Polynesia
|
Holja mamice...ena čveka se je vrnila po dooolgem času . Sej ne morem verjet, da sem prišla do računalnika...brala sem vas sproti čisto vse, ponavadi kar preko mobitela med dojenjem. Skratka pri nas je kar pestro...sploh ne vem kje naj začnem...tamalček je bil zlateničen, potem smo morali nazaj v P na kontrolo, bilirubin mu je narastel, ampak menda ni bilo panike ker je bil star 1teden in naj se takrat zlatenice ne bi več razvila...danes je 3 tedne po rojstvu je še vedno malček rumen, beločnice grejo menda zadnje stran, je pa sedaj po 3 tednih več buden kot prej, posledica tega pa je da se ni redil dovolj ker je bil spanko in lenko ...porodna teža 3950, ob izpustu iz P 3710, danes pa jih ima 3990, kar je premalo, ampak še vedno samo dojim po nasvetu patronažne, ker tudi meni ni do dodajanja umetnega mleka, ker sama mleko imam, ampak je bil mali tak lenko da je kaj, vedno je zaspal na dojkah in vse skupaj je podoj trajal več kot uro, potem si pa predstavljajte da morate skor čez 2 uri spet dojit, skratka tolk sem utrujena od tega dojenja da je kaj...da ne govorim kako je to izgledalo ponoči, hudo hudo, ne da bi jamrala, daleč od tega, ampak včasih sem se med podojem zjokala ker ni hotel vlečt men pa mlek tekel. Pa v bistvu sem jaz skor več k pol dneva dojila. Pa pred cca 4 dnevi sva se začela dojiti v sede, tudi podturško, ker prej se nisva mogla zaradi epiziotomije in šivov...v leže pa je mulček dobesedno spal na dojkah...v petek pride že petič patronažna in se bomo spet stehtali sedaj ko sva našla boljši položaj za dojenje. No sedaj se dojiva boljše, tudi vleče na začetku k nor, tko da se ne smeva več dojit tako dolgo, ker mali potem že troši svojo energijo in zaloge in zato tudi ne napreduje lepo...imava pa naslednji petek 12.11. prvič pediatrinjo dr.Darjo Mikec in se morava do takrat porediti. Menda pa tudi da težji otroci kot je moj lahko počasneje pridobivajo kot tisti lažji, zdej pa ne vem kako je to v praksi. No sicer sem pa rekla, da če bo pediatrinja rekla da bo potebno dodajat pa bomo dodali, ni druge, mi bo hudo, ampak samo da bo moj mišek napredoval. Danes smo se tudi prvič skopali in je bil tako priden da je kaj, prav pasalo mu je...smo ga pa šele danes skopali ker je imel še malo sokrvice v popku prejšnji teden, ampak popek ima pa full lep kot iz učbenika . Kar se krčkov tiče, mi jih imamo občasno, ampak brez jokanja, samo malo se napenja, tako da mu jaz ne dajem zaenkrat še nič...bom pa po nasvetu Andromede poslala moža v gorenjske lekarne po tiste vetrovne kapljice...kje pa je ta lekarna tu v LJ?!?! Drugače je pa naš fantek fuuul priden, zelo malo jokca, največ zjutraj ko se umijava pred podojom ali ko je alarm lakota . Aja so se mu pa po obrazku še posebaj okoli učk naredili kot beli mozoljčki, prov revček je res, pa je patronažna rekla, da izloča moje hormone in da lahko še nekaj časa traja. Je pa tudi pri nas danes mož prvič v službi po očetovskem dopustu in moram rečt vsaka čas za teh 15 dni da mi je pomagal, ker na začetku sama zaradi šivov tut skor ustat nisem mogla, da ne govorim, da sem mela na riti občutek kot da mi je nekdo privezal 500kg gor ...no ampak važno da je sedaj že v redu...prav smešno, porod je bil super, potem pa tale epoziotomija hujš kot porod, grrrr . Vsem novopečenim mamica čestitke in vse čestitke za obmesečnice in vse druge zadevice . Tko, zdej grem pa palačinke narest, je bila danes spet mamica pri meni in je že ona naredila maso . No hvala tudi moji mamici, ki je bila prvih 14 dni skos ob nam, nam kuhala, prala in vse ostalo, res en cmooook za mojo mamico . Tko, upam da se boom zdej lahko vsak dan javila.
< Sporočilo je popravil Polynesia -- 2.12.2008 18:52:54 >
|