Majuska
|
IZVIRNO SPOROČILO: mojcek1 naj bi blo nekak takole Gastroskopija pri otroku izgleda tako, da dajo otročku neko vrsto pomirjevala oz. narkotika. Ne zaspi, vendar se ne zaveda ničesar in kasneje se tudi ne spomni preiskave. Imaš možnost da si ves čas zraven, ali pa da si zraven dokler pomirjevalo ne prime. Ko so meni povedali, da morajo otroka držati 4 sestre, ker so med preiskavo menda zelo nemirni, sem vprašala, če bo imel otroček kaj od tega, če sem prisotna. Ker se naj ne bi zavedal poplnoma ničesar, sem se odločila, da grem ven, ko pomirjevalo prime. Preiskave je konec v parih minutah. Otroček pride k sebi kake pol ure-uro po preiskavi. Pri nas je bilo najhuje, ker je morala bit punči do preiskave tešč. Da sva prišli na vrsto sva čakali do 12:30!!!!!!! Ni smela prej spit niti požirka vode, niti zaužit grižljajčka hrane. Takoj ko je pomirjevalo popustilo je rekla "mamiiii amala bi posiiiim" Da ti srce poči. No, ampak priskava je bila koristna. Odkrili so izvor njenih težv, jih z zdravili in dieto povsem odpravili in srečna sem da je tako! Pa ne skrbi, pri teh stvareh odrastli precej bolj kompliciramo, kot bi bilo potrebno. Otroci so trpežni in prilagodljivi in dosti lažje prenesejo vse, kot mi, ki smo zgolj nemočni opazovalci dogajanja. Ja, gastro v nobenem primeru ni prijetna stvar, za take majčkene pa sploh ne ... že za odrasle je zoprna, zadnji obrok ti je večerja dan pred preiskavo, po možnosti imaš enkrat sredi dneva pregled. Sem dala to čez, vem kako zoprno je, mene je še dva dneva želodec bolel. Nisem nič kaj junaško prenesla stvari, čeprav je ena sodelavka komentirala, da sem faca, da sem prišla nazaj v službo in delala še nadaljne 4 ure.