|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Mmmmmm..., kaj jaz zdajle pečem ....
10.12.2008 17:53:58   
Mišni
Tole:

Sestavine

user posted image
Biskvit:
user posted image  5 jajc
user posted image  4 žlice moke

user posted image  1 žlica čokolade v prahu
user posted image  5 žlic sladkorja

user posted image  vanilin sladkor
user posted image  malo pecilnega praška

user posted image Nadev:
user posted image marelična marmelada
user posted image 1 kg banan
user posted image 1 margarina ali maslo (250 g)
user posted image  čokoladni puding
user posted image 2 šlag peni ali sladka smetana
user posted image  kremfix


user posted image
Priprava

Iz beljakov naredi sneg, Rumenjake in sladkor penasto umešej, dodaj moko, čokolado v prahu in sneg ter pecilni prašek. Peci v ventilatorski pečici 35 minut na 160 stopinj, sicer na 180 stopinj pol ure.

Pečeno premaži z marelično marmelado in na biskvit naloži banane (prerezane vzdolžno - 3x).
Posebej skuhaj čokoladni puding in ga ohladi. Hladnemu dodaj eno margarino ali maslo in zmešaj. S to maso premaži banane. Po vrhu premaži s šlag peno (sladko smetano) in poljubno prelij s čokoladno glazuro (stopljeno čokolado z malo olja).

 
 
 



_____________________________

Velika rit je velika stvar.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Mmmmmm..., kaj jaz zdajle pečem ....
10.12.2008 18:05:57   
lutka
zabeleženo user posted image


_____________________________

Kdor hoče najde pot. Kdor noče najde izgovor

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Mmmmmm..., kaj jaz zdajle pečem ....
10.12.2008 18:19:30   
Hans
Super, imam ravno nekaj banan. Naredim jutri.

_____________________________

Nikoli ne obupajte! Če vam ne uspe v prvo, bo mogoče v drugo ali pa v tretjo! UPAJTE !

(odgovor članu lutka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Mmmmmm..., kaj jaz zdajle pečem ....
10.12.2008 18:36:02   
Petr_a
Ah,jaz pa ne morem.Mi pri bajti nimamo jajcuser posted image

(odgovor članu Hans)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Mmmmmm..., kaj jaz zdajle pečem ....
10.12.2008 19:04:16   
Hope2
Kako se pa imenuje tole čudo

(odgovor članu Petr_a)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Mmmmmm..., kaj jaz zdajle pečem ....
10.12.2008 19:05:13   
Mišni
No, zanekrat sem prišla do tja, kjer "biskvit premažemo z marmelado". Zdaj grem pa na balkon po kuhan puding, če je že hladen.
Aja, pa banane moram zdaj zrezat.user posted image

_____________________________

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Mmmmmm..., kaj jaz zdajle pečem ....
10.12.2008 19:07:52   
Dali*
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
njami....obožujem šlag peno, banane, marelično marmelado....


Kako se ta zadevica imenuje, ali pa vsaj slikica zraven, ko bo narejeno, da si znam predstavljat....pa še lušte nam boš naredila...

< Sporočilo je popravil shorty -- 11.12.2008 8:52:22 >

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Mmmmmm..., kaj jaz zdajle pečem ....
10.12.2008 19:09:07   
lutka
jaz bi tudi kako slikico user posted image


_____________________________

Kdor hoče najde pot. Kdor noče najde izgovor

(odgovor članu Dali*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Mmmmmm..., kaj jaz zdajle pečem ....
10.12.2008 19:58:41   
Mišni
Bljak, ne tega delat, ker je zanič!


No, če pa že boste, dajte pa vsaj v plehu, torej v pravokotnem modelu. Ker jaz sem v okroglem delala, in potem biskvit preložila na krožnik in začela oblagat. In ko sem dala gor banane in potem čez tisto kremo (ki je mimomgrede zanič), so mi seveda vse banane začele dol lest na vse strani s kremo vred. Tako da še smetane čez pa res zdaj nisem mogla več dat, že zdaj izgleda kot ena bombna gmota.

Pa še najboljše, če še enkrat original recept prilepim (tistega sem jaz malo priredila, pa očitno ne najboljeuser posted image ).

Torej original recept je:

Sestavine

user posted image
Biskvit:
user posted image 7 jajc
user posted image 6 žlic moke
user posted image 7 žlic sladkorja
user posted image
user posted image Nadevi:
user posted image marelična marmelada
user posted image 1 kg banan
user posted image 1 margarina ali maslo (250 g)
user posted image vanilijev puding
user posted image 2 šlag peni ali sladka smetana
user posted image 100 g čokolade
user posted image malo olja


user posted image Priprava

Iz 5 beljakov naredi sneg, dodaj 3 žlice sladkorja ter dobro premešaj. Iz dveh jajcin preostalih rumenjakov zmešaj penasto maso, kateri dodaj sladkor, moko in sneg. Svetlo zapeči v vroči pečici.
Pečeno premaži z marelično marmelado in na biskvit naloži banane (prerezane vzdolžno - 3x).
Posebej skuhaj vanilijev puding in ga ohladi. Hladnemu dodaj eno margarino ali maslo in zmešaj. S to maso premaži banane. Po vrhu premaži s šlag peno (sladko smetano) in prelij s čokoladno glazuro (stopljeno čokolado z malo olja).
Dober tek!


_____________________________

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu lutka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Mmmmmm..., kaj jaz zdajle pečem ....
10.12.2008 20:03:24   
Anonimen
Se mi zdi, da se pecivo imenuje banane pod čokolado.

(odgovor članu Mišni)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Mmmmmm..., kaj jaz zdajle pečem ....
10.12.2008 20:37:04   
BAMBINA_
IZVIRNO SPOROČILO: Mišni


Torej original recept je:

Sestavine

user posted image
Biskvit:
user posted image 7 jajc
user posted image 6 žlic moke
user posted image 7 žlic sladkorja
user posted image
user posted image Nadevi:
user posted image marelična marmelada
user posted image 1 kg banan
user posted image 1 margarina ali maslo (250 g)
user posted image vanilijev puding
user posted image 2 šlag peni ali sladka smetana
user posted image 100 g čokolade
user posted image malo olja


user posted image Priprava

Iz 5 beljakov naredi sneg, dodaj 3 žlice sladkorja ter dobro premešaj. Iz dveh jajcin preostalih rumenjakov zmešaj penasto maso, kateri dodaj sladkor, moko in sneg. Svetlo zapeči v vroči pečici.
Pečeno premaži z marelično marmelado in na biskvit naloži banane (prerezane vzdolžno - 3x).
Posebej skuhaj vanilijev puding in ga ohladi. Hladnemu dodaj eno margarino ali maslo in zmešaj. S to maso premaži banane. Po vrhu premaži s šlag peno (sladko smetano) in prelij s čokoladno glazuro (stopljeno čokolado z malo olja).
Dober tek!


U, tole pecivo je pa meni najboljša slaščica vseh časov. S tem, da imam mičkeno drugačen recept. V biskvit dodam še žlico ali dve vode in žličko pecilnega. Ohlajenega premžem z marmelado, naložim na kolobarje narezane banane, prelijem z vanilijevo kremo (2 pudinga, 1/2 l mleka, sladkor, eno margarino in malo ruma), na koncu pa prelijem še s čokoladno glazuro. Šlag pene ne dam. Mmm, za vsak prst posebej obliznat!


_____________________________


•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•
*...*..:::: ...*...*...*...*...*...*...*...*...:::::..*...*
•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Mmmmmm..., kaj jaz zdajle pečem ....
10.12.2008 21:01:36   
Mišni
Ja, bambina, samo a to v plehu delaš? Ker meni se je "samostoječe" vse razlezlo. Banane so skupaj s kremo lezle na vse konce narazen in dol.

_____________________________

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Mmmmmm..., kaj jaz zdajle pečem ....
10.12.2008 21:46:58   
muška
take pocaste stvari se VEDNO v plehu delajo.  samo če bi jaz to delala, v puding ziher ne bi dala margarine user posted image  , fuj  je to ene maščobe, pa še pung je sam po sebi trd.  jaz bi ga skuhala, in ga prelila čez banane, pa pustila na hladnem, da se skupaj strdi.

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Mmmmmm..., kaj jaz zdajle pečem ....
10.12.2008 21:50:25   
Mišni
IZVIRNO SPOROČILO: muška

take pocaste stvari se VEDNO v plehu delajo.  samo če bi jaz to delala, v puding ziher ne bi dala margarine user posted image  , fuj  je to ene maščobe, pa še pung je sam po sebi trd.  jaz bi ga skuhala, in ga prelila čez banane, pa pustila na hladnem, da se skupaj strdi.


Ja samo jaz nisem vedela, da bo to tako pocasto. Glede pudinga imaš pa čisto prav. Je ful zanič zdaj z margarino, Ima čisto po margarini okus. Fuj!

_____________________________

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu muška)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Mmmmmm..., kaj jaz zdajle pečem ....
10.12.2008 21:55:40   
BAMBINA_
IZVIRNO SPOROČILO: Mišni

Ja, bambina, samo a to v plehu delaš? Ker meni se je "samostoječe" vse razlezlo. Banane so skupaj s kremo lezle na vse konce narazen in dol.

user posted image OK, zdaj si me pa res nasmejala, ker si prav predstavljam, kako je vse skupaj izgledalo. Seveda, delam v plehu, ker se šele po nekja urah v hladilniku, toliko strdi, da se ob rezanju ne razleze.
In tista krema pride ful okusna, margarine se sploh ne okusi (mogoče zaradi ruma user posted image ), brez margarine, krema 100% ne bi prišla tako trda, da bi se rezala, brez, da bi se razlezla (seveda ohlajenauser posted image


_____________________________


•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•
*...*..:::: ...*...*...*...*...*...*...*...*...:::::..*...*
•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Mmmmmm..., kaj jaz zdajle pečem ....
10.12.2008 22:02:54   
Mišni
IZVIRNO SPOROČILO: BAMBINA_
In tista krema pride ful okusna, margarine se sploh ne okusi (mogoče zaradi ruma user posted image ),


Ja mogoče pa res zaradi ruma, ker vsaj prej se je ful čutila margarina. No, mogoče se potem, ko res mrzlo, ne bo. Bom videla. Ampak škoda, ker nisme v plehu naredila.
Pa še pecilnega po moje ne bi smela dat, ker je zdaj predebelo testo in potem pride toliko tega v višino, da je že kot en nebotilčnik, madonca.user posted image  En tak nebotičnik, ki se je ob kakšen potresu fajn razlezel.

_____________________________

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Mmmmmm..., kaj jaz zdajle pečem ....
10.12.2008 22:04:06   
muška
ampak jaz bi vseeno raje dodala želatino kot margarino

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Mmmmmm..., kaj jaz zdajle pečem ....
10.12.2008 22:07:52   
BAMBINA_
IZVIRNO SPOROČILO: Mišni

IZVIRNO SPOROČILO: BAMBINA_
In tista krema pride ful okusna, margarine se sploh ne okusi (mogoče zaradi ruma user posted image ),


Ja mogoče pa res zaradi ruma, ker vsaj prej se je ful čutila margarina. No, mogoče se potem, ko res mrzlo, ne bo. Bom videla. Ampak škoda, ker nisme v plehu naredila.
Pa še pecilnega po moje ne bi smela dat, ker je zdaj predebelo testo in potem pride toliko tega v višino, da je že kot en nebotilčnik, madonca.user posted image  En tak nebotičnik, ki se je ob kakšen potresu fajn razlezel.

user posted image user posted image
Jaz biskvit še toplega potapkam, da je fajn stlačen in tudi potem manj penast, bolj kompakten ali kako naj se izrazim. Pecivo pa mora biti res fajn mrzlo. Meni je najboljši, če v hladilniku stoji čez noč.


_____________________________


•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•
*...*..:::: ...*...*...*...*...*...*...*...*...:::::..*...*
•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Mmmmmm..., kaj jaz zdajle pečem ....
11.12.2008 9:46:33   
lutka
Kaj pa če bi dala samo pol margarine ?

se mi full lušta tole naredit, samo malo cvikam user posted image

_____________________________

Kdor hoče najde pot. Kdor noče najde izgovor

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Mmmmmm..., kaj jaz zdajle pečem ....
11.12.2008 10:29:30   
kjava
Bolš okus bi bil že, če bi dala maslo, namesto margarine. Men ma rama margarina ogaben okus, mam rajš zvijezdo, še najrajš pa maslo.

(odgovor članu lutka)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Mmmmmm..., kaj jaz zdajle pečem ....
11.12.2008 11:02:00   
Mišni
IZVIRNO SPOROČILO: kjava

Bolš okus bi bil že, če bi dala maslo, namesto margarine. Men ma rama margarina ogaben okus, mam rajš zvijezdo, še najrajš pa maslo.


Ja, možno. Jaz sem pa ravno Ramo dala. Pa že tašča je zadnjič jamrala nad to Ramo, potem je možno, da je res zanič.

_____________________________

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu kjava)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Mmmmmm..., kaj jaz zdajle pečem ....
11.12.2008 12:05:26   
jakaracman
Men je že recept bljak.Toliko maščobe ajaj..Pa ne glede ali je to margarina ali maslo.

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Mmmmmm..., kaj jaz zdajle pečem ....
11.12.2008 16:20:19   
Hope2
Kaj pa sploh naredi margarina ali maslo, da jo je potrebno dodatuser posted image

(odgovor članu jakaracman)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Mmmmmm..., kaj jaz zdajle pečem ....
12.12.2008 11:10:46   
zoja5
Maslo naredi kremo, brez masla je pa samo puding. Meni so te kreme (vanilijev ali čokoladni puding + maslo) zelo dobre. Je pa res, da se zlahka ponesreči. Kot prvo mora biti obvezno maslo, ki naredi bolj smetanast okus, ne pa margarina. Z margarino, po pravici povedano še nisem delala, ker mi je nasploh bljak. Kot drugo, moraš paziti, da puding ni pretopel, ko dodaš maslo, ker se ti sicer krema sesiri in kot tretje, moraš puding medtem, ko se hladi, večkrat premešati, da nimaš potem kreme z grudicami.
Aja, pa potem, ko se vse skupaj strdi, imam jaz raje, če nekaj časa pecivo pustiš na sobni temperaturi, kot da je direkt iz hladilnika (zelo hladno ima bolj po maslu okus, kot nekoliko zmehčano).

Res redilno, ampak super!

< Sporočilo je popravil zoja5 -- 12.12.2008 11:12:08 >

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Mmmmmm..., kaj jaz zdajle pečem ....
12.12.2008 14:21:45   
dana
Jaz nikoli ne dam toliko masla kot piše. Margarine pa sploh ne uporabljam.

Meni so tudi kreme iz raznih pudingov in masla dobre. Jih fino s paličnim zmešam in pride res taka penasta krema.

Meni bi bilo tole pecivo tud najbrž všeč user posted image

Mišni, ne smeš kar takoj vreči puške v koruzo. Še kdaj poskusi, pa takrat v plehu delajuser posted image

(odgovor članu zoja5)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Gluten oziroma žitarice uvajajte postopoma
Marsikateri starš je v dilemi, kako zgodaj lahko žita, ki vsebujejo gluten ponudi svojemu otroku, ki se na gosto hrano š...
Kdaj otroku ponuditi ribe in ostalo morsko...
Poletje je tu in že nam diši morska hrana. Kdaj in kako ponuditi takšne specialitete dojenčku?




Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?