Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
[Brisano sporočilo] 23.11.2008 18:41:35
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: prehod iz porodnišnice domov 23.11.2008 18:42:51
|
|
|
|
botrca
|
Po zakonu moraš dojenčka imet v lupinici drugače ga ne smeš vozit. Kam si ga pa mislila dat? Kar tako vozit?
|
|
RE: prehod iz porodnišnice domov 23.11.2008 18:44:45
|
|
|
|
Volga
|
IZVIRNO SPOROČILO: botrca Kam si ga pa mislila dat? Kar tako vozit? Saj sprašuje ali košara ali lupinica.
|
|
|
|
RE: prehod iz porodnišnice domov 23.11.2008 18:45:20
|
|
|
|
PetraSkok
|
ne kar tako, mislila sem, ker bo zima in ker bo šele novorojenček, da je zanj na samem začetku boljše košara kot lupinica!
|
|
|
|
RE: prehod iz porodnišnice domov 23.11.2008 18:46:29
|
|
|
|
Petr_a
|
Tosto kar ga boš peljala domov mu ne bo nič škodilo
|
|
|
|
RE: prehod iz porodnišnice domov 23.11.2008 18:51:38
|
|
|
|
Tisana
|
Peljali nedonošenko v lupinici. Ni ji bilo preveč všeč, ker mami ni bilo všeč . Ampak, varnost je na 1. mestu
|
|
RE: prehod iz porodnišnice domov 23.11.2008 19:32:49
|
|
|
|
Kranjcanka
|
:) ta je pa dobra. ravno lupinice so namenjene novorojenckom in malim dojenckom. ce ti je pa problem pa kupi kosaro za v avto. quinny vem da jih ima. car-cot? lp
|
|
|
|
RE: prehod iz porodnišnice domov 23.11.2008 20:56:09
|
|
|
|
Zofy
|
Po moje je bolje lupinica, ker je 100x bolj varna kot te košare, ki se jih tudi lahko pripne v avto. Varnost je na 1. mestu.
|
|
|
|
RE: prehod iz porodnišnice domov 23.11.2008 21:02:11
|
|
|
|
moyca
|
mi smo našo pripeljali v lupinici, iz porodnišnice do doma imamo približno 1h vožnje. Je pa ful uživala v vožnji, če smo se ustavili, se je takoj začela dreti
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 23.11.2008 21:32:48
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: prehod iz porodnišnice domov 23.11.2008 21:35:24
|
|
|
|
N _ B
|
Oba v lupinici. Nobeden se ni prav nič pritoževal. Ko smo speljali sta oba zaspala . Je pa res, da tisti majčkeni cmoček izgleda tako nebogljeno v tej lupinici. Fino je, da ima podloženo ritko in oporo za glavico. Pri naši je bilo to zraven.
|
|
|
|
RE: prehod iz porodnišnice domov 23.11.2008 21:36:06
|
|
|
|
zmajaz
|
Kot že zgoraj rečeno - lupinica je v bistvu avtosedež za novorojenčke in majhne dojenčke, košara pa to ni in se je niti ne da v avtu fiksirat - seveda, bog ne daj - ampak predstavljaj si, da pride do nesreče - tega nikoli ne moreš predvideti. Mi imamo 45 minut in smo jo brez težav peljali v lupinici - se ji je kr fajn zdelo.
|
|
|
|
RE: prehod iz porodnišnice domov 23.11.2008 22:06:38
|
|
|
|
Pandica
|
V lupinici
|
|
RE: prehod iz porodnišnice domov 23.11.2008 22:26:04
|
|
|
|
karmy85
|
Enako v lupinici.
|
|
|
|
RE: prehod iz porodnišnice domov 23.11.2008 22:41:05
|
|
|
|
Jelcy
|
Mi pa smo nasega peljali v kosari.
|
|
|
|
RE: prehod iz porodnišnice domov 23.11.2008 22:50:16
|
|
|
|
tosja
|
IZVIRNO SPOROČILO: PetraSkok mene pa zanima, kako ste novorojenčke pripeljale domov - je bilo to v košari ali v lupinici. V lupinici.
|
|
RE: prehod iz porodnišnice domov 24.11.2008 7:20:20
|
|
|
|
barni
|
V lupinici, ki je po zakonu obvezna. Ceprav je bolje, ce je otrok v vodoravnem polozaju zaradi prostega prehoda dihalnih poti. Menda celo delajo studije koliko otroku pade saturacija med prevozom v lupinici iz porodnisnice domov, ce je voznja nekoliko daljsa. Skratka itak mislim da nimas izbire. V lupinici pa ga podlozi, ce bo malo manjsi, da mu cimbolj sprostis dihalne poti, lahko pa v porodnisnici vprasas fizioterapevtko, nam je pokazala kako se podlozi lupinica s plenickami, da je otrok v dobrem polozaju.
|
|
|
|
RE: prehod iz porodnišnice domov 24.11.2008 9:29:41
|
|
|
|
botrca
|
IZVIRNO SPOROČILO: Volga IZVIRNO SPOROČILO: botrca Kam si ga pa mislila dat? Kar tako vozit? Saj sprašuje ali košara ali lupinica. Kaj ti se nikoli ne zmotiš? Napadaš vse poprek. Bog ti pomagaj. Mi smo našega peljali v lupinici.
|
|
RE: prehod iz porodnišnice domov 24.11.2008 9:38:40
|
|
|
|
liliana
|
Jaz pa sem najino punčko držala kar v naročju......in to zaradi tega, ker naju je njen prihod na svet presenetil in nisva imela še prav "zmontirane" lupinice v avtu....smo pa doma le 5 minut vstran od porodnišnice.......
|
|
|
|
RE: prehod iz porodnišnice domov 24.11.2008 17:00:28
|
|
|
|
panda22
|
Jaz sem peljala v košari. Je pa res, da imam košaro tako, da otroka v košari pripnem in namontiram v avto. Tako sem otroka če smo kam šli vozili en mesec. Čeprav govorijo koliko je varna lupinica - to je že res, ampak da bi se zavedali koliko v lupinici otrokova hrbtenica trpi in v kakšnem položaju je hrbtenica. To bi se bilo tud kdaj dobro vprašat.
|
|
|
|
RE: prehod iz porodnišnice domov 24.11.2008 17:23:00
|
|
|
|
Tisana
|
Čeprav govorijo koliko je varna lupinica - to je že res, ampak da bi se zavedali koliko v lupinici otrokova hrbtenica trpi in v kakšnem položaju je hrbtenica. To bi se bilo tud kdaj dobro vprašat. Baje v položaju, ki je podoben položaju fetusa. Dvomim, da je to tako slabo. Sicer pa, na to temo je bilo že veliko iskric in isker...
|
|
RE: prehod iz porodnišnice domov 24.11.2008 19:26:46
|
|
|
|
liliana
|
Meni je pediatrinja rekla, da boljše da je otrok v lupinici kot pa v ležalnikih.....ker se v ležalnikih lahko odriva z nogami, v lupinici pa tega ne more.......
|
|
|
|
RE: prehod iz porodnišnice domov 24.11.2008 19:28:37
|
|
|
|
Petr_a
|
Joooj,pa saj ne bo cel dan imela otroka noter.Peljala ga bo domov in otrok naj bo v lupinici. koliko škode pa naredi nepravilni handling ki ga 80 % staršev ne poznate pa se sploh ne obremenjujete kajne
|
|
|
|
RE: prehod iz porodnišnice domov 24.11.2008 19:40:39
|
|
|
|
zmajaz
|
IZVIRNO SPOROČILO: panda22 Jaz sem peljala v košari. Je pa res, da imam košaro tako, da otroka v košari pripnem in namontiram v avto. Tako sem otroka če smo kam šli vozili en mesec. Čeprav govorijo koliko je varna lupinica - to je že res, ampak da bi se zavedali koliko v lupinici otrokova hrbtenica trpi in v kakšnem položaju je hrbtenica. To bi se bilo tud kdaj dobro vprašat. Za vprašat se je tudi, kaj bi se zgodilo z otročkom v košari, če bi prišlo do prometne nesreče - do te lahko pride, tudi če se pelješ samo 5 minut daleč. Kar se pa hrbtenice tiče - ne vem, zakaj moraš potem otroka na rokah držat tako, kot da je v jajčki - v bistvu malo zvit, in nikakor ne ravno, če misliš, da potem hrbtenica trpi. Pa tudi v maternici je hrbtenica vse prej ko v ravnem položaju.
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Materinski dopust Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?