barbaw
|
IZVIRNO SPOROČILO: tana7 kasso, pa vi papate že kot tavelki!! no, pa saj vem, da niste edini le mi lezemo počasi za vami... estrella, saj možno, da bo pri nas tudi tako, ko enkrat pride v vrtec in ji zadiši meso (če se odločimo sedaj, da ji ga ne damo) - če bo tako, pač bo zaenkrat jo bomo itak morali imeti v privat varstvu, ker vrtca pred jesenjo zihr ne bomo dobili barbaw, česa točno ne razumeš? no, pa saj mi je jasno, da ne moreš razumet - ker če bi nas (vsaj tiste, ki iz istega razloga ne jedo mesa kot jaz - ker nimajo vsi istih razlogov), potem bi bila mogoče celo ti vege ampak na kratko: težko dam svojemu otroku jest eno krasno bitje, ki ga je človek umoril, ker misli, da brez tega, da poje njegovo truplo, ne more živeti ko eni rečejo "boš papal piščančka", se spomnim na simpatičnega piščančka, ki je veselo tekal okoli, dokler mu ni nekdo prerezal vrat, piščanček je še kratek trenutek nemočno plahutal s peruti, potem pa umrl - meni je to zelo žalostna zgodba kako naj dam otroku jest njegovo truplo?? kako naj rečem Brini, naj papa piščančka??? enako z ostalimi živalmi. Krave so recimo meni krasne, simpatične živali, z lepimi očmi, če si le vzameš čas in jih pogledaš - njihova pot na krožnik je zame umor ste kdaj slišale kravo, ki ji odpeljejo telička?? kako žalostno in dolgo tuli v hlevu?? ste kdaj videle pujsa v času kolin, kako se bori za svoje življenje in slišale njegovo kruljenje, ko ima že nož v vratu? jaz sem in od takrat, ko so se mi odprle oči, več ne jem mesa Veš, meni je tole čisto jasno in jaz tudi svojemu otroku ne razlagam, da je to in ono žival ampak meso. Vem kako je pri moji nečakinji in to čisto razumem. Ona ima tak pogled kot ti na živali. Piščanček, ki ga jemo sicer ni tisti lepi rumeni ampak bel piščanek, ki ni tako lep. Je pa živo bitje, ki te gleda in .... tako, da razumem tvoje stališče.