biba007
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen Pozdravljene punce, konec meseca sva s partnerjem naročena na prvi posvet za IVF pri dr. Rešu v Dravljah. Otroka se trudiva imeti že dve leti, stara sem 32 let. Zelo bi vam bila hvaležna, če mi poveste, kaj lahko pričakujem od tega posveta in nadaljnjih postopkov IVFa. S partnerjem sva dala skozi že vse možne preiskave: UZ, spermiogram, hormonski testi, klomifen, spremljanje ovulacije, histeroskopija in laparoskopija, kjer so mi našli nekaj izrastkov in endometrična žarišča. Drugače so vse preiskave pokazale BP. Za odgovore se vam že vnaprej zahvaljujem. Lep dan vsem, Maja. Evo, Anonimna Maja, ena Reševa. Sem mogoče dva koraka pred tabo v iskušnjah z Reškotom, tričetrt stvari mi še ni jasnih, ampak so pa zato info s prvega obiska zelo sveže. Torej: Prideta oba s partnerjem, tebe bo ekspresno poslal "nopakargor" (menda dobiš zlate pikice za hitrost slačenja, pa umetniški vtis troskoka na mizo - tuki ti bo lahko Dejzika več povedala, kako zadevi strečt, mene običajno samo zaskrbljeno sprašuje, če sem vredu, ko tolk časa traja ). Potem se ti nasloni na nogo (me je prvič od šoka kar vrglo ) in skupaj pogledata folikelčke. Če je s spermiogramom vse ok, se potem pogovorite, sicer pa gre medtem, ko si ti na mizi, še tvoj v akcijo. No, potem pa si bo vzel čas in vama natanko, s sličicami in podvprašanji tipa, no otroci, a vemo, kaj je to invitro? natančno razložil IVF in ICSI, pa morebitne zaplete. Zares začne od nule (kot da punce, ki po letih matranja pridejo k njemu, prvič slišijo za IVF!!!??? ). Če ne gresta takoj v postopek, dobiš še kakšen Klomifenček, pa Prometrium (ga moraš iskat v Italijo), pa meni je predpisal še Aglurab (praviloma za diabetike, ampak menda pozitivno vpliva na ovulacijo). Sicer pa nič skrbi, Reško je zlozlozlo prijazen, s par posebnostmi. Ampak se mi zdi, da tukaj med puncami prevladuje prepričanje, da je večina kar posrečenih
|