|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: poraba hrane - cenovno
24.11.2008 12:59:42   
aljuška
IZVIRNO SPOROČILO: ZARA

[
Vsak dan hodit v trgovino je tvoja prva največja napaka, ker tako največ zapraviš. Jst grem 1x na teden in še takrat mi je odveč. Zapravim pa med 70-80 €.


saj to pa vem, jauser posted image , ampak če hočem med del.časom tudi kaj pojest al popit,grem pač vsaj po eno vodo ali sendvič ali jogurt..ne vem mogoče bi morala res samo 1x-2x v trgovino, ampak mi enostavno ne znese..skoraj vedno kaj zmanjka ali pa kupim za sproti..si bo treba še pas stisnit,jauser posted image  ali pa ZAVIT MIMO TRGOVINEuser posted image

_____________________________





(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: poraba hrane - cenovno
24.11.2008 13:13:22   
ZARA
Poglej... kupi si žemlje, jih zamrzni in vsak dan zvečer si naredi sendvič. Vodo tudi lahko kupiš na zalogo ali pa karkoli pač že piješ. Res ne rabiš vsak dan v trgovino. Mene bi to prav obremenjevalo.

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu aljuška)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: poraba hrane - cenovno
24.11.2008 13:48:45   
talika81
midva sva dva in dava za hrano mesečno cca. 150 € ... največ 200 € ... čistila itak kupiš en mesec in jih maš pol za neki časa ... npr. za dva meseca al pa še več.

zelenjave ne kupujeva, ker imava solato doma, nekaj dajo starši, krompir sva tudi dobila. prav tako ne kupujeva mesa, izjema so kake klobase in mleto meso, ker je tudi domače ... kuhava tudi med tednom, ne samo med vikendi, je pa res, da greva večkrat na kosilo med vikendom al k mojim al k njegovim staršem. določeno zelenjavo mi tudi tašča zelo poceni prinese iz službe, al pa tudi kakšne druge stvari.
mleka pri nama ne gre v velikih količinah, tako da mleka gre cca. 3 litre na mesec. kruha ne kupujem, ker ga pečem sama.

midva zelo paziva, kje kaj kupujeva, prav tako paziva na kakšne akcije.

tudi jaz sem mnenja, da je vsaki dan it v trgovino brezveze in največja napaka, 1x tedensko je čisto dovolj.

jaz si tudi ponavadi napišem listek, kaj potrebujem, in se le-tega držim. razen če vidim kakšno akcijo in vem, da bova potrebovala. precej stvari kupujeva v lidlu, ker sem ugotovila, da za manjši denar dobiš kvaliteten izdelek.

seveda se bodo stvari spremenile, ko bodo prišli otroci, sploh kar se tiče mleka in drugih stvari.



_____________________________

14.1.2011 sva te prvič stisnila k sebi ... dobrodošla med nami, najina draga Brina. :-)

Zmagovalec ni tisti, ki je brez poraza, ampak tisti, ki po vsakem porazu vstane in nadaljuje!


(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: poraba hrane - cenovno
24.11.2008 14:05:52   
aljuška
IZVIRNO SPOROČILO: ZARA

Poglej... kupi si žemlje, jih zamrzni in vsak dan zvečer si naredi sendvič. Vodo tudi lahko kupiš na zalogo ali pa karkoli pač že piješ. Res ne rabiš vsak dan v trgovino. Mene bi to prav obremenjevalo.


sej imaš prav, ampak jaz sem že taka ''odvisnica'' od trgovine postalauser posted image user posted image , pa še moj me vedno kej vpraša: kaj greš danes kaj v trgovino?user posted image  ( da mu kupim malico za nočno )..

_____________________________





(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: poraba hrane - cenovno
24.11.2008 17:57:49   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: špelin@

decembrka, nisem se zmotila, imam tabelo v excellu, kamor redno vpisujem vse izdatke. Adaptirano mleko nas stane 32 eur mesečno - mali je star 6 mesecev. Evo, mi smo od 1.11. do danes zapravili 247,39 EUR, sem šla gledat v tabelo.


Najbrž mu daješ tudi že GH. Katerega pa kupuješ, če niskrivnost? A ga tako malo spije? Res, da sem kupovala HA mleko, ki je dražje, ampak vseeno bi me prišlo po takratnih izračunih navaden Aptamil okoli 80 evr. Sem si pa tudi jaz naredila program v exelu, zato pa vem, koliko smo zapravili do sedaj.
No, tudi jaz pazim približno tako, kot si ti napisala, samo najbrž je to, da imam dva otroka malo večja, pa ju moram šteti pri hrani že kot odrasla, saj imata oba kosilo tudi doma.
Mah, saj nima veze. Bom šla v službo, pa ne bom imela časa jest, pa bodo ena usta manj.user posted image
Pa še shujšala bom user posted image  - pravljica za lahko noč, ja.

< Sporočilo je popravil decembrka -- 24.11.2008 18:10:43 >

(odgovor članu špelin@)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: poraba hrane - cenovno
24.11.2008 18:10:05   
Anonimen
Vprašanje za tiste, ki greste samo 1 x na teden v trgovino;
- kupite meso za cel teden vnaprej
-ne kuhate mesa
-sploh ne kuhate kosila?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: poraba hrane - cenovno
24.11.2008 18:53:42   
natasarobi
Midva sva 2 in hodiva v trgovino približno 1x na teden oz.vmes po kruh. Hodiva striktno v Mercator, ker imava Piko. Na mesec v povprečju zapraviva cca 200-250 EUR.

Pri nama je tako, da kupiva za vnaprej (meso in ostalo), pa še to po možnosti v torek, da imava za naslednjič 10% popusta. Kuhava skoraj vsak dan, razen, če sva slučajno oba popoldan od doma. Kuhava pa različno (včasih kaj takega na hitro, včasih pa čisto normalno: meso, krompir, solata).

Najdražje so že pripravljene jedi, ki so narejene hitro, ampak, če prideš pozno domov je pa fino.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: poraba hrane - cenovno
24.11.2008 19:01:23   
Pikapolonica_

IZVIRNO SPOROČILO: decembrka

Vprašanje za tiste, ki greste samo 1 x na teden v trgovino;
- kupite meso za cel teden vnaprej
-ne kuhate mesa
-sploh ne kuhate kosila?


Hja, jaz že vsaj 3leta kupujem meso pri BIO kmetih (pa sadje tudi, zelenjava se pa nabere malo pri mamici in taščiuser posted image )
1x mesečno gremo na obiske na kmete - kupim najprej pri moževem stricu bio piščance 3-4komade na mesec. da mi za ceno 4€ po kom - piščanec tehta okoli 1,2kg, to me znese max 16€ na mesec. Potem to možek lepo spakira in vzamem iz skrinje po potrebi (3kos mesa da v eno vrečkouser posted image , pa eno pakungo za rižoto, hrbet za kakšno juhco). Občasno še vzameva kakšna puranja prsa (tudi iz iste kmetije), pa naredi možek ven zrezke - sam to naju znese na 2meseca max 10€. Je pa res, da je stric in nama da to bolj poceni. Če mi pa slučajno zmanjka, pa grem po piščanca v trgovino - bljak, to je tako, kot da bi žagavino jedeluser posted image user posted image
Teletino jemljeva pri enem gospodu iz Pohorja, nekje na 4mesece približno 3kg. To naju znese 16,17€ , odvisno kako zaokroži. Pa še kosti nama da za povrh. To je za nedeljske župceuser posted image
Edino svinjino grem kupit v trgovino, pa še to zelo redko - mogoče 1x mesečno, da se mi zlušta kakšnih rebrc, ali pa da bi mel možek kotlete.
Riževe, kašaste klobase, ki jih imamo pač radi, jih kupim od istega kmeta, ki nam da teletino, to je za par teh klobas 5 - 6€, pa potem eno spečem, jih imam za ene 2meseca.
Se pravi max na mesec tako zapravim za meso 30-40€.

Prej, ko sem to kupovala vsak dan v trgovino, sem dnevno dala samo za meso 3€. To je 90€ na mesec.
Pa nismo šli zato v to, ker bi znižali stroške prehrane, ampak zato, ker je bolj zdravo in vsaj vemo, da ne jemo kitajskih piščancevuser posted image ...
Enako je s sadjem, ko greva 'na kmete' pri njih kupiva BIO sadje, ga imajo v t.i. hladilnicah in ostane skoraj celo leto enako dobro. Je pa res, da jabolka pa niso ravno med lepšimi, so pa dobra za ubijat.user posted image
V Lidli dobim tudi zelo dobre BIO banane, pa BIO kivije, sem mal preverjala, pa je menda res BIO, pa res so dobri!

Moko, belo in rženo, pa kupujemo, ko se gremo namakat v kakšne terme v Prekmurje, gremo na Mlin na Muri, pa tam vzamem 2-3kg, pa jih imam za celo letouser posted image




_____________________________

Menda bomo zibali...drugič ;)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: poraba hrane - cenovno
24.11.2008 19:07:55   
Blueeyes
porabiva cca do 150 EUR mesečno... pa že to je fuuuuull veliko... zelenjavo (solate, por, čebula, česen, krompir,..) pridelava sama na vrtu, sadje tudi (jabolka, češnje, višnje, hruške, slive)... tako da to zmrznemo ali imamo v kleti, pa počasi sproti nucamo.. rečmo 1x na mesec kupimo tud zmrznjeno hrano, tko da za vsak slučaj če se nam ne da nič posebnega pripravit, da samo vn iz zmrzovalnika vzamem in pogrejem... pol je tukaj soseda ki nam kar naprej nekaj nosi ker si dostikrat kaj preveč naredi, ali pa nas enostavno kar na kosilo povabi, ... seveda brez tašče ne gre,.. stalno ima nekaj pripravljeno za nas... :) pa je hladilnik skoz poln

(odgovor članu Pikapolonica_)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: poraba hrane - cenovno
24.11.2008 19:11:36   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: decembrka
Najbrž mu daješ tudi že GH. Ja.
Katerega pa kupuješ, če niskrivnost? Kombiniram Hipp2 probio in bebivito iz Müllerja.
A ga tako malo spije? Spije ga res malo, ker noče več flaše, ga pa potem uporabljam za to, da noter zmešam razne lino variante. Na pamet lahko rečem, da porabim okrog 700 ml adaptiranega mleka dnevno.
Res, da sem kupovala HA mleko, ki je dražje, ampak vseeno bi me prišlo po takratnih izračunih navaden Aptamil okoli 80 evr. Sem si pa tudi jaz naredila program v exelu, zato pa vem, koliko smo zapravili do sedaj.
No, tudi jaz pazim približno tako, kot si ti napisala, samo najbrž je to, da imam dva otroka malo večja, pa ju moram šteti pri hrani že kot odrasla, saj imata oba kosilo tudi doma. Koliko sta pa tvoja dva stara?
Mah, saj nima veze. Bom šla v službo, pa ne bom imela časa jest, pa bodo ena usta manj.user posted image Tudi potem bo treba kaj prigriznit user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: poraba hrane - cenovno
24.11.2008 19:13:19   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: decembrka
Vprašanje za tiste, ki greste samo 1 x na teden v trgovino;
- kupite meso za cel teden vnaprej
Da, ga pač zamrznem.
-ne kuhate mesa
O, ja, ga user posted image
-sploh ne kuhate kosila?
O, ja, ga user posted image

ok, jaz grem včasih tudi 2x tedensko v trgovino user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: poraba hrane - cenovno
24.11.2008 19:28:06   
Pija76
Midva sva 2 in je stroške od 150-200 EUR (všteta tud čistila, wc papir, brisače papirnate), poleti pa niti 100 ne, ker imava mali vrtek. Zdaj ko pridem po temi domov se mi pa ne da ubijat na vrtu user posted image . Sam če ne bom šla kmalu mi bo vsa solata pomrznila, če še ni user posted image .
Greva pa v trgovino 1x na teden, včasih niti ni tako potrebno in greva kak dan kasneje.
Kuham vsak dan res ornk kosilo, za malico si vzameva od doma oba (jaz zraven še za zajtrk user posted image ), tako da že z malico vse notr dobiva user posted image . Ponavadi čez teden večerjava tudi, čez vikend obvezno.

Sem pa ravno danes brala, da imaš zelenjavo kupljeno lahko maxi 6 dni user posted image , jaz imam včasih večuser posted image .



(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: poraba hrane - cenovno
24.11.2008 19:31:00   
Blueeyes
pija76 - nisi edina, tusdi jaz imam včasih zelenjavo več kot 6 dni.. sploh kakšno cvetačo k jo kupim ker mi je všeč, pol se mi je pa kr ne da in ne da skuhat...

(odgovor članu Pija76)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: poraba hrane - cenovno
24.11.2008 19:35:25   
Anonimen
Sem pa ravno danes brala, da imaš zelenjavo kupljeno lahko maxi 6 dni user posted image , jaz imam včasih večuser posted image .


Kateri trgovec pa tako pravi?

Ja, seveda, potem moras pa spet v trgovino user posted image , logicno, vsaj enkrat na teden jih moras obiskat user posted image .

(odgovor članu Pija76)
  Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: poraba hrane - cenovno
24.11.2008 20:51:06   
ZARA
IZVIRNO SPOROČILO: decembrka
Vprašanje za tiste, ki greste samo 1 x na teden v trgovino;
- kupite meso za cel teden vnaprej
-ne kuhate mesa
-sploh ne kuhate kosila?
Ja, saj to ni problem. Sicer pa mesa tako malo pojemo, da sploh ne vem kdaj je teden okrog.

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: poraba hrane - cenovno
24.11.2008 21:06:13   
BAMBINA_
IZVIRNO SPOROČILO: decembrka

Vprašanje za tiste, ki greste samo 1 x na teden v trgovino;
- kupite meso za cel teden vnaprej
-ne kuhate mesa
-sploh ne kuhate kosila?

Sicer grem več kot 1x tedensko v trgovino, pa vseeno. A ti ne poznaš zmrzovalnika user posted image


_____________________________


•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•
*...*..:::: ...*...*...*...*...*...*...*...*...:::::..*...*
•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: poraba hrane - cenovno
24.11.2008 21:17:59   
ZARA
IZVIRNO SPOROČILO: BAMBINA_

IZVIRNO SPOROČILO: decembrka
Vprašanje za tiste, ki greste samo 1 x na teden v trgovino;
- kupite meso za cel teden vnaprej
-ne kuhate mesa
-sploh ne kuhate kosila?

Sicer grem več kot 1x tedensko v trgovino, pa vseeno. A ti ne poznaš zmrzovalnika user posted image
user posted image user posted image user posted image                  


_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: poraba hrane - cenovno
24.11.2008 22:16:13   
janca
Joj jaz raje ne napišem. Saj mi nobeden še verjel ne bi. Kolk mal porabte. 200 do 300 eur za cel mesec, to so samo moje sanje. Kok bi men velik ostal od plače. Dejte mi povedat recept za to.

(odgovor članu tanjusi)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: poraba hrane - cenovno
24.11.2008 22:44:03   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: BAMBINA_

IZVIRNO SPOROČILO: decembrka

Vprašanje za tiste, ki greste samo 1 x na teden v trgovino;
- kupite meso za cel teden vnaprej
-ne kuhate mesa
-sploh ne kuhate kosila?

Sicer grem več kot 1x tedensko v trgovino, pa vseeno. A ti ne poznaš zmrzovalnika user posted image



Saj se ti ni treba iz takega vprašanja norca delat.  user posted image
Lahko kupiš za 5 dni naprej, ker je danes vakumsko pakiranje zdržljivo toliko časa ali še kakšen dan dlje.
Lahko bi pa tudi preprosto odgovorila, kupim, več, razdelim, dam v zamrzovalnik. Lahko kupiš vakum pakum šunko, ki ima rok trajanja cel mesec, pa skuhaš 6-7 dan ješprenj s prekajenim mesom, a ne? Ali pa pač pobrskaš, ko svežega mesa ni več na razpolago po zamrzovalniku, če ti je kaj ostalo še notri.
Kup variant, mogoče bi pa še kakšno drugo zvedela, ki bi mi prav prišla, zato pa zastavljam vprašanja.
S takim odgovorom si res ne morem pomagat, sicer pa očitno od osebe, ki ne pozna niti ene te variante, kaj šele da bi kaj drugega pričakovala user posted image


(odgovor članu BAMBINA_)
  Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: poraba hrane - cenovno
25.11.2008 1:46:51   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: Pikapolonica_
1x mesečno gremo na obiske na kmete - kupim najprej pri moževem stricu bio piščance 3-4komade na mesec. da mi za ceno 4€ po kom - piščanec tehta okoli 1,2kg

Evo, o tem sem govorila prej... najprej moraš plačati pot do kmeta in nazaj do doma... ne vem, kako daleč se pelješ, ampak nekaj goriva vseeno gre, a ne?... potem prištej svoj čas, ki ga porabiš za vožnjo in čas pri kmetu... nikar ne reci, da tvoj čas ni nič vreden... vreden je najmanj toliko, kolikor si na uro plačana v službi... jaz sem 5€... potem plačaš 4€za cca. kg piščanca... potem pa se doma še dve uri za*ebavaš z njim, da postane užiten... in porabiš še čas za pomivanje najmanj podloge v pečici, krožnikov in pribora... če skalkuliram po svoje, imam najbližjo kmetijo 15 minut vožnje stran, torej je to 2,5€ časa in 1€ bencina... 3,5€ to + 4€ piščanec + 10€ moj čas, ko ga pečem + kakšen € za pomivanje... 18,5€ za piščanca!?... tako pa grem v Leclerca, ki je 5 minut stran od mene - s časom za nakup vred in z gorivom je cena 2€... plačam 3€ za že pečenega piščanca... pomijem samo pribor.

Kje vi vidite matematiko za varčevanje?... RES mi ni jasno.

(odgovor članu Pikapolonica_)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: poraba hrane - cenovno
25.11.2008 10:40:51   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

grem v Leclerca, ki je 5 minut stran od mene - s časom za nakup vred in z gorivom je cena 2€... plačam 3€ za že pečenega piščanca... pomijem samo pribor.

Kje vi vidite matematiko za varčevanje?... RES mi ni jasno.


Si me spomnila....Mercator na Rudniku ima po 19 uri na oddelku kulinarike (pečene krače, rebrca, piščanca..) 30 % ceneje in pride cena ista, kot da bi doma pekel oz. če odštejem elektriko, ugodneje. No, mi se poslužujemo tudi te variante, pa še mož kakšna rebrca nese s seboj v službo..njami

< Sporočilo je popravil decembrka -- 25.11.2008 10:41:02 >

(odgovor članu Kerensa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: poraba hrane - cenovno
25.11.2008 13:46:39   
kaya2007
ne morem verjet, da se enim da vsak dan kupovati..meni je še 1x na teden preveč in bi raje poslala koga namesto mene. škoda, da nimamo boljših spletnih trgovin, bi sigurno izbrala tako obliko nakupovanja hrane!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: poraba hrane - cenovno
25.11.2008 14:39:29   
amaya
absolutno preveč....

_____________________________

Zaljubljena sem v tri fante...

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: poraba hrane - cenovno
25.11.2008 15:16:36   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

IZVIRNO SPOROČILO: Pikapolonica_
1x mesečno gremo na obiske na kmete - kupim najprej pri moževem stricu bio piščance 3-4komade na mesec. da mi za ceno 4€ po kom - piščanec tehta okoli 1,2kg

Evo, o tem sem govorila prej... najprej moraš plačati pot do kmeta in nazaj do doma... ne vem, kako daleč se pelješ, ampak nekaj goriva vseeno gre, a ne?... potem prištej svoj čas, ki ga porabiš za vožnjo in čas pri kmetu... nikar ne reci, da tvoj čas ni nič vreden... vreden je najmanj toliko, kolikor si na uro plačana v službi... jaz sem 5€... potem plačaš 4€za cca. kg piščanca... potem pa se doma še dve uri za*ebavaš z njim, da postane užiten... in porabiš še čas za pomivanje najmanj podloge v pečici, krožnikov in pribora... če skalkuliram po svoje, imam najbližjo kmetijo 15 minut vožnje stran, torej je to 2,5€ časa in 1€ bencina... 3,5€ to + 4€ piščanec + 10€ moj čas, ko ga pečem + kakšen € za pomivanje... 18,5€ za piščanca!?... tako pa grem v Leclerca, ki je 5 minut stran od mene - s časom za nakup vred in z gorivom je cena 2€... plačam 3€ za že pečenega piščanca... pomijem samo pribor.

Kje vi vidite matematiko za varčevanje?... RES mi ni jasno.


Ampak ona kupi Bio pišče, k se je po soncu sprehajalo ipd. preden so ga ubili.
Ti pa kupiš z kemijo nafutrano pišče k je življenje preživelo v kleti, kakalo drugmu piščetu na glavo, in kasiralo kakce od piščeta višje na svojo glavo....sončka pa še vidlo nikol ni.
Ni cenejš....ampk vse ostalo odtehta ceno. Pa še izlet po sončku majo.

(odgovor članu Kerensa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: poraba hrane - cenovno
25.11.2008 16:20:17   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: brisačkarca

IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

IZVIRNO SPOROČILO: Pikapolonica_
1x mesečno gremo na obiske na kmete - kupim najprej pri moževem stricu bio piščance 3-4komade na mesec. da mi za ceno 4€ po kom - piščanec tehta okoli 1,2kg

Evo, o tem sem govorila prej... najprej moraš plačati pot do kmeta in nazaj do doma... ne vem, kako daleč se pelješ, ampak nekaj goriva vseeno gre, a ne?... potem prištej svoj čas, ki ga porabiš za vožnjo in čas pri kmetu... nikar ne reci, da tvoj čas ni nič vreden... vreden je najmanj toliko, kolikor si na uro plačana v službi... jaz sem 5€... potem plačaš 4€za cca. kg piščanca... potem pa se doma še dve uri za*ebavaš z njim, da postane užiten... in porabiš še čas za pomivanje najmanj podloge v pečici, krožnikov in pribora... če skalkuliram po svoje, imam najbližjo kmetijo 15 minut vožnje stran, torej je to 2,5€ časa in 1€ bencina... 3,5€ to + 4€ piščanec + 10€ moj čas, ko ga pečem + kakšen € za pomivanje... 18,5€ za piščanca!?... tako pa grem v Leclerca, ki je 5 minut stran od mene - s časom za nakup vred in z gorivom je cena 2€... plačam 3€ za že pečenega piščanca... pomijem samo pribor.

Kje vi vidite matematiko za varčevanje?... RES mi ni jasno.


Ampak ona kupi Bio pišče, k se je po soncu sprehajalo ipd. preden so ga ubili.
Ti pa kupiš z kemijo nafutrano pišče k je življenje preživelo v kleti, kakalo drugmu piščetu na glavo, in kasiralo kakce od piščeta višje na svojo glavo....sončka pa še vidlo nikol ni.
Ni cenejš....ampk vse ostalo odtehta ceno. Pa še izlet po sončku majo.



user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  Bogi pokakani piščančki.

Matematika varčevanja? Mogoče dolgoročno? Manj soli v hrani, stresa zaradi gužvanja po trgovinah, več sončka in svežega zraka, manj holesterola - na dolgi rok kar nekaj prišparaš v državni proračun in posredno sebi, če si manj bolan user posted image .

Mi porabimo okoli 400€ na mesec za hrano, nakupujemo enkrat tedensko, pa še to mi je odveč, zelenjavo imam nekaj doma, nekaj mi da mama, nekaj kupim, enako sadje, meso kupim v večjih količinah in zamrznem zrezano na manjše kose, teletino in svinjino med drugim kupim od moje tete.
Pri hrani ne šparamo.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Zapeljimo se v skriti svet voda
Človeška ribica ni le čudež narave – je tudi pokazatelj, kako čisto je okolje. Ker živi izključno v kristalno čistih pod...
Kako izbrati idealno sobo za vašega otroka?
Pri opremljanju otroške sobe za šolarja je ključno ustvariti funkcionalen delovni kotiček, poskrbeti za organizacijo, pr...




Posvojitev
agnes

Ali bi posvojili romskega otroka?

da (25%)

ne (48%)

ne vem, se ne morem odločiti (27%)


Število vseh glasov: 508

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!