|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  60 61 [62] 63 64   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: junijke 2009
20.11.2008 11:02:51   
tadejluka
Hej!
Jest sem na bolniški od 16 .10. pa sem dobila 90% plačo, če sem pa na bolniški za otroka pa dobim 80 %

(odgovor članu majana79)
Neposredna povezava do sporočila: 1526
20.11.2008 11:11:01   
July08
Fragola, želim ti, da bi ti tokrat res uspelo.
Mislim, pa da občutek veliko pove, tako, da je najbrž tokrat res vse OK!

Majana in Tadejluka, hvala za odgovor glede bolniške!

(odgovor članu fragola)
Neposredna povezava do sporočila: 1527
20.11.2008 11:13:07   
bačko
July jaz pa letnik 1979.Jaz sem pri Žani tudi bila prva 2 meseca doma potem pa sem delala do konca.Bila sem polna energije.Nisem mogla biti 5 minut na miru.So mi sodelavke rekle, da bom rodila otroka ki bo že hodu.Tudi zdaj sem polna energije in kar naprej nekaj pospravljam in počnem doma.Zdaj se bom kmalu spravila risati okraske za na okno za praznike.Nora sem na te zadeve.

(odgovor članu July08)
Neposredna povezava do sporočila: 1528
20.11.2008 11:35:28   
tadejluka
No pa še malo bolj konkretno glede plače.
Prvih 30 dni ti plača delodajalec glede na kolektivno pogodbo stroke (80-90%), od 31 dne dalje pa plačuje ZZZS in sicer :

Vprašanje stranke:
V katerih primerih je oseba upravičena do nadomestila plače med začasno zadržanostjo od dela v breme ZZZS ?

Odgovor ZZZS:
Pravico do nadomestila plače med začasno zadržanostjo od dela imajo na podlagi zakona o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju osebe, ki so v delovnem razmerju, osebe, ki samostojno opravljajo gospodarsko ali poklicno dejavnost, lastniki zasebnih podjetij, kmetje, ki so obvezno pokojninsko in invalidsko zavarovani ter kmetje, ki so prostovoljno vključeni v obvezno pokojninsko in invalidsko zavarovanje, če so zavarovani za to pravico, vrhunski športniki in šahisti, pod določenimi pogoji pa tudi brezposelne osebe, ki prejemajo pri Zavodu za zaposlovanje nadomestilo oziroma denarno pomoč.
Te osebe imajo pravico do nadomestila plače med začasno zadržanostjo od dela v breme Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije od prvega delovnega dne zadržanosti od dela zaradi presaditve živega tkiva in organov v korist druge osebe, posledic dajanja krvi, nege ožjega družinskega člana, izolacije in spremstva, ki ju odredi osebni zdravnik, zaradi poškodbe pri delu ali poklicne bolezni, nastale pri izvajanju aktivnosti iz 18. člena zakona o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju ter v primerih darovanja krvi na dan, ko prostovoljno darujejo kri.
V primeru začasne nezmožnosti za delo zaradi bolezni ali poškodbe, ki ni povezana z delom, ali zaradi poklicne bolezni ali poškodbe pri delu pa imajo zavarovanci pravico do nadomestila plače v breme delodajalca od prvega delovnega dne zadržanosti od dela, v breme Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije pa od 31. delovnega dne zadržanosti od dela, razen v primerih, ko gre za bolezen ali poškodbo, ki ni povezana z delom potem, ko je bilo za posamezno odsotnost z dela do 30 delovnih dni zaradi bolezni ali poškodbe, ki ni povezana z delom, izplačano nadomestilo v breme istega delodajalca v koledarskem letu za 120 delovnih dni. V tem primeru imajo zavarovanci pravico do nadomestila plače v breme zdravstvenega zavarovanja od prvega delovnega dne začasne nezmožnosti za delo. V primeru takoimenovanega recidiva, to je v primeru, da gre za dve ali več zaporednih odsotnosti z dela zaradi iste bolezni ali poškodbe, ki ni povezana z delom do 30 delovnih dni, pa traja v posameznem primeru prekinitev med eno in drugo odsotnostjo manj kot 10 delovnih dni, gre nadomestilo plače v breme obveznega zdravstvenega zavarovanja od prekinitve dalje.
Pravica do nadomestila plače od 121. delovnega dne dalje, v primeru recidiva in v primeru darovanja krvi na dan, ko prostovoljno darujejo kri, pripada samo zavarovancem, ki imajo sklenjeno pogodbo o zaposlitvi v skladu z zakonom o delovnih razmerjih.

Osnova za nadomestilo je zavarovančeva povprečna mesečna plača in nadomestila oziroma povprečna osnova za plačilo prispevkov v koledarskem letu pred letom, v katerem je nastala začasna zadržanost od dela.
V osnovo za nadomestilo se štejejo vsi dodatki, ki so sestavni del plače in od katerih je plačan prispevek za zdravstveno zavarovanje.
Pri osnovi se upoštevajo vsa druga nadomestila, ki so jih v letu, za katero se ugotavlja osnova, prejemali zavarovanci iz naslova delovnega razmerja, torej tudi nadomestila za brezposelnost, starševska nadomestila in nadomestila izplačana v breme obveznega zdravstvenega zavarovanja, razen nadomestil, ki gredo v breme pokojninskega in invalidskega zavarovanja.
V osnovo za izračun nadomestila se ne štejejo honorarji in nagrade za pogodbeno delo ter nagrade za dolgoletno delo, prejemki, ki pomenijo povračila stroškov kot so dnevnice, potni stroški, terenski dodatek, dodatek za ločeno življenje, regres za letni dopust, prejemki v naravi, ki niso sestavni del plače in od njih niso bili plačani prispevki, poračuni plač v tekočem letu za obdobje, iz katerega je osnova.
Nadomestilo ne more biti manjše od zajamčene plače in ne višje od plače, ki bi jo zavarovanec prejel, če bi delal.
Nadomestilo plače znaša 100% osnove v primeru zadržanosti od dela zaradi poklicne bolezni, poškodbe pri delu, presaditve živega tkiva in organov v korist druge osebe, posledic dajanja krvi ter izolacije oziroma karantene, prostovoljnega darovanja krvi ter v vseh primerih zadržanosti od dela, če gre za vojaške invalide in civilne invalide vojne, 90% osnove v primeru zadržanosti od dela zaradi bolezni ter 80% osnove v primeru zadržanosti od dela zaradi poškodb izven dela, nege ožjega družinskega člana in spremstva ter še v nekaterih drugih primerih odsotnosti.
Višina nadomestila plače je odvisna od osnove za nadomestilo, vzroka za začasno zadržanost od dela ter načina valorizacije.

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 1529
20.11.2008 11:36:30   
dodi
Uf...ste pridne s pisanjem... user posted image user posted image

Čiščenje hiše,medtem,ko otroci odraščajo,je podobno kidanju snega,medtem ko sneži...

(odgovor članu tadejluka)
Neposredna povezava do sporočila: 1530
20.11.2008 11:36:59   
dodi
Hvala Mary! Uspelo je!

Čiščenje hiše,medtem,ko otroci odraščajo,je podobno kidanju snega,medtem ko sneži...

(odgovor članu dodi)
Neposredna povezava do sporočila: 1531
20.11.2008 11:42:32   
lenika
Danes se mi je spet pojavil krvavi flek. Popoldne pokličem mojo G. Upam, da bo vse v redu.

(odgovor članu dodi)
Neposredna povezava do sporočila: 1532
20.11.2008 11:45:36   
July08
Uf, Tadejluka, si se pa potrudila. Hvala za ta obširen odgovor!

"Odločitev, imeti otroka je pomembna.
To pomeni odločiti se za vedno,
da bo naše srce hodilo naokoli zunaj
našega telesa."
(Elizabeth Stone)

Neposredna povezava do sporočila: 1533
20.11.2008 11:50:26   
bačko
Lenika upam da je vse uredu!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu July08)
Neposredna povezava do sporočila: 1534
20.11.2008 11:53:14   
July08
Bačko, torej si natanko eno leto mlajša od mene user posted image  Drugo leto boš pa ti potem "okrogla".
Tudi jaz sem bila prvi dve nosečnosti polna energije, hodila v službo, barvala stene v stnovanju, pa še hišo smo delali, pa sem ob prilikah kaj počistila, skuhala,...
Sedaj pa totalno nasprotje. V mislih lebdim od sreče, energije pa ni in ni user posted image
Ma bo že! Slabo mi ni več tako, in upam, da bo ta utrujenost tudi kmalu minila.

"Odločitev, imeti otroka je pomembna.
To pomeni odločiti se za vedno,
da bo naše srce hodilo naokoli zunaj
našega telesa."
(Elizabeth Stone)

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 1535
20.11.2008 11:54:57   
July08
Lenika, ti kar pokliči G, da boš sigurna, da je vse OK. Pa počivaj in misli na lepe stvari!
Srečno!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 1536
20.11.2008 12:02:23   
Mala_princeska
IZVIRNO SPOROČILO: bačko

Lenika upam da je vse uredu!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

24.4.2004 Nina :-)
24.6.2009 je ati dobil najlepše darilo za RD - Manco :-)

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 1537
20.11.2008 12:04:53   
Mala_princeska
IZVIRNO SPOROČILO: July08
Sedaj pa totalno nasprotje. V mislih lebdim od sreče, energije pa ni in ni user posted image
Ma bo že! Slabo mi ni več tako, in upam, da bo ta utrujenost tudi kmalu minila.

Ja to pa so nihanja - zgleda da povsod user posted image  - v 1.nos. sem tud vse delala,..... sedaj pa sem skoz nekaj utrujena, trenutno mi je spet slabo user posted image user posted image user posted image , pa še v službi moram sedet za računalnikom, danes se moram na polno učit za jutrišnji izpit....

24.4.2004 Nina :-)
24.6.2009 je ati dobil najlepše darilo za RD - Manco :-)

(odgovor članu July08)
Neposredna povezava do sporočila: 1538
20.11.2008 12:10:30   
mery15031981
malenkost DODI
IZVIRNO SPOROČILO: dodi

Hvala Mary! Uspelo je!

V mesecuseptembru pricakujeva najinega drugega malčka!
Doma imava že enega prekrasnega sinčka Lovrota:)

(odgovor članu dodi)
Neposredna povezava do sporočila: 1539
20.11.2008 12:47:21   
majana79
Hvala za pojasnilo, jaz sem jo še izrecno spraševala če ima KP kaj zraven pa je rekla da ne... user posted image Me pojezi, ko to dela vsak dan pa mi tako pavšalno odgovarja. Kr neki...

Neposredna povezava do sporočila: 1540
20.11.2008 13:00:15   
*alina*
Lenika, tudi od mene eno user posted image . Verjamem, da bo vse ok!!!!

Mala_princeska: dobro odpiši izpit. user posted image user posted image

(odgovor članu majana79)
Neposredna povezava do sporočila: 1541
20.11.2008 14:40:03   
lenika
Evo mene nazaj. Na UZ je bilo vse OK, dobila pa sem Buskopan in čim več mirovanja.

(odgovor članu *alina*)
Neposredna povezava do sporočila: 1542
20.11.2008 14:51:16   
*alina*

Super user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 1543
20.11.2008 14:51:24   
mery15031981
NO SUPER LENIKA SAM DA JE VSE OKuser posted image SEDAJ PA SAMO PAZI NASE IN NA SVOJO PIKICO
IZVIRNO SPOROČILO: lenika

Evo mene nazaj. Na UZ je bilo vse OK, dobila pa sem Buskopan in čim več mirovanja.

V mesecuseptembru pricakujeva najinega drugega malčka!
Doma imava že enega prekrasnega sinčka Lovrota:)

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 1544
20.11.2008 14:55:52   
bačko
Lenika me veseli, da je vse ureduuser posted image user posted image user posted image user posted image Zdaj pa na kavč in počivati!

(odgovor članu mery15031981)
Neposredna povezava do sporočila: 1545
20.11.2008 15:04:57   
dodi
Lenika-super,da je z malo pikico vse vredu...zdaj pa le počivaj... user posted image user posted image

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 1546
20.11.2008 15:22:22   
Anonimen
tudi mene utrujenost nikakor ne spusti. sedaj je žel teden hodim z malim spat popoldan.user posted image sicer zjutraj kar dosti nardim in po kosilu me kar zmanjka.
lenika super, da je vse ok, sedaj pa počivaj.

(odgovor članu dodi)
  Neposredna povezava do sporočila: 1547
20.11.2008 17:30:18   
fragola
lenika samo, da je vse ok!!!!

Upanje zadnje umre!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1548
20.11.2008 18:47:55   
Janci F
IZVIRNO SPOROČILO: meti21

Oj punce!

Prvi pregled sem že imela, vse ok zaenkrat, upam da tako tudi ostane,drug pregled imam 10.12., NS pa 24.11., slabosti so minile, utrujenost tudi, me pa še vedno dajejo vetrovi in napihnjenost.
Janci F zanima me kam v kranju boš hodila na telovadbo za nosečnice, jest sm iz medvod pa se še odločam kje mi bi blo bližje.
Čestitke vsem za preglede, le tako naprej punce.

lepo se mejte, pa-pa

Živjo,

nisem še kaj dosti razmišljala glede telovadbe, ker se še vedno zelo slabo počutim in bruham.
Verjetno bom hodila v Mega Center, saj se še kaj dosti nisem pozanimala.

LP,

(odgovor članu meti21)
Neposredna povezava do sporočila: 1549
20.11.2008 18:52:22   
Janci F
Danes sem šla pa na samoplačniški UZ, saj mi je 6 tednov do naslednjega pregleda predolgo.
Na uz se je vse lepo videlo - rokici, nogici, hrbtenica, srček - moram priznati, da je bil to zelo čustven trenutek zame.

Čez 14 dni pa imam še nuhalno.

Aja, naše dete je veliko 44mm in je prečudovito.

Vem, da sem malo cukrasta, ampak je res lepo videti svoje dete kako veselo brca in maha z rokami.

(odgovor članu Janci F)
Neposredna povezava do sporočila: 1550
Stran:   <<   < Prejšnja stran  60 61 [62] 63 64   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  60 61 [62] 63 64   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?