|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  21 22 [23] 24 25   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih
6.11.2008 4:27:04   
mucka25
Ja pri meni gre za dvojajčne in sta zaenkrat po razvoju kar enakovredna.

Bi pa tud meni pasalo, če bi moji lahko večkrat prišli pa zarad razdalje, dela in nekih drugih ljudi pač to ne gre. Še takrat, ko kakšen pride je hitr kaka zamera in kreg v hiši. Sem pol skoz slabe volje in živčna kar sploh ni dobr za otročka. Kaj čem eni so perfektni drugi pa po njihovo slabi. Vas ne bom morila, imate vse pomembnejše skrbi.

lp

(odgovor članu rmmaja)
Neposredna povezava do sporočila: 551
6.11.2008 11:40:59   
l.daisy
katja, čestitke user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

konina, drži se in upam, da kmalu dobimo tudi od tebe veselo novico... tudi če se ne bosta odločila sama priti na svet, ju bojo zelo kmalu deložirali.... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

28.05.2008: 1 + 1 = 4

(odgovor članu rmmaja)
Neposredna povezava do sporočila: 552
6.11.2008 13:45:35   
Anonimen
Zdravo zdravo, frajle - vse bivše souser posted image  in nove user posted image .

Mi je res v veselje, da se lahko javim, ker to pomeni, da smo živi in dokaj zdravi končno prišli domov. Preden začnem s statističnimi podatki, naj iskreno čestitam vsem malim dvojčkom, ki so v tem času ugledali luč tega smešnega sveta in nujihovim mamam in atom, hkrati pa želim vsem user posted image  čim manj stresno nosečnost in na koncu čim bolj zdrave otročičke.

No, zdaj pa podatki za statistiko: 3. 10. sta se s carskim rezom rodila Maj (41cm, 1470g, 11:20) in Mak (43cm, 1835g, 11:22), oba vodličnem stanju z oceno 9. Potem se je pa čez noč stvar zakomplicirala - Maj je bil očitno prešibak in mu je zmanjkalo moči za dihanje, začela se je dihalna stiska in posledično seveda njegovo bivanje v inkubatorju - z masko za dovajanje kisika, sondo za hranjenje, katetrom za infuzijo ... Kasneje je bil za kaka 2 dneva celo intubiran. Tri tedne so si sledili vzponi in padci, vzponi in padci - je kazalo na bolje, pa se je stanje spet poslabšalo, pa spet bolje, pa spet slabše... Mak je bil medtem pri meni v sobi in se je ves čas dobro držal. Vmes nam je v Himalaji umrl še sošolec iz srednje šole, ki smo ga imeli vsi srčno radi. Tako da o sebi in svojem psihičnem stanju in momentih, preživetih na otroški intenzivni sploh ne bom izgubljala besed. Sem poskušala ostajati močna za vsako ceno, pa mi ni čisto vedno uspelo. Ampak ker je v tem trenutku najvažneje, razen za našega Miho se je vse skupaj dobro izteklo. Maj in Mak sta ok, Maj še vedno malo hiti z dihanjem in občasno ugreza spšodnji del pljuč, ampak verjamem, da se bo sčasoma tudi to uredilo. V nedeljo je bil zelo lep, topel in sončen dan, po enem mesecu sem spet zadihala zunanji zrak, mala2 sta prvič videla sonce in občutila veter ... Zdaj smo doma, trenutno pri mojih starših, ker je v Kamniku še vedno gradbišče, in nam gre v redu. Pridna sta in luštna. Lepo jesta in rasteta. Na žalost nimam dovolj mleka, da bi ju oba prehranila, tako da kombiniram dojenje in adaptirano mleko po steklenički in čakam, da dobim črpalko za molzenje, in tako zmanjšam količino adaptiranega mleka. Njun tata je zaenkrat videl samo Makovo fotko, in upam, da se bo tista viza kmalu uredila.

Za Sašššo vam lahko povem, da so z Ajdo in Živo tudi v torek že prišle domov in so v redu, kaj več bo pa že sama napisala.

Drugače pa lhko izrečem le veliko pohval na račun ljubljanske porodnišnice - ni mi bilo težko biti cel mesec tam, se mi zdi da se sestre, strežnice, čistilke ... na oddelkih res trudijo, da bi bile razmere čim boljše, medicinsko osebje na EINT je pa itak poglavje zase - nisem mogla verjeti, s kakšno skrbjo in nežnostjo se lotevajo svojih malih pacientkov.

Toliko zaenkrat, grem še nekaj skuhat, potem bo pa itak že treba v previjalno-hranilno akcijo user posted image .

Lepo lepo se imejte, pazite nase in na maleuser posted image user posted image , držite se.

(odgovor članu l.daisy)
  Neposredna povezava do sporočila: 553
6.11.2008 13:48:43   
Skorpija
Čestitke SMKATJA, prava korenjaka sta user posted image user posted image user posted image user posted image

No, mi smo bili včeraj na morfologiji (22. teden), maledva sta zdrava kot šus, vsak ima pol kilce in oba sta fantka. Oba sta tudi obrnjena na glavico, tako da bo super, če tako tudi ostaneta, čeprav prostora za obračanja imata še veliko. Zmerila mi je tudi MV, ki je dolg 3,6 cm - je rekla, da je to čisto OK. Edino kar ni OK, je moja kilaža - do 22. tedna sem se zredila 8 kil in bila kregana... Koliko ste se pa ve kaj redile? ker meni se  ne zdi, da imam kjerkoli na telesu kaj odveč, zrasel mi je pač trebuh in imam bujno oprsje... 

Kdor si upa, za trenutek izgubi tla pod nogami. Kdor si ne upa, izgubi življenje!

(odgovor članu rmmaja)
Neposredna povezava do sporočila: 554
6.11.2008 16:49:55   
rmmaja
Charley, čestitke za prihod domovuser posted image user posted image .

Ko si ti odhajala v porodnišnici, sem jaz šele začenjala s čvekanjem na tem forumu. Zdaj sem že predelala tudi nekaj za nazaj, da približno vem kdo je kdo...
Vesela sem, da sta fanta zdaj v redu. S kakšno težo pa so vas izpustili domov? Res sta bila majhna, ampak poznam še manjše primerke, ki so kmalu ujeli svoje vrstnike. Samo lepo se crkljajte, pa veliko počivaj, pa bo še več mleka.

Skorpija, čestitke za dobro morfologijo. Tudi otročka imata kar lepo težo. Pa tudi 8 kg še ni taka katastrofauser posted image .
Jaz sem zdaj v 16 tednu, pa sem dobila gor 1 kg. Samo apetit sem dobila šele zdaj, tako da se veselica začenja. Pa že tako sem začela s preveč kilogrami. Prvič sem dobila 17, drugič pa 13 kg. In imela sem samo enega otroka.  Zdaj bi rada še manj, ker imam zalogo. Potem pa me skrbi, kaj pa če otroka ne moreta vsega dobiti v mojih zalogah, pa spet malo popapcam.

Sašša, super da ste tudi ve že domauser posted image user posted image . Ko boš utegnila nam napiši, kako je vse potekalo.

Kje ste pa kaj ostaleuser posted image , taškica in druge? Javite se pišite kako napredujete!

Pošiljam vam malo sončka iz zalogeuser posted image !

(odgovor članu Skorpija)
Neposredna povezava do sporočila: 555
6.11.2008 17:48:26   
emaa
Charley zakaj pa rabi vizo a je tujec. drugače pa super, da ste doma, pol ste tudi malo Luno srečali?

(odgovor članu rmmaja)
Neposredna povezava do sporočila: 556
7.11.2008 12:01:41   
konina
Evo mene s pregleda. Še vedno sem doma, bomo pa najkasneje do torka rodili. CTG je kazal rahle hribčke na 10min, ampak so premalo intenzivni, odprta sem nekje 2cm. Če ne bo čez vikend akcije, imam v ponedeljek sprejem. Potem pa možno že takrat, da sprožijo, v torek pa sigurno. TAko, da mi bomo imeli dva martinčka. user posted image

charly, lepo da ste doma. Lepo se crkljajte in upam, da so vse težave za vami. user posted image

LP, Nina

23. 1. 2002 sva postala najsrečnejša človeka na svetu. Dobila sva Nevo.
10.11. 2008 sta za nas posijala dva sončka. Erazem in Gašper sta se nam pridružila.

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 557
7.11.2008 13:56:41   
hedviga
Charley, super da ste doma!!!!! Za tabo je res en težak mesec in iz srca ti želim, da bi šlo zdaj vse samo še brez stresa!

Smkatja, čestitke za korenjaka!!
Konina, ti si carica, jih boš nosila skoraj do konca!user posted image

Skorpija, bravo za pobčka! Jaz sem bila tudi do morfologije prepričana da sta dva fantka, no pa nista. Zdaj pa upam, da ne bo pupi še kaj zraslo, ker sm ene dve precej punčkasti cunci kupila. Maaa, si nisem mogla pomagat user posted image

Jaz sem imela danes pregled.
Grem že v 11 kg plusa pa me ni noben nič kregal. Preden sem zanosila sem imela 58kg in 175 cm, tako da pomoje sem mogla še malo nadoknadit. Zato se pa ne sekerat. Tudi kri je še v mejah, sicer hemoglobin 111 ampak menda je to še znosno.
Me je pa potem moj G kar v slabo voljo spravil. Je rekel da sta moja dva malo majhna za 24 teden (glede na punkcijo 23t,3d).
Mere so bile:
A (pupa) BPD 56, AC 190, FL 40
B (poba) BPD 56, AC 190, FL 42

Dajte mi povedat kakšne mere so imeli vaši, ker sem res kar malo žalostna. Pomoje zdaj res še ne bi smela zaostajati...

(odgovor članu konina)
Neposredna povezava do sporočila: 558
7.11.2008 15:02:47   
Skorpija
hedviga, ti bom napisala mere mojih v 22. tednu, upam da ti kaj pomagajo

A: BPD 53,83 AC 167,8 FL 37,09
B: BPD 55,42 AC 179,99 FL 38,01

Meni te cifre sicer nič ne povejo, vesela sem bila samo, ko mi je povedala, da sta oba zdrava in čisto OK... Sem pa jaz tvoje višine, samo sem začela s kar nekaj kg več kot ti, pa še na hitro sem se tolko zredila, pa bo res treba malo pazit user posted image

< Sporočilo je popravil Skorpija -- 7.11.2008 15:04:15 >

Kdor si upa, za trenutek izgubi tla pod nogami. Kdor si ne upa, izgubi življenje!

(odgovor članu mucka25)
Neposredna povezava do sporočila: 559
7.11.2008 21:23:42   
hedviga
Skorpija, sem napisala Pušenjaku, pa nej še on napiše. Sem pa gledala mal po forumu, so ene mele enega otroka pa je bil manjši... Ne vem, upam da bo vse ok. Me pa tolaži da sta vsaj zelo enotne rasti...

Za tolažbo greva z mojim jutri v izvidnico (al pa že celo v nabavo) vozička v Celovec.
Sem se zapičila v enga in ga morm vidt. Itak je drag, kaj pa.... Bom poročala če bo ok itd in kakšna cena.
A ti si že kej ogledala?

(odgovor članu Skorpija)
Neposredna povezava do sporočila: 560
7.11.2008 22:08:14   
Skorpija
Hedviga, jaz mislim, da sta tvoja otročka čisto OK. Potem sem malo gledala - najina sta podobnih mer in je moja G rekla, da sta čist taprava za svoje tedne. Kot si vidla sta si pa najina ful različna in to že od začetka, samo je rekla, da pač taka sta, recimo tudi oblike glavic imasta čisto druge in zgleda da bo en čisti oči en pa čista mami. Po kilaži se razlikujeta 50 gramov, pa je tudi to čisto normalno. Uglavnm, mislim, da tvoj G malo pretirava, tako kot moja pretirava z mojo kilažo, vsak ma kakšno kaprico. Razmišljaj rajši o tem, da sta zdrava, živahna in lepo rasteta - zdravniki včasih kaj rečejo preventivno, ne zavedajo se pa čisto, kako nas lahko s tem prestrašijo. Pa meni je dosti mamic enega otroka reklo ,da je njihov tehtal isto pri teh tedih, torej sta res čist in popolnoma OK. Pa saj ne mormo samih orjakov rojevat, no! Mojadva desca se gresta vsako jutro aerobiko, tam okoli štirih začneta z direndajem in ker sta obe posteljici zadaj, ju krepko čutim. Kako pa tvojadva tebi nagajata?

Voziček sva midva že kupila, ampak rabljenega. Šla sva gledat v trgovine in izbrala model, ki nama je bil všeč, potem sva pa našla rabljenega in sicer od mothercare, vzporeden, trikolesnik, tak ki ga imaš od začetka do konca, samo sedežke spuščaš ali dviguješ, pa zimske vreče so še zraven. Uglavnm, s temi rečmi ne komplicirava kaj preveč, jaz sem si edino še omislila zraven sling, da jih bom lažje sama prenašala naokoli. Aja, pa lupinici sva tudi kupila rabljeni, posteljice dobiva na posodo... Ubistvu morava samo še prebelit njuno sobo, kupit previjalno mizo, jit do Ikee po dekice, posteljnino in podobno, pa cotke, flaške...o mater, pestro bo še! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mucka25)
Neposredna povezava do sporočila: 561
10.11.2008 10:49:47   
hedviga
Scorpija, hvala za tolažbo!!! Sem se pomirila, je tut Pušenjak napisal, da sta čist normalna. Ma, sej načeloma mi je čist jasno da pač otroci rastejo različno, ne gre zmeri po enih predpisanih merah. Edin rada bi da bi bila čim večja, močna zarad njiju, ker so po kilaži in tednih že tako malo na slabšem kot enojčki. Ma, samo da sta ok, res!!!
Moja dva sta z brcanjem kakor imata dan. Imam ju oba spredaj in visoko. Čutim pa bolj in večkrat pupiko (A-jčka), ki je na levi in nižje. Obrnjena je glavično in kot kaže nekako tako, da brca na ven. In ko začne, trebuh tam okol popka kar skače in če držiš roko gor se prav čuti nogice kako enkrat brcajo, enkrat se naslonijo...user posted image   Mulček je pa pomoje obrnen bolj na notr,proti pupiki in je medenično (zdej spet, se je spet obrnil) in brca sestrco..Pa seveda kot uspem dojet brca mene nekam proti mehurju. Ampak se ga čuti manj, še najbolj ko boksa... Brcata pa bolj ali manj porazdeljeno čez cel dan: malo miganja, malo spanja...kakor je. Zaenkrat me ne budita v spanju user posted image user posted image  

No, voziček je naročen, ko sva ga vidla je blo konc, sva ga naročila, čeprav je res drag za umret, ampak se je sorodstvo javilo, da bodo solidarni user posted image  No zdaj rajš ne razmišljam preveč. user posted image  Je pa kar masiven vozek. Midva sva malo ven iz mesta doma in bodo sprehodi malo po njivah, malo po travi, malo po pesku in more met veliike bicikle.  Evo tale lepotec : http://www.teutonia.de/produkte/team-alu-s4.html

Posteljice sem jaz tudi naročila, pri Recinkotu, od Lip Poljčane za 80 evrov. To so tiste ki so tudi v paketu. Lupince bova pa kar tiste iz paketa. Kar se pa sobice tiče...ojej...bi pa mogla najprej dat narest vgradne omare (za naju), ker je zdej neka grdoba od omare notri, ki zasede ves plac...pa so spet stroški. Na začetku ju bova imela pomoje itak kar v najini sobi, v eni posteljici, druga posteljica bo pa v dnevni sobi v pritličju, kjer bosta pa čez dan...
Oz tako nekako user posted image
Sej ne vem kako bo to potem zares izpadlo...user posted image
Ja, zelo pestro bo!!!user posted image user posted image

Konina, še tri v ena??

(odgovor članu Skorpija)
Neposredna povezava do sporočila: 562
10.11.2008 11:28:44   
rmmaja
Živijo!

Bolj malo vas zadnje čase čveka tukaj.

Hedviga, ti si pa pridna. Imaš že veliko pripravljenega. Pa voziček je tudi božanski. A je cena tudi taka?
Jaz imam do sredine marca še kar nekaj časa, vendar se navdušujem bolj za manjše modele. Všeč mi je Maclaren, še posebej njegova teža. Saj bi se odločila za Hartan, pa je tako težak, jaz ga bom pa morala nosit po stopnicah v hišo oz. na teraso. Pa do doma imam z glavne ceste strm klanec in si sploh ne predstavljam, kako bi pririnila velik in težak voziček, pa še otroka v njem. Pa še vzpodbujala moja dva ta večja, naj se zmigata še onadva. Tako da bodo za nas odpadli sprehodi po njivah in travnikih. In mislim, da pri štirih otrocih za to ni ravno veliko časa.
Za začetek tudi mene mika tale tvoja varianta, ena posteljica v spalnici in ena v dnevni sobi. Sploh pa zato, ker običajno rojevam majhne otroke in preden bosta vsak za v svojo posteljico, bodo 4 meseci mimo. Še prej pa bo potrebno izseliti večja dva. Saj eden že ima svojo sobo, a se je zadnje meseca vrnil v spalnico, v posteljico za dojenčka. Hči pa spi pri nama, ji pa urejamo sobico pri bratcu in upamo, da se bo preselila samovoljno, tako kot se je on, ko se je rodila.

Ali je še kje kakšna nosečka z dvojčki, po možnosti enojajčnimi, da bi izmenjala izkušnje o nosečnosti pri 16 tednih? Vse nosečke, ki jih poznam, nosijo enojčke, to pa jaz že obvladam. Pri dveh pa je čisto druga pesem.

Bodite pridne in pišite!

(odgovor članu hedviga)
Neposredna povezava do sporočila: 563
10.11.2008 15:30:25   
lyra*
Čau punce!

Samo tolko,da se javim konina je že v P so ji dali tableto in se že pripravlja!user posted image user posted image user posted image

Tako,da konina dihaj,dihaj,dihajuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Upamo,da bo čimprej cartala svoja fantičauser posted image

Za vsakim dežjem posije sonce!! :)

(odgovor članu rmmaja)
Neposredna povezava do sporočila: 564
10.11.2008 15:38:19   
hedviga
Rnmaja, ja voziček je res kar konkreten, med težjimi in večjimi. Midva bi sicer tudi kaj lažjega, ampak tu pri nas nimam nobenega pločnika, za vsak liter mleka moram z avtom. Pa sploh nisem ne vem kje doma...user posted image  15 min do centra LJ..user posted image  No tako, da mi preostane edino travica in njive, tega je pa kolikor hočem..user posted image user posted image  
Je pa res, da bo zate tole kar fajn zalogaj! Štrije! Bravo in super!!
Hmm, 16 tednov... Jaz sem bila super, otroci so bili takrat ene 10cm veliki in takrat enkrat sem tudi začutila prvo neeežno brciko user posted image  Ja, pa končno sem vsaj mal trebuha dobila. Takega da se je že recimo videlo da sem noseča, prej se je samo meni zdelo, ostali so mislili, da sem malo preveč pojedla user posted image

(odgovor članu rmmaja)
Neposredna povezava do sporočila: 565
12.11.2008 9:03:52   
taškica
Ojla,
se še jaz pofočkam na forumu. Sama sem v 14 tednu, imam pa od pregledov pri ginekologinji same probleme z izcedki. Najprej vaginalni ultrazvok - kri in rjavina, ki se je umirila (9t), prejšnji teden navaden ultrazvok, ki me je bolel in zopet rjav izcedek tri dni. Me prav že ob živce spravlja, na urgenco pa nočem. Ima katera / je imela podobne probleme. Ultrazvok je pokazal, da je vse b.p.
RMMaja, midve imava podobno zgodbo, razen tega, da imam jaz dvojačna. Ampak tisto zraven, dva otroka, to pa imava podobno. Še vedno si nisem na jasnem ali so dojenčki na začetku v eni postelji, ali je bolje, da v dveh?

(odgovor članu rmmaja)
Neposredna povezava do sporočila: 566
12.11.2008 9:33:02   
hedviga
Taškica, jaz sicer nisem imela težav z izcedki, k sreči tudi po zadnjem vaginalnem UZ ne (pa pravijo punce da se rado zgodi).
Zdi se mi pa nenavadno, da si krvavela tudi po običajnem UZ. Ali je bila G bolj groba, te je že med pregledom bolelo? Moje mnenje je, da mora vsekakor ugotoviti kaj je vzrok za krvavenje:kakšen hematom, si bolj občutljiva...če ne zaradi drugega, pa zato da si ti mirna. In naj dela UZ bolj nežno!!
Upam, da se ti izcedki umirijo!

Kar se spanja tiče, bom jaz naša dva dala v eno posteljico, vsaj za začetek, malo tudi zaradi prostora v spalnici, ki ga za dve nekako ni. In zdi se mi, da mi bosta ponoči bolj pri roki... Ampak to je takole, ugibanje...Mogoče bodo to bolj vedle izkušene mamice...user posted image

Konina, iskrene čestitke k dvema korenjakoma!!!!!!!!!!!!!!

(odgovor članu taškica)
Neposredna povezava do sporočila: 567
12.11.2008 9:40:13   
lara light
O, hedi, a bomo s taškico kej namudrile?user posted image

Jaz imam tudi problem prostora. Nekako sva si želela vsaj enega, zdaj pa dobila v paketu dvauser posted image user posted image .
Tko, da če je katera, ki ima izkušnje s spanjem dvojčkov skupaj, naj prosim pomaga.

Kar sem uspela po forumih najti je, da sta lahko eden pod drugim v  posteljici ali vzporedno. Če je dimenzija 70 x 140, imata vedno enako (malo) prostora. Ne vem kje sem zasledila, da je nujno da ima dojenček 30 cm daljše ležišče. Torej če se rodi 50 cm, je že v štartu taka posteljica zanju premajhna.
Ne vem, gledam tudi za zibelko ali košek, ki bi odtehtal par mesecev...ah, punce moje, bomo že, samo da bodo štručke zdrave, se bomo že porihtali.user posted image

Lep dan!

Strah sega do tja, kjer se začne neizbežno; od tam naprej izgubi ves smisel.
Coelho

(odgovor članu hedviga)
Neposredna povezava do sporočila: 568
12.11.2008 10:04:49   
taškica
O LAra pa si se le še ti oglasila, lepo, lepo...Kot vidiš traumiram še naprej s temi mojimi zadevami...ampak bo že.

(odgovor članu lara light)
Neposredna povezava do sporočila: 569
12.11.2008 11:14:06   
rmmaja
Zelo sem vesela, da ste se zbudile. user posted image

Taškica, sem se že zbala zate, da je kaj narobe. Ob vaginalnem UZ ni nič nenavadnega, da imaš potem malo obarvanega izcedka. Samo pri navadnem so bili pa najbrž malo grobi, a? Držim pesti zate, da bo drugič bolje.user posted image

Jaz bom imela moja dvojčka na začetku v dveh posteljicah le v primeru, da bo eden od njiju potreboval tisto napravico za nadzorovanje dihanja ali nekaj podobnega. Vsaj kakšen mesec ju nameravam imeti skupaj. Glede na izkušnje, sicer z enojčki, pa se mi dozdeva, da bomo kar štirje spali v isti postelji.

Danes pa ima bolj žalosten dan. Najprej sem dobila enolepo e-pošto ob kateri sem s kar malo zjokala, potem sem se tolažila s čokolado, pa ni bilo nič bole. Ste me vsaj ve razveselile, ko ste se malo zaklepetale. Zdaj pa pripravljam kosilo. Rižev narastek in zelenjavno juho. Najprej mi je skipelo mlekouser posted image , potem se je proti koncu prijel riž,user posted image zdaj si sploh ne upam začeti z juho.  Kaj neki gre lahko tam narobe?user posted image

Moj mož mi je že pred več kot mesecem dni povedal, da odhaja naslednji teden za 12 dni na službeno pot v tujino, pa me ni takrat nič ganilo. Zdaj me pa malo skrbi, kako bomo sami. Moja mami bo veliko pomagala, ampak mala dva ga bosta pogrešala. Že zjutraj vprašata, kje je, pa je šel samo za 8 ur v službo. Pa jaz ga bom seveda tudi. Zdaj se je že zelo lepo navadil in naredi veliko stvari namesto mene.

No zdaj pa še to. Iz šole so klicali, naj pridem po otroka. Boli ga trebuh in ima vročino. Saj poznate tisto, ko ima user posted image mlade...

Grem po mojega bolnika.

LP

(odgovor članu taškica)
Neposredna povezava do sporočila: 570
12.11.2008 13:32:16   
saššša
Pozdravljene bivše in sedanje user posted image
No mi smo se rodile 20.10 ob 13:55 Živa in 13:56 Ajda s carskim rezom v Ljubljani.Vse je blo ok, razen tega da sem izgubila 1200 ml krvi in so me hotl priklopit na transfuzijo, ampak so potem ugotovil da jo ne rabim...Tamali2 sta bili ob rojstvu težki 1490g in 1630g, zadihali sta sami, tako da sta potrebovali samo toplo pojsteljico.....4 dni sta bili na intenzivnem oddelku zaradi čekiranja da je z njima vse ok in da so se prepričali da res sami jesta in jima ne zmanja energije....V petek po porodu sem ju dobila k sebi in začela se je akcija s hranjenjem, previjanjem in brizganjem mleka (ker sta premal močni si ga moram brizgat in potem jima dajat po flaški)....No 2 tedna in en dan po porodu pa smo zapustile Lj in se vrnile domov kjer vse poteka po ustaljenem redu........

Vsem ki še nosite 2 srčka pod srcem pa želim čimlepšo in karseda mirno nosečnost.......user posted image

Manca 28.09.2006
Živa in Ajda 20.10.2008

(odgovor članu rmmaja)
Neposredna povezava do sporočila: 571
12.11.2008 14:46:34   
hedviga
Sašššša, super da ste doma!!! Pa taki fejst punci! user posted image user posted image

Lara, ja tukajle je malo bolj primerna tema user posted image user posted image  Jaz namreč naših punc v akciji ne sledim več najbolj user posted image

Rnmaja, ti pa imašdanes res slab dan. Ne se preveč sekerat, pride kdaj takole. Jaz sem imela v petek tak dan. me je moj G tolk v slabo voljo spravil, da sem potem še cel dam cmihala in jamrala, moj me je imel že poln kufer.  Tehle 12 dni pa bo minilo, malo več se boste crkljali, kakšno delo boš pač pustila pri miru in bo. Moj tudi konec meseca gre za nekaj dni, mi bo dolgčas in pogrešala ga bom, pa kaj češ, ni kej.

KAr se postlc tiče sem pa govorila z eno mamico dveh korenjakov, zdejle sta dobre 4 mesece stara. Je rekla da ju je imela komot v eni 120*60 postlci prve tri mesece in še mal. Potem sta se začela pa konkretno obračat in se brcat in je šlo k koncu. Ju je imela enega na enem koncu postelje in drugega na drugem, eden bolj levo eden pa bolj desno, z nogam skupaj. Edin ne vem kako ju pokriješ...user posted image  Ma če bo to moj edin problem user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu saššša)
Neposredna povezava do sporočila: 572
13.11.2008 7:23:02   
mucka25
Bravo saššša za tvoji dve junakinji, ki tako pridno napredujeta. Naj bosta zdravi in veseli, da te bosta vsak dan v smeh spravljali.

rmmaja, to da gre tvoj mož na potovanje res ni lahko, za tamala dva pa sploh ne. Vidim jaz pri mojmu, je takoj jok sam, da gre kam ( v službo, nese ven smeti....) HB, da nima take službe kjer bi moral v tujino, meni bi se zmešalo.

Drugače pa pri meni nič posebnega, sem mislila, da me bo teta slabost zdaj že zapustila paa mi bo družbo delala kar čez celo nosečnost. Bom že, problem so le KG, ki nočejo goruser posted image .

Nič bom šla mal migat, da mi delo ne zraste čez glavo. Pazite nase in na svopje zakladke.

(odgovor članu hedviga)
Neposredna povezava do sporočila: 573
13.11.2008 10:00:52   
Skorpija
mucka25 če rabiš kakšno kilco, ti jo z veseljem šenkam user posted image Saššša, čestitke user posted image

Berem, da je debata o posteljicah. Jaz ju bom imela v eni dokler bosta pri naju, drugo posteljico bosta pa imela v njuni sobici, ki je pri kuhinji, da si bomo čez dan bližje. Koliko časa bomo tako, bom pa sproti videla. Sem pa ta teden kupila prvi kompletek bodijev, pa se mi zdijo tako grozno majčkeni, bojda pa jima bodo prav nekje v tretjem mesecu user posted image Povejte mi malo, kako imate previjalne mize uštimane? Midva sva se odločila za zidno v kopalnici - tako ,da se zloži v steno, leseno, ker imava bolj malo prostora. Zraven bova dala poličke. Se mi zdi fino, da se previjajo v kopalnici, ker je bolj toplo in voda je zraven user posted image

Lepo se imejte na ta polnolunski dan, bežim delat!

(odgovor članu mucka25)
Neposredna povezava do sporočila: 574
13.11.2008 10:37:52   
hedviga
O kolk ste pridne punce! A ste vse v službi? Jaz se pa doma "valjam", pa še se mi zdi da bi mogla še bolj počivat...user posted image
Mucka, kile bojo že šle gor, važno da sta bejbija ok.
Skorpija, midva živiva v svoji hiški in prostor ni problem. Bolj je problem, da še nama manjka en kup opreme...user posted image  Za previjalko sem se odločila imeti dve: imam eno "podedovano" leseno s predali in eno ki je v bistvu kombinacija z banco in ima še police za kaj notr dat-kovinska (je bil v Rutarju deber deal - ful znižana na mal čez 60 eur). Ena bo v zgornjem nadstropju, ena spodaj. Katera bo kje pa še ne vem....user posted image
Kar se oblačilc tiče, sem jaz za svojo dušo par stvari že kupila, ampak glavnina še pride...Itak ne vem najbolj kakšne številke, kolk tega...sanja se mi ne....

(odgovor članu Skorpija)
Neposredna povezava do sporočila: 575
Stran:   <<   < Prejšnja stran  21 22 [23] 24 25   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  21 22 [23] 24 25   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?