|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  152 153 [154] 155 156   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Majski hroščki 2008 - 4.del
14.11.2008 12:53:26   
MARTINA25
Bla ja....čist mi je mim....vsaj trgovine so notr kr neki...gor je pa ful uštiman, mi je bilo kr všeč!!
Veš da ti bom sporočila če je na bazenu kakšen dober material...sej bi lahko šla še ti zraven da podaš še tvojo strokvno oceno...več glav več ve!!!user posted image

(odgovor članu valentina2006)
Neposredna povezava do sporočila: 3826
14.11.2008 12:55:20   
barbaw
IZVIRNO SPOROČILO: tana7

IZVIRNO SPOROČILO: valentina2006

IZVIRNO SPOROČILO: kasso

A ja še to, jaz sem Petji vedno sladkala čaje in nima nobenga gnilga zobka in je zdrava punca. Vse v mejah normale in če otrok nima nobene negativne reakcije ,islim, da ni nič narobe.
zdaj pa res grem

Tud jest sem zmeri cukrala čaj, ker mi grenkega ni pula in tud men je grenk user posted image ... Pr nas je Sara vsak dan popila pred spanjem - torej po kosilu in zvečer po 1-2 flaški malinovca in nima tud 1 piškovga zoba (edin znucane, ker z njimi škripa user posted image )... torej user posted image - po moje je važna dednost, genska zasnova...

vsekakor pa je naravni sladkor boljši od raznih aspartamskih/fenilalaninskih sranj
če bomo le lahko toliko vplivali na Brino, ne bo žvečila Orbitov in podobnih strupov
neodvisne raziskave povsod po svetu dokazujejo, da je fenilalanin rakotvoren in posebej škodljiv za otroke
na TV ga pa upajo reklamiratuser posted image user posted image user posted image
na srečo se dobijo tut žvečilne, ki ne škodijo zobem in imajo naravne sladkorje - recimo ****litol
tale Wrigley ima pa žal preveč keša in vpliva user posted image

Na otroka lahko malo vplivaš. Lahko ji daješ samo vodo za pit, ne daješ ji sladkarij in ne čigumijev. V našem vrtcu imajo otroci na voljo vodo ali nesladkan čaj. Za rojstne dneve sicer lahko prinesejo sladoled, drugih sladkarij pa se ne sme nosit.
Moj pri 3,5 še ni okusil čigumija. Ve kako zgleda, vendar mu ga jaz ne dovolim, ker me je strah, da bi ga pogoltnil. Raje preventiva kot kurativa. Poznam pa otroke, ki so žvečili otroški orbit pred 3. rojstnim dnem. Vsak naredi kakor želi, saj je njgeov otrok in te zato ne bo nihče grdo gledal ali kaj drugega. Vsak hoče svojemu otroku najboljše. Boš pa mogla edino pazit, če misliš čisto omejit sladkor, da se ti ne bi ko bo večja najedla kakšnih sladkarij na kakem roj. dnevu, ker ji zna bit zelo hudo. Otroci, ki niso vajeni sladkorja dobijo ogromne oči in nimajo meje pri basanju s sladkarijami.

Nobody is perfect and I'm nobody!

(odgovor članu tana7)
Neposredna povezava do sporočila: 3827
14.11.2008 12:56:55   
barbaw
Estrella in ostale, ki imate prvega fanta in potem punčko a se je kaj partner spremenil po rojstvu punčke glede obravnjavanja prvega otroka? S se stro sva ugotavljali, da so moški večinoma naklonjeni punčkam. user posted image  Jih bolj porajtajo kot sinove.user posted image

(odgovor članu barbaw)
Neposredna povezava do sporočila: 3828
14.11.2008 13:04:43   
valentina2006
IZVIRNO SPOROČILO: MARTINA25

Bla ja....čist mi je mim....vsaj trgovine so notr kr neki...gor je pa ful uštiman, mi je bilo kr všeč!!
Veš da ti bom sporočila če je na bazenu kakšen dober material...sej bi lahko šla še ti zraven da podaš še tvojo strokvno oceno...več glav več ve!!!user posted image

Ja, ja vse po dogovoru. user posted image

(odgovor članu MARTINA25)
Neposredna povezava do sporočila: 3829
14.11.2008 13:20:42   
valentina2006
IZVIRNO SPOROČILO: barbaw

Na otroka lahko malo vplivaš. Lahko ji daješ samo vodo za pit, ne daješ ji sladkarij in ne čigumijev. V našem vrtcu imajo otroci na voljo vodo ali nesladkan čaj. Za rojstne dneve sicer lahko prinesejo sladoled, drugih sladkarij pa se ne sme nosit.
Moj pri 3,5 še ni okusil čigumija. Ve kako zgleda, vendar mu ga jaz ne dovolim, ker me je strah, da bi ga pogoltnil. Raje preventiva kot kurativa. Poznam pa otroke, ki so žvečili otroški orbit pred 3. rojstnim dnem. Vsak naredi kakor želi, saj je njgeov otrok in te zato ne bo nihče grdo gledal ali kaj drugega. Vsak hoče svojemu otroku najboljše. Boš pa mogla edino pazit, če misliš čisto omejit sladkor, da se ti ne bi ko bo večja najedla kakšnih sladkarij na kakem roj. dnevu, ker ji zna bit zelo hudo. Otroci, ki niso vajeni sladkorja dobijo ogromne oči in nimajo meje pri basanju s sladkarijami.

barbaw: Seveda... popolnoma se strinjam... tud jest otroku ne tišim sladkarije (in bolj kot ppreprečuješ, bolj jih mika), zdej je že itak tolk velka, da sama vzame... vendar, ko je bila majhna, ni hotla na drugačen način zaspati kot s flašo  in malinovcem, vendar ko sva se jaz in moj zavedla, kaj počneva sva takoj stvari naredila črto in je dobila vsaj zvečer samo vodo... čigumija tud pr nas do 4 leta sploh ni okusla. V vrtcu majo pa za RD sadje in smetano, tud to je kull. Največkrat pa so, kot si sama napisala samo oči. Normalno, starši imamo pri tem veliko vlogo. Jest sem prej hotela samo to povedat, da moja hči kjub malinovcu ni imela in nima piškavih zob. Sestra, ki je otroku od samega začetka dajala nesladkan čaj in merkala pri prehrani... sin je imel popolnoma črne zobke... naslednja hči pa lepe bele. Zdej, kaj na to vpliva, verjetno vse... kot sem že napisala: dednost, genska zasnova, način prehrane, ustna higiena itd. Se pa v celoti strinjam s tem, kar si napisala.

(odgovor članu barbaw)
Neposredna povezava do sporočila: 3830
14.11.2008 13:34:20   
barbaw
IZVIRNO SPOROČILO: valentina2006

barbaw: Seveda... popolnoma se strinjam... tud jest otroku ne tišim sladkarije (in bolj kot ppreprečuješ, bolj jih mika), zdej je že itak tolk velka, da sama vzame... vendar, ko je bila majhna, ni hotla na drugačen način zaspati kot s flašo  in malinovcem, vendar ko sva se jaz in moj zavedla, kaj počneva sva takoj stvari naredila črto in je dobila vsaj zvečer samo vodo... čigumija tud pr nas do 4 leta sploh ni okusla. V vrtcu majo pa za RD sadje in smetano, tud to je kull. Največkrat pa so, kot si sama napisala samo oči. Normalno, starši imamo pri tem veliko vlogo. Jest sem prej hotela samo to povedat, da moja hči kjub malinovcu ni imela in nima piškavih zob. Sestra, ki je otroku od samega začetka dajala nesladkan čaj in merkala pri prehrani... sin je imel popolnoma črne zobke... naslednja hči pa lepe bele. Zdej, kaj na to vpliva, verjetno vse... kot sem že napisala: dednost, genska zasnova, način prehrane, ustna higiena itd. Se pa v celoti strinjam s tem, kar si napisala.

Glede piškaovsti in lepih zob sem že na prejšnji strani podpisala Estrello, ker tudi samam vem, da je genetika več kot pa pažnja pri sladkorju in higieni. Poznam ljudi, ki si zob niso nikoli umili in imajo lepe ljudi, moj pa recimo ful skrbi za ustno higieno pa mu je zobozdravnik rekel, da mu grozi paradontoza. Nima kaj nardit. Da ne omenjam, da se mu kar zlepa zlomi zob. Vedno ko gremo kam na dopust se mu obvezno zdrobi zob. Prav zdobijo se. user posted image  
Moji otroci bodo pili sokove, sicer ne ful sladke, ker tudi jaz nemaram sladkih sokov, čigumi jim pa bom branila dokler gre. Ostale sladkarije pa zmerno. Se niti škrat sam ne spomni nanje. Občasno me vpraša, če lahko dobi kak bonbonček. Če ga ni pa se tudi ne jezi.

Neposredna povezava do sporočila: 3831
14.11.2008 13:38:46   
valentina2006

Glede piškaovsti in lepih zob sem že na prejšnji strani podpisala Estrello, ker tudi samam vem, da je genetika več kot pa pažnja pri sladkorju in higieni. Poznam ljudi, ki si zob niso nikoli umili in imajo lepe ljudi, moj pa recimo ful skrbi za ustno higieno pa mu je zobozdravnik rekel, da mu grozi paradontoza. Nima kaj nardit. Da ne omenjam, da se mu kar zlepa zlomi zob. Vedno ko gremo kam na dopust se mu obvezno zdrobi zob. Prav zdobijo se. user posted image  
Moji otroci bodo pili sokove, sicer ne ful sladke, ker tudi jaz nemaram sladkih sokov, čigumi jim pa bom branila dokler gre. Ostale sladkarije pa zmerno. Se niti škrat sam ne spomni nanje. Občasno me vpraša, če lahko dobi kak bonbonček. Če ga ni pa se tudi ne jezi.

Se strinjam user posted image ... me že vse v ustih skomina, ko berem tole od zob user posted image .

(odgovor članu barbaw)
Neposredna povezava do sporočila: 3832
14.11.2008 13:42:08   
Anonimen
Vidim, da so danes ''gorenjke'' glavneuser posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3833
14.11.2008 13:42:43   
Estrella*

Estrella in ostale, ki imate prvega fanta in potem punčko a se je kaj partner spremenil po rojstvu punčke glede obravnjavanja prvega otroka? S se stro sva ugotavljali, da so moški večinoma naklonjeni punčkam. user posted image  Jih bolj porajtajo kot sinove.user posted image

Ne morem reči, da se je spremenil, lahko pa rečem, da se drugače obnaša do Alje kot do Andraža. Je bolj nežen in se drugače z njo pogovarja kot se je z Andražom. Mogoče jo bolj carta in ljubkuje. Je pa to popolnoma naravno in normalno. Fanta se ne ljubkuje toliko, ker on mora biti trden in pogumen in se podzavestno temu ognejo. Moška logikauser posted image

(odgovor članu barbaw)
Neposredna povezava do sporočila: 3834
14.11.2008 13:44:08   
Estrella*
IZVIRNO SPOROČILO: edinaos

Vidim, da so danes ''gorenjke'' glavneuser posted image user posted image user posted image

Kje se pa ti skitaš???

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3835
14.11.2008 13:45:20   
tilči
Tudi naš Nejc še ni okusil žvečilnega,pa tudi ne ve, kaj z njim delat in s kakšnimi trdimi bonboni.Za kakšno liziko že reče, s tem, da jo 5x poliže,ostalo sta pa mami in ati kanta. Na splošno mu ni do sladkarij.  Rajši ima kakšno slano pecivo-smoki, palčke, grisini,pa še to bolj malo.Najbolj me pa jezi, ko pridem dol k tašči in mu da smokije ravno pred kosilomuser posted image .K sreči ne poje toliko, da bi se mu pokvaril apetit.
Sedaj, ko je v vrtcu, se je navadil jesti sadje za malico.Ko pa imajo rojstne dneve in  na sadje dajo smetano, pa že ne bo jedel. Pač ni sladkosned.Ne vem, po kom jeuser posted image

(odgovor članu barbaw)
Neposredna povezava do sporočila: 3836
14.11.2008 13:46:51   
tilči
IZVIRNO SPOROČILO: Estrella*

Ne morem reči, da se je spremenil, lahko pa rečem, da se drugače obnaša do Alje kot do Andraža. Je bolj nežen in se drugače z njo pogovarja kot se je z Andražom. Mogoče jo bolj carta in ljubkuje. Je pa to popolnoma naravno in normalno. Fanta se ne ljubkuje toliko, ker on mora biti trden in pogumen in se podzavestno temu ognejo. Moška logikauser posted image

S tem se ne ukvarjam, ker imam dva fantauser posted image .

(odgovor članu Estrella*)
Neposredna povezava do sporočila: 3837
14.11.2008 13:50:19   
tilči
Sonček se hoče pokazati, mogoče bomo lahko šli ven, ker je prej še deževalo.
Nejc se je končno pozdravil, Tilnu še malo iz noska teče, ampak to je že standard.Ga moram pa pohvaliti, mi je danes pojedel cel tamal frutekuser posted image .Do sedaj je še bolj okušal stvari, sedaj bo pa zgleda začel malo bolj jesti. No včeraj je tudi špinačo in krompir zmazal. Pa banano obožuje.user posted image
Sem opazila, da če mi čez dan precej goste hrane poje, da ponoči ni toliko lačen, edino žejenuser posted image

(odgovor članu tilči)
Neposredna povezava do sporočila: 3838
14.11.2008 13:50:52   
Estrella*
Kje so pa Katy, tally, nina7.....?????????

(odgovor članu tilči)
Neposredna povezava do sporočila: 3839
14.11.2008 13:51:27   
tilči
IZVIRNO SPOROČILO: edinaos

se še jaz uštulimuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3840
14.11.2008 13:58:29   
barbaw

Moj je ful bolj pozoren do Maje. Zato sprašujem. Sestri se isto dogaja. Mi je kar hudo, ker včasih od škrata preveč zahtevamo, ker je "velik". Ampak jaz zelo pazim in druge opozarjam, da ga ne smejo tako obravnavat, ker se mu lahko sestrica zameri. Mojje kar norel, ko je Jaka skakal okrog Maje in  sem ga mogla mirit, da ji ne bo nič naredil. Sem bila ogromno in sem še z njima sama in vem kakšen je škratek do Maje. On bi jo lubčkal in crkljal. Ful je nežen do nje. user posted image

tilči tudi moj ne zna lizat trdih bonbonov. user posted image  Imamo pa vedno doma domača jabolka, ki so nešpricana in jih obožuje. Jih dobiva redno za malico. Da ne omenjam mandarin.

Edinaos kaj pa sem jaz? Magla??? user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3841
14.11.2008 14:05:37   
Estrella*

Moj je ful bolj pozoren do Maje. Zato sprašujem. Sestri se isto dogaja. Mi je kar hudo, ker včasih od škrata preveč zahtevamo, ker je "velik". Ampak jaz zelo pazim in druge opozarjam, da ga ne smejo tako obravnavat, ker se mu lahko sestrica zameri. Mojje kar norel, ko je Jaka skakal okrog Maje in  sem ga mogla mirit, da ji ne bo nič naredil. Sem bila ogromno in sem še z njima sama in vem kakšen je škratek do Maje. On bi jo lubčkal in crkljal. Ful je nežen do nje. user posted image

tilči tudi moj ne zna lizat trdih bonbonov. user posted image  Imamo pa vedno doma domača jabolka, ki so nešpricana in jih obožuje. Jih dobiva redno za malico. Da ne omenjam mandarin.

Ja in to tista "ta ljubljanska"user posted image

(odgovor članu barbaw)
Neposredna povezava do sporočila: 3842
14.11.2008 14:06:29   
barbaw

Ja in to tista "ta ljubljanska"user posted image

user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3843
14.11.2008 14:07:26   
barbaw
Maja še spi. user posted image  Bo treba počasi v vrtec ona pa kar drnjoha.

(odgovor članu barbaw)
Neposredna povezava do sporočila: 3844
14.11.2008 14:08:54   
Estrella*
Jaz bom danes popolnoma popi.....Mala  tako tečka, da komaj čakam drugo rundo spanja. Tečna je pa zato, ker ne zna sedet ona pa bi rada. In sem jo dala čičat v ležalnik, p se skoz zvrača enkrat na eno drugić na drugo stranuser posted image in išče igrače. Naj se me un usmili , da bo čimprej samostojno sedela, čene bom šla v Idrijouser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3845
14.11.2008 14:09:45   
Estrella*

Maja še spi. user posted image  Bo treba počasi v vrtec ona pa kar drnjoha.

Jaz grem pa po Andraža s tečnobicouser posted image

(odgovor članu barbaw)
Neposredna povezava do sporočila: 3846
14.11.2008 14:17:27   
tilči

Jaz bom danes popolnoma popi.....Mala  tako tečka, da komaj čakam drugo rundo spanja. Tečna je pa zato, ker ne zna sedet ona pa bi rada. In sem jo dala čičat v ležalnik, p se skoz zvrača enkrat na eno drugić na drugo stranuser posted image in išče igrače. Naj se me un usmili , da bo čimprej samostojno sedela, čene bom šla v Idrijouser posted image

Je pa res fino, ko že enkrat sedi, saj se tako fino igra s kockami, še bolj pa je zanimiva škatla od kockuser posted image .Sploh ne vem, kako je bilo pri Nejcu, ki je začel sedeti šele pri 8.mesecih.Sem imela roke že do tal, ker se je hotel skoz nositi.Takrat je bil kengurujček zakon, sedaj pa počiva.

Neposredna povezava do sporočila: 3847
14.11.2008 14:21:47   
hijenca
Moj čmrlek j pa sedaj 2 uri spal, mama pa ležala in gledala TV user posted image . V tem času sem mu skuhala riž, cvetačo in malo telečjega meseka. In mali zopet ni hotel jest. Riža noče jest, sem že sedaj drugič probala, pa noče. Ni nič po mami, ker mama obožuje riž.

Kako bomo pa mi s sladkarijami pa še ne vem. V usta tiščala mu ne bom, če bo pa želel, no ne vem še, še nismo tako daleč. Ima pa mama rada sladko user posted image user posted image .

Sonček Vid ( 8.5.2008 ob 10.36)
Sonček Jakob (4.5.2011 ob 10.43)
Sonček Filip (4.5.2011 ob 10.44)

Neposredna povezava do sporočila: 3848
14.11.2008 14:25:42   
tilči
Kaj boste svojimuser posted image  dale pozimi na nogice, da jih ne bo zeblo?

Nejc je vedno nosil volnene štumfke čez žabice, pa še škorenjčke od pajacka.user posted image
Pri Tilnu je pa problem, da mi vse takoj dol brcne.user posted image Štumfke dol potegne, copatke na vezalko odveže in dol vleče,sem mu kupila ene tople copatke, pa se sedaj prah gor nabirauser posted image

(odgovor članu tilči)
Neposredna povezava do sporočila: 3849
14.11.2008 14:37:45   
eole
IZVIRNO SPOROČILO: tana7

SS, estrella, hvala
zaenkrat samo sprašujem, začnemo čez 11 dni user posted image  
imam v glavi magično mejo 6 mesecev in upam, da zdržimo do takrat user posted image
no s sadjem čakamo še 11 dni - mlečni izdelki bodo pa še počakali

torej je ta Obstgarten iz posnetega mleka, s sladkorjem in še sladila(umetna) - zakaj vsaj brez sladil in iz polnomastnega mleka tega ne nardijo? pa bi bilo že bolj zdravo

sem sedaj malo brskala o teh skutkah, pa vidim, da jim je uspelo celo tako skutko z 0% maščobe narest, pa umetno slajeno - to je pa že res malo preveč, a ne?

no, upam, da bo šlo s homemade sadno skutko - škoda le, da je konec sezone sadja, da ostanejo samo še jabolka, pa mogoče se dobi še kaka hruška kje, ostalo je pa vse ful špricanouser posted image

kaki je še natur, pa tudi alergen ni.  
drugače smo pa mi še svetlobna leta od mlečnih izdelkov ..

Wrigley pa.. saj veš, še ena multinacionalka z velikoo denarja za oglase. Sicer pa tudi jaz upam, da bomo lahko kaj vplivali na našo otročko glede teh stvari. Me pa malo skrbijo babice, ker .. hm, jih imam na sumu, da ji bodo "turile" sladkarije ...

(odgovor članu tana7)
Neposredna povezava do sporočila: 3850
Stran:   <<   < Prejšnja stran  152 153 [154] 155 156   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  152 153 [154] 155 156   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?