Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 5.del 19.11.2008 20:20:10
|
|
|
|
jana81
|
IZVIRNO SPOROČILO: špelin@ Off topic. Prosim, če mi pomagate rešiti matematično nalogo za 4. razred OŠ. Naj samo povem, da trenutno računajo z ulomki. V sadovnjaku so sadili sadno drevje. Posadili so 64 dreves. Šestina je bila jablan, četrtina hrušk, polovica breskev. Ostalo so bile marelice. Koliko je bilo vsakih dreves? men to nikol ni šlo. Računam pa sem čist skrenla.
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 5.del 19.11.2008 20:23:47
|
|
|
|
tana7
|
no, pa sem pozabila, kaj sem želela vprašati sem se zamotila z drevesi kje ste dobile ribež, ki ni kovinski za GH meni ga še ni uspelo najti v nobeni štacuni
|
|
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 5.del 19.11.2008 20:24:39
|
|
|
|
špelin@
|
IZVIRNO SPOROČILO: tana7 IZVIRNO SPOROČILO: špelin@ Off topic. Prosim, če mi pomagate rešiti matematično nalogo za 4. razred OŠ. Naj samo povem, da trenutno računajo z ulomki. V sadovnjaku so sadili sadno drevje. Posadili so 64 dreves. Šestina je bila jablan, četrtina hrušk, polovica breskev. Ostalo so bile marelice. Koliko je bilo vsakih dreves? si prepričana, da so pravi podatki? Dobesedno prepisano... Saj zato pa sprašujem Ker so otroci dosedaj delili samo z ostankom, decimalk pa še ne poznajo... Ma bom na list napisala svojo ugotovitev, ki je enaka tvoji Pa naj ji učiteljica obrazloži.
|
|
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 5.del 19.11.2008 20:24:56
|
|
|
|
jana81
|
IZVIRNO SPOROČILO: valentina2006 OJLA... No midva sva doma... sej je že cajt... hec, sva bla že ob 12.00 doma, pa nimam vole, da pridem na comp. Skratka... Matevž lepo napreduje... sem pa fullll žalostna, ker je P slišala mal bronhitisa ... zdej gre edin na slabš lahko ali pa na bolš... jest upam, da to drugo... zagotovo sem pa na vse pripravljena... sedaj mava poleg Flixotide še Ventolin na 6 ur... in v ponedeljek kontrolo, če nav prej kakšne krize, ker mi je P rekla, da morva takoj prit, če bo v minuti 40 ali več vdihov in Matevž jih je prej mel 36 .. Sploh ne vem, kva nej... sem že čist obupana ... Matevž pa tak tečko, sam vekca... sej vem, bolčkan je in to je normalen, da ni ne vem kako dobro razpoložen . Še nove mere za seznam: 8650 g, 71 cm, OG 45 cm Brala za nazaj pa nisem ... mogoče kasnej, zdej ne morem
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 5.del 19.11.2008 20:27:40
|
|
|
|
tana7
|
IZVIRNO SPOROČILO: špelin@ IZVIRNO SPOROČILO: tana7 IZVIRNO SPOROČILO: špelin@ Off topic. Prosim, če mi pomagate rešiti matematično nalogo za 4. razred OŠ. Naj samo povem, da trenutno računajo z ulomki. V sadovnjaku so sadili sadno drevje. Posadili so 64 dreves. Šestina je bila jablan, četrtina hrušk, polovica breskev. Ostalo so bile marelice. Koliko je bilo vsakih dreves? si prepričana, da so pravi podatki? Dobesedno prepisano... Saj zato pa sprašujem Ker so otroci dosedaj delili samo z ostankom, decimalk pa še ne poznajo... Ma bom na list napisala svojo ugotovitev, ki je enaka tvoji Pa naj ji učiteljica obrazloži. pa saj se že z aviona vidi, da ne štima kako je lahko šestina jablan, če 64 ni deljivo s 6? drevesa so menda cela?
|
|
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 5.del 19.11.2008 20:28:28
|
|
|
|
Estrella*
|
64/6+64/4+64/2+x= 64 postaviš na skupni imenovaec 128/12 + 192/12 +384/12 +x= 64 x= 1/12 je marelic Pol pa ne vem, ker pride za jabka in marelce "ne cela" cifra
|
|
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 5.del 19.11.2008 20:31:09
|
|
|
|
Estrella*
|
Špelin, naj napiše 32 breskev, 16 hrušk, ostane 16 dreves, jabuka proti marelicam so v razmerju 1:4, torej 3 marelice in 12 jablan, eno drevo pa ostane
|
|
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 5.del 19.11.2008 20:37:17
|
|
|
|
Estrella*
|
IZVIRNO SPOROČILO: tana7 no, pa sem pozabila, kaj sem želela vprašati sem se zamotila z drevesi kje ste dobile ribež, ki ni kovinski za GH meni ga še ni uspelo najti v nobeni štacuni Jaz sem ga v mercatorju na tehniki, kjer prodajajo piskre
|
|
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 5.del 19.11.2008 20:38:24
|
|
|
|
Estrella*
|
IZVIRNO SPOROČILO: jana81 IZVIRNO SPOROČILO: špelin@ Off topic. Prosim, če mi pomagate rešiti matematično nalogo za 4. razred OŠ. Naj samo povem, da trenutno računajo z ulomki. V sadovnjaku so sadili sadno drevje. Posadili so 64 dreves. Šestina je bila jablan, četrtina hrušk, polovica breskev. Ostalo so bile marelice. Koliko je bilo vsakih dreves? men to nikol ni šlo. Računam pa sem čist skrenla. Se boš morala kar navadit, ker bo Nejko kmalu prišel k tebi s kako nalogo
|
|
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 5.del 19.11.2008 20:39:38
|
|
|
|
Estrella*
|
IZVIRNO SPOROČILO: tana7 IZVIRNO SPOROČILO: špelin@ Off topic. Prosim, če mi pomagate rešiti matematično nalogo za 4. razred OŠ. Naj samo povem, da trenutno računajo z ulomki. V sadovnjaku so sadili sadno drevje. Posadili so 64 dreves. Šestina je bila jablan, četrtina hrušk, polovica breskev. Ostalo so bile marelice. Koliko je bilo vsakih dreves? si prepričana, da so pravi podatki? marelic je bilo 1/12 (jablan 2/12, hrušk 3/12, breskev 6/12) ampak 64 ni deljivo z 12 - rezultat ni celo število Tana, jaz sem mislila najprej, da ne znam več računat
|
|
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 5.del 19.11.2008 20:40:16
|
|
|
|
Estrella*
|
A bom kar samogovore imela???????
|
|
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 5.del 19.11.2008 20:42:28
|
|
|
|
tana7
|
IZVIRNO SPOROČILO: Estrella* IZVIRNO SPOROČILO: tana7 IZVIRNO SPOROČILO: špelin@ Off topic. Prosim, če mi pomagate rešiti matematično nalogo za 4. razred OŠ. Naj samo povem, da trenutno računajo z ulomki. V sadovnjaku so sadili sadno drevje. Posadili so 64 dreves. Šestina je bila jablan, četrtina hrušk, polovica breskev. Ostalo so bile marelice. Koliko je bilo vsakih dreves? si prepričana, da so pravi podatki? marelic je bilo 1/12 (jablan 2/12, hrušk 3/12, breskev 6/12) ampak 64 ni deljivo z 12 - rezultat ni celo število Tana, jaz sem mislila najprej, da ne znam več računat ne smeš dvomit vase saj je 4. razred!!!
|
|
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 5.del 19.11.2008 20:44:10
|
|
|
|
tally
|
Večer jaz sem tuki, končno sem prilezla do compa
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 5.del 19.11.2008 20:45:25
|
|
|
|
barbaw
|
IZVIRNO SPOROČILO: jana81 IZVIRNO SPOROČILO: nina7 IZVIRNO SPOROČILO: sesil joj, sem sklerozna nina7, sem ti hotela že 100x napisat, pa pozabim. če nisi lih vešča v risanju, pa preriši na folijo in to projeciraj na steno. pol pa po steni prerišeš. barvat pa znaš. upam da razumeš kaj sem hotela povedat . pa veselo na delo. Ja vem kaj misliš,sam to lohk prerišem same mejhne stvari, velikih pa ne. Kakšna folija more pa bit to? ja male si pejt povečat s fotokopircem , pa bo večje. IZVIRNO SPOROČILO: Estrella* Jana, jaz sem tu, me prav glava boli in se tečna Ne bit tečna . A te še boli? Jana s čim to rišeš na okna? posebne barve za na okna so (window color), se na riše na folijo, počakaš da se posuši in potem odlepiš in nalepiš na okno, pol pa odlepiš ko ti ni več všeč. simpl ko pasulj. Razen, če imaš tako dolgo na oknu, da ti slikco sonce zapeče. potem pa vzameš nož za steklokeramično in čohaš tako kot sem jaz v nedeljo.
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 5.del 19.11.2008 20:45:32
|
|
|
|
barbaw
|
IZVIRNO SPOROČILO: špelin@ IZVIRNO SPOROČILO: tana7 IZVIRNO SPOROČILO: špelin@ Off topic. Prosim, če mi pomagate rešiti matematično nalogo za 4. razred OŠ. Naj samo povem, da trenutno računajo z ulomki. V sadovnjaku so sadili sadno drevje. Posadili so 64 dreves. Šestina je bila jablan, četrtina hrušk, polovica breskev. Ostalo so bile marelice. Koliko je bilo vsakih dreves? si prepričana, da so pravi podatki? Dobesedno prepisano... Saj zato pa sprašujem Ker so otroci dosedaj delili samo z ostankom, decimalk pa še ne poznajo... Ma bom na list napisala svojo ugotovitev, ki je enaka tvoji Pa naj ji učiteljica obrazloži. Marelic je 64 minus 11 dvanajstin pa naj to učiteljica razloži. Naj napiše vsaj delni rezlutat. 32 breskev, 16 hrušk, jablan pa je 10 celih in 4 šestine. Tale učiteljica se je malo uštela. Prava učiteljica matematike.
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 5.del 19.11.2008 20:45:44
|
|
|
|
barbaw
|
IZVIRNO SPOROČILO: valentina2006 OJLA... No midva sva doma... sej je že cajt... hec, sva bla že ob 12.00 doma, pa nimam vole, da pridem na comp. Skratka... Matevž lepo napreduje... sem pa fullll žalostna, ker je P slišala mal bronhitisa ... zdej gre edin na slabš lahko ali pa na bolš... jest upam, da to drugo... zagotovo sem pa na vse pripravljena... sedaj mava poleg Flixotide še Ventolin na 6 ur... in v ponedeljek kontrolo, če nav prej kakšne krize, ker mi je P rekla, da morva takoj prit, če bo v minuti 40 ali več vdihov in Matevž jih je prej mel 36 .. Sploh ne vem, kva nej... sem že čist obupana ... Matevž pa tak tečko, sam vekca... sej vem, bolčkan je in to je normalen, da ni ne vem kako dobro razpoložen . Še nove mere za seznam: 8650 g, 71 cm, OG 45 cm Brala za nazaj pa nisem ... mogoče kasnej, zdej ne morem za mere in da se čimprej pozdravite. Joka pa zato, ker ga verjetno boli in težko pride do zraka. Kaj je samo naša p dala antibiotik za bronhitis?
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 5.del 19.11.2008 20:46:03
|
|
|
|
barbaw
|
IZVIRNO SPOROČILO: Estrella* Zdej bom pa res popi...ila Grem v jedilnico in kaj vidim: skledca z Alinim kosilom je skoraj porazna Seveda frklja je pojedla pri atu dobrih 200g. Matr ji bom ušesa navila..... To je pa verjetno zato, ker si nervozna zraven. Pa naj jo on hrani ko je doma. Naj bo to njegova domača naloga.
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 5.del 19.11.2008 20:46:10
|
|
|
|
barbaw
|
IZVIRNO SPOROČILO: Estrella* IZVIRNO SPOROČILO: jana81 IZVIRNO SPOROČILO: sesil nina7, sem ti hotela že 100x napisat, pa pozabim. če nisi lih vešča v risanju, pa preriši na folijo in to projeciraj na steno. pol pa po steni prerišeš. barvat pa znaš. upam da razumeš kaj sem hotela povedat . pa veselo na delo. no tole sem jst naredla za Nejčkovo sobo. Sicer sem kr uno plavo folijo -indigo dala spodi pod risbo in risala čez. Pol sem pa kr s temparkami pobarvala Kako jih boš pa dol spravila????Mislim, ko se boš naveličala Šmirglala bo.
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 5.del 19.11.2008 20:46:24
|
|
|
|
barbaw
|
IZVIRNO SPOROČILO: jana81 SS a Manca že stoji , no ob opori mislim ...ker NEjc če se drži roba kavča že stoji kako minuto, pol klecne, pa se spet postavi, in ne vem kakšne čeveljčke naj mu kupim, imamo ene cicibanke, samo so ful dragi, bi mu rajš zdele ko še ne hodi kupila kakšne patike z mehkejšim podplatom. jaz ti priporočam copate s trdim podplatom, ker se že postavlja na noge, pa v mekih se postavljajo na prste, kar pa se ne smejo. Kupi mu od Dr. Harvey ali nekaj takega. Bom šla pogledat jutri kako se prav napiše. So malo ceneje pa še ortopedski.
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 5.del 19.11.2008 20:46:32
|
|
|
|
barbaw
|
IZVIRNO SPOROČILO: špelin@ IZVIRNO SPOROČILO: Estrella* IZVIRNO SPOROČILO: špelin@ IZVIRNO SPOROČILO: Estrella* Barbaw: decembrke, januarčice, marčevke in aprilčise so padle. Kaj pa februarčice????Imajo +413 Ej, zdaj pa ti meni razloži, kaj so tele vajine šifre??? nina7, božanski sončni zahod kake šifre....februarčice imajo prednost 413 strani Ja, pa vidve vesta, kdaj so februarčice že začele!!!! Malo pred nami.
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 5.del 19.11.2008 20:46:33
|
|
|
|
Estrella*
|
IZVIRNO SPOROČILO: tana7 IZVIRNO SPOROČILO: Estrella* IZVIRNO SPOROČILO: tana7 IZVIRNO SPOROČILO: špelin@ Off topic. Prosim, če mi pomagate rešiti matematično nalogo za 4. razred OŠ. Naj samo povem, da trenutno računajo z ulomki. V sadovnjaku so sadili sadno drevje. Posadili so 64 dreves. Šestina je bila jablan, četrtina hrušk, polovica breskev. Ostalo so bile marelice. Koliko je bilo vsakih dreves? si prepričana, da so pravi podatki? marelic je bilo 1/12 (jablan 2/12, hrušk 3/12, breskev 6/12) ampak 64 ni deljivo z 12 - rezultat ni celo število Tana, jaz sem mislila najprej, da ne znam več računat ne smeš dvomit vase saj je 4. razred!!! Ja veš take izzy naloge hitro zafrkneš Sem pa že malce out iz matematike
|
|
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 5.del 19.11.2008 20:46:40
|
|
|
|
barbaw
|
IZVIRNO SPOROČILO: kasso hijenca.....a ima vročino od tega ušeska imam eno vprašanje: A ima otrok nujno vročino, če ima vnetje ušes? Varja je ornk tečna, spi mi na rokah in ko jo odložim, vrešči vročine pa nima. calgel ne zaleže več Lahko ima vnetje brez vročine. A se kaj za ušesa vleče? To je eden od znakov.
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 5.del 19.11.2008 20:47:39
|
|
|
|
barbaw
|
IZVIRNO SPOROČILO: Estrella* IZVIRNO SPOROČILO: tana7 IZVIRNO SPOROČILO: Estrella* IZVIRNO SPOROČILO: tana7 IZVIRNO SPOROČILO: špelin@ Off topic. Prosim, če mi pomagate rešiti matematično nalogo za 4. razred OŠ. Naj samo povem, da trenutno računajo z ulomki. V sadovnjaku so sadili sadno drevje. Posadili so 64 dreves. Šestina je bila jablan, četrtina hrušk, polovica breskev. Ostalo so bile marelice. Koliko je bilo vsakih dreves? si prepričana, da so pravi podatki? marelic je bilo 1/12 (jablan 2/12, hrušk 3/12, breskev 6/12) ampak 64 ni deljivo z 12 - rezultat ni celo število Tana, jaz sem mislila najprej, da ne znam več računat ne smeš dvomit vase saj je 4. razred!!! Ja veš take izzy naloge hitro zafrkneš Sem pa že malce out iz matematike meni še gre dokler me ne vprašaš kombinatorike, odvodov, integralov in kotnih funkcij.
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 5.del 19.11.2008 20:50:03
|
|
|
|
špelin@
|
Hvala, punce, za pomoč okrog naloge Se bom kasneje vklopila v debato in kaj pokomentirala.
|
|
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 5.del 19.11.2008 20:55:24
|
|
|
|
tally
|
IZVIRNO SPOROČILO: valentina2006 OJLA... No midva sva doma... sej je že cajt... hec, sva bla že ob 12.00 doma, pa nimam vole, da pridem na comp. Skratka... Matevž lepo napreduje... sem pa fullll žalostna, ker je P slišala mal bronhitisa ... zdej gre edin na slabš lahko ali pa na bolš... jest upam, da to drugo... zagotovo sem pa na vse pripravljena... sedaj mava poleg Flixotide še Ventolin na 6 ur... in v ponedeljek kontrolo, če nav prej kakšne krize, ker mi je P rekla, da morva takoj prit, če bo v minuti 40 ali več vdihov in Matevž jih je prej mel 36 .. Sploh ne vem, kva nej... sem že čist obupana ... Matevž pa tak tečko, sam vekca... sej vem, bolčkan je in to je normalen, da ni ne vem kako dobro razpoložen . Še nove mere za seznam: 8650 g, 71 cm, OG 45 cm Brala za nazaj pa nisem ... mogoče kasnej, zdej ne morem Bogi Matevž upam da se hitro pozdravi
|
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?