ronja
|
Če jo imaš rad, potem energijo, ki bi jo trošil za špijoniranje, rajši usmeri v to, da se pogovoriš z njo, kaj med vama ne štima - potem ne bo imela razloga, da bi gledala drugam, tudi če ji bo drug všeč, ji boš ti bolj in republika rešena. Predstavljaj si najbolj verjetno varianto: da ji je ta sodelavec simpatičen, vendar pa z njim ni še nič konkretnega imela. In sedaj imaš dve varianti dalje: ali ljubosumen mož takoj začneš težit in špijonirat in je ona užaljena, ker ji ne zaupaš, pri tem, da se ji zdi to skrajno nefer, ker ji ni bilo najlažje ostat realna, ampak je ostala, ker te ima rada in je zato še bolj užaljena in posledično bo prej iskala uteho kje drugje. Ali pa si dober do nje in se probaš pogovorit in razčistit, kaj je bilo narobe, pa ona vidi, da je v bistvu ta, ki je doma, boljši in pozabi na tistega kolega... meni se pač zdi, da ne varamo vsi kar takoj in po temle sodeč, si verjetno zadevo dobil v zelo začetni fazi (si predstavljam, da bi kaj takega kdaj napisala prijatelju, sicer v gl. prej, ko sem bila mlajša in smo meli bolj odprta prijateljstva, ampak tuid če bi iblo zdaj, se mi ne zdi, da bi moral zato kdo za mano špijonirat... Res pa je, da sva midva zmenjena, da si poveva, če nama je kdo všeč ali simpatičen, sploh pa za kaj več, če bi kdaj bilo...)
|