martka
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen Aha, se pravi, da lahko v tej temi sodelujejo le tiste, ki ste resne in boste šle rodit z glavnikoma v rokah. Po vašem mnenju ne sme obstajati noben hec. Samo resnost....smrtna resnost....Ma ste z lune padle. Malo heca mora bit. Strinjam pa se, da ena kultura mora bit....brez raznih kletvic in podobno. Hec pa......mislim, da ne spada v hketvice....al pa za nekater Dajte no se malo sprostit in ne bit zako zatežene. če imate ve kakšen predlog ga povejte ali mnenje. S tem pa morate vedet, da ni nič narobe, če se človek tudi pošali.....na tako NENAVADNE teme. Se mi zdi že vsega precej smešno, da iščete take in drugačne izhode iz porodne bolečine, da je groza. Enostavno se sprijaznite, da porod boli in pika. Če pa se nameravate posluževati takšnih in drugačnih protibolečinskih ukrepov, pa kar dajte. Pri tem nimam nič proti. Le dopustiti potem morate, da se vam bodo le smejali kakšne mevže ste,da se za vsako stvar oprimete ..... sploh ne gre za to kdo naj sodeluje in kdo ne... gre za to, da ne pljuvaš po stvareh o katerih nimaš pojma... tudi ti ne! vse te zate drugačne metode so STARE , prastare metode za lajšanje poroda, zaradi mene pa se ti sama lahko nafilaš z analgetiki, epiduralnimi ipd... moje dete pač ne bo zdrogirano, če bom držala glavnik, če se hoče pa kdo za vogalom zato smejat pa se naj... je njegov problem... in naj ti nekaj zaupam... POROD NE BOLI... ne vem kdo te je to nalagal?!? kako vem, da ne boli? ker sem že rodila.. v položaju na boku, z dvignjenim zgornjim delom trupa in rahlo dvignjeno medenico, oprta na spodnjo nogo... me je babica sicer res malce čudno gledala kako se štimam, a je potem le na koncu zelo pohvalila moj občutek za sodelovanje z naravo... Takrat sem rodila brez glavnikov, a z malo pomočjo akupresurnih točk in s predhodnim obiskom samo treh akupunktur.. in moj porod je trajal tri popadke... 20 minut... zdaj se pa smej dalje.... ali pa se bom jaz tebi, ko boš na hrbtu rojevala in fasala strgan ali prerezan presredek... sorry, sama si hotela... VSE JE V GLAVI!