|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  75 76 [77] 78 79   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: zakladi marčevk 2
16.11.2008 14:04:16   
aleži
Danes je tako krasno vreme, dobrih 18C. Smo se dobile z Azzurrino familjo in šli po sončku, na kavico,.... user posted image

Hvala vam za odgvore user posted image user posted image user posted image

Materino dušico uporabljam po stopalih in pod noskom, v sobi ni več kot 21C ter vzglavnik sem dvignila.

IZVIRNO SPOROČILO: Dinki

IZVIRNO SPOROČILO: Zofy

No, daj pa se grem še možeku posvečat malouser posted image Sem tudi jaz naredila eksperiment z zizo kot aleži, pa ni uspel. Ma Julija ima predvsem zizo za crkljanje. Če ji ponudim zizo in ima dudo v ustih, jo mečka, pa z bradavico se igra, pa godrnja od ugodja zraven in pol zaspi. Se mi zdi, da je moja ziza ratala njena nanica. A prodajajo kje nadomestne zize, da bi ji jo v posteljo dala?user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image  ja pri nas je tudi tako. Glih dobro sva se navadila, da se dojiva le še 4-krat na dan, pa se je zdaj v dveh dneh vse podrlo. danes ponoči se je dojil pomojem ene 6-krat user posted image . Amapk, enostavno ga nič drugega ne pomiri. Dudo mu dam in začne še bolj tulit, jo prime in jo zabriše stran user posted image . Tako, da ziza je res zakon. In če katera res ve kje se kake prodajajo, naj sporoči, da jo namontiram v Titovo posteljico user posted image . Dobr si tole napisala zofy user posted image . Aja, grah sem tudi jaz že Titu dala, pa ni bilo nobenih težav.
no, zdej mi ni treba več poročat kakšna noč je za nami. Zbujal se je dobesedno točno na vsake 2 uri...tečen tako, da je za znort. Ah, sej bo bolje user posted image .

škoda,da tudi tvoj eksperiment ni uspel. Ja ni kaj!!!! Te noči so pa težke.
Pri nas je isto kot pri vama, cica je zakon in edino to jo pomiri in zadnje čase tudi moje naročje. ZObiiiiiii!!!!!!!!!! pridite že ven enkrat

(odgovor članu mumu)
Neposredna povezava do sporočila: 1901
16.11.2008 17:19:08   
aleži
Erika vse naj naj
user posted image

(odgovor članu aleži)
Neposredna povezava do sporočila: 1902
16.11.2008 17:20:07   
aleži
O Tina50, vsaj še ena se je našla, ker drugih ni!!user posted image

(odgovor članu aleži)
Neposredna povezava do sporočila: 1903
16.11.2008 18:49:22   
Naša črtica koraka
IZVIRNO SPOROČILO: tina50

IZVIRNO SPOROČILO: Naša črtica koraka

in je spekel zunaj faflice,

faflice user posted image ? prvič slišim ... kakšna hrana pa je to?

se opravičujem! kurje perutničke!user posted image  očitno je to v savinjščini! 

a tako temu rečete pri vas user posted image . Bom razširila še na kranjski konec. he, he povabilo na pečene fafljice ... se en sliši slabo user posted image user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: TIMOTY

js sem našla pa tole, je zanimivo ... in uporabno ...
http://www.youtube.com/watch?v=Bq2KD-dBY6M&feature=related

NČK: Tale link sm si pogledla in je res ful dobra stvar, vendar se mi zdi da je to za kasneje, ko še mal zrastejo.

sem našla tudi linke, da takole v afriki otroke nosijo. Tudi majhne, kot so naši. Se mi zdi fino, da se čim manj komplicira. Še študiram (aveste, hočem met sling za nič denarja user posted image )

(odgovor članu tina50)
Neposredna povezava do sporočila: 1904
16.11.2008 19:11:36   
lucalu
Pozdravljene mamice! Kaj bo dobrega?
Mi smo se malo prej vrnili od tašče, zdaj sem sprehodila še pse in zdaj imam 15 min. časa za RR, preden grem skopat detece...
Kar nekaj ste načvekale... upam, da mi uspe vse prebrat...

IZVIRNO SPOROČILO: Lona76
Kje pa prodajajo te plazmon piškotke ki se takoj stopijo? A v vseh trgovinah? Kako zgleda pakunga da bom takoj najdla da nam k en bučman cele štacune okrog obrnila.user posted image

Jaz sem jih kupila v DM-u. Je taka ornažna škatla... so pa 3 različni. Ti, ki se takoj stopijo so brez glutena in je na škatli narisana odprta steklenička z mlekom.

mumu hvala za članek... zelo koristen!!! user posted image user posted image

Lucalu, tvoj Tai je res car. In zelooo luštkan fantek. Ima zelo lepe očkeuser posted image .

Hvala! user posted image

Lucalu oz. Tai. čestitke za 1. zobek in to kar zgornjo enkicouser posted image user posted image user posted image

Hvala! user posted image  Ja, mi smo začeli zgoraj... user posted image

Zala-srečanje! jaz bi kr bila, da bi se dobile kje v Ce! zdej se bomo težko dobile kje, da bi bile zunaj! sam ne vem, kolk bi kej ble druge pripravljene prit v Ce??????

Sem ABSOLUTNO takoj za to! user posted image user posted image  Ampak mi ni jasno kje v Celju bi bil dober prostor za srečanje... user posted image

lucalu user posted image user posted image  za zobek! slikice pa user posted image user posted image

Hvala! user posted image

KAKI user posted image user posted image user posted image , jesen brez kakija je žalost!

user posted image user posted image user posted image

Erika iskrene čestitke za tvoj praznik!!!
user posted image

No, to je vse kar mi je uspelo... moj mali hudiček se že buni, ker me tako dolgo ni... ostao bom prebrala jutri zjutraj ob kavici.
Lahko in predvsem mirno noč želim vsem skupaj!!!
user posted image

(odgovor članu aleži)
Neposredna povezava do sporočila: 1905
16.11.2008 19:43:25   
Dinki

se morm kr pohvalit! Lan je danes sam zaspal, po nevem kolkem času! no, sej to je 4.-ič od kr je mali črv na svetuuser posted image  vedno ga nosimo(oz. to mu tudi ni več všeč), najraje zaspi pri zizeku in, da mu pojem, pa po ritki trapljam,...... ja, ja je razvajen ta naš fant!user posted image

Uau, bravo Lan user posted image , pri nas se je tudi to zgodilo mogoče kakih tri krat. Jaz tita še zmeraj uspavam tako, da ga podojim. se mi zdi najlažje. Mi pa ni treba nič pet ali ga trpljati po ritki. Se pa sprašujem kako bo ko se enkrat ne bomo več dojili, vsaj čez dan ne....kako ga bom uspavala? user posted image . Pa mi skoz moj govori naj ga navadim, da ga dam v posteljico in da tam sam zaspi.....pa vem da ima prav, ampak za tak postopek bi rabila najmanj pol ure, ko ga pa podojim pa zaspi takoj. Kaj so vaši malčki že tako pridni in zaspijo sami?

7.4.2008 je najino življenje dobilo nov smisel.....ime mu je Tit.

(odgovor članu Naša črtica koraka)
Neposredna povezava do sporočila: 1906
16.11.2008 20:00:28   
Lona76
Dober večer. Madocna sem zaspana.
Smo imeli danes obiske celo popoldne ma je blo lušno. Smo ornk kosilo pojedli. Je bila ta prijateljica v Ameriki in je Taji prinesla toooook lušno oblekco iz Gap-a. Ma sva rekle da bova šle enkrat čez vikend v London v shoping. Ja vse lepo in prav sam jaz moram prej še službo zamenjat user posted image .

No je pa naš gospod Tilen frajer skakal po kavču pa če mu  ne rečem 10 krat na dan da naj to ne dela in je bučman padu iz kavča na glavo.user posted image  Hvala bogu si je ni razbil. Ampak se je tok ustrašu da je najprej reku sej ni nič mami pol je pa začel jokat user posted image . Vam povem da bi mu najrajš v tistem trenutku še 2 čez rit primazala. Ma star bo 5 let pa nič ne uboga. Joj kok sem bla jezna pa še prestrašena. Vse na enkrat.

Ma kaj ste mele vse lepo vreme danes. Pri nas je bila cel dan megla. user posted image  Sicer smo šli vseeno na sprehod ampak..... Ja sem pa vreme gledala bo že kar en minus. Bo treba kombinizonček za Tajo ven uzet. Ne vem se mi kar neki zgodaj zdi. Sej vem v starih časih je bil tak čas že sneg.

Kar se spanja tiče pa Taja čez dan zaspi v najini postelji in to tako da  greš z njo spat in jo trepljaš po ritki pa kakšno zapoješ, zvečer pa jo dam v posteljo in zaspi. Malo popije še mleka in to je to.l Ja bi jo mogla pa še čez dan tako navadit pa če sem iskrena se mi ne ljubi še, ker za to da jo uspavam potrebujem 45 minut, in potem ona spi 20 minut. Ma pa vem da bom mogla, ker bomo šli kaml v službo in ne vem če bojo babice šle z njo ležat.

Grem zdej Tilna stuširat ker se je ravno skopal, pa še večerjo mu dat. Ja pa še en teden bo doma potem pa gre v vrtec. Jaz komaj čakam, on bi bil pa še doma user posted image

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 1907
16.11.2008 20:16:29   
Dinki
Evo, sem že nazaj,
sem zdejle vmes zmazala 3 palačinke z nutelo user posted image . Jih je tašča spodaj pekla in se je spomnila še na naju dva user posted image , tko da danes nisem čisto nič delala v svoji kuhinji, razen zjutraj kavo in zvečer za Tita kašico user posted image .

sem našla tudi linke, da takole v afriki otroke nosijo. Tudi majhne, kot so naši. Se mi zdi fino, da se čim manj komplicira. Še študiram (aveste, hočem met sling za nič denarja user posted image )

NČK iz kerga konca pa si? user posted image
ti kar študiraj in ko naštudiraš še nam sporoči user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: aleži
Danes je tako krasno vreme, dobrih 18C. Smo se dobile z Azzurrino familjo in šli po sončku, na kavico,.... user posted image

jaaaaa, danes je bilo pa res lepo, smo se tudi mi sprehajali in je Tit ful užival user posted image . So mi všeč te sončni jesenski dnevi!

Danes sem Titu naredila za kosilo piščančka, ki sem ga najprej prepražila in sem mu dodala en mali strok česna (po nasvetu San), potem pa to zalila z vodo in dodala še krompirček in cvetačko. je spet jedel kot veliki. Sploh mi ni dovolil, da sem se vmes kaj pogovarjala. Se je hitro razburil, češ mami dej žlico user posted image .
Pa še to, Tit je ratal ful mobilen. se premika že po celotni dnevni sobi in jedilnici. njegov način premikanja je kotalenje. Dobesedno se kotali, tako da je taprav roker - Rolling stone user posted image . Zagleda eno svar in se lepo odkotali do nje. Pa pride do stola pri jedilni mizi in ga kar premika, ga odvleče tudi meter stran od mize user posted image ....mamo Petra klepca doma user posted image . Sem ga posnela pa moram še naštudirat kako bi vam to pokazala.

BTW....kje se pa potika naša Ursi2? Upam, da je vse OK z Lukcem in da le nima časa.

Neposredna povezava do sporočila: 1908
16.11.2008 20:23:49   
Dinki
IZVIRNO SPOROČILO: Lona76

No je pa naš gospod Tilen frajer skakal po kavču pa če mu  ne rečem 10 krat na dan da naj to ne dela in je bučman padu iz kavča na glavo.user posted image  Hvala bogu si je ni razbil. Ampak se je tok ustrašu da je najprej reku sej ni nič mami pol je pa začel jokat user posted image .

user posted image  mali Tilen....sam da se je dobro končalo. Upam pa, da bo to zanj šola in bo naslednjič upošteval mamico.

Glede vremena in megle. pri nas v vasi se tudi ni niti malo pokazal sonček, tako kot tudi včeraj ne user posted image . No, ko sem bila danes pri mami v Lj. (bežigrad) pa je bil lep sonček, ki se je naredil okol enih.

No, tudi meni se enostavno ne da Tita uspavat po daljšem postopku, če poznam krajšega in bolj učinkovitega. Mi bo pa verjetno še kdaj za to žal. Eh, sej je porodniška temu namenjena, da smo čim več skupaj z našimi malčki, ne? ( se moram mal potolažit user posted image )

Ok, toliko od mene za danes,
grem se mojemu dragemu pridružit na kavč.
Upam, da bo današnja noč popolno nasprotje včerajšnje.

nočko!

(odgovor članu Lona76)
Neposredna povezava do sporočila: 1909
16.11.2008 21:06:13   
Zofy
Dober večer!

Na hitrco, da se vam javim dokler še Julija sama po postelji rogovili in ji še ni dolgčas. Itak sem vedla, da se ji ne bo spalo, ekr je spala popoldne šele ob 17.30. Pa sedaj spi večinoma 2x po uro oz. 1. spi po uro in 15 min, drugič pa kakih 40min.

Evo, takole mesedaj gleda:
user posted image

Ste se o kravjem mleku pogovarjale. Jaz sem tudi razmišljala, da bi ji čez kak emsec začela dodajat. Sem ji tudi jaz dala že pire s KM, pa je bilo ok. Sicer pa je AM itak KM, tako, da če bi bili alergični, bi se že vidlo. Po moji kmečki pameti.

San, a bi bila prijazna, pa malo bolje opisala recepte za tvoje oz. Urbanove večerje? Jaz ji dajem skozi tele kupljene kašice, pa že meni skozi ušesa gledajo. Vidim v trgovini ful raznih kosmičev, pa ne piše gor kako se pripravi in pol pač ne kupim, ker ne poznam. Bi pa ful mela te ajdove, samo jih še nisem vidla. Jaz ji bom jutri (če vstaneva dovolj zgodaj) pripravila ajdovo kašo z AM in marelicami in jabolko. Me prav zanima, če ji bo všeč. A je že katera dala cimet?

Dejte še pls napisat kaj dajate našim user posted image za zajtrk. Sem brez idej.

Aleži, se mi zdi, da si ti spraševala o avokadu in mangu. Jaz sem iz manga naredila kompot in ga smiksala. Pol pa sem dodala klasično sadje za malico. Avokado pa sem pretlačila skupaj z banano. Ma t je treba pol takoj, takoj pojest, ker ful grdo oksidira avokado. Alhko dodaš tudi skuto, samo pol res ne bo nič sladko. Juliji s skuto ni bilo preveč všeč.
Glede kašljanja pa sem jaz samo kremo od Justa uporabljala (materina dušica) in sem namazala kar po prsnem košu in hrbtu. Ni bilo pikic, ni preveč občutljiva. Če ne pa samo po podplatkih, kar itak že mažeš.

Pa še to, Tit je ratal ful mobilen. se premika že po celotni dnevni sobi in jedilnici. njegov način premikanja je kotalenje. Dobesedno se kotali, tako da je taprav roker - Rolling stone . Zagleda eno svar in se lepo odkotali do nje. Pa pride do stola pri jedilni mizi in ga kar premika, ga odvleče tudi meter stran od mize ....mamo Petra klepca doma . Sem ga posnela pa moram še naštudirat kako bi vam to pokazala.

Bravo Tit za kotaljenje oz. mobilnost
Dinki, če nočeš dat na Youtube, lahko daš na pisasaweb (če imaš account - sej sicer rabiš samo googlovega). Jaz sedaj dajam filmčke kar na picaso, da jo moji pogledajo. Je ful enostavneje, ker če imaš inštalirano picaso samo klikneš na fajl in se ti lepo uploada na web. Izi kot pasulj

PA ERIKI VSE NAJ NAJ ZA 8. OBMESEČNICO user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Hmmmm...kaj sem še hotela povedat?... ne vem. Grem zdaj Julijo uspavat, da bom lahko še kak film pogledala. Nočko!

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 1910
16.11.2008 21:11:23   
Zofy
Kaj so vaši malčki že tako pridni in zaspijo sami?

Čez dan zaspi kar sama, če je v vozeku tudi brez dude. Če pa smo kje na obisku in rata tečna, ker je zaspana, pa jo dam na zizo, ekr je to najhitrejši postopek. Doma pa jo večinoma tudi kar vposteljo dam in dudo v usta. Mogoče jo je treba malo božat včasih, ampak to traja največ 5 min. Zvečer tudi zaspi na trip trap stolčku, če je zaspana. Samo se op pol ure zbudi, jo podojim in potem ležim še kakih 20 min z njo, da zaspi nazaj. Zvečre je edino "kriza" in je joška skorajda nujno potrebna. Čez dan hvala bogu ne.

Ok, zdaj pa se je Julija res naveličala, še že razburja in kliče zizo...

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 1911
16.11.2008 21:26:07   
Zofy

user posted image user posted image user posted image Res je smešen izraz za perutničke. Sem mojega, ker je iz Polzele, vprašala, če ve kaj so faflice, pa je rekel ja, da se rečejo tudi letance oz. letanci.user posted image user posted image user posted image
Jaz si bom kar faflice zapomnila in to tudi uporabljala, mi je prav simpatična besedauser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1912
16.11.2008 21:34:46   
Naša črtica koraka
user posted image user posted image user posted image Večer, gospe.

Danes sem anji dala za glodat kost od zgornjega dela fafljic. user posted image  Pa saj sem ji že večkrat. In to enostavno obožuje. Kako to liže, vleče po ustih in tolče s tisto kostjo ... je kot ena prazgodovinska dojenčica!

(in spet razmišljam namesto, da bi kaj koristnega počela: pa saj ni nič čudnega, da so naši prazgodovinski predniki iz kosti delali orodje ... v kakšno veselje je otrokom imeti to v rokah in glodati ... pa dalje, da razvijem naprej svojo misel ... nič mi ni več čudnega, da so se spomnili iz kamnov in palic delat pripomočke ... samo svoje otroke pogledamo in nam je jasno: vse to je že v krvi, je že zapisano v DNK!! Tiste taprve mamice, še ne veste kaj govorim, dokler ne bojo vaši user posted image  shodili ... in si na poti na sprehod ogledali in potipali vsak kamen posebejuser posted image , mine pa pri 4,5 letih, oz. se ga da s palico premotit user posted image , baje pri punčkah malo hitreje mine ta "talna" faza) 

danes je 3x jedla kašico, 3x se dojila ...
aveste, kaj je danes še z velikim veseljem"jedla": kislo kumarico (oprano pod vodo).
Pa od kosila sem ji dala malo krfjolice namočene v kis (je bila to solata za tavelike rite) in jo je z veseljem pojedla, za kakšno čajno žličko ... user posted image

DINKI, js ji tud tako s česnom in tudi s čebulo delam kašice za kosilo. edino tako jih je. No, za večerjo sem ji pa danes brokoli skuhala z riževimi špageti, vse zmiksala in dala čez kapljo riževega mleka ... je pojedla srednje navdušena.

ALEŽI: ta kašelj ... tako kot pravi Lona- vlažit zrak ... priporočam še masiranje (ni treba, da vedno z materino dušico) po plečih.  user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu aleži)
Neposredna povezava do sporočila: 1913
16.11.2008 21:34:58   
Naša črtica koraka
IZVIRNO SPOROČILO: lucalu

Pozdravljene mamice! Kaj bo dobrega?
Mi smo se malo prej vrnili od tašče, zdaj sem sprehodila še pse in zdaj imam 15 min. časa za RR, preden grem skopat detece...

iiii, saj res, ti imaš sprehode ... še vedno tak ozgodaj vstajaš kot takrat, ko smo bile user posted image ?

Lucalu oz. Tai. čestitke za 1. zobek in to kar zgornjo enkicouser posted image user posted image user posted image

Hvala! user posted image  Ja, mi smo začeli zgoraj... user posted image

user posted image user posted image  bravo, tai. Za dedka Mraza bo že pravljičnega nasmeška! Joooj, to bo lepa fotka, se je že vnaprej veselim!

KAKI user posted image user posted image user posted image , jesen brez kakija je žalost!

user posted image user posted image user posted image  

oooo, sva že 2 oboževalki kakija, če prav razumem tvoje smajlije? Katera vrsta pa ti je (trenutno ) všečna? Js imam rada vseeee, praktični za jest so pa vanilijevi ...

(odgovor članu lucalu)
Neposredna povezava do sporočila: 1914
16.11.2008 21:44:57   
Naša črtica koraka

se morm kr pohvalit! Lan je danes sam zaspal, po nevem kolkem času! no, sej to je 4.-ič od kr je mali črv na svetuuser posted image  vedno ga nosimo(oz. to mu tudi ni več všeč), najraje zaspi pri zizeku in, da mu pojem, pa po ritki trapljam,...... ja, ja je razvajen ta naš fant!user posted image

Uau, bravo Lan user posted image , pri nas se je tudi to zgodilo mogoče kakih tri krat. Jaz tita še zmeraj uspavam tako, da ga podojim. se mi zdi najlažje. Mi pa ni treba nič pet ali ga trpljati po ritki. Se pa sprašujem kako bo ko se enkrat ne bomo več dojili, vsaj čez dan ne....kako ga bom uspavala? user posted image . Pa mi skoz moj govori naj ga navadim, da ga dam v posteljico in da tam sam zaspi.....pa vem da ima prav, ampak za tak postopek bi rabila najmanj pol ure, ko ga pa podojim pa zaspi takoj. Kaj so vaši malčki že tako pridni in zaspijo sami?

Že nekaj dni se mi štrika p o glavi, da je treba začet iskat kakšno varianto za njeno samostojno uspavanje. Tam nekje do 5. meseca je sama zaspala... zdaj pa samo, če je odptro okno in prihaja noter svež zrak in da leži na desnem boku, jaz pa jo držim za tački, pod nogico pa ima blazino. Preveč kolobocije. Ji bom ninico nabavla. Ma, so pa vse takooo drage!

čez dan gre spat s pomočjo Cice user posted image . včasih malotrplanja po riti.

Midve imava postelji čisto skupaj, njena posteljica tam, kjer se najini posteljici stikata, nima stranice. Jutri bom pričela uvajati stranico. najprej tako, za zabavo, da bo malo plezala in kukala ... tako bom počasi začela proces ločevanja najinih postelj ... potem še ninica (če jo bo marala, matija je ni) ...
bomo videli.

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 1915
16.11.2008 21:51:44   
Naša črtica koraka

user posted image user posted image user posted image Res je smešen izraz za perutničke. Sem mojega, ker je iz Polzele, vprašala, če ve kaj so faflice, pa je rekel ja, da se rečejo tudi letance oz. letanci.user posted image user posted image user posted image
Jaz si bom kar faflice zapomnila in to tudi uporabljala, mi je prav simpatična besedauser posted image

user posted image user posted image user posted image  boš res uporabljala, ZOfy? Tudi pri mesarju v LJ? user posted image  Mu boš polepšala dan z: "5 fafljic, prosim" user posted image user posted image  

no, js bom ziher izprobala to besedo še tlele na kranjskem ... Upam samo, da si bom besedo prav zapomnila ... da ne bo kašna druga fafljica ratalauser posted image .

(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 1916
16.11.2008 21:52:11   
Zofy
NČK, kako se to z ninicami izvede? Kako jih navadiš? In kaj so pravzaprav to?
Jaz bi tudi rada, da ima kaj drugega za ninico kot mojo zizo. A že kaj razmišljate o ukinitvi nočnega dojenja?

Neposredna povezava do sporočila: 1917
16.11.2008 21:55:23   
TIMOTY
  Tudi naš dan je bil super, smo bili pr mojih na kosilu in je okrog 16.00 mali zaspal - do 18.00 - med tem sem pa uživala na masažnem stolu ( starša sta si ga prvoščila-  tako je to, ko otroci odrastejo si pa starši prvoščijo/ zažurajo user posted image ) user posted image user posted image user posted image , sm se tok zrelaksirala, prav pasalo je... sm polna energije user posted image . Moj user posted image se je sicer prvi zapodil na stol, sm ga kr težko dol spravla, sm mu nism mir dala pa se je user posted image . user posted image user posted image user posted image
No, okrog 18.00 se je mišek zbudu in je lačn ratau, pa mami je nardila kompot zanj...tako, da sm mu na kompotu pšenični zdrob nardila pa mal jabolka not dodala in en baby piškot in je vse zmazal user posted image , je bil revček tako lačn, kot da cel dan ni nč dobu user posted image . Res ima rad hrano.

Dinki: Naš user posted image spi v svoji sobici, ki je takoj zravn naše, od 3 meseca naprej- živimo v 2 in pol sobnem stanovanju. Včasih, ko je bil majhen, je zaspal na zizi. Nekje od 4 meseca naprej pa se zvečer pred spanjem podojiva in ne zaspi, dam oz. z user posted image ga dava v posteljico- lupčka in rečeva lahko noč. Vedno sam zaspi. Čez dan včasih protestira, ker mu je težko zaspat k mu ful dogaja, ampak v 5 min. ( včasih parkrat pridem, da mu dam dudo ) se ponavad umiri in zaspi. Priden je in upam, da bo tko ostalo. Jst in user posted image sva se že pred porodom dogovorila- Ko se ponoč ne bo več dojil gre v svojo sobico- in tako je bilo, ter da ga položiva v posteljico in da proba sam zaspat- pa je ratalo. Če pa takoj ne zaspi se pa kr sam malo zabava in potem zaspi.

A je že katera dala cimet?

Zofy: Kakšen cukr, prava lepotička user posted image je tvoja pupika. Jst sm mu že dala cimet- v kompot, pa v sladki krompir, pa v pšenični zdrob... mu je pa všeč.

KAKI , jesen brez kakija je žalost!

oooo, sva že 2 oboževalki kakija, če prav razumem tvoje smajlije? Katera vrsta pa ti je (trenutno ) všečna? Js imam rada vseeee, praktični za jest so pa vanilijevi ...

Jst ga tud obožujem, najraje pa jem vanilijeve, odlični so. Moj mali jih tud obožuje.user posted image user posted image

(in spet razmišljam namesto, da bi kaj koristnega počela: pa saj ni nič čudnega, da so naši prazgodovinski predniki iz kosti delali orodje ... v kakšno veselje je otrokom imeti to v rokah in glodati ... pa dalje, da razvijem naprej svojo misel ... nič mi ni več čudnega, da so se spomnili iz kamnov in palic delat pripomočke ... samo svoje otroke pogledamo in nam je jasno: vse to je že v krvi, je že zapisano v DNK!! Tiste taprve mamice, še ne veste kaj govorim, dokler ne bojo vaši shodili ... in si na poti na sprehod ogledali in potipali vsak kamen posebej , mine pa pri 4,5 letih, oz. se ga da s palico premotit , baje pri punčkah malo hitreje mine ta "talna" faza)

To pa bo še zanimivo in umazano user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

Zdej se grem pa mal učit. Mirno noč vam želim, brez nočnega vstajanja....

user posted image

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 1918
16.11.2008 22:00:02   
TIMOTY

NČK, kako se to z ninicami izvede? Kako jih navadiš? In kaj so pravzaprav to?
Jaz bi tudi rada, da ima kaj drugega za ninico kot mojo zizo. A že kaj razmišljate o ukinitvi nočnega dojenja?

Naš se je zagledal v ninico- nek pisan pajac z rdečim nosem in sm mu ga začela dajat zraven, ko sem ga dajala spat, super je..... ga stiska, grize, objema..... zamoti ga, da zaspi al pa ko se zbudi, se kr pogovarja z njim. Ful posrečen je. user posted image user posted image

Mi smo prenehali nočno dojenje okrog 3. meseca oz. je mali kr noči prespal in tako smo noči vsi prespali.

< Sporočilo je popravil TIMOTY -- 16.11.2008 22:03:20 >

(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 1919
16.11.2008 22:01:02   
TIMOTY
no, js bom ziher izprobala to besedo še tlele na kranjskem ... Upam samo, da si bom besedo prav zapomnila ... da ne bo kašna druga fafljica ratala .

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1920
16.11.2008 22:06:10   
terida
Najprej: Erika se vsem zahvaljuje za čestitke! user posted image Ja, madonca, teh 8 mesecev je pa šlo tako hitro mimo kot nobenih 8 mesecev do zdaj...

Hvala vsem za odgovore glede plenic in sadja! Moram priznat, da ste ene res dobre, ste dale že čisto vse sadje kar obstaja! Še jaz vsega napisanega ne jem user posted image No, bom poskusila kaj več ji dajat, čeprav bi morala it v kakšno bolje založeno trgovino. Tale Merkatorček pod našim blokom nima preveč kakovostnega sadja...

Kje pa ste našle maline? Jaz sem noooooraaaaaaa nanje!!!

Pa da poskusim malo pokomentirat preden mi user posted image zasede računalnik:

Tekočina: Tia in Tit sta pa prava pijančka! user posted image Meni popije nekje med 1 dl in 2 dl na dan. In to samo vode, česa drugega tudi videt noče user posted image Tiste, ki vas skrbi ali user posted image popije dovolj pa tako: če je blato zelo trdo, potem je problem tudi v premalo zaužite tekočine. Samo vem, da je lahko govorit, teže pa user posted image prepričat, da naj več popije...

naša Julija pa mi je že parkrat zvečer na stolčku zaspala med ve.
čerjo. Ob 20h je hin, zgleda, da ji plazenje toliko kalorij pokuri in jo toliko zmatra, da je ob 20h čisto fuč, spi pa pol do 8h zjutraj ali še več (z 2 ali več prebujanji, seveda). Včeraj sem jo kar s kamero posnela kako mi je opletala z glavo in zaspala na stolčku .

Tudi Erika zadnje dva dni hodi spat prej kot navadno. In spi samo enkrat, medtem ko je do zdaj vedno spala dvakrat na dan. To mi ni preveč všeč, raje vidim, da spi dvakrat in potem hodi spat zvečer ob 20h, kot da mi spi enkrat in je potem crknjena že ob 19h. Ker potem tudi prej zjutraj vstane! No, to je bilo do zdaj samo dvakrat, bomo videli kako bo v naslednjih dneh.

Zala-srečanje! jaz bi kr bila, da bi se dobile kje v Ce! zdej se bomo težko dobile kje, da bi bile zunaj! sam ne vem, kolk bi kej ble druge pripravljene prit v Ce??????

Glede srečanj - po moje je najbolje, da se čim manj komplicira. Smo ravno zadnjič na srečanju govorile, da jih moramo jemat kot npr. sprehode, ne pa projekte, pa se bomo večkrat dobile. Torej, naj ena reče, dobimo se ta petek v Celju (ali pa kje drugje) tu pa tu ob tej in tej uri in potem naj pride kdor more! Tako se bomo vsaj še kaj videle, sicer bo prej porodniške konec! Vem, da se na ta način manj "premešamo", a bolje to kot nič do februarja!
Povejte še druge, kaj si mislite o tem!

ko je že skoraj celo noč prespal se je ful poznalo, kolk je bla plenica manj nafilana!(kje so tisti časi)???

Erika je imela eno obdobje (takrat, ko je še celo noč prespala), ko se je zjutraj zbudila popolnoma suha! Sem si že mislila, glej kako fino, mi pa ne bomo imeli problemov s temi nočnimi plenicami. Pa se je hitro spremenilo user posted image

Kje pa! To se zgodi samo na sprehodu, takrat še dude ne rabi. Sicer pa čez dan zaspi z dudo in mojo roko, ki jo malo boža po licu, za ponoči pa včasih na zizi včasih pa tako, da jo user posted image uspava - jo boža ali pa ji govori s tako monotonim glasom, da še jaz skoraj zaspim zraven user posted image

A že kaj razmišljate o ukinitvi nočnega dojenja?

Ja, razmišljam in tudi poskušam tole uvest, a se Erika ne strinja. No, včeraj mi je uspelo, da sem jo samo dvignila iz posteljice, jo malo popestvala, ji dala dudo in jo polegla nazaj. Tako se ni dojila nič do šestih zjutraj.

Pa še to: Julija je res luštna (in napredna!), ko stoji v svoji posteljici! Pa saj človek ne more verjet, da nima še niti 8 mesecev! Se mi zdi, da ti je vedno bolj podobna.

(odgovor članu mumu)
Neposredna povezava do sporočila: 1921
16.11.2008 22:10:31   
terida
Še to sem vam pozabila povedat: Jutri grem pa na LIffe!!! Komaj čakam! Saj filma samega se niti ne veselim toliko kot tega, da grem za par ur v odraslo družbo! Zna bit, da bo morala Erika prvič zvečer zaspat brez mene. Bomo videli, kako bo to izpadlo...

(odgovor članu terida)
Neposredna povezava do sporočila: 1922
16.11.2008 23:21:32   
Ursi2
Živjo, punce!

No, naš vikend je kr nekak bil.
Luka je sicer v celem tednu včerajšnjo noč spet kr fajn spal. Se je sicer zbudil ene 4x al 5x, ampak je potem zaspal kr nmnazaj. prejšnje noči so bile pa user posted image user posted image .
Kašljal je tako, da sem mislila, da mi bo vse serviral v naročje. Pa ne sam hrano, še kake pljuče pa še kaj. Res, tak jeklen, suh kašelj, da se je revež vsakič jokat začel. In smo se zbujalki na 10 min. Tako da je 3 noči prespal kar tako na meni, da sma sedela in se je crtlal in stiskal. Sem bla že čist user posted image . Potem pa je včeri bilo že malo boljše in zdej si more not prit s spanjem. Sem pa včeri jz zbolela in imam zdej skoz tam okrog 38 stopinj, pa kr obliva me, teče iz nosa in kašljam. Sam upam, da ne bo Luka spet kaj fasal. Ampak, za sebe se ne sekiram, sam da je Luka boljši. Morem pa pogruntat, kaj naj jem oz, če bi kake dodatke vitaminske jemala, ker tale hrana, ki jo jeva, naju ne naredi ravno najbolj odporne na vse te viroze in mraz.

Smo pa danes preživeli ful lep dan. Sem rekla, da si želim it spet malo ven, ker sva bila zdej večinoma not. In smo bili cel dopoldan, nekje potem do 14 zunaj. Mi je pasalo. Lukanu pa tudi, je 3 ure spal v vozičku.
Potem pa smo imeli kosilo, sem dragemu Pico nardila, ker se mu jo je zluštalo, za naju pa sem nardila krompir pa pečeno mleto meso in pečene bučke ter rdečo papriko. Je Luka tk jedu, da sem na koncu jz lačna ostala.user posted image user posted image user posted image . No, sam da mu je bilo dobro. Jz sem si pa une riževe oblatne dobla za prvo silouser posted image

Pomlad08, za Baby vac sem dala 12€, pa še neki poštnine. No, meni res ni žal, da sem ga kupla, čeprav moj gre kr ven, ko se jz spravim, da mu bom noseka pucala. Pa sem mu sam rekla, da jz tud ne uživam zraven, ampak raje to, kot pa da v bolnici pristanemo. Pol pa se je nekak strinjal. Čeprav noče bit nikoli zraven.user posted image

Upam, da sete se fajn imeli na tem vikendu vaj, pa pridna za kolokvij IN dirigiranjeuser posted image user posted image user posted image !!!!!!!!

Dinki, hvala za linke za inhalatorje. Mislim, da bomo res mogli neki kupit.

Lucalu, čestitke za zobek!user posted image  Kak luškan je vaš pob! Kasj bo to en hartbrejker!!!!!!!!!!!!!

Katiandi, user posted image user posted image da bote kmalu bolje

Zofy, Kako je Julija luškana in prava frajerka, kk drži zobno ščetko!

Timoty, upam, da je izpit fajn šel!Pridna si že bila tako, da bi ti morali že za učenje dat 10!!!!!!!

Špela100, upam, da ste že boljši!!!!!!!!!!!!!!! Vseeno en kup user posted image user posted image user posted image , da se vsi pozdravite! Eh, moški. Škoda besed. Ko so oni bolani, so itak najbolj bogi!user posted image user posted image  user posted image

Terida, mi že neki časa uporabljamo Mullerjeve 4, podnevi in ponoči, pa nimamo nobenega problema.

Upam, da boš uživala jutri spet v odrasli družbi!!!!user posted image user posted image user posted image

Sadje: jz mu dam jabke (najraje jo ima, da jo sam drži v roki in jo ppočasi šoba z zobki), hruške, banane, mandarine in pomaranče(so mi svetovali, da dobi nekaj C vitamina, ker se potem kapljice za železo bolje vežejo), kaki, dala sem mu tudi grozdje, ko smo ga imeli doma, slive, melone, lubenice, papajo, fige, breskve, nektarine, marelice.
Drgač pa mu naredim vsako jutro ovsene kosmiče z lanenim semenom, in zmiksanim suhim sadjem(čez noč namočim suhe slive, suhe marelice, rozine in včasih fige potem pa zjutraj s paličnim zmiksam)

Jz dam Lukanu v roke za jest kruh, kak keks, ki mu ga spečem, zlo rad ima te riževe oblatne. Pa jabko si sam drži. Pa ni nekega problema. Malo se mu kdaj zaleti, pa se odkašlja in je boljši.

Tekočina: Pri nas Luka spije nekje od 0,5 -2 dcl na dan. Odvisno tudi, kolko se doji!

Katy13, kolikor vem, so v Mulerju zlo fajn založeni s temi kašicami. VSaj, ko sem jz jih še kupovala, so bili, sedaj pa tam trenutno sploh ne gledam. Ampak se mi zdi, da se splača it tja pogledat. Res se mi zdi, da imajo najboljšo izbiro!

Tina50, user posted image user posted image user posted image , da je Lan sam zaspal! In seveda user posted image  za dobro pojedino z user posted image !!!! In ja -faflice na žaru so mmmmmmmmmmmmmmnjami!! Mene včasih za mojga že potem skrbi, da bo prav odfaflal kam, ko jih tolko poje! user posted image user posted image user posted image

Aleži, najprej en kup user posted image user posted image user posted image ! No, tudi pri nas je bilo ta teden noro s tem kašljem. Jz sem mu kupila od Avalona eno kremico, ki sem mu jo namazala na prsa in hrbet (ampak sem pa res to kot izhod v sili nardila) pa mu gor dala topel obkladek. Pa inhalirala sem mu. Mi je pa kolegica rekla, da ful pomaga obkladek iz na olju ali mrgarini prepraženih kamilicah pa ena kopel od Justa od materine dušice.

Lona76, ne vem zakaj, ampak imam nekak občutek, da imata vidva z G. mozem še vedno neke tihe dneve!user posted image user posted image  Ja, to pa je res. Mislim, da se res ne zavedajo, kolk je truda treba in enega dela, da je doma pospravljeno ,pomito, skuhano, ......., da se ukvarjaš z otrokom, da .................... No, na koncu te pa še vpraša, od česa si pa utrujena. user posted image user posted image  user posted image

Srečanje v Celju: sem tudi jaz takoj za. Hm, mogoč bi lahko kak Tuš ali pa City park, ker pač zunaj najbrž ne bo mogoče. Ne spomnem se pa, kk je kaj z Mercatorjem,. Se mi zdi, da je bolj prazen, tk da mogoče n bi blo slabo tam.

Dinki, glede spanja oz. kako ga uspavamo. Nekak sma se navadla, da vedno greva v postljo, kjer se crtljava, pa Luka se malo suče po postlji in me boža, potem pa počasi začenja si že učke mant, pa ga podojim in dam v postljo in spi naprej. Se pa zgodi čist brez problema, če je sit, da zaspi sam ali pa če ga na rokah se malo sem pa tja nosi. Je bil pa že ful lepo navajen, da je sam zaspal. Potem pa sva začela na pevske hodit in je enkrat pogruntal, da naju ni doma in je bil jok tak, da sem mogla ekspresno domov priletet. user posted image  Od takrat pa ne zaspi več kr tk sam!

Dinkiuser posted image user posted image user posted image user posted image  Čestitke Titu za tako uspešno premikanje in za to, kako je močan! Ma je pa res pravi Peter Klepec!!

Zofy, kk je posrečena tvoja mala. Gleda, ko prava dama!!
si pa meni vprašanje z jezika vzela. Meni se res ne sanja, kaj bi mu še nardila. Res je, da imava bolj malo izbire, sam vseen!
Zajtrk: kak puding skuhan na riževem ali ovsenem mleku, ovseni kosmiči z lanenim semenom in suhim sadjem z riževim ali ovsenim mlekom, če pa sma malo bolj pozna pa tudi kr kako sadje.
Za večerjo pa nimam idej. Danes sem mu nardila rižolino z ovsenim mlekom pa malo vanilijevega pudinga sem not zmešala, da je imelo malo okusa. Ali rižolino z banano.

Krompirjev pire pa jz nardim kr z riževim mlekom.

ERIKA, VSE NAJ NAJ ZA OBMESEČNICO!!!!!!!!!!!!!!
user posted image

Dinki

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 1923
16.11.2008 23:28:16   
Ursi2
Evo, me ni dva dni, potem pa čez celo stran se razgovorim!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Bom res mogla it malo spat. Upam, da bo te danes vsi lepo spali!!

Pa še eno vročo čokolado za slajši spanec!!!!!!
user posted image

user posted image

(odgovor članu Ursi2)
Neposredna povezava do sporočila: 1924
16.11.2008 23:32:14   
Špela100
Pozdravljene ženske, javljam se direktno iz karantene, lahko bi rekli tudi iz Bolnice Franje 2.

Mi smo za eno piko bolje, čeprav včeraj smo bili boljše kot danes. Vsem se je nazaj vrnila kepa v želodec in majhna slabost. Dan je minil brez bruhanja, ob prepečencu, čaju, kompotu, rižu in korenčku. user posted image

Moram pa jutri vseeno peljat pokazat Maksa k P., ker otresava z glavico  user posted image  že tri dni in se prijemlje za ušesko. Ga imam na sumu, da ga boli. Noč je bila še kar ok, 1x vmes hranjenje .

Problem pa imam že tri dni pri uspavanju. Ko ga položim na našo posteljo, kjer se vedno uspavamo, začne jokat in se obračat, dviguje se na rokice in kolenčka, pogruntal je novo foro, da se lahko sam tudi usede in se usede, potem se pa za povrh še vrže v njemu takrat najljubšo stran...jaz pa kot opica skačem in ga lovim, da mi ne pade s postelje.
Ja tako se mi uspavamo zadnje tri dni. Jok, skakanje po postelji in potem pade dol in zaspi, pa še v spanju bi se dvigoval. Ja saj sem vedela, da bo štala in sem vedela, da vam bom tukaj jokala, ampak kako naj ga drugače uspavam, če se dojiva leže in vedno je zaspal ob dojenju...drugače ne gre kot na naši postelji. No zdaj pa imam. user posted image  Spet en problemček za rešit.

Načvekale ste toliko, da vam težko sledim, ker je moj želodec še vedno kot, da bi bila na ladji. user posted image  In mi črke kar plešejo.

TERIDA: čestitke Eriki za 8 mesecev user posted image user posted image

DOJENJE: mi se še vedno dojimo 5-6 x na dan, jemo pa zdaj kot eni ptički, meso sem mu dala 3x, rumenjaka še ne...kar neki odlašam...

SADJE: hruške, jabolke, suhe slive, suhe marelice, rozine, suhe fige, banane ( redko, ker nas zapirajo), kivi sem mu že dala- super z banano, kaki, melona...no potem se pa tudi pri nas že konča...moram še grozdje poskusit, aja pa papajo sem kupila in jo vrgla proč, ker sem pozabila nanjo v hladilniku...grozno...imate kakšen pameten recept za pripravo papaje?

Kaj pa menite, bi se jim morda lahko dalo kakšno kupljeno odmrznjeno sadje npr. višnje??

TEKOČINA: po moje je maks zmagovalec v pitju čaja, na dan spije kar 3 stekleničke x 250 ml čaja.

FAFLICE: user posted image user posted image user posted image  nikoli slišala...simpatično user posted image user posted image  No maks tudi faflic ni še jedel, ker naša ta velika sploh ne je mesa, fotr ne mara nizko leteče avijacije...in potem kupim malo piščančka res samo za maksa in mene.

NINICA: naš ima za ninico tisto majhno miško od baby fehna ( tako, ki ima samo glavico, drugo je pa cunjica)...tako dela z njo bogico, jo grize, slini, vleče...ful je trpežna...

KAKI: tudi jaz imam rada kaki, predvsem vaniljevega, mi je okusen in se lepše je.

ZOBKI: ven je prikukala zgornja desna enka, levo še čakamo. Sitni smo temu primerno, Calgel pa ližemo.

SONČEK je danes bil pri nas, ampak je tako pihalo in bilo mrzlo, da smo bili kar doma, moram najprej preveriti, kaj je z ušeskom.

Zdaj bom pa nehala, ker mi dela spet slabo in maks nekaj cmiha.

nočko, si tipkamo jutri

(odgovor članu terida)
Neposredna povezava do sporočila: 1925
Stran:   <<   < Prejšnja stran  75 76 [77] 78 79   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  75 76 [77] 78 79   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?