MTFP
|
Jaz pa mislim, da je pač določene strah, ene niso dolgo mogle zanosti, druge imajo rizično nosečnost, tretje pa že par splavov za sabo. Ali pa kar vse troje naenkrat. In potem te skrbi na vsakem koraku. Še bolj pa te ko bereš razne zgodbice ki jih pišejo punce katerih nosečnost se je končala žalostno. In potem se hitro najdeš v kaki zgodbi. In te vsako špikanje zaskrbi. Sama imam rizično nosečnost zaradi krvavega izcedka. Najprej me to niti ni skrbelo, potem pa ko sem brala zgodbe kako so punce z istimi znaki splavile, te pa kar orenk špikne. No sem ugotovila, da je zame najbolje, da se takih zgodb izogibam, in od takrat sem veliko bolj pomirjena. Špikanje in krči pa te tudi zaskrbijo. Sploh ker so od punce do punce različni. Mene npr. ene dvakrat na dan tako uščipne da se moram za minuto kar usesti, ali pa kar zarjovem od bolečine, in še potem ko bolečina popusti jo čutim par minut.In seveda sem naredila paniko, po tem ko so mi vse prijateljice ki sem jih vprašala za mnenje rekle, da tega niso doživljale. Da ne govorim o kihanju.... No jaz sicer o tem mislim da nisem ravno spraševala na forumu, ker sem vedela da bo nekaj odgovorov v stilu, mene je tako bolelo in sem splavila, nekaj pa v stilu: to se je tudi meni dogajalo sedaj imamo pa doma zdravo dete.... Ne vem no morda tako razmišljam, ker sem imela sama podobne stvari, v kolikor bi moja nosečnost potekala brez problemov, bi se pa verjetno tudi meni zdela to naumna vprašanja (sploh ker se ista postavljajo tedensko), včasih ko ni bilo še neta se mi zdi so bile mamice veliko manj zaskrbljene,danes te pa zasipajo z tisočimi informacijami, prepovedmi in zapovedmi da je človek potem čisto zmešan, kaj lahko in kaj ne sme..... Bi pa dodala da mi gredo bolj na živce vprašanja v stilu, včeraj sva seksala, danes mi je slabo, ali sem noseča, ali pa menstruacija mi zamuja en dan, ali sem noseča, in test je pokazal + , ali sem potem res noseča, pa da ne pozabimo tistega: menstruacijo moram dobiti čez dva dni, moje prsi so pa zelo napete, povejte mi prosim ali sem noseča...... uf ob takih pa kar pike dobim...
|