Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Draga vina in šampanjci 25.12.2008 12:13:32
|
|
|
|
Anonimen
|
Ne, ni 400€ , toliko je tam zaposlenih delavcev . Cene ne vem, po moje je sprejemljiva.
|
|
|
|
RE: Draga vina in šampanjci 25.12.2008 12:14:05
|
|
|
|
Kerensa*
|
No, a vidiš zdaj, da ne znam francosko? A to pri nas prodajajo?
|
|
|
|
RE: Draga vina in šampanjci 25.12.2008 12:15:02
|
|
|
|
Anonimen
|
Ja, ti pravim, da se ga pri nas dobi (oz. se ga je vsaj dobilo ). Kdo je dobavitelj in kje se ga kupi, se pa zal ne spomnim. Mogoce celo kaksen Leclerc.
|
|
|
|
RE: Draga vina in šampanjci 25.12.2008 12:15:55
|
|
|
|
Kerensa*
|
Ah, sem bila včeraj v Leclercu in sem gledala tisto ekskluzivno polico. Stvari nad 300€. Too much za 5 minut preseravanja.
|
|
|
|
RE: Draga vina in šampanjci 25.12.2008 12:18:29
|
|
|
|
Anonimen
|
Se na levo in desno poglej . 300€ ziher ni.ni pa tudi najbolj čip varianta Bakarske vodice .
|
|
|
|
RE: Draga vina in šampanjci 25.12.2008 12:19:46
|
|
|
|
Kerensa*
|
Oh, ja, bom že nekaj našla, saj imam še nekaj dni časa. Ni hudič, da bom. Drugače pa res Perignona. Zdaj se grem pa je*at s špinačnimi rezanci in orehovo omako. Svinjsko dobra kombinacija, samo kaj, ko jaz nisem za k štedilniku.
|
|
|
|
RE: Draga vina in šampanjci 25.12.2008 12:24:35
|
|
|
|
Anonimen
|
Zdaj se grem pa je*at s špinačnimi rezanci in orehovo omako. Svinjsko dobra kombinacija, samo kaj, ko jaz nisem za k štedilniku. Ti si pa cist noter padla .
|
|
|
|
RE: Draga vina in šampanjci 25.12.2008 12:29:56
|
|
|
|
Anonimen
|
Oh, ja, bom že nekaj našla, saj imam še nekaj dni časa. Rozmarin (klikni) ga najdes, pa se par ostalih. Cena okrog 50€, ce se prav znajdem.
|
|
|
|
RE: Draga vina in šampanjci 25.12.2008 13:00:43
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa* Ah, sem bila včeraj v Leclercu in sem gledala tisto ekskluzivno polico. Stvari nad 300€. Too much za 5 minut preseravanja. Seveda, to je že pol tvoje nove joške, matr
|
|
|
|
RE: Draga vina in šampanjci 25.12.2008 13:17:45
|
|
|
|
melanija
|
Samo manjši popravek bi dala, ena, ne vem katera je napisala da se s penino ne nazdravlja. S penino se nazdravlja samo z kozarci se ne trka, kot je pri nas v Slo navada z vini. Drugače se pač pogleda ostale in se dvigne kozarce in se nazdravi to je to.
|
|
|
|
RE: Draga vina in šampanjci 25.12.2008 13:19:57
|
|
|
|
melanija
|
Aja pa še ena zanimivost in pravilo. Izraz šampanjec se lahko uporablja samo za peneča vina iz Francije iz pokrajine Champagnia, za vsa ostala peneča vina se uporablja izraz penina. To je po pravilih sommelierjev in vitezov vina.
|
|
|
|
RE: Draga vina in šampanjci 25.12.2008 13:23:47
|
|
|
|
barbara b
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa* A katera pozna istrsko Malvazijo Barrique? S takim vinom bi bila jaz previdna. Če nisi poznavalec, ti se lahko zgodi, da ti ta okus ne bo všeč. Jaz nekaj vem o vinu in ga kar dobro konzumiram , a mi ta ne gre. Prisegam na sveža in malo kiselkasta rdeča vina nap. Modra frankinja. Sploh pa zelo visoka cena, še ne pomeni takooo zelo boljšega vina. Jaz ti predlagam, da izbereš slovensko vino! Imamo resnično zelo dobra vina. Od penine pa mogoče kaj od Isteniča. On je car na tem področju. Najdeš ga v BTC-ji, pa pojdi tja probati več vzorčkov.
|
|
RE: Draga vina in šampanjci 25.12.2008 13:25:23
|
|
|
|
barbara b
|
IZVIRNO SPOROČILO: melanija Samo manjši popravek bi dala, ena, ne vem katera je napisala da se s penino ne nazdravlja. S penino se nazdravlja samo z kozarci se ne trka, kot je pri nas v Slo navada z vini. Drugače se pač pogleda ostale in se dvigne kozarce in se nazdravi to je to. In ne pozabiti, da se kozarec drži za pecelj
|
|
RE: Draga vina in šampanjci 25.12.2008 13:28:45
|
|
|
|
frutka_
|
IZVIRNO SPOROČILO: barbara b IZVIRNO SPOROČILO: melanija Samo manjši popravek bi dala, ena, ne vem katera je napisala da se s penino ne nazdravlja. S penino se nazdravlja samo z kozarci se ne trka, kot je pri nas v Slo navada z vini. Drugače se pač pogleda ostale in se dvigne kozarce in se nazdravi to je to. In ne pozabiti, da se kozarec drži za pecelj Jaz sem pisala. Sem se narobe izrazila. Trka se ne, nazdravlja pa. Seveda.
< Sporočilo je popravil frutka -- 25.12.2008 13:29:34 >
|
|
|
|
RE: Draga vina in šampanjci 25.12.2008 13:30:34
|
|
|
|
frutka_
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II Oh, ja, bom že nekaj našla, saj imam še nekaj dni časa. Rozmarin (klikni) ga najdes, pa se par ostalih. Cena okrog 50€, ce se prav znajdem. To pa je pri nas v MB. Smo ravno včeraj bili tam.
|
|
|
|
RE: Draga vina in šampanjci 25.12.2008 13:35:54
|
|
|
|
janjja
|
Ker sem pri nas veliko vrtimo okoli teh penin, naj povem, da nam je najboljša: - Muškatna penina (Jeruzalem Ormož) - Srebrna radgonska - Pegaz in Afrodita (oba vina Mijošek) - rose penina - Miha To je izbor najboljših, ki jih lahko dobiš pri nas, za moj okus
|
|
|
|
RE: Draga vina in šampanjci 25.12.2008 13:50:51
|
|
|
|
Volga
|
Kaj za ene VIp obiske pa imaš, da se moraš pretvarjati pred njimi Si kar si, piješ srebrno radgonsko, če že, če ne pa vodko ali pir. Ma ga ni človeka, da bi šla zanj kupovati vino nad 20, ja 20 € oz. v rangu radgonske, nimam pojma, koliko je, nikar nad 100 Zato, da bo potem rekel, da je pri karnisi pil vino za 100 in čez evrov? Potem pa še vedel ne bo, kaj je pil Meni daš lahko vino za 100 evrov ali za 500 evrov ali pa domačega iz zidanice, meni je to vse eno in isto.
|
|
|
|
RE: Draga vina in šampanjci 25.12.2008 14:22:16
|
|
|
|
Kerensa*
|
Je*i ga, Volga, čudna zgodba bi izpadla o tem VIP-u, če bi jo napisala, tako, da je raje ne bom. Je pa dejstvo, ja, da je 100€ za steklenico vina ali šampanjca, ups, penine , too much. Samo kaj naj - pravijo, da je treba enkrat v življenju vse poskusiti, a ne? Meta, joški so pa 2.500€ začetna cena (za oba, da ne bo pomote ). Barbara - ima Istenič tudi šam... penine, *ebenti, ne šampanjce ?
|
|
|
|
RE: Draga vina in šampanjci 25.12.2008 14:36:10
|
|
|
|
barbara b
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa* Barbara - ima Istenič tudi šam... penine, *ebenti, ne šampanjce ? Seveda. Je eden največjih strokonjakov na tem področju (v širšem pomenu). Resnično ti ga priporočam.
|
|
RE: Draga vina in šampanjci 25.12.2008 14:36:24
|
|
|
|
Jelcy
|
Meni se zdi Dom perignon malo prevec opevan, okus pa povprecen....dosti boljsi je Moet & Chandon, mislim da je celo malo cenejsi od Dom perignona in je full dober!
|
|
|
|
RE: Draga vina in šampanjci 25.12.2008 14:37:45
|
|
|
|
ZARA
|
IZVIRNO SPOROČILO: Jelcy Meni se zdi Dom perignon malo prevec opevan, okus pa povprecen.... Meni je okus DP nikakav.
|
|
RE: Draga vina in šampanjci 25.12.2008 14:38:54
|
|
|
|
G in T
|
Mi smo pa letos kupili penino Pullus, suho. Cena mislim da cca 8€, kar mi je zelo ugodno. Sva pa za zaroko spila Moët & Chandon. Okus nebes.
|
|
|
|
RE: Draga vina in šampanjci 25.12.2008 14:58:25
|
|
|
|
Marogica
|
TUdi jaz mislim, da je čisto vseeno kakšno vino/penino boš dala....neki VIP osebi....Marskiatera VIp oseba ne loči pijače, prav tako, kot ti ne...torej..škoda extra denarja. p.s. Ne vem, kako bi se prilegal npr. Dom Perignon v tvojem stanovanju. Je vsaj pospravljeno?, Ker če ni, si nabavi raje kaj močnega...domača sliva bo čisto ok....Torej ti ni treba nobenega imponirati s tem, da kupiš dragi alkohol.
|
|
RE: Draga vina in šampanjci 25.12.2008 15:02:06
|
|
|
|
Kerensa*
|
Generalka že napol narejena, Maroga, n'č bat'. Samo še detajle je treba finiširat, pa bo kot iz škatlice. Vsaj za moje pojme, no. Da pa komaj ločim DP od šljivovice, je pa res, ja.
|
|
|
|
RE: Draga vina in šampanjci 25.12.2008 15:12:22
|
|
|
|
Marogica
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa* Da pa komaj ločim DP od šljivovice, je pa res, ja. Nisem mislila, da ti tega ne ločiš....sem mislila, da daš nekaj močnega, da VIp-ovca ne bo kap v tvojem stanovanju....sicer pa, če je generalka že skoraj gotova, potem bo penina najbrž tudi dovolj. Kar Srebrna, je fajn sveža in "lahkega" okusa.
|
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?