Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Decemberke 2008 - 2.del 8.12.2008 10:14:00
|
|
|
|
medika 13
|
IZVIRNO SPOROČILO: pišapela Si s Koroške? Ne iz Velenja ... kaj pa ti? IZVIRNO SPOROČILO: martka prihajam s ctgja... nič! Ja naši sončki nas pustijo čakat ... je pa kolegici ena babica v hecu rekla hruška odpade z drevesa ko je zrela mam32 ti boš že v sredo svojega cartala super nincica1 če še imaš kaj energije za pospravljat lahko še k meni prideš ... jaz se že cel teden spravljam k pucanju kuhinje in kopalnice ... se samo nič ne nardi
|
|
RE: Decemberke 2008 - 2.del 8.12.2008 10:15:59
|
|
|
|
čebeli
|
muce, naš mesec kliče!!!! Č A K A L N A L I S T A t o p a d r e n a l i s t a PDP 01. 12. 2008 ??? olivija ??? blackcoffee PDP 02. 12. 2008 ??? tian*zoja ??? lonja PDP 03.12. ??? Julllija ??? tasa.m. ??? skorpika PDP 05.12. ??? julika ??? roal PDP 06.12. ??? Bimba80 ??? jasa ??? martka PDP 07.12. ??? nadaklemen KATERA BO DANES PRVA ??? PDP 08.12. teja* PDP 09.12. Vplanu moonshine PDP 10.12. mam32 **NiNa** ..še kar nisi na vrsti!!! Blackcoffee dihaj in stiskaj glavničke! nič ni zastojn, bote dale za coffee! Tukaj pa je link za smajlije! http://www.pic4ever.com/
|
|
|
|
RE: Decemberke 2008 - 2.del 8.12.2008 10:19:44
|
|
|
|
mavrica72
|
IZVIRNO SPOROČILO: *nina* Čestitke Ana Luni za sinčka Jaša Maja Čestitke tudi tebi pikamiša za Klaro Tudi jaz se pridružujem čestitkam. Tejci01 - zelo lepa porodna zgodba, sedaj se pa veselo cartajte doma, ritem boste pa tudi sigurno hitro ujeli Zverinca - imam eno vprašanje zate, če mi lahko prosim odgovoriš. Vem, da si imela CR, pa me zanima, ali si ga imela v lokalni ali v splošni anesteziji? Mene namreč čaka CR v lokalni, pa ne vem če bom sposobna skoz biti pri zavesti med samo operacijo . Sicer sem pa jaz tudi imela včeraj ponovni CTG in UZ. Zaenkrat je še vse "po starem", normalni utripi, brez popadkov, dovolj plodovnice. Če me kaj ne preseneti, imam naslednji CTG 15.12 in takrat bo verjetno tudi sledil CR. Berem, da imate danes sončka. Pri nas je pa spet sama megla Lepo se imejte
|
|
|
|
RE: Decemberke 2008 - 2.del 8.12.2008 10:31:47
|
|
|
|
tinca123
|
Dobro jutro! Joj kako vam zavidam vsem, ki imate sonček. Pri nas v LJ standardna megla. Odkar sem ostala doma - 3 tedne je skoz sama megla. Mislim, da sem šla 2X na sprehod po sončku. No še vedno sva 2in1 in nič ne kaže na spremembe. Danes imam CTG pa bomo videli kaj bo pokazal,..... Moram pa reči da niti ne zatekam kaj dosti - zatekla sem pred kakim mesecem in tako je ostalo od takrat. Se sicer trudim čim več piti, vendar mi to ne gre. Nacejam se in hodim na WC in ko imam vsega dovolj enostavno pijem kolikor rabim - to pa je od nekdaj bolj malo. Potem pa se zopet nekaj dni nacejam z vodo. Kolikor prebiram tele sezname nas je bolj malo ostalo še med nosečkami - vse aktivne forumke so šle rodit....No upam da se jim kmalu pridružimo vse, ki smo še ostale. Jaz bom verjetno med zadnjimi - moj PDP je 26.12. Lep dan želim vsem...pa se še kaj poklikamo kasneje!!
|
|
|
|
RE: Decemberke 2008 - 2.del 8.12.2008 10:59:22
|
|
|
|
martka
|
ne se obremenjevat, nisi sama tu gor... nekaj nas čaka, pa čaka, še čaka... ker...še sem tu... ker se mi je trebuh tako zelo spustil je rekla G., da bo porod hiter in lažji (ok, kupim!!!) a to ne pomeni da bo prej... to pa mi ni več všeč! naslednji ctg imam dan preko roka 13.12. če ne bo že prej, je rekla... 13. pa zato, ker je ona v službi... (enkrat reče, da bo kasneje, drugič pa, če ne bo že prej...) danes sem mal babici na ctgju zatežila o predrtju mehurja- je rekla, naj kr povem ginek. na pregledu pred porodom, da nočem, ker je to res bolj pametno, da se ga ne predira! ker ga predirajo samo zaradi rutine, brez razmisleka!!! da Mora babica pri položajih upoštevat moje želje(če je seveda vse normalno pri poteku poroda), da naj kar vsako, še tako majhno ali morda za koga čudno željo povem, kajti jaz sem tista, ki Čuti kaj se dogaja in kaj mi paše! juhu! upam, da dobim njo, ker tega, da bi si jo izbrala prej in rezervirala, pa se žal ne da, razen če je v službi in ni pri kakšnem drugem porodu... domačo nalogo delava zjutraj in zvečer kopalnico sem zribala, da se sveti kuhinjske omarice sem pomila danes pomijem okna! sem poslušala abbo in plesala kot... nenosečka... dete pa po svoje muva v bušiju...
|
|
RE: Decemberke 2008 - 2.del 8.12.2008 11:03:30
|
|
|
|
martka
|
kupila bi aspirator za nosek... že imate kakšne izkušnje? ste že kaj kupile? elektronskega?
|
|
RE: Decemberke 2008 - 2.del 8.12.2008 11:08:38
|
|
|
|
čebeli
|
IZVIRNO SPOROČILO: tinca123 ...Moram pa reči da niti ne zatekam kaj dosti - zatekla sem pred kakim mesecem in tako je ostalo od takrat. Se sicer trudim čim več piti, vendar mi to ne gre. Nacejam se in hodim na WC in ko imam vsega dovolj enostavno pijem kolikor rabim - to pa je od nekdaj bolj malo. Potem pa se zopet nekaj dni nacejam z vodo. Kolikor prebiram tele sezname nas je bolj malo ostalo še med nosečkami - vse aktivne forumke so šle rodit....No upam da se jim kmalu pridružimo vse, ki smo še ostale. Jaz bom verjetno med zadnjimi - moj PDP je 26.12. Lep dan želim vsem...pa se še kaj poklikamo kasneje!! Boš videla kako bo z zatekanjem 14 dni pred rokom... tudi jaz nisem vidno otekala, zdej pa je že malo moteče. Glede nalivanja s tekočino pa tole...sama sem si rekla, da vse kar je sladko..redi moje dete. Zato pijem nekaj kar ni sladko...voda (ki jo moram itak prevreti) ali čaj, ki ima boljši okus...Zato si v 3 litrskem piskru vsako jutro skuham čaj (tak, ki mi trenutno zapaše) in si rečem, da mora do naslednjega jutra izginit...in potem ga cel dan in celo ponoči po obiskih wcja točim v 3deci kozarec in pijem ko žolna... Ja, zdej je bolj zatišje tukej...pa sej bo bolš za ene 3 dni, ko se iz porodnišnice vrnejo naše glavne čvekalke... medtem se mormo pa same potrudit za vzdušje...
|
|
|
|
RE: Decemberke 2008 - 2.del 8.12.2008 11:15:50
|
|
|
|
Nincica1
|
martka jaz sem kupila elektronskega LivingLAB, ker so nam ga v MŠ svetovali in prav tako prijateljice, ki imajo malčke, da je super,...bomo videli.
|
|
|
|
RE: Decemberke 2008 - 2.del 8.12.2008 11:16:35
|
|
|
|
čebeli
|
IZVIRNO SPOROČILO: martka kupila bi aspirator za nosek... že imate kakšne izkušnje? ste že kaj kupile? elektronskega? Menda to nič ne vleče...je rekla sestrična. Ona ima za spirat sam ...mater sem pozabila kako se reče...pač..slano raztopino (0,32 molarno raztopino NaCl)...O, džizes...kako lahko pozabim kako se temu reče?!?
|
|
|
|
RE: Decemberke 2008 - 2.del 8.12.2008 11:20:07
|
|
|
|
martka
|
Poročen par igra golf na ekskluzivnem igrišču, ki je obdano z luksuznimi hišami. Pri tretji luknji mož reče ženi: "Draga, bodi previdna, da žogica ne zleti v tisto hišo na gričku. Če razbiješ njeno veliko okno, naju bo popravilo stalo celo premoženje. Žena zamahne, žogica zleti ravno v veliko, razkošno okno in ga razbije. Mož se prime za glavo in vpije na ženo: "Ali ti nisem rekel, da pazi!!!! No dobro, greva skupaj do lastnika hiše in vprašajva, koliko bo stalo popravilo. Skupaj gresta do hiše, potrkata in zaslišita zamolkel glas: "Napreeej". Vstopita in vidita, da je razbito steklo razsejano po celem stanovanju. Na kavču sedi star moški, ki ju ogovori: "Ali sta vidva razbila okno?" Da, oprostite, nisva namerno..." "Ne opravičuj se. Pravzaprav bi se vama rad zahvalil. Sem dobri duh, ki je bil že 1000 let zaprt v tej hiši. Ker sta me rešila, lahko izpolnim tri želje. Vsakemu od vaju bom prepustil po eno, in zadnja bo ostala meni. "OK, super!!!" vzklikne mož, "jaz bi rad, da se moj bančni račun vsak dan poveča za milijon Eruov." "Ni problemov, to je najmanj kar lahko storim", je zadovoljen duh. "Jaz pa hočem po eno razkošno hišo v vsaki državi sveta." Reče žena. "Bom uredil." reče duh. "Kaj pa je tvoja želja?" vpraša mož duha. "Ker sem bil zaprt v tej hiši, nisem spal z žensko že 1000 let. Moja želja je, da bi spal z vašo ženo." Tako se duh in žena odpravita v spalnico. A čez dve uri, ko sta oba že utrujena duh vpraša ženo: "Koliko je star tvoj mož?" "35", odgovori ona. "In še vedno verjame v duhove?"
|
|
RE: Decemberke 2008 - 2.del 8.12.2008 11:35:25
|
|
|
|
čebeli
|
hahahaha, dober vic!
|
|
|
|
RE: Decemberke 2008 - 2.del 8.12.2008 11:41:16
|
|
|
|
čebeli
|
Menda to nič ne vleče...je rekla sestrična. Ona ima za spirat sam ...mater sem pozabila kako se reče...pač..slano raztopino (0,9 % raztopino NaCl)...O, džizes...kako lahko pozabim kako se temu reče?!? Pa sem se spomnila...fiziološka raztopina! In ko to daš malemu v nos, nasvedraš vatko in potegneš mucke ven...na star način...
< Sporočilo je popravil čebeli -- 8.12.2008 11:49:14 >
|
|
|
|
RE: Decemberke 2008 - 2.del 8.12.2008 12:00:59
|
|
|
|
uršula83
|
Od fanta sestra ima aspirator, ki ga priključiš na sesalec. Pravi da je odličen! Potegne ven vse, pa ne s tako močjo kot sesalec, ker vmesnik zmanjša moč. Tudi mala že od rojstva naprej prej uživa kot trpi v tem početju. Meni je smešno ker po izgledu zgleda kot mučilna naprava, ampak baje je zakon!
|
|
|
|
RE: Decemberke 2008 - 2.del 8.12.2008 12:10:32
|
|
|
|
zverinca
|
IZVIRNO SPOROČILO: mavrica72 Zverinca - imam eno vprašanje zate, če mi lahko prosim odgovoriš. Vem, da si imela CR, pa me zanima, ali si ga imela v lokalni ali v splošni anesteziji? Mene namreč čaka CR v lokalni, pa ne vem če bom sposobna skoz biti pri zavesti med samo operacijo . hja, jest sem mela v splošni anesteziji, o lokalni sploh ni bilo govora. Ne vem, so plusi in minusi na obeh straneh. Lokalna an.: takoj boš imela dojenčka ti, s tvojim se boste lahko prec cartali skupaj, je pa res da boš med posegom vse slišala kaj se oni menijo, in se je treba na to psihično pripravit, ne vem, jest ne bi bila za pa da vidim tam kake nože/klešče nosijo okrog mene.... to je meni glavni minus recimo. Splošna an.: dojenčka ima tvoj dokler se ti ne zbudiš in je to za atija nekaj nepozabnega, ko se zbudiš pa se mu pridružiš, zadeta si ful od anestezije, malo se meša realnost in sanje... to je pa kle minus. Ne vem, nisem ti kej ful pomagala, to so sam moji vidiki... kaj pa če se pomeniš z anestezistom o tem? za noske pucat: kle na RR ima uporabnica Rija ene najboljših, mal si poglejte na www.babyvac.si, dober pa poceni.... Jaz imam tega še od princeske in ga ne menjam (sam teh aspiratorjev se ne rabi še zdej pri novorojenčkih, pol pozneje pa).... predvsem pa ja, velikoooo fiziološke ob prehladih. Sej to bomo še pol debatirale tako, sedaj pa se počas zrihtat, grem pokazat uho k zdravnici, mi je namreč včeraj bobnič počil!! za pop*****.... ve pa čim več telovadte nooo!! mal Martko oponašajte
|
|
RE: Decemberke 2008 - 2.del 8.12.2008 12:11:22
|
|
|
|
zverinca
|
IZVIRNO SPOROČILO: uršula83 Od fanta sestra ima aspirator, ki ga priključiš na sesalec. Pravi da je odličen! Potegne ven vse, pa ne s tako močjo kot sesalec, ker vmesnik zmanjša moč. Tudi mala že od rojstva naprej prej uživa kot trpi v tem početju. Meni je smešno ker po izgledu zgleda kot mučilna naprava, ampak baje je zakon! tako ja, prej otroka navadiš prej si rešen hujših prehladov!! to je ta ki ga imam jaz....
|
|
RE: Decemberke 2008 - 2.del 8.12.2008 12:15:45
|
|
|
|
JAPE
|
ASPIRATOR: Tudi jaz imam ta aspirator, ki se ga lahko priključi na seslaec in je res super zadeva. Otekanje: tudi meni so zelo otekle noge. Ali ima še katera krče v nogah ponoči? Odkare ne pijem več magnesola jih imam spet ful in to res hude. Danes sem imela 6 krčev na istem mestu na nogi, tako, da me noga kar malo boli, in težko hodim. Ne vem kako naj se sedaj brez magnesola borim še cev teden....??? Pa še eno težavo imam. Danes ponoči me je v spodnej delu trebuha zelo zelo bolelo, samo na levi strani. Nimam pojma kaj je to bilo, sedaj me ne boli več. me je pa bolelo eno uro in pol ponoči me 3 in pol 5. Sem hodila na wc, sem se sprehajala, ležala, nič ni pomagalo. Sem že hotela klicat v P, pa sem rekla, bom še malo počakala, če popusti. In pol sem res zaspala in me sedaj ne boli več. Ampak ne vem kaj je to bilo? Ali bi ve vseeno vprašale kaj je to bilo? Otroček še brca, vendar se zdi, da bolj umirjeno.
|
|
|
|
RE: Decemberke 2008 - 2.del 8.12.2008 12:15:57
|
|
|
|
uršula83
|
Ne vem al ga jo je navadla al je pač tamala tak otrok da enostavno uživa v tem. Ko sem jaz gledala to početje se mi je smilila, ampak po nekaj trenutkih ko sem videla da dejansko uživa mi ni blo več nič jasno.
|
|
|
|
RE: Decemberke 2008 - 2.del 8.12.2008 12:19:22
|
|
|
|
zverinca
|
ja navadjo se, pa prej jih navadiš bolj jim je všeč.... kdo bi jih razumel ja sam tale ful pali, jaz sem ga na seb enkrat sprobala, ZAKOOON!!! kaki paloma robci za usekovanje, pozabiiii.... babyvac
|
|
RE: Decemberke 2008 - 2.del 8.12.2008 12:22:52
|
|
|
|
uršula83
|
Ja če je pa res tuk dobr ga bom pa mrbit še js kupla...sam res mi tak mučiteljski zgleda. Kje se pa kup in kolk je? Js nč ne vem o njem, sam vidla sm ga...
|
|
|
|
RE: Decemberke 2008 - 2.del 8.12.2008 12:25:40
|
|
|
|
zverinca
|
tam sem dala povezavo.... TUKAJ zdej pa šibam, čaaaw
< Sporočilo je popravil zverinca -- 8.12.2008 12:26:15 >
|
|
RE: Decemberke 2008 - 2.del 8.12.2008 12:27:34
|
|
|
|
pike
|
Ojla punce, Čestitke vsem novim mamicam in preostalim, ki se tako dobro držite. Nisem veliko brala za nazaj saj naša pupa zahteva veliko pozornosti, mi ji seveda radi ustrežemo. Našo Valentino so že začeli krči mantrat. danes sem šla v lekarno in so imeli na razpolago le kapljice (5 kapljic na dan po žlički) ali pa kremico za masažo trebuščka. Jaz sem kar oboje vzela, le da kremico lahko uporabljam, ko se bo popek zacelil. Malo sem bila kar razočarana nad izbiro zdravil za te zadeve. Vsako noč spim kaki 2-3 ure, če mam srečo. Naša pupa je očitno zamenjala noč za dan in krčki so jo začeli mantrat. Ima katera še kak nasvet za krče. Drugače sem o.k. šivi so me po enem tednu čisto prenehali bolet tako, da zdaj lahko dojim sede. Ja, uspelo nam je hranjenje samo po zizi. Upam, da tako tudi ostane. Lepo vas vse pozdravljam in vam želim, da vse čimprej objamete svoje sončke.
|
|
|
|
RE: Decemberke 2008 - 2.del 8.12.2008 12:29:41
|
|
|
|
čebeli
|
IZVIRNO SPOROČILO: JAPE Ali ima še katera krče v nogah ponoči? Odkare ne pijem več magnesola jih imam spet ful in to res hude. Danes sem imela 6 krčev na istem mestu na nogi, tako, da me noga kar malo boli, in težko hodim. Ne vem kako naj se sedaj brez magnesola borim še cev teden....??? Joj, boga! mene so kr minili čeprav sem tut jest nehala jemat magnesol. Zato pa pijem veliko mleka...sam da je kalcij pa magnezij...največ ga ima čist pravo kravje mleko, trgovinskega že razredčijo. Od kupljenih pa je eno prekmursko z dodanim Ca...mislim da je lejko mlejko (smo na faxu delal en projekt in to testiral)... Pa še eno težavo imam. Danes ponoči me je v spodnej delu trebuha zelo zelo bolelo, samo na levi strani. Nimam pojma kaj je to bilo, sedaj me ne boli več. me je pa bolelo eno uro in pol ponoči me 3 in pol 5. Sem hodila na wc, sem se sprehajala, ležala, nič ni pomagalo. Sem že hotela klicat v P, pa sem rekla, bom še malo počakala, če popusti. In pol sem res zaspala in me sedaj ne boli več. Ampak ne vem kaj je to bilo? Ali bi ve vseeno vprašale kaj je to bilo? Otroček še brca, vendar se zdi, da bolj umirjeno. Jah nič, tko kot pri meni...se tut tebi maternica pripravlja na izstrel...
|
|
|
|
RE: Decemberke 2008 - 2.del 8.12.2008 12:38:04
|
|
|
|
čebeli
|
IZVIRNO SPOROČILO: pike Našo Valentino so že začeli krči mantrat. danes sem šla v lekarno in so imeli na razpolago le kapljice (5 kapljic na dan po žlički) ali pa kremico za masažo trebuščka. Jaz sem kar oboje vzela, le da kremico lahko uporabljam, ko se bo popek zacelil. Malo sem bila kar razočarana nad izbiro zdravil za te zadeve. Vsako noč spim kaki 2-3 ure, če mam srečo. Naša pupa je očitno zamenjala noč za dan in krčki so jo začeli mantrat. Ima katera še kak nasvet za krče. Drugače sem o.k. šivi so me po enem tednu čisto prenehali bolet tako, da zdaj lahko dojim sede. Ja, uspelo nam je hranjenje samo po zizi. Upam, da tako tudi ostane. Lepo vas vse pozdravljam in vam želim, da vse čimprej objamete svoje sončke. Najbrž maš kapljice AD3...no menda so boljše kapljice oleovit, ki jih naročiš v lekarni Arnika v Škofji Loki - ti jih pošljejo domov. Po AD3 otročki navadno bruhajo, če pa to delajo tko močno... "v loku"..da gre vse ven, pa teh kapljic sploh ne uporabljaj, ampak takoj kupi oleovit...khm, kera reklama.. Želim ti čimveč lepih trenutkov z Valentino! In bravo za dojenje !
|
|
|
|
RE: Decemberke 2008 - 2.del 8.12.2008 12:42:22
|
|
|
|
mavrica72
|
Zverinca - hvala ti za odgovor, čeprav mi res nisi mogla veliko pomagati, če si imela splošno anestezijo. Še dobro pa vem kakšen je občutek ko se prebujaš, ker sem imela v prvo tudi CR, ampak s splošno anest. Me pa res najbolj moti ravno to, da če si buden, vse slišiš (vidiš sicer ne). No, bomo že nekako preživeli. Jape - meni se tudi še pojavljajo krči v nogah, ne sicer tako pogosto kot včasih, ampak ravno danes sem jih spet imela ponoči. Tudi sama več ne pijem magnesola, pijem pa Donat (po mojem tudi vsebuje kar nekaj magnezija) zaradi zgage. Ne vem, mogoče tudi to kaj pomaga, kaj pa vem.
|
|
|
|
RE: Decemberke 2008 - 2.del 8.12.2008 12:45:43
|
|
|
|
ninica04
|
Pozdravček še od mene... spala sem kar ok, tudi za vikend sem presenetljico dobro spala, tako da sploh ne vem več kaj to pomeni. Mam pa zadnje dni fuuullll povečan izcedek. Kr neki teče ven, prav čutim. sicer ful miga, tako da mislim da je to samo moja voda, ker je že bebica tk nizko. Upam Bom pa videla v sredo ko mam pregled. Sicer bi bla pa najbolj srečna če bi mi reku da naj kar grem v P. Ko mam že vsega povn k..... Pike - baje zelo pomagajo kapljice od Koroških lekarn (menda jih sami delajo ali nekaj podobnega). Sicer pa nisem mogla ugotovit od kod si? Tako da če si iz drugega konca SLO ne vem kako boš prišla do njih. Za dojenje pa . Smo ti rekle da vztrajaj pa bo... zverinca - bodi prepričana da bi nas vsaj še več kot polovica ki smo ostale tukaj rade preselile na vaš forum božičkovi pomagači ali kako se že reče, pa če bebice nočejo in nočejo ven noski - tudi jaz sem videla od prijateljice aspirator, pa je ful zadovoljna z njim. Kupla ga je v trgovini Reha (ne vem pa kere firme je). Pa ful ven vleče. Jst sicer pri prvi nisem tega uporabljala smo kar z fiziološko pucali, tako da zdej ne vem... bom še videla.. martka- noče in noče ven, a? Vic je pa super... kje je kaj črnakavica????? Da nam ni ušla v P???¸
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?