Naty*
|
IZVIRNO SPOROČILO: hijenca IZVIRNO SPOROČILO: Naty* IZVIRNO SPOROČILO: Naty* Mene pa zanima, če kaj solite jedi za vaše ? Js sm nekje zasledila, da soljenje jedi dojenčku pomeni večje tveganje za visok pritisk v njegovi odrasli dobi. Tko da dokler je brez soli vse po vrsti, ne bom nič solila. Začela bom pa počasi takrat, ko bo že blizu temu, da bomo jedli iste stvari . Vedno pa dodam malo olja, ker pospešuje absorbcijo vitaminov in daje otroku energijo. Meni so vsi rekli s P vred, da malo lahko solimo, ker je hrana bolj okusna, pa če ne pretiravš s soljo nima kaj bit. Olja pa še mu nisem dodajala. Ma sej to je spet ena tistih stvari, ki se vsaka sama odloči. Js čist verjamem, da mal soli ne škodi, pri men je bl tko, da sm se odločla, da bi ga rada navadila na okus zelenjave brez soli in dokler jo rad je, bo kr tko ostalo . Če bi pa vidla, da noče, bi pa verjetno mal izboljšala s soljo. Olje pa precej priporočajo, ker drugače ne dobi maščob, ki jih je prej dobival z materinim mlekom ali AM. Maščobe dajo energijo, te pa zdej več rabijo, ko so ratali bolj aktivni . Ampak sej pravim, to je čist moja odločitev. jana ja rožeeee . Vse sem mogla umaknit v en kot v dnevni, kamor ne pride. Včeri mi je pa v kuhni IZPULIL rožo in jo nosil s sabo, preden sem opazla, da jo ma v roki . kasso js dodam kr sončnično (al pa olivno je baje tud vredu). Lahko pa tud maslo al pa margarino, ampak Žan ne sme zaradi alergij.