ronja
|
muška, pri neželenih obiskih (se mi je dogajalo samo iz ene strani do zdaj ), sem imela jaz taktiko, da kadar so prišli kar tako, sem pač vedno "imela nekam za it" in po hitrem postopku popokala ven - tako da so pač morali it ali ostat sami v stanovanju (kar ni imelo smisla). Taktika se je zelo obnesla, ko se ni nič drugega obneslo... če se ti najavi, potem ji že po tel. povej, da žal glih nekam greš (slejkoprej ji bo kapnilo...), če pa kar pride, pa začni TAKOJ, ko jo vidiš na vratih, pokat otroke in sebe za ven - "joj, pa gremo ravno na igrišče! greš z nami?" "JOj, moram nujno v trgovino, no, saj lahko greš zraven, če nimaš kaj počet." "Aja, nisem vedela, da prideš, veš, mi gremo pa v ZOO." "pa sem ravno zmenjena s prijateljico. Saj bi te povabila zraven, pa se ne poznata in sva se zmenili ravno za en tak pogovor za na 4 oči..." itd... Če se nočeš izpostavljat in kregat. Lahko ji pa seveda direkt poveš: punči, veš, meni pa vsake toliko tu nekaj izgine in to po čudežu vedno, kadar si ti tu... Tak da - mi ni preveč všeč, če si tu oz. mi ni všeč, da mi kradeš... Jaz bi vzela prvo taktiko, če bi bila situacija taka, da veš, da se ne da zmenit in drugo taktiko, če bi mi človek veliko pomenil in imata iskrene odnose in obstaja možnost, da napako prizna in neha z njo.
|