Marogica
|
Zgodba ima navzven same superlative, v glavnem...popolna ljubezen v "zrelih" letih. Kot si sama rekla, srečala sta se jing-jang....ja...če želiš to tako videti, potem je nabrž tako, vsaj iz tvojega aspekta. Meni se zdi, da ima zgodba dva problema. Eno si ti sama, eno je tvoj (še) mož. Ti si tista, ki bi rada to iluzurno "popolno ljubezensko" zgodbo pač dalje tako doživljala in jo videla, pa čeprav si sama v njej v bistvu žrtev. Žrtev lastne nesigurnosti, žrtev tega, da bi izgubila še eno "popolno" ljubezen. In da do tega ne bi prišlo, bi naredila VSE, celo požrla svoj lastni nagon samostojnosti, ki ga imaš. In to ni prav. Tvoj mož je mi zdi pa nekako tip, ki ima probleme sam s seboj, saj če ni vse tako, kot si je zamislil, potem je očitno katastrofa. In njegova reakcija je odhod, torej bežanje pred sprejemanjem odločitve in odgovornosti, ki bi jo 40-letnik vsekakor moral imeti. Mislim, da je tip, ki v konfliktni situaciji ni sposoben komunikacije, vsaj konstruktivne ne. Njegove lastnosti, torej muljenje, zamerljivost in na koncu odhod, se mi zdijo bistvene za neko vezo, ki dolgoročno ne more funkcionirati, ker to enostavno ni način, kako živeti v neki simbiozi s partnerjem. On tebe v takšnih trenutkih ne "sliši", on je v takšnih trenutkih navadna egoistična rit. Jaz bi ga pustila 14 dni na miru...nobenih mailov, SMS-jev, sploh pa nobenih opravičil in prošenj v kakršnikoli obliki. Enostavno PUSTI GA NA MIRU. In vedi...še pred Božičem bosta skupaj in o ločitvi ne bo več govora. Vsaj z njegove strani ne. Zavedaj se pa, da se bo to dogajalo skoz. Naslednji problem oz. nesporazum in reakcija bo enaka....Si to želiš v svojem življenju? Je to človek, s katrim se želiš postarati? Resnično premisli.