|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kopičenje krame
3.12.2008 18:46:02   
Anonimen
Naj mi katera pove, če je obsedena tako kot jaz z kopičenjem in nabiranjem robe, potem pa tega ne zna stran vržt. Jaz imam polno puloverjev in hlač, ki jih ne nosim pa jih še kar nimam moči dati stran, pol stvari mi je premajhnih pa jih spet stran ne vržem, tamali imajo preveč robe, no to sem nekaj škatel dala stran ampak še vedno bi se jih še nekaj nabralo, ker ne nosita vsega pa si rečem, morda pa le kdaj oblečeta še kaj....

Pa tudi kake igrače še šparam tudi če se ne igrata pa voščilnice pa kakšne spomine iz mladosti, ki mi samo prostor zavzemajo.

Ima katera nasvet kako se znebiti tega in na nek način zbrati moč, da vse vržem stran...a ve tudi kopičite stvari?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kopičenje krame
3.12.2008 18:49:46   
Anonimen
Jaz sem bilauser posted image

Poudarek na bila, ker sm par mesecev nazaj dala stran vse cunje k jih ne nosim, vse čevlje, vso kramo in raznorazno sranje k sm ga dobila za vselitev....vse sem dala stran. Ne morš verjet kk lažje diham, da o tem da se mi zdej cune ven ne stresejo k omaro odprem ne govorimuser posted image . Trenutno je kar neki omar praznih. Prej sm mela pa vse zabito.
Sam kozmetike pa čistil je bla ena vreča za smetiuser posted image .....hrček pačuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
3.12.2008 18:50:32   
principessablu
jaz dam nekaj v humano,nekaj na dolenjsko maminim sorodnikom,kaj razdelim med prijatelje in to je to,delam prostor za nove stvari in se hkrati rešujem starih,to delam cca 2krat do 3 krat na leto.lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
3.12.2008 18:51:49   
diva 4
Vzameš eno veliko vrečo oz. ti jih moraš pač pet ali šest user posted image  , zmečeš kramo vanje , odpreš kanto pa vse to not zbašeš.
Si pa kot en hrček user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
3.12.2008 18:55:13   
Anonimen
ja brisačka, točno tako. Parih stvari sem se znebila in tudi jaz grem kar lažje v tisti prostor, odprem predal in ni nabutan, in tudi meni se zdi, da je več zraka v pljučih in vsepovsod.

Ampak živimo v hiši, kjer sem živela že od mladosti, not je robe in krame za sto let še od očeta, brata, mame, ki je not živela in tudi ona še pravi, da je škoda vsega stran vržt, tako da me kar duši ko grem v kako sobo.

Ampak moje omare so res dobesedno nabite, da vse cunje ven padajo, (hodim pa v glavnem v enih in istih oblačilihuser posted image ), omare od otrok so nabite, omare v kuhinji so nabite s posodami, igrač imam za kar nekaj zabojev, da jih preskakujem ko grem k tamalim v sobo

no kako si se pa ozdravila in zbrala moč, da si vse stran zagnala in da se nisi sekirala, da boš to še kdaj potrebovala?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
3.12.2008 18:56:05   
Shorty_
Jz sem dala svoje cunje v humano pa se mi kar pozna  v omari praznina v šoping bo trebauser posted image

(odgovor članu diva 4)
Neposredna povezava do sporočila: 6
3.12.2008 18:57:21   
Anonimen
aja vreče pa da kar not mečeš, a resno?

In vam ni nič hudo, pa kar vse stran date in čisto brez problema?

Joj tega jaz ne znam, a bo treba ker res ratam živčna ko zagledam tok stvari...

Evo jutri grem po vreče user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
3.12.2008 18:59:05   
Anonimen
no kako si se pa ozdravila in zbrala moč, da si vse stran zagnala in da se nisi sekirala, da boš to še kdaj potrebovala?

Neki me je razkurlo, ne spomnim se kaj. Sm vzela zavitek vreč za smeti(ja zavitek-cel!) in šla po stanovanju in sam metala not. Pol pa znesla vse v avto in odpeljala k mamici da je raztalala folku k rab. Brez razmišljanja. K če bi o stvareh razmišljala bi verjetno mela še vedno polne omare.

(odgovor članu Shorty_)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
3.12.2008 19:05:41   
Volga
IZVIRNO SPOROČILO: brisačkarca

Neki me je razkurlo, ne spomnim se kaj. Sm vzela zavitek vreč za smeti(ja zavitek-cel!) in šla po stanovanju in sam metala not. Pol pa znesla vse v avto in odpeljala k mamici da je raztalala folku k rab. Brez razmišljanja. K če bi o stvareh razmišljala bi verjetno mela še vedno polne omare.

Točno tako naredim jaz s titim, kar je še uporabno. Ali pa vreče odnesem v šupo in čakam, da pride ciganka naokoli. Kar se mi zdi, da tudi za h ciganom ni, vržem direkt v kanto, brez slabe vesti. Delam pa to velikokrat takrat, ko moža ni zraven, ker on bi pa vse šparal.

Pa še eno nepisano pravilo je, da se ti ne dela krama: Ko prineseš v bajto eno novo stvar, vržeš eno staro stran. Tega se tudi kar poslužujem, pa kar gre.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
3.12.2008 19:16:45   
rija
ne, ne šparam skoraj nič....kar ni dve leti bilo vsaj enkrat v uporabi...pa-pa.....

...vox populi...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
3.12.2008 19:21:42   
nejcko
Še ena s takim problemomuser posted image

Pa ne gre samo za  cunje - teh se zadnje čase pogosto lotim - ampak o drugih stvareh ... o tem pa raje ne biuser posted image

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 11
3.12.2008 19:51:53   
tame
Ja, pri meni je tako, da kar neki časa kopičim, potem pa naredim generalko in vse kar se samo kopiči podarim ali vržem v smeti. Težko se je poslovit od določenih stvari, ampak ko se enkrat odločiš kar gre. Za obleke mi pa ni tak problem, ker jih podarim dvema puncama, ki sta mi zelo hvaležni (tako da jim z veseljem dam).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
3.12.2008 20:21:11   
tanjusi
Ja, pri meni je tako, da kar neki časa kopičim, potem pa naredim generalko in vse kar se samo kopiči podarim ali vržem v smeti.

nekako takole tudi jaz

ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil,
ne hodi za menoj , morda ne bom vodil.
hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
(a camus)

(odgovor članu tame)
Neposredna povezava do sporočila: 13
3.12.2008 20:22:00   
kaya2007
od enega mojega fanta je mama kopičila..je bilo že tako hudo, da je komaj hodila po stanovanju, dobesedno. v določene sobe se sploh ni dalo pridt, ker so bila vrata zagrajena s kramo user posted image  je bila res ekstremni primer, ampak mene je izučilo, da raje mečem stran user posted image

(odgovor članu tame)
Neposredna povezava do sporočila: 14
3.12.2008 20:25:07   
tanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: rija

ne, ne šparam skoraj nič....kar ni dve leti bilo vsaj enkrat v uporabi...pa-pa.....

Isto.

Je** se mi za vse in vsakogar.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 15
3.12.2008 20:28:11   
barbaw
Jaz delam čisto po omarah na par mesecev. Kar je premajhno otrokom dam naprej. Kar je umazano, strgano gre v kanto. Kar nisem oblekla več kot eno leto gre tudi naprej. Stvari, ki so mi premajhne tudi podarim, ker ne upam na to, da bom nekoč .... Zdajle res hujšam po porodu ampak drugače nisem tak tip, da bi si še povrhu vsega kupila premajhno stvar in upala, da bom kdaj še bolj suha.
Kar se tiče spominkov, posode, .... Vse podarim kar ne rabim. se vedno nekdo najde, ki vzame stvar. Tako sem podarila od el. pekača do stojala za cunje obešat, ...
Čevlje tudi podarim.
Jaz ne maram, da se mi krama kopiči. Imamo podstrešje in sem ga intenzivno začela čistit. Kar je bilo za stran oz. vem, da ne bomo rabili, ker bomo pozabili da imamo sem vrgla stran. Staro pohištvo, ki bi ga mogoče kdaj rabili, ampak verjetno bi kupili novega čez 5 let ko bi ga rabili, smo dali sosedu, ki ga je z veseljem skuril.
Če rabiš pomoč pri pucanju ti z veseljm pomagam. user posted image

Nobody is perfect and I'm nobody!

(odgovor članu tame)
Neposredna povezava do sporočila: 16
3.12.2008 20:30:27   
majra
Tudi jaz sem hrček user posted image  Vse kopičim in shranjujem. Stanovanje je nabito, tako da še k mami v hišo vozim. Grozna sem. Čakam trenutni navdih, da se znebim krame. Za vsako stvar mislim, da bo še prav prišla. Sploh obleke, imam jih malo morje, ampak 3 številke premajhne. Tudi tukaj čakam navdih, da shujšam user posted image

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 17
3.12.2008 20:31:14   
NevenkaP
Uf, pri nas gre vse, kar se ne rabi po hitrem postopku od hiše. Obleke gredo naprej, imam že kar redne odjemalceuser posted image , drugače se pa ena stvar pride, ena gre.

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 18
3.12.2008 20:38:34   
Volga
IZVIRNO SPOROČILO: majra

TSploh obleke, imam jih malo morje, ampak 3 številke premajhne. Tudi tukaj čakam navdih, da shujšam user posted image

Takrat bodo že iz mode, vrzi stran.

(odgovor članu majra)
Neposredna povezava do sporočila: 19
3.12.2008 20:41:43   
majra
IZVIRNO SPOROČILO: Volga

IZVIRNO SPOROČILO: majra

TSploh obleke, imam jih malo morje, ampak 3 številke premajhne. Tudi tukaj čakam navdih, da shujšam user posted image

Takrat bodo že iz mode, vrzi stran.

Moda se itak vrača. Nikoli ne bom ponovila napake, ko sem zmetala stran eno mamino usnjeno jakno, hlače na zvon in par hipijevskih kril in potem je prišlo to čez 2 leta v modo user posted image

Saj bom zmetala, obljubimuser posted image

< Sporočilo je popravil majra -- 3.12.2008 20:42:08 >

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 20
3.12.2008 21:55:22   
Anonimen
o majra, ti si pa tak primer kot jaz....tudi jaz hujšam, hlače pa so tudi že tri leta iz mode, še ceno imajo goruser posted image  pa upam, da bom kdaj shujšala, jih imam v vseh barvah, noro vemuser posted image

drugače pa, barbaw, z veseljem sprejmem pomoč za pucanje oz. bolj psihološko pomoč, da zaženem en kontejner stvari stranuser posted image

(odgovor članu majra)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
3.12.2008 22:20:21   
Akil
IZVIRNO SPOROČILO: rija

Isto!

Edino kar shranjujem so cote od tamalega (ko preraste dam v škatle), ker mi bodo kmalu spet prišle prav. Po tem user posted image , bom pa spet vse skupaj zapakirala v škatle in dala nekomu, ki potrebuje.
Nasvet: Jaz se ne navezujem na stvari! To so samo STVARI, materialne dobrine. Pomembni so ljudje in spomini (ki so v obliki slik in filmov na PC-ju)!!!!

Živi vsak dan, kot da je zadnji. Enkrat boš imel prav!

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 22
3.12.2008 22:22:58   
lojzika
evo še en hrček sem pa jaz. Jaz špara še preluknjane čolne, češ da jih bom kdaj zaflikala user posted image user posted image user posted image

Krama se mi tudi kar nalaga. Zadnjič sem pa odnesla nekaj igračk na petrol user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
4.12.2008 8:05:42   
Kerensa*
Od zadnje selitve dalje nič več ne hrčkarim, tako, da ponosno oznanjam user posted image , da sem te bolezni ozdravljena.
Ko smo se selili v Center, je šlo v kontejnerje neznano (gromozansko) število stvari, zapakiranih v velike, črne vreče za smeti. Kljub temu, da sem predtem kar nekaj stvari podarila, jih je še vedno ostalo toliko, da sem potrebovala kar nekaj časa, da sem dojela, da jih je RES ŠE toliko. Potem se mi je pa nekaj dni pred selitvijo skravžljalo in sem samo metala. Brez razmišljanja in brez čustev, kakor je napisala ena nekje nad mano. Kar mi ni bilo všeč na prvi pogled in kar ni imelo res neke sentimentalne vrednosti - tega ni več v mojem stanovanju.

In sedaj res diham. En simptom hrčkarjenja mi je pa vseeno ostal - še zbiram stvari. Ampak sedaj veliko hitreje spregledam in stvari letijo stran tedensko. Včasih si znal pri meni najti Leclercove prospekte od prejšnjega leta in to samo zato, ker mi je bila v njih všeč sličica npr. ene verižice, pa mi jo je bilo škoda vreči stran. Danes vsaj tega problema nimam več.

(odgovor članu lojzika)
Neposredna povezava do sporočila: 24
4.12.2008 8:55:24   
Anonimen
Nimam prav nobenih problemov s šparanjem. Kar se mi ne zdi uporabno, potrebno, je namen samo lovlejnje prahu, vržem stran. ALi nesem na RK, če je še uporabno oz. dam kakšnim kolegom,, če bi njim bolj prav prišlo. Nisem torej navezana na stvari user posted image .

Naj bi bilo tako kopičenje znak nepredelanih čustev. Če kopičiš stvari od otrok, potem pri sebi nisi še čisto predelal, da odraščajo, zorijo in bodo enkrat šli v svoje gnezdo. Če kopičiš stvari od staršev, ki so umrli, njihove smrti še nisi prebolel. Če kopičiš hrano v predalih, kotih, podstrešju, te je strah lakote (to je delala naša prateta, vojna in povojna generacija, ko je manjkalo osnovnih dobrin. Ko je umrla, smo v predalih skrite ogromne količine našli 40 let starega sladkorja, milo, šampone,...). V vsakem primeru en določen strah pred izgubo nečesa. Ne stvari, te samo simbolizirajo tisto, česar nas je strah izgubiti. Obdaš se s predmeti, da se zaščitiš.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?