ronja
|
Postavi se zase zdaj, ker se sicer tudi za ne boš mogla in to te bo razjedalo do kosti! Nima se nobene pravice grdo obnašat do tebe! Saj ji nisi nič hudega naredila, ne? (razen, da si ji speljala njenega moškega - ampak to je njen problem, ne tvoj, vajin odnos je naraven, njen pa ne...) Tvoj dragi naj ji pove, ampak resno in zelo zelo odločno, da se tako ne sme obnašat, ali pa bosta pri priči spokala. Kam? magari v najeto stanovanje, tudi z eno plačo se da nekak prit skozi, ne glih najbolj komot, ampak vsekakor lažje kot pa takole živce zgubljat... Vedet mora, da se ne sme obnašat čisto kakor ji paše, ker si ti tudi bitje, ki ga ima njen sin pač rad in to tako je in ne misli bit drugače. Navadno punce vidimo, kako se naši dragi trudijo, pa se postavijo za nas, ampak ne vidimo, da se ne dovolj ostro. Ker ni dovolj, da ji samo pove. Mora ji povedat tako, da ona to sliši! To je njegova dolžnost, če hoče bit s teboj, če hoče, da bosta imela srečne otroke (ker nesrečna mama ima zelo težko srečne otroke... boš videla, da se bo jokal, ko boš ti živčna, pa če ti bo prav ali pa ne - majo svoje senzorje... zato se splača že prej zrihtat.) Tvoj dragi naj zagrozi mami, da takole ne gre, da naj se umiri in da nikoli več ne sme nič čez tebe rečt. Zelo ostro in zelo direktno, ker itak nočejo slišat, kar jim ne paše... PS: moja tašča je živ angelček, vse bi dala, vse bi nam naredila in me ima rada, nikoli ni nič čez mene rekla, vsaj ne da bi jaz vedela, ampak ji je tudi treba povedat, kje so meje, ker so pač nekateri ljudje taki, da si jih sami ne postavijo (recimo, da je najin otrok najin, ne njen...) Dokler sem vse potrpežljivo prenašala je bilo vedno hujše! Ne, ni šlo na boljše! Stvari v vesolju težijo k neredu, če ne vlagamo energije v red, zakon fizike, nimaš kaj ... Tako da treba je veliko energije, da spraviš en planet na svoje mesto .
< Sporočilo je popravil ronja -- 14.11.2008 10:26:39 >
|