|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  123 124 [125] 126 127   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijski princi in princeske 2008 - 4.del
15.12.2008 12:00:09   
slovenka
anaj, v oči so mi padle suhe marelice. Kako pa te narediš? Jaz imam doma, pa bi ji jih lahko dala, samo kako, da bi bile primerne za user posted image , da pogoltne? Z mlekom?

Drugače pa mi smo sinoči končno spoznali našo sosedo. Je 2 meseca starejša od naše in se kar pozna, ker že sama sedi na tleh in se potem prekucne in odplazi... Naša je kar gledala. Pa sosedova ful čajek pije in je to potem naša videla in naenkrat hotla čaj user posted image user posted image user posted image Kar dve mali flaški sta šli, sicer pa največ 50 ml user posted image Je pa naša spala, ko so prišli in ko sem jo prinesla v dnevno, je bila tako navdušena, ko je videla še enega malega pajaca in jo prijemala za lase, rokice... Njihova je pa bolj zadržana, ampak tudi naša je, ko je kje drugje... Sicer pa sploh ne morem verjeti, da bo naša takšna čez 2 meseca, ampak verjetno bo - sosedova pravita, da je bila tudi njihova pred 2 meseci takšna. Sladki mali.

No, in obisk je bil fajn, ker sva z dragim včeraj ful vse pospravla user posted image user posted image user posted image Sedaj sem samo božično muziko naredila (imam 3 CD in so mi decembra vedno ful fajn) in kamin prižgala in je tako fajn doma. Malička spi, prej se je igrala... Sva se pa včeraj z mojim hecala, da morava sedaj še koga hitro povabit, ko je pospravljeno. user posted image user posted image user posted image user posted image Samo da ne boste mislile, da imamo drugače ful hudo, samo včasih se malo bolj pospravi. Še dobro, da imamo obiske user posted image user posted image user posted image

Ne živite, dokler ne najdete tistega, zaradi česar je vredno umreti!

(odgovor članu anaj22)
Neposredna povezava do sporočila: 3101
15.12.2008 12:31:34   
anaj22
suhe marelice (pomembno da niso žveplane) : operem in kuham 10 min, naredim jih v kombinaciji; suhe marelice + suhe slive, suhe marelice + jabolko, suhe marelice + jabolko + suhe slive + hruška. Jaz vse pretlečim z paličnim, da rata kašica. Kašica iz suhih sliv in marelic je ful sladka in jo Jaka ponavadi takrt je ko ne more kakat.

< Sporočilo je popravil anaj22 -- 15.12.2008 12:33:14 >

Mi mamo se fajn
NJJP

(odgovor članu slovenka)
Neposredna povezava do sporočila: 3102
15.12.2008 13:13:57   
babysolza
Ojla!

Midve sva junaško prestale tretje pikanje, za nagrado mami kuha bučke in krompirček. user posted image user posted image user posted image

Znale smo vse, zelo sva bili pohvaljeni, morava pa dat vodo in kri - zaradi  nizke porodne teže, da ne bi bila slabokrvna.

Evo, samo še podatki za seznam, ker kuham: 7360 g, 69 cm in 44,6 OG.

Mi štirje smo najboljši par!!!!

(odgovor članu anaj22)
Neposredna povezava do sporočila: 3103
15.12.2008 13:20:54   
RMRM
Dan!

Maksimilijan, vse najboljše user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Sabina, super za uspešno prestano cepljenje user posted image user posted image . Mi smo bili tudi danes cepljeni, spet popolnoma NIČ joka, samo debelo je gledal. Res je zlatek ta naš škratek maliuser posted image . Pa zdravnica je bila zelo, zelo navdušena nad njegovim napredkom, mami pa fuuuuuuul vesela user posted image user posted image user posted image .

Včeraj smo postavili smrekico, no, fantje naše družine so jouser posted image . Bom pokazala slikce ko bo mal več časa. Tako da tudi nam sedaj manjka samo še božična glasba. SLOVENKA, NA POMOČ.user posted image user posted image user posted image  Sem vidla da si si zapekla božični CD, lepo prosim če lahko napišeš mal naslovov skladb in izvajalce, ker jaz bi tud tako glasbo, pa pojma nimam kdo kaj poje. user posted image  

< Sporočilo je popravil RMRM -- 15.12.2008 13:21:27 >

(odgovor članu babysolza)
Neposredna povezava do sporočila: 3104
15.12.2008 13:32:32   
RMRM
še podatki za seznam

7070 g, 65 cm, obseg glave 41user posted image

(odgovor članu RMRM)
Neposredna povezava do sporočila: 3105
15.12.2008 13:52:01   
Tina 28
bravo za pogumne jenčke, ki lepo prenašajo pikice. Prav zanimivo je, kako različni pediatri pristopajo k stvari in pregledu. Mi nismo dosedaj še nikoli pokazali kaj znamo oz. kaj bi mogli znat. Samo poslušanje srčka in po pikico.

Pa me mal zanima, kaj so vaši pediatri preizkušali, saj vidim, da drugje pa niso tko malenkostni!

(odgovor članu RMRM)
Neposredna povezava do sporočila: 3106
15.12.2008 14:00:25   
Anonimen
user posted image user posted image user posted image za uspesno cepljenje,brez joka.Moja se joka ze samo ce P vidi,ni potrebna nobena pikica,me kar malo skrbi kako bo naslednjic,ker bo spet cepljenje.
Pa Tina,pri nas tudi se nikoli nismo pokazali kaj znamo(razen,da ima mocna pljuca in hud glasuser posted image user posted image ),mi je tudi cudno.Upam,da bo to prislo naslednjic na vrsto.

(odgovor članu Tina 28)
  Neposredna povezava do sporočila: 3107
15.12.2008 14:13:26   
RMRM
Tina in kleo, sej tud pri nas ni nekih posebnih pregledov, samo naš škratek na prejšnjem pregledu ni hotel nič pokazat, niti igračka ga ni zanimala, zato je bila P danes tako navdušena, ker je ful sledil igrački, kar vaši sončki že nekaj časa počnejo, tako da se ne sekirat, vsaka mamica najbolj ve, kako se njen otroček razvija. Pri nas sta bla tavelkedva veliko bolj napredna, Lukas je pa bolj počasen, zato sem jaz še toliko bolj vesela vsakega njegovega napredka, pa čeprav je to le igračka, ki jo drži v rokici.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3108
15.12.2008 14:27:46   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: RMRM

Tina in kleo, sej tud pri nas ni nekih posebnih pregledov, samo naš škratek na prejšnjem pregledu ni hotel nič pokazat, niti igračka ga ni zanimala, zato je bila P danes tako navdušena, ker je ful sledil igrački, kar vaši sončki že nekaj časa počnejo, tako da se ne sekirat, vsaka mamica najbolj ve, kako se njen otroček razvija. Pri nas sta bla tavelkedva veliko bolj napredna, Lukas je pa bolj počasen, zato sem jaz še toliko bolj vesela vsakega njegovega napredka, pa čeprav je to le igračka, ki jo drži v rokici.

RMRM,sem res vesela za vajuuser posted image user posted image .Jaz sem hotla rect,da je pri nas cist standardni pregled-srcek,useska,grlo,kako sedi,pa malo jo okoli obraca...sem pa prebrala,da pri enih ze kar neke teste delajo...

(odgovor članu RMRM)
  Neposredna povezava do sporočila: 3109
15.12.2008 15:04:17   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: kleopatra28

IZVIRNO SPOROČILO: RMRM

RMRM,sem res vesela za vajuuser posted image user posted image .Jaz sem hotla rect,da je pri nas cist standardni pregled-srcek,useska,grlo,kako sedi,pa malo jo okoli obraca...sem pa prebrala,da pri enih ze kar neke teste delajo...

Ja, hude teste. user posted image IQ merjo.user posted image

Hecam se. Pri nas je rdeča volna, potem prijem igrače, poslušanje oz. odziv na ime, medtem, ko se otrok igra, odziv na glasen ropot med igro, poslušanje velikih a-jev, o-jev...motorika rokic, nogic, zasuk glave ob sledenju igrači...in še in še....je kar nekaj takih stvari. Potem pa pogovor z mamo, kakšne besede že izgovori, P pa ima neko tabelo in kljuka.

Kje je pa seznam?user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3110
15.12.2008 15:20:39   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Didlinaa

Ja, hude teste. user posted image IQ merjo.user posted image user posted image user posted image user posted image

Hecam se. Pri nas je rdeča volnain kaj potem z njo,a mora kvackatuser posted image , potem prijem igračeok,to zna, poslušanje oz. odziv na imese odzove,samo odvisno kdaj.Ce bi jo zadnjic P poklical po imenu,bi se pomoje zacela se bolj dretuser posted image user posted image , medtem, ko se otrok igra, odziv na glasen ropot med igroodziv bi bil-stresenje in glasni jok,ker pri nas je lahko glasna samo ona,vrze kaj iz stolcka,se se jaz prestrasim,ona pa nic,ce je pa obratno pa kojuser posted image user posted image , poslušanje velikih a-jev, o-jevposlusa,najbolj ji pa ratuje mmmm...motorika rokic, nogic, zasuk glave ob sledenju igračijap...in še in še....je kar nekaj takih stvari. Potem pa pogovor z mamo, kakšne besede že izgovorimamauser posted image (celo 1xuser posted image ),kva(1x),ava,auva,pa vceraj je 2x rekla AJDEuser posted image user posted image user posted image user posted image , P pa ima neko tabelo in kljuka.

Kje je pa seznam?user posted image

No vidis,o tem govorimuser posted image .

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3111
15.12.2008 15:59:39   
Anonimen
Pred poroko:
On: »Yesss! To! Končno sem dočakal!«
Ona: »Hočeš, da grem?«
On: »NE! Niti pomislil nisem na to!«
Ona: »Me ljubiš?«
On: »Seveda!«
Ona: »Si me kdaj prevaral?«
On: »Ne! Zakaj sploh sprašuješ?«
Ona: »Me želiš poljubiti?«
On: »Pa še kako!«
Ona: »Me želiš udariti?«
On: »Ni šans! Nisem jaz tak človek!«
Ona: »Ti lahko verjamem?«
In zdaj, po poroki, preberi ta tekst od spodaj navzgor!user posted image user posted image user posted image user posted image  

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3112
15.12.2008 16:36:21   
babysolza
Živjo!

Ekola, ati je šel malo delat, Sabinči dremlje popoldanski spanec, mami je pa pršla prečekirat, kaj je novega.

Mam takoj dve vprašanji:

- na kak program perete plišaste igračke?

- kakšen sedež imate za v avto? Tiste ki imate Maxi-Cosi, kakšne so razlike med modeli?

Zdaj grem pa brat. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3113
15.12.2008 16:40:22   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: babysolza

Živjo!

Ekola, ati je šel malo delat, Sabinči dremlje popoldanski spanec, mami je pa pršla prečekirat, kaj je novega.

Mam takoj dve vprašanji:

- na kak program perete plišaste igračke?na zavese ali na 30

- kakšen sedež imate za v avto? Tiste ki imate Maxi-Cosi, kakšne so razlike med modeli?

Zdaj grem pa brat. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3114
15.12.2008 16:48:50   
babysolza
Kleo, tale je pa res hud. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Anaj, hvala za nasvet glede suhega sadja. Jaz bom to začela prakticirati čez kak teden ali dva, zdajle mamo najprej jabolko, hruško in banano ta teden.

Tina, neki ti je že Didlina povedala, spomnim se:
- rdeča volna - P pokaže klobček volne in ji potem pade na tla. user posted image  naj bi spremljala padec oz. preveri, če obvlada globino. Sabina mi je skoraj z mize padla, tolk se je nagnila proti tlem. user posted image
- potem da pred njo koščke suhega sadja, čisto majhne, če zna prijeti in pa preverja razdaljo - če da bolj daleč, naj bi user posted image  samo opazovala, blizu pa prijela.
- s čisto nežno ropotuljico narahlo poropota za ušeski (z leve ali desne strani zadaj), če sledi zvoku. Sabina je to opravila polovično - obrnila se je, če si ni ravno pleničke spod ritke tlačila v usta. user posted image user posted image

Potem pa še preveri prsni koš (kako pase kravice), srček, pregleda luliko. Povprašala je, če se obrača, če že kaj 'govori' - zlogi, ali se igra z nogicami in kako se prehranjujeva. Opozorila me je, da naj raje še mal dlje počakam z rumenjakom, ker je prebrala eno študijo, da je precejšnja povezanost med zgodnjim uvajanjem rumenjaka in alergijo na pršice. Kar do enega leta naj ne bi rumenjaka. Pa rekla mi je, naj kar začnemo z meskom, tudi z govedino. Sem jo namreč vprašala, če lahko govedino, ker smo ravno danes kupili meso mlade krave od kmeta, ki ga poznamo in je bio. Pa bo tudi Sabinči kak zrezek omlatla. user posted image  Najprej pa seveda pišček, puranček in teletina, tako da se zna zgodit, da bo prej zmanjkalo. user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3115
15.12.2008 16:50:38   
babysolza
Kleo, hvala. Sploh nisem pomislilauser posted image , da bi lahko dala na zavese, pa je najbrž res najbolj pametno. user posted image  Včasih se res sprašujem, zakaj kupujem tako pametne naprave, če potem vedno uporabljam en ali dva programa. Pri pečici je podobna zgodba. user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3116
15.12.2008 16:55:57   
babysolza
IZVIRNO SPOROČILO: polly80

a vi že dodajate rumenjake?ker piše eno četrtinko od 6.meseca,pa ne vem,a že čem dajat al ne???user posted image

Polly, sem ravno zgoraj napisala, da meni je P svetovala, naj počakamo do enega leta tudi z rumenjakom.

user posted image user posted image  za Vito.

RMRM, bravo za pregled in hip hip hura za Lukasa! user posted image user posted image user posted image

Rutar - sicer nikoli ne hodim tja, sva šla pa enkrat za hec firbcat, ko sva se preselila in v eni uri nabavla skoraj vse, kar sva še potrebovala - krožnike, pribor, vse luči in še par malenkosti. In sem ful zadovoljna z vsem! Aja, pa eno omaro za v kopalnico sva kupla pred kratkim (za Sabinine potrebščine) in je tudi blo vse ok. Tako da jaz ne morem reč nič slabega.

(odgovor članu polly80)
Neposredna povezava do sporočila: 3117
15.12.2008 16:59:39   
babysolza
IZVIRNO SPOROČILO: mtinca1

gosta hrana - a vam vsem user posted image  lepo jedo? ker naša se pri dopoldanski oz. opoldanski zelenjavi in tudi jabolku totalno kremži in poje največ kakšno malo žličko.
danes zvečer pa sem ji prvič dala riževo kašico milupa, pa tudi ni nekega navdušenja. kar je dobila v usta, je sicer pojedla, ampak v osnovi sploh ust ni hotela odpirat. user posted image user posted image user posted image .

Poskusi najprej malce podojit. Sabina tudi včasih noče po žlički, če je že preveč lačna. Pa če ni res zelo lepo zmiksano (če je bolj grobo ali pa preveč gosto) se mal kremži. Ker kašico zvečer pa obožuje, ker je čisto gladka.

Jaz sem ji danes skuhala bučke in krompir, je bilo čisto gladko in je pojedla čisto vse. Naredila sem ji 123 g (sem stehtala user posted image ) in razen tistih par g na slinčku je vse pomazala. Koliko kaj vaši pojejo?

Evo, sirena. Čawči. user posted image

(odgovor članu mtinca1)
Neposredna povezava do sporočila: 3118
15.12.2008 18:31:35   
Tina 28
vav...vaše pediatre dejansko kaj zanima. Mene že prav jezi, saj ima tam ponk z redčo volno in zvončkom in igračami...Anja še ni videla nič od tega.

Pri meni zgleda takole. Se usedem na stolček z Anjo v naročju...P odpre kartoteko, reče, fajn rastete...no pa poslušajva srčka...dobro, pa še ušeska,,,dobro, no pa še usta mal pokaži....dobro....in nekaj zapiše in konec.

In če jaz kaj vprašam...pa komentar že poznate...ja kaj bi mami vse rada od tebe?user posted image

To še vse pride....in potem greva po pikico!

Neposredna povezava do sporočila: 3119
15.12.2008 18:34:15   
Tina 28
babysolza...meni tudi približno 100 g poje....malo več, včasih pa malo manjuser posted image

RMRM...A ni fajn vedet, da Lukas lepo napreduje.user posted image

(odgovor članu Tina 28)
Neposredna povezava do sporočila: 3120
15.12.2008 18:58:00   
RMRM
IZVIRNO SPOROČILO: Tina 28

babysolza...meni tudi približno 100 g poje....malo več, včasih pa malo manjuser posted image

RMRM...A ni fajn vedet, da Lukas lepo napreduje.user posted image

Ja Tina, res. Sem ful vesela, ker je vsak dan kaj novega. V parih tednih je res neverjetno napredoval. Ga je Sara danes eno urco pomerkala, ker je Mark imel ortodonta in ko pridem domov, se veselo pogovarjata in vriskata. Sta bla tolk smešna, Sara ga je sam polupčkala, Lukas pa v glasen smeh. Je blo res veselje videt obadva.

(odgovor članu Tina 28)
Neposredna povezava do sporočila: 3121
15.12.2008 19:09:20   
*anamor*
Haj punce

nisem se vam en čas oglasia, pri nas je vse po starem. Jemo sicer že od korenčka, jabolke, banane, cvetače in krompirčka. Počasi bomo res vse začeli. Je pa tečno to vreme, ko ne moremo ven. Mali je prav tečen na čase, ko sva skoz noter.

Sinek moj je najvecji zaklad v mojem zivljenju

(odgovor članu Tina 28)
Neposredna povezava do sporočila: 3122
15.12.2008 19:35:29   
slovenka
ojla,

prej sem nekaj napisala, pa mi ni hotelo objaviti user posted image

RMRM, sem napisala, da mi pravniki pa ne pečemo CDjev user posted image user posted image user posted image user posted image Sem si lani kupila tak trojček z naslovom Jingle bells, stare variante teh znanih božičnih pesmi - Frank Sinatra itd. So bili zelo poceni...

Anaj, smo probali danes suhe marelice, kuhane z jabolkom in se je lepo zmiksalo in je beba imela zelo rada. user posted image user posted image user posted image user posted image Brez jabolka bi bilo preveč sladko.

Drugače pa bi rekla, da naša še ne poje veliko na obrok. Bom pa morala malo stehtat, da bom vedela, koliko je 100 g - danes sem ji skuhala 6 marelic in srednje jabolko, pa je to dvakrat jedla in je še malo ostalo. no, tako. Krompira kar poje, pa banane morda polovico, kakih bučk pa kar manj... Saj počasi bo morda prišla na okus. user posted image

No, lepo bodite nocoj!

(odgovor članu *anamor*)
Neposredna povezava do sporočila: 3123
15.12.2008 19:38:39   
slovenka
aja, pediatri - naša je zelo fajn, se je že prvič tako fajn pogovarjala z njo, jo pogledala v oči in ji rekla, ja ti si pa danes prvič pri meni... potem pa ja, pogleda težo in višino, pa srček, potem pa je preverjala, če ima še reflekse - jo da na trebuščka, pa iz hrbta jo je s prsti za roke gor potegnila v sedeči položaj, pa ko ji naša kaj govori, ji ona odgovarja..., zadnjič pa ko jo je vrtela po zraku, se je naša tako smejala, ker jo je žgečkala... nismo pa imeli kake vrvice in tega. Pa če jo kaj vprašam, mi vse odgovori... je pa malo na brzino vse, ker je veliko otrok sedaj. Zunaj ima napis, da si naj tisti, ki že hodijo v šolo, čimprej drugega pediatra najdejo... ampak nisem še imela občutka, da bi nas odgnala.

(odgovor članu slovenka)
Neposredna povezava do sporočila: 3124
15.12.2008 20:00:29   
slovenka
vidim, da se vse rihtate za spanje - naša pa je bila prej tako utrujena, da je kar zaspala, pa vseeno čakava, da se bo zbudila, da se gremo kopat... danes več kot 2 uri ni zdržala pokonci. Ne vem, kako je potem v 2. in 3. mesecu življenja bila pokonci od 10.-22. ure user posted image  

(odgovor članu slovenka)
Neposredna povezava do sporočila: 3125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  123 124 [125] 126 127   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  123 124 [125] 126 127   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

Kako bi reagirali ..
Admin

če bi šel vaš mož na kavo z bivšim dekletom, ki je že leta ni videl, da se malo "pogovorita"?