|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  122 123 [124] 125 126   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarski sončki 2008 - 7. del
3.12.2008 21:57:47   
blaža
to si preberteuser posted image user posted image

http://www.zps.si/sl/hrana-in-pijaca/odpoklic-zivilskih-izdelkov/index.php

< Sporočilo je popravil blaža -- 3.12.2008 22:02:10 >

(odgovor članu mesecnica)
Neposredna povezava do sporočila: 3076
3.12.2008 22:01:06   
Janey
čer

mi2 sma pa danes ful uživala, zjutraj sma šla z atijem v avstrijo po tisto za akvarij, potem pa na obisk k jakčevem koleguuser posted image user posted image in sta prišli še srečka in lana in smo se meli super truperuser posted image user posted image pol pa sma imela še zabavo pri moji mami, pa na hitro v trgovino in je bila ura pol 9 ko sma prišla domov. no sej bi bla hitrejša, ampak je jaka spal od 5 do 6.20user posted image in pač ni blo druge. ma čist je mel dans zmrdano vseuser posted image in valda je pol tut teško zaspaluser posted image je zaspal na flaši in ko sem ga položila v posteljico se je prebudil in eno uro ni mogel nazj zaspatuser posted image sem bla že čist paf, pa se še lubi je delal do 9ih..sem večerjala namesto ob 8.45 kot sem nameravala ob 9.45

vse sem pozabla kaj sem prebralauser posted image joj sem smotanauser posted image

(odgovor članu nizy)
Neposredna povezava do sporočila: 3077
3.12.2008 22:01:35   
mesecnica
Pina-1 - dobra ideja je koledar z tvojima princeskama user posted image .
MetiLu - user posted image  za nov tepih.

Bejbe - a vaši user posted image  so obuti v čeveljčke, da že sami začenjajo hodit ali jih držite ali kaj? Ker naša se že dva meseca dviguje povsod in hodi ob opori, ampak, da bi se pa spustila pa ni šans. Jo pa imam samo v nogavičkah. Pa zdaj razmišljam ali ji moram kakšne čeveljčke dat na nogice ali kaj?user posted image  Kako so vaši user posted image  kaj shodili, s čeveljčki ali brez (tukaj mislim tiste, ki že imate vsaj še enega otroka)?

Mesečnica

(odgovor članu MetiLu)
Neposredna povezava do sporočila: 3078
3.12.2008 22:04:06   
mesecnica
Blaža - saj to je veliko stavri že starih. Je treba kar veliko to stran spremljati, ker se res svašta dogaja.user posted image
Janey - user posted image , da ste uživali. Pa upam, da bo Jaka ponoči priden, da se boš ti lahko spočila.

Mesečnica

(odgovor članu Janey)
Neposredna povezava do sporočila: 3079
3.12.2008 22:04:06   
blaža
Končno mi je ratalo pravilno napisat. me je zeblo, pa mi je dragi prinesel malo alkohola za cirkulacijo, pa vidim, da to ne pelje nikamoruser posted image

čaji za dojenčke, pa od Alete izdelki kao brez glutenauser posted image  Pa vso tisto suho sadje, kao zdravo?!user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3080
3.12.2008 22:05:05   
blaža
mesecnica, sej vem, da je staro, moramo pa prvo poskusit pri naših sončkih in pol ugotovijo, da to ni to kar piše, al pa da celo škodi?!user posted image

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 3081
3.12.2008 22:05:41   
blaža
Se opravičujem, ker nisem pozdravla. Čer!user posted image

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 3082
3.12.2008 22:07:07   
mesecnica
Blaža - vem, da je hudo ja. Ampak ti izdelki so vsaj sedaj umaknjeni iz prodaje. Samo po mojem je še en kup izdelkov na trgu, ki so problematični, pa jih žal še niso preverili oz. testirali. Žal...user posted image  V današnjem času itak več ne vemo, kaj sploh kupujemo.user posted image

Mesečnica

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 3083
3.12.2008 22:10:56   
blaža
ja ,kaj čmo!

drugače smo pa v redu. edino Blaž malo nagaja, za dnevno spanje. Sem stroga, da si ustvarim avtoriteto, pa me samo zelooo grdo gleda.user posted image V dnevni napol umira, v postelji pa čudežno oživiuser posted image  Čez dan mi spi samo vse skupaj ene uro in pol, pa ne v kosu, po dvakrat gre sapt za 30 ali 40 minuser posted image Lih, da grem na wc.user posted image In pol skozi vstaja gor in se smeje.

Bom poslal eno slikico kako pol končno zaspi.

Neposredna povezava do sporočila: 3084
3.12.2008 22:13:48   
blaža
user posted image

evo to je to. Tam kjer naj bi bla glava so nogeuser posted image

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 3085
3.12.2008 22:14:36   
blaža
U vidim , da ni več nobene, pa grem še jaz spat. Lahko noč.user posted image

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 3086
3.12.2008 22:31:40   
Maj78
Čer

Mi smo šli lučke gledat zdej sem pa tolk zmatrana da grem kr spat

Naj vam v srcu vsak dan sije sonček, pa čeprav zunaj še tako dežuje!

Neposredna povezava do sporočila: 3087
3.12.2008 23:04:11   
Janey
lahko noč babike..dobro spite

(odgovor članu Maj78)
Neposredna povezava do sporočila: 3088
3.12.2008 23:17:24   
ELMA
IZVIRNO SPOROČILO: ella79

februarka user posted image user posted image user posted image user posted image

itata user posted image user posted image upam, da tole čim prje mine user posted image

jencili kaj je to šojka? ptič user posted image

moja stvaritev
user posted image

Ella, tole sam pa spregledala user posted image user posted image user posted image  zelo lepo si to naredila .Dobro da imate čas za ustvarjanje , pridne ste res .

Punce hvala za pohvale za avtar , sem mogla mal spremembe naredit , če neznam pomanjšat slikico od Elme user posted image vsaj znam avtar zamenjat user posted image

Nizy Pregled je biu kr slab , spet ista priča , kadarkoli mu ušes popucajo zmeram kri začne tečit user posted image .Ne vem kaj bi rekla , zdravniki so in vejo kaj delajo , imamo pa spet kontrolu zaradi čiščenja čez en teden .

Lillchy user posted image user posted image user posted image  za tvojega Lueca , držim pesti , tebi pa en veliki user posted image .Kje boste imeli poseg ? V ljubljani ?

Mesecnica , naša hodi brez čeveljčkov  .Na začetku smo ji dali roke in smo šparcirali po bajti zdej tudi gdaj pa gdaj roke potrebuje , ker je parkrat padla in jo je ,kr strah da bi sam se pustila , ampak včasi pozabi in je kr vredi , edino ni lepo ker ne zna počasi hodit ,
bi kr lavfalauser posted image  

Vse, kar je res-ne rabimo povedat, ampak vse, kar povemo mora- biti res.

(odgovor članu ella79)
Neposredna povezava do sporočila: 3089
3.12.2008 23:34:01   
nizy
IZVIRNO SPOROČILO: mesecnica

Nizy - user posted image  za Azro. Pa super, da ste že doma. A si ti za kosilo vprašala, če ti pripada ali kako? Ker jaz ko sem bila nazadnje me nobeden ni nič vprašal in ga tudi nisem dobila, čeprav dojim.user posted image  Tako, da bom za drugič vedela.

jaz sem, kar vprašala , če kosilo dobim ,, če ne, da  gre mož kaj iskat v trgovino , sicer me je malo debelo pogledala pa vseeno rekla , da ga dobim , ker dojim ,.... sem pa že pri vpisu oddala tudi svojo  ZZZS kartico ,... za danes mi pa postelja ni pripadala , ker ni bilo nočitve ,... pa Azra je kosilo dobila že ob 11h in sicer neka čudna juha brez okusa , faširano meso,  pasiran krompir in pasirane bučke , pa hipp kašica 190g, je bila mišljena kot malica ,.... jaz sem kosilo dobila ob 12h , no ja ni neki extra  user posted image ,je pa vsaj topel obrok ,....no vsaj hruška je bila dobra user posted image

pa še to mamice , ki dojijo , so z otročki skupaj v sobi , seveda prednost dojenjauser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3090
4.12.2008 6:56:25   
Februarka08
Jutro.

Danes sem pa prvauser posted image kako težko je otroka zbudituser posted image ampak ko sem jo zbudila se mi je tako lepo nasmejala, da mi je blo kuj lažjeuser posted image Trenutno je še v postelji, igra se z zajcomuser posted image jaz pa čakam, da se podela v plenicouser posted image sem pa tud že pri kolibi čajauser posted image ker mam grlo skoz slabše... ahhhhhhhhhhhhhhh.

Grem pogledat če je že kej nardila, potem pa zajtrk in greva...

Moja dva škratka:
Larisa, 29.2.2008
Blaž, 15.10.2009

(odgovor članu nizy)
Neposredna povezava do sporočila: 3091
4.12.2008 7:16:58   
buči
Jutro, pri nas se stvari malce umirjajo. Aljaž brez vročine, ati tudi že v službi (sta v torek oba obležala), Tilen malo manj zabasan, jaz še vedno polna dela, tako da mi teden noro hitro mine. Jutri bo že prva plača. user posted image  Komaj čakam, da greva z Aljažem v soboto po smrekico, da malo okrasim hišo.

Upam, da ste ok. Bomo klepetale med prazniki, še 3 teden službe ....

TDAT - štirje prestopniki!

(odgovor članu Februarka08)
Neposredna povezava do sporočila: 3092
4.12.2008 7:25:24   
buči

en angelček za vas ...

(odgovor članu buči)
Neposredna povezava do sporočila: 3093
4.12.2008 7:25:53   
buči
kje je pa slika?

(odgovor članu buči)
Neposredna povezava do sporočila: 3094
4.12.2008 7:27:52   
buči
user posted image

(odgovor članu buči)
Neposredna povezava do sporočila: 3095
4.12.2008 7:29:03   
buči
hi hi hi! user posted image  Je katera dobila skomine na božično jutro v snegu ... user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu buči)
Neposredna povezava do sporočila: 3096
4.12.2008 7:39:27   
blaža
bučiuser posted image user posted image user posted image , angelček je res luštkan!

(odgovor članu buči)
Neposredna povezava do sporočila: 3097
4.12.2008 7:49:41   
pina-1
Jutro.
Mi smo tudi že pripravljene in gremo novim bojem naproti. Mio odpeljem v vrtec, pol pa greva z ano malo šnjofat za božika. Dejte mi kako idejo, kaj naj kupim pupiki stari 1,5 let- neki skromnega, pa nimam pojma kaj. Hvala za idejeuser posted image

Blaža, pri nas os borbe čez da iste, samo ne pomaga moja strogost, ker ona v posteljci sama ne zaspi. Tolko časa se dere, da na koncu ne more dihat... Pa jo kar na rokah uspavam. Se bodo že v vrtcu z njo ukvarjaliuser posted image . Po noči se je pa zbudila kot včeri. Pa noče nič, samo zaspat nazaj je malo borbe.. MAhhh

Grem, ker je ura že pozna.

Grrrrr... kako bi bilo lepo probleme reševati s spanjem :((((

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 3098
4.12.2008 8:02:23   
mala_pikica
Pozdravljene!

Ojoj Buči, kje pa si ti tega angelčka našlauser posted image user posted image .

Mesečnica glede obutve sem ti kar skopirala, ker sem se tega držala že pri Lani.Čeveljčki za prve korake

As. mag. Janez Brecelj, dr. med., spec. ortopedije, Ortopedska klinika Ljubljana

Za normalen razvoj stopala je pomembno, da je že prvo obuvalo pravilno. To pomeni, da pušča nožici polno svobodo gibanja in kar se da pristno ohranja dotik s podlago. Ravno občutek dotika s tlemi je pomemben za razvoj tako hoje kot pravilnega skladnega delovanja mišic, ki sodelujejo pri hoji.

Obutev v prvem letu življenja
V prvem letu življenja bomo zaščitili stopalo v prvi vrsti pred mrazom. Ko je toplo, naj bo otrok bos, sicer mu bomo pa obuli ene od številnih toplih nogavičk ali copatk, ki smo jih dobili za darilo ob otrokovem rojstvu. Do prvih korakov z obutvijo ne bo težav, saj le-te dojenček ne potrebuje. Za prve korake je idealna bosa noga na mehki podlagi. Kot prvo obutev pa priporočam nogavičke s stopalnim delom, ki preprečuje drsenje. Trenje podplata na obuvalu naj bi bilo čimbolj podobna trenju kože na podplatu. Če se odločimo za čeveljčke, priporočam mehke čevlje z enoplastnim mehkim usnjenim podplatom. Ti čevlji bodo izjemoma visoki, da segajo preko gležnjev iz preprostega razloga, da se otroku težje snamejo.

Malček je shodil
Ko bo otrok zakorakal v zunanji svet na trda tla, bo potreboval nekaj več zaščite za stopala. Nujno ga bomo utesnili v bolj okorne čevlje z debelejšim podplatom. Ves čas odraščanja moramo biti pozorni na dve stvari.
Otroku noga presenetljivo hitro raste. Že ob rojstvu stopalo doseže 40% svoje končne dolžine in v prvem letu se poveča za 70%. Končno velikost pa doseže kmalu po 12 - 13 letu starosti, dosti prej kot ostali deli telesa. Bodimo torej pozorni da ima otrok dovolj veliko obutev, predvsem da ne utesnjuje sprednjega dela stopala po njegovi širini, saj so otroška stopala običajno relativno širša. Druga pomembna značilnost dobrega čevlja pa je, razen prostornosti tudi prožnost podplata, dobra upogljivost preko osnovnih členkov prstov in pa mehak zgornji del čevlja. Čevelj naj ne sega preko gležnjev, če to ne narekujejo vremenske razmere. Za vsa obdobja velja, da mora biti čevelj narejen iz zračnega materiala, tudi zimski čevelj.
Omeniti moram coklje, ki jih pogosto vidimo na otroških nogah. To obuvalo res oponaša boso hojo, vendar predstavlja zaradi svoje okornosti in nestabilnosti veliko nevarnost za zvin ali celo zlom skočnih sklepov. Mlajši je otrok, bolj so zanj cokli neprimerni.

Ortopedska obutev - da ali ne?
Dolgo časa je veljajo prepričanje, da potrebuje stopalo za normalni razvoj in dosego optimalne oblike neko stalno zunanjo oporo. Skozi desetletja so otroci nosili trdo obutev, starši so neutrudno iskali čevlje s trdimi opetniki, z oporami za stopalne loke ali gleženj, kar so s skupnim imenom imenovali "ortopedski čevelj". Danes na osnovi obsežnih raziskav vemo, da takšna "ortopedska obutev" ni samo nepotrebna ampak celo škodljiva za normalen razvoj stopala.
Največji odstotek deformacij stopala, ki mučijo odrasle in pogosto zahtevajo operativno zdravljenje, je posledica nepravilne obutve že v otroštvu. Če stopalo uklenemo v kalup v želji da ga oblikujemo po našem okusu, podobno kot dela kipar z glino, bomo zavirali razvoj stopalnih mišic in vezi, ki oblikujejo stopalne loke. Ob tem bomo z utesnjevanjem sklepov med nartnimi kostmi in stopalnicami ter prsti povzročili kronična vnetja teh sklepov, s tem bolečine in kasneje trajne deformacije. Vse to so razlogi zakaj je tako pomembno, da je obutev od prvih korakov naprej mehka in prostorna. Bolečina v nogah je pri otrocih najpogosteje posledica neprimerne pretesne in okorne obutve. Na srečo je športni copat, ki ga moda narekuje mladini, po današnjih merilih ortopedske stroke najbolj ustrezna obutev.

Glede sprehajanja dojenčkov pa sem tudi proti in tega nisem počela niti pri Lani, niti sedaj pri LUkcu. Sem pač mnenja, da ko bo otrok zrel bo sam naredil prve samostojne korake. Si pa niti ne predstavljam, da bi jaz mogla hoditi z rokicami v zrak, niti ni to dobro za nadaljni razvoj. Saj se otrok mora navaditi, da opora ne hodi z njim, ampak si mora oporo iskati sam. S tem, ko z rokcami sami išejo oporo se vsedajo in vstajajo trenirajo ravnotežje in motoriko, da so kasneje spretnejši in znajo tudi pravilno pasti.

< Sporočilo je popravil mala_pikica -- 4.12.2008 8:04:37 >

(odgovor članu buči)
Neposredna povezava do sporočila: 3099
4.12.2008 8:10:11   
blaža
mala Pikica, si se pa res potrudla vse to napisat.user posted image

drugače pa jaz obuvam Blažu čeveljčke od cicibana, pa ene od alpine. oboji so novi in so sandali, ma malo odprti in usnjeni. Jih ima namesto copatk. jih je nosil še jeseni, ma samo za finto in zdej so mu lih prav, pa jih ima za po stanovanju. Za ven pa mu dam ene cicibanove zimske, ki so ble še od Matije, ki zunaj itak ne hodi , so pa topli, ker so podloženi.

No za Blaža še nimam občutka, kdaj bi nekje shodil. Eni pravijo, da če se plazi, da kasneje shodi, pa ne vem, če to ravno drži. Matija se ni plazil, pa ni tako hitro shodil in je bil manj previden kot Blaž. Blaž je zelo previden. Ful hitro se priplazi do kavča in se hitro dvigne, pol pa hodi ob kavču ali stajici. Bomo vidli, kdaj se bo spustil. Za zdej se drži z eno rokico za kavč. Lahko stoji pa samo naslonjen s hrbtom in stoji.

(odgovor članu mala_pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 3100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  122 123 [124] 125 126   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  122 123 [124] 125 126   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.