TomTaylor
|
Ampak, da ne boste mislile, da so starejši ljudje kej boljši; enkrat sem se v Lj. v parking hiši odpeljala, ne da bi prej šla na posebno okence plačat, ma, kaj pa jz iz kmetov vem, da je treba čist na drug konec parkinga, in to peš, plačat...jz sem mislila, da se plača na koncu, ko greš ven..kmetica jz,...no v glavnem, rampa se ni odprla, itak. Za mano pa je bil en stari v nobel WV avtu, jz dam avto v rikverc, hočem v rikverc - itak da so mu vzvratne lampe v glavo svetile, razen če ni imel tko toniranih stekel, stari pa nč, noče rikverc, da bi se mi umaknil...Ja, nč, pol sem pa ven stopila in ga šla lepo prosit (ampak res lepo: z oprostite in prosim) če se mi malo umakne, preden se nabere kolona...Stari se je začel kurčit, da sem kar debelo gledala (itak sem bila tako šokirana, da si nisem zapomnila kaj mi je rekel), ampak pritisk mi je pa v sekundi tko narasel, da sem mu brez pomisleka rekla: Oča, če se boste tkole kurčil zaradi malenkosti, vas bo še kap zadela, umakni zdej svojo makino...Ata pa še kr piskal nazaj. Pol sem se pa vsedla nazaj v svoj avto pa tak gas+bremzo stisnila, da se je kadilo ...Pol k se je za svoj avto ustrašil je pa lahko šel u rikverc... stari. Kaj hočem povedat; res se družba spreminja, postajamo vse manj strpni drug do drugega...Žal v večini nismo tak karakter, da bi obdržali mirno kri in živce, temveč, če vidimo, da v zameno za prijaznost in lepo besedo dobimo klofuto, udarimo nazaj. Pri sebi opažam, da včasih kolikor sem bila vljudna in prijazna, zadnje čase oz. leta, tudi če bi se nevemkako rada zadržala ali vsaj kulturno povedala kaj si mislim oz. kaj komu gre......ne, popizdim kot stara neuravnovešena baba. Ma bi bil svet lepši, če bi gospodu, ki mi je zasedel parking rekla: gospod, sej ni panike, ampak za drugič; za ta parking sem bila pred vami na vrsti. Ampak kaj pomaga, če pa vem da bi rekla; proklet pedar jedan! Počasi ratujem stari iz začetka mojega posta. Kako ironično.
|