izbirni predmet.Vsaj za zdaj še ni so ga pa predstavniki sveta staršev že dali na listo ,da bi ga ministrstvo za šolstvo odobrilo.No vsaj na naši šoli tega ni ,ker potem bi naša imela en predmet manj.Je blo pa že veliko hudega povedanega ravno zaradi tega predmeta ,ker ga šolstvo ne prizna!

To ni res. GŠ je priznana kot izbirni predmet. Otrok ki hodi v redno GŠ, mu ni treba izbrati dodatnega predmeta. Na vseh šolah v so je tako, ker tako pravi zakon.

Tudi to ni res, da ni primerno da otrok hodi v 1. razred teorije preden na instrument. Skoraj vsak učitelj instrumenta ti bo to povedal, ker teorija zamuja v primerjavi s prakso in kmorajo potem učitelji instrumenta razlagat reči, ki bi jih moral otrok spoznati pri NOG.

Neposredna povezava do sporočila: 12
5.1.2009 16:39:41   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: Mišni

Vsako leto je razpis in potem se delajo "sprejemni" za posamezen inštrument. Samo Mirna itak paše še v pripravljalnico ali kako se že reče.
In ja, če hodi privat, potem dela v GŠ izpit in se ji prizna.

Ja, to je možno, kadar program sledi splošno veljavnih programom. V moji praksi otrok, ki jih učim v oš, od katerih ponavadi 2/3 od vpisanih v glasbene šole hodita v neke privat GŠ, naredi izpit le peščica. Da bi pa kdo v resnici naredil 6 letnikov privat glasbene šole s pripadajočimi izpiti v javni GŠ, pa v vsej karieri še nisem doživela od nobenega otroka.

Še to, če si izbereš privat GŠ, potem si izberi za poučevanje nekoga, ki že dela v GŠ, pa privat uči še dodatno, da sledi programu in da izvaja nekaj podobnega s tvojim otrokom tudi privat.
In spomnila sem se še to, da je možno tudi v GŠ vpisat otroka nadstandardno v isti program ponavadi, četudi ne opravi preizkusa in avdicije, vendar plačaš polno ceno, ki tudi ni tako visoka, kot v privat izvedbi. Vsaj za vprašat je, marsikje to izvajajo. Celo imaš programe za odrasle, da se lahko začneš učit, če hočeš, nadstandardno inštrument.

< Sporočilo je popravil Gina -- 5.1.2009 16:43:23 >

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 13
5.1.2009 16:47:21   
Gina
Sem našla, dopolnitve zakona o šolstvu:
23. člen
V 52. členu se dodata nov drugi in tretji odstavek, ki se glasita:
»Učenec 7., 8. in 9. razreda, ki obiskuje glasbeno šolo z javno veljavnim programom, je na predlog staršev oproščen sodelovanja pri izbirnih predmetih.
O oprostitvi iz prejšnjih odstavkov odloči ravnatelj.«.

in še dodatni člen:
37. člen
V 78. členu se doda nov drugi odstavek, ki se glasi:
»Učenec 7., 8. in 9. razreda, ki je oproščen sodelovanja pri izbirnih predmetih v skladu z drugim in tretjim odstavkom 52. člena tega zakona, se iz teh predmetov ne ocenjuje.«.

< Sporočilo je popravil Gina -- 5.1.2009 16:48:47 >

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 14
5.1.2009 16:57:49   
Mišni
Od direktorja Lona vnuka (ali pa vsaj starejši) hodita privat na klavir in potem dela izpite v GŠ. Lahko se pozanimam, kam hodita, če te zanima.

Aja, pa to se je meni lani zdelo pri kranjski glasbeni šoli hecno, da si moral na sprejemne prinesti s seboj kuverto z naslovom in znamko, da so ti potem poslali, če je otrok sprejet ali ne.user posted image

Je pa res ful naval, ker kateregakoli kolega srečamo okrog šestih v Kranju, čisto vsak gre po otroka v glasbeno polo. Je že kar hecno. Čeprav je seveda zelo prav tako.

< Sporočilo je popravil Mišni -- 5.1.2009 17:00:20 >

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 15
5.1.2009 17:01:52   
Mišni
GIna, kaj pa to pomeni? Ali dejansko lahko odloča ravnetlj, če se GŠ prizna kot izbirni predmet ali ne?

IZVIRNO SPOROČILO: Gina
23. člen
V 52. členu se dodata nov drugi in tretji odstavek, ki se glasita:
»Učenec 7., 8. in 9. razreda, ki obiskuje glasbeno šolo z javno veljavnim programom, je na predlog staršev oproščen sodelovanja pri izbirnih predmetih.
O oprostitvi iz prejšnjih odstavkov odloči ravnatelj.«.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 16
5.1.2009 17:32:23   
Gina
Ne, v bistvu to pomeni, da ravnatelj pregleda a so tisti papirji res ta pravi, ali res hodi v javno veljavno GŠ, al v privatno, al je po predpisih al ni, saj morajo starši dati predlog. Če je po predpisih, potem ne more nič se hecat, ampak GŠ velja, ker zgoraj piše kot vidiš, da je otrok v tem primeru oproščen, ne da je lahko oproščen. Lahko bi npr. pisalo, da odloča strokovni akztiv, v tem primeru recimo učitelji, pa bi oni morali ugotoviti, al prošnja ustreza zahtevam al ne. Ampak tukaj ni pod vprašajem, ali se nekaj prizna ali ne. če otrok res hodi v GŠ, potem se to prizna.

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 17
5.1.2009 17:44:59   
Mišni
No, upam, da je tako, čeprav napisano pa je dvoumno.

Starši dajo predlog, ravnatelj pa o predlogu odloči. No, edino če je v tem dovršniku "odloči" tisto, da pač potrdi in ne da "odloča", ali bo potrdil ali ne.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 18
5.1.2009 17:57:12   
Gina
Ne, čist sigurno je to tako, kot sem ti napisala. Res se je že par let govorilo o tem, da to bo tako, pa ni bilo, ker folk ni bil za. Potem so se pa le odločili, da bo to sprejeto. In je bilo in so bile vse šole obveščene s strani ministrstva, pa še ravnateljem so posebej predavali o tem, kot jim vsako novo reč in tukaj ni debate. Zakon velja in če kdo hoče, je lahko oproščen zadeve, če da prošnjo. Če bi mu ravnatelj težil, se komot obrne na ministrstvo in bo dosegel svoje. In ti povem, da ni bilo odobravanja med učitelji, vsaj pri nas ne. Meni se pa zdi to tolk fajn del zakona. Niti ne koristijo tega vsi. V glavnem so tisti, ki hodijo v glasbeno tolk ambiciozni, da si še ful reči zraven nakopljejo, pa maksimum izbircev, kar je brez veze, če mene vprašaš, razen če boš res šel kaj vem kaj študirat.

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 19
5.1.2009 20:10:59   
Mišni
Meni se tudi to zdi super. Je pa tako s to glasbeno, da so ponavadi starši ful ambiciozni, otroci jih pa v OŠ še ubogajo. No, ne vedno, ampak jaz poznam kar nekaj takih. Vključno z mojim možem, ki je igral pozavno.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 20
5.1.2009 20:35:48   
Gina
Ja, imaš prav, pa tudi pri izbirnih predmetih je enako. Do sedaj so izbirali večinoma po 3 predmete. A je to normalno, če so imeli možnost izbrati ali 2 ali 3? Ni, paše staršem, ne otrokom, ker so starši ambiciozni.

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 21
5.1.2009 21:23:00   
Isabellabina
IZVIRNO SPOROČILO: Gina

To ni res. GŠ je priznana kot izbirni predmet. Otrok ki hodi v redno GŠ, mu ni treba izbrati dodatnega predmeta. Na vseh šolah v so je tako, ker tako pravi zakon.

No tole moram izpodbijat.Tole ne bo držalo.Učiteljica v Oš je moja teta in pravi da to zaenkrat še ne gre,kot sem že opisala.Če hodi v GŠ ima samo Status glasbenika--to je vse.Moja hči obiskuje 6 leto GŠ .

Tudi to ni res, da ni primerno da otrok hodi v 1. razred teorije preden na instrument. Skoraj vsak učitelj instrumenta ti bo to povedal, ker teorija zamuja v primerjavi s prakso in kmorajo potem učitelji instrumenta razlagat reči, ki bi jih moral otrok spoznati pri NOG.

Tudi tule moram izpodbijat.Mogoče se včasih kdaj naredi da še niso jemali stvari kot na teoriji,pa verndar naša punca je bila vedno vesela ,ker je imela najprej teorijo in potem prakso in je stvari -note včasih slišala 2×.Družinska prijatelja oba sta učitelja  v GŠ Domžale.Ravno pravilno je tako da obiskuje hkrati 1 ,razred teorije ,kot tudi 1.razred igranja inštrumenta.

< Sporočilo je popravil big mamma -- 5.1.2009 21:32:44 >

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 22
5.1.2009 21:27:37   
Isabellabina
Pa še nekaj sama osebno sem  bila v Svetu staršev in sem bila tudi zraven kot pobudnica za to da se sprejme GŠ kot izbirni predmet in do danes nismo na šolo dobili nobenega obvestila da je tak zakon kot ti opisuješ.Žal,nevem ali so slučajno res kaj odobrili ,vendar na roditeljskih sestankih tega ni bilo omenjeno.Se bom pa še sama osebno pozanimala kaj je sedaj na tem.Ker če je to res bi morala biti učiteljica seznanjena,pa ni!

< Sporočilo je popravil big mamma -- 5.1.2009 21:30:42 >

Neposredna povezava do sporočila: 23
5.1.2009 22:06:05   
mikina
Na naši šoli je tudi GŠ priznana in ni treba imeti izbirnih vsebin. Vem pa zato, ker je hčerka v 7.r in ko smo izpolnjevali papirje smo morali posebaj označiti, če otrok obiskuje GŠ. Priznani sta dve šolski uri in toliko imajo tudi izbirnih. Lahko pa kljub GŠ obiskujejo izbirne.

Neposredna povezava do sporočila: 24
5.1.2009 22:06:31   
Gina
Big mama, jaz sem ti citirala direktno iz zakona, a hočeš da ti celega prilepim?  Tvoja teta žal, četudi je učiteljica, ne obvlada zakonov, vsaj ne najnovejših. In na šoli vas rahlo nategujejo, po domače povedano. Nekatere šole še dolgo po sprejetju zakonov, le te ignorirajo, pač dokler gre. Že leta nazaj je bilo npr. sprejeto, da ne smejo ocenjevati za znakce, pa ne boš verjela, na šoli mojih otrok še po **** letih to delajo, pa podobne zadeve. In če so učitleji proti, kar jih je veliko, včasih zataušajo kako reč. Včasih kak ravnatelj skuša to tudi skriti pred njimi, jih ne obvesti. Kar ni fajn, ampak če bi vi težili, ali pa samo vprašali na ministrstvo, ti povem, da bi ti povedali, kar ti govorim jaz.

http://www.sviz.si/?page=si/predpisi/zakon-o-os-05a

A rabiš še zakon, na katerem slonijo tile dodatki k zakonu:

http://www.sviz.si/?page=si/predpisi/zakon-o-os-05

Aja, tisto o statusu je pa veljalo do letos, v bistvu prejšnja leta kar nekaj časa, tako približno kot za športnike. Za športnike je še sedaj, samo je mnogo strožji kriterij, ker prej je bilo dovolj, da si 1x na teden hodil na telovadbo, ap si imel status, sedaj je pa tole malo drugače urejeno.

Kar se obiskovanja GŠ instrumenta in teorije tiče se ne bom prepirala s tabo, naša učiteljica pač pravi, kot sem napisala. očitno nekdo misli tako, drug pa drugače. Po moje to ni nek predmet razprave, ker ni ne vem koliko važna reč. Če ti paše se učit inštrument, se ga boš tako ali drugače.

Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Okrasitev za noč čarovnic: 9 idej
Približuje se noč čarovnic, zato smo za vas pripravili devet idej, kako lahko izdelate strašljive okraske z vašimi najml...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.