|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   če ti določena oseba krade!
15.12.2008 10:40:43   
muška
Kaj narediti? Dokazov nimam, ampak VSAKIČ, ko je ta oseba na obisku nekaj izgine. Izginejo predvsem moji predmeti, največ iz kopalnice - od kozmetike, do manjšega nakita, tudi kakšna majčka, kos perila user posted image .... V bistvu mi do sedaj ni izginilo še nič vrednejšega, ampak vseeno, tega imam že poln kufer! user posted image   Kaj naj naredim?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: če ti določena oseba krade!
15.12.2008 10:44:14   
*alja*
Pazi jo in ko jo dobiš poleg jo okurcaj tak da nebo vedla več kaj rečt od sramu.

25.08.2005 Alja

Vse v življenju enkrat mine! Sreča, žalost, smeh in solze; vse je le trenutno stanje. Zato uživajmo vsak trenutek posebej in bodimo srečni.

(odgovor članu muška)
Neposredna povezava do sporočila: 2
15.12.2008 10:44:30   
hubi
Vse pospravi, določene sobe zakleneš (ne vem, v kakšnem odnosu sta) npr. spalnico. V kopalnici npr. omarice zalepiš s selotejpom, da se ne opazi, potem pa se soočiš.....user posted image

(odgovor članu muška)
Neposredna povezava do sporočila: 3
15.12.2008 10:47:47   
noe
Jaz bi ji nekaj nastavila zanalašč, potem šla za njo čekirat in pričo vseh zahtevala , da sprazne žepe in torbice.

(odgovor članu hubi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
15.12.2008 10:48:56   
Anonimen
Kako pa to da še hodi k teb na obisk?

Če se absolutno ne da izognit obisku pa reč da je wc pokvarjen pa je user posted image  

(odgovor članu hubi)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
15.12.2008 10:59:35   
muška
Ne , obiskom se ni mogoče izognit! Imam pa to osebno drugače zelo rada in me to, da vedno nekaj zmanjka prav mori.
Saj, mogoče bi res nekaj nastavila, samo ko ima pa vedno drugačne apetite user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
15.12.2008 11:04:51   
Marogica
Jaz pa imam občutek, da je ta oseba pač kleptomanka, saj praviš, da jemlje vedno neke druge stvari. Pri kleptomanih, sploh ne gre za to, kakšna je "vrednost" predmeta, temveč za "notranjo silo", da pač morajo nekaj vzeti.

Kaj narediti? Če je dobra prijateljica, bi jo ob priliki vseeno povedala, da vem, kaj dela in se pogovorila o tem njenem "problemu". Če bo kaj pomagalo, je pa druga stvar. Mogoče ji bo občutek, da veš, dovolj, da tega ne bo več naredila. Vsaj pri tebi ne.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu muška)
Neposredna povezava do sporočila: 7
15.12.2008 11:18:09   
lukec
IZVIRNO SPOROČILO: Marogica

Jaz pa imam občutek, da je ta oseba pač kleptomanka, saj praviš, da jemlje vedno neke druge stvari. Pri kleptomanih, sploh ne gre za to, kakšna je "vrednost" predmeta, temveč za "notranjo silo", da pač morajo nekaj vzeti.

Kaj narediti? Če je dobra prijateljica, bi jo ob priliki vseeno povedala, da vem, kaj dela in se pogovorila o tem njenem "problemu". Če bo kaj pomagalo, je pa druga stvar. Mogoče ji bo občutek, da veš, dovolj, da tega ne bo več naredila. Vsaj pri tebi ne.

Edini pameten odgovor!

Meni nebö odprto se zdi,
kadar se v tvoje ozrem oči,
kadar prijazno nasmejaš se,
kar sem prestala, pozabljeno je.
(F. Prešeren)

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
15.12.2008 11:26:25   
muška
Najraje bi ji dala vedeti, da vem da krade takrat, ko je pri nas. Ampak takrat ponavadi niti ne opazim kaj je izginilo, tako da ne morem bentit, da pa tega in tega ni. Opazim ponavadi zvečer ko se grem tuširat, ko npr. odprem omaro, ali zjutraj, ko se hočem naličit, ali drug dan ko iščem to ali ono. Edino, da se pol ure preden gre zaprem v kopalnico in prečekiram vse user posted image . Ma prav žalostna sem, ker ne znam naredit konca temu!

Pogrešam en šal, iščem ga že 1 mesec, saj zdaj ne vem, ali mi je tudi to ukradla, ali sem ga založila user posted image  . Se prepričujem, da sem ga založila user posted image

(odgovor članu lukec)
Neposredna povezava do sporočila: 9
15.12.2008 11:32:37   
ronja
Jaz bi rekla, da je ne vabi več. Ni treba nič pojasnjevat, samo ne vabi je na obisk.

(odgovor članu muška)
Neposredna povezava do sporočila: 10
15.12.2008 11:36:17   
muška
Ne vabim, sama pride! In ne morem ji prepovedat!

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 11
15.12.2008 11:40:00   
Lalica1
Sooči se z njo! Ker ti veliko pomeni se najprej sooči sama z njo in jo postavi pred dejstvo: da veš, da krade ona. Če pa ne bo zaleglo in ti bodo stvari še naprej izginjale, pa jo razkrij pred vsemi. Naj res izprazni žepe in torbo pred vami. Jaz si večje sramote ne znam predstavljati... Mogoče se bo izmikala in rekla, da je pač ukradena stvar njena (da ima isto kot ti) in se na ta način izmikala odgovornosti. Označi svoje stvari in ji dokaži da laže!

Isto se je dogajalo tudi v hiši mojega moža, ko je bil na obisku njegov bratranec. Pa mu je en enkrat napel (ker je bil še v OŠ) in od takrat je mir.

Tega ti res ni terba prenašati. Da moraš v lastnem domu zaklepati in skrivati...

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 12
15.12.2008 12:04:21   
ronja
muška, pri neželenih obiskih (se mi je dogajalo samo iz ene strani do zdajuser posted image ), sem imela jaz taktiko, da kadar so prišli kar tako, sem pač vedno "imela nekam za it" in po hitrem postopku popokala ven - tako da so pač morali it ali ostat sami v stanovanju (kar ni imelo smisla). Taktika se je zelo obnesla, ko se ni nič drugega obneslo... če se ti najavi, potem ji že po tel. povej, da žal glih nekam greš (slejkoprej ji bo kapnilo...), če pa kar pride, pa začni TAKOJ, ko jo vidiš na vratih, pokat otroke in sebe za ven - "joj, pa gremo ravno na igrišče! greš z nami?" "JOj, moram nujno v trgovino, no, saj lahko greš zraven, če nimaš kaj počet." "Aja, nisem vedela, da prideš, veš, mi gremo pa v ZOO." "pa sem ravno zmenjena s prijateljico. Saj bi te povabila zraven, pa se ne poznata in sva se zmenili ravno za en tak pogovor za na 4 oči..." itd... Če se nočeš izpostavljat in kregat.

Lahko ji pa seveda direkt poveš: punči, veš, meni pa vsake toliko tu nekaj izgine in to po čudežu vedno, kadar si ti tu... Tak da - mi ni preveč všeč, če si tu oz. mi ni všeč, da mi kradeš...

Jaz bi vzela prvo taktiko, če bi bila situacija taka, da veš, da se ne da zmenit in drugo taktiko, če bi mi človek veliko pomenil in imata iskrene odnose in obstaja možnost, da napako prizna in neha z njo.

(odgovor članu muška)
Neposredna povezava do sporočila: 13
15.12.2008 12:53:18   
Virtualna
Joj, kako nerodna stvar. Ma odvisno je od karakterja, si zmozna stopiti pred njo in ji enostavno povedati, da si pogruntala to njeno zadevscino glede kraje ...user posted image  jaz osebno, ne vem, ce bi imela toliko moci in to storila, ...ti pa enostavno...pojdi k njej na obisk in ji ukradi kako stvar, da bo zenska enostavno vedela, da si jo razkrinala pri njenem pocetju.... po moje bi ji kapnilo user posted image

16.6.2009 dobili prvi zobek ...

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 14
15.12.2008 13:16:19   
pezbar
IZVIRNO SPOROČILO: Virtualna

Joj, kako nerodna stvar. Ma odvisno je od karakterja, si zmozna stopiti pred njo in ji enostavno povedati, da si pogruntala to njeno zadevscino glede kraje ...user posted image  jaz osebno, ne vem, ce bi imela toliko moci in to storila, ...ti pa enostavno...pojdi k njej na obisk in ji ukradi kako stvar, da bo zenska enostavno vedela, da si jo razkrinala pri njenem pocetju.... po moje bi ji kapnilo user posted image

Jaz pa menim, da spuščat se na isti nivo nima smisla. Potem ji bo pa "kleptomanka" očitala češ saj je ona ista.
Po moje bi najbolj zaleglo, da jo dobiš na kraji takrat, ko nista sami in je še kdo zraven, ter jo pred vsemi prisotnimi (pričami) razkrinkaš.
Enkrat dolgo nazaj se je pri moji mami v službi dogajalo, da je skoz nekaj izginevalo, največkrat denar. Sumile so eno sodelavko. Potem so ji nastavile past: nastavile so par bankovcev v bližino telefona (takrat so bili še dinarji user posted image ), si zapisale njihove serijske številke in počakale. Ni minilo par ur, ko je denar izginil. Potem je morala ženska v pričo vseh sodelavk izpraznit vse žepe in torbico in seveda je bil denar pri njej. Pa če to ni velika bruka... Kolikor vem, je zaleglo.

(odgovor članu Virtualna)
Neposredna povezava do sporočila: 15
15.12.2008 13:21:51   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: lukec

IZVIRNO SPOROČILO: Marogica

Edini pameten odgovor!

Se podpišem. In taka oseba krade kamorkoli pride, ne samo pri tebi, sigurno.user posted image

(odgovor članu lukec)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
15.12.2008 13:32:55   
puncica
postav kamero v kopalnico ko bo ta oseba na obisku, pa imaš dokaz! Eni so res butli, le zakaj bi nekdo kradel kozmetiko, majčke. user posted image

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu muška)
Neposredna povezava do sporočila: 17
15.12.2008 13:40:32   
muška
Tudi sp. hlače, plenice,.... kaj ji pride pod roko- najraje iz kopalnice! Žalostno!

Ma prav želim si, da bi v bodoče ugotovila kaj manjka ko bo ona pri nas! In takrat ji bom dala vedet, da vem kaj dela že dalj časa. Soočit se pa z njo ne bom mogla, ker nisem tak tip.

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 18
15.12.2008 13:44:51   
MAŠKA
Jaz je ne bi spustila v hišo. Ji pač rečeš nekajkrat zapored, da nimaš časa, enkrat bo že nehala hodit na obiske.

(odgovor članu muška)
Neposredna povezava do sporočila: 19
15.12.2008 14:40:47   
Andromeda
Jaz bi ji pa enkrat na lepem začela pripovedovat, da se ti zadnje čase dogajajo čudne stvari, da ti izginevajo razne stvari, perilo, kozmetika itd in pri tem opazovala njeno reakcijo...Če se dela nevedno (itak da se bo), bi jo vprašala, da kaj ona misli o tem, a je možno, da bi bil nekdo tako nesramen in bi prihajal na obisk in kradel... nekaj v tem stilu.

Sicer pa takšna oseba potrebuje strokovno pomoč!

(odgovor članu MAŠKA)
Neposredna povezava do sporočila: 20
15.12.2008 14:50:22   
puncica
IZVIRNO SPOROČILO: Andromeda

Jaz bi ji pa enkrat na lepem začela pripovedovat, da se ti zadnje čase dogajajo čudne stvari, da ti izginevajo razne stvari, perilo, kozmetika itd in pri tem opazovala njeno reakcijo...Če se dela nevedno (itak da se bo), bi jo vprašala, da kaj ona misli o tem, a je možno, da bi bil nekdo tako nesramen in bi prihajal na obisk in kradel... nekaj v tem stilu.

Sicer pa takšna oseba potrebuje strokovno pomoč!

točno to bi men prišlo na pamet, bi na veliko razlagala pred njo, kako so lahko ljudje nesramni, da ugotavlja da ji nekdo krade, pač takrat ko bi bilo več ljudi okol,  mogoče bi si pa nesramnica kej zamislila.

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu Andromeda)
Neposredna povezava do sporočila: 21
15.12.2008 14:56:24   
Lalica1
Ja, ta ideja res ni slaba. Pa tudi tista s kamero ne. Tako boš ujela deklico na delu in se nikakor ne bo mogla izmikati, da ni bila ona.

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 22
15.12.2008 15:02:45   
rija
jaz bi se pa pred naslednjim obiskom potrudila, ja, saj vem da to ni kar tak in odnesla iz kopalnice čisto vse....priložnost bi izkoristila, da potem pobrišem prah po vseh predalihuser posted image .....v kopalnici bi pustila samo kar je privito ali grozno velike brisače, ki jih res ni mogoče skritiuser posted image

in če ji še zmeraj ne klike sta dve varianti: se dobivata na kavi v lokalu ali pa jo posedeš, prisiliš da te posluša in opališ direkt.

...vox populi...

(odgovor članu Lalica1)
Neposredna povezava do sporočila: 23
15.12.2008 17:08:36   
muška
Šal sem našla, sem si globoko oddahnila, pa ne zaradi šala user posted image ! Ampak res nimam dobrega občutka, ker kadarkoli kaj iščem, najprej pomislim, da mi je ona odnesla, šele natopomislim, da sem pa mogoče kam sama založila user posted image
Stvari bo treba dokončno prit do dna, samo pravo taktiko moram najt. Rada bi jo pa zraven dobila.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 24
15.12.2008 18:35:52   
eya
Če ti je res pomembna, ji povej, verjetno ima res probleme s kleptomanstvom, pa si sama ne more pomagatuser posted image  Verjamem, da te jezi, četudi gre za malenkosti...ukrepaj pa prej, preden bo prepozno za vajin odnos.

Če pa bi šlo za nekoga nepomembnega, ji jaz enostavno ne bi odprla vrat...

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu muška)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?