m a j c i k a
|
Pozdravljne punce! Evo nas doma, prišli smo že včeraj popoldne, vse je ok, sam mleka mamo za izvoz in naša pikica ne more tolko pojest, zize so mi pa zrastle mislim da za tri številke in jih veselo stiskam, tak da če katera rabi mleko,........... Leja je pravi cukrček, samo ena velika črna kepa las, edini prblem je da zaspi šele okrog dveh zjutraj in potem spi z vmesnimi obroki tja do treh štirih popoldan in konec! Pol bi se pa sam na zizi cartala in nosla! V glavnem porod ste pa tak skor v živo spremljale, ko sem se nazadnje javla so bli popadki na pet minut in postali so res boleči pa na srečo kratki, hitro sem poklicala babi in dedija da sta prišla pazit ta večjo, zbudila atija in ob pol treh sma bla že v porodnišnici, atija so poslale na kavo mene pa na CTg, pa kak ctg, nisem mogla več ne sedet ne stat ne dihat kr dol me je vleklo in sem rekla da moram pritiskat! ZDravnice itak da ni blo nikjer, na srečo sem dobla fenomenalno babico ŠTEFKO, ki je vzela stvari v svoje roke, takoj ko me je čula da bom začela pritiskat je priletela k men me odklopla s ctg-ja in rekla naj se potrudim pridet do porodne da grema kar rodit, tistih par korakov je blo najdaljših in najtežjih v življenju, popadki pa svinjski,...... nekako nama je uspelo, uležem se gor, mi dvigne vzglavje, razširi noge in reče sam takoj po partnerja, smo že čisto odprti! V naslednjem popadku sem začela pritiskat in napol oblečen zmeden ati je priletel v porodno čist bled kaj je narobe, babica je rekla vi ji sam glavo porinite naprej ker prihaja glavica in res v naslednjem popadku reče poglejte jo, velika črna kepica je odzunaj, nisma čakale naslednji popadek da se ne bi preveč raztgala in je rekla naj kar narahlo pritiskam in res še en popadek in buummmmmmmmmm, LEja je bla odzunaj, kakšno olajšanje sledi boste videle same in občutek ko ti jo prvič položijo na prsi in zajoka,... pa rezanje popkovine in iztisk plodovnice, potem pa grozne bolečine kot ob popadkih ko se začne maternica krčit, dobila sem še dva okrasna majhna notranja šiva in to je to! Vse skupaj je trajalo dobrih dvajset minut,...... Vas preberem ko pridem malo k sebi vsem ki ste v tem času že rodile iskrene čestitke, vsem ostalim pa čim krajše in manj boleče porodne zgodbice s srečnim koncem!!!!!! Lakota se oglaša, šibam, lp vsem in hvala da ste mislile na naju!!!!!!!!
|