glugluglu
|
IZVIRNO SPOROČILO: lunica24 č zdej mam pa eno res neumestno... moj že kr neki sanja o golažu... ampak težava je, da nimam govejega mesa v skrinji, samo svinjskega, pa bi ga rada jutri presenetla, a je sploh možn nardit iz svinjskega mesa tak golaž, da ma nek podoben okus kot goveji? verjetn ne ane? pa tut paradižnika nimam... mam samo korenje, česen, veliko čebule, svinjsko pleče al stegno (nism zihr, kaj točn), mleto papriko, krompir... kaj še kaj pomembnega rabim? nisem še nikol delala. a sploh pride okej, če ni v kotlu in za veeeeč porcij? vse to uporabi, pa bo super stvar, ne rabiš kotla, začneš pa z naseklano čebulo (več čebul), ki se praži (ampak ne sme porumet, temveč se mora zmehčati) v kakšnem vinčku, potem mesek (pražit), potem pa vse ostalo, aja krompir?, No če češ krompir, ga daj po k mesu, mogoče tudi zraven pražit, da se lepo razpusti. Potem zalij + naribano korenje, začimbe za golaž, če nimaš mešanice potem lovor, timijan, poper, sol, ma kar imaš doma notri zmeči in bo super, pa ne poztabi na kakšen pasiran paradižnik ali paradižnikovo mezgo - koncetrat, kar imaš od tega.
|