PikicaStonoga
|
Jutro mamice!!! :) Moja pikica pančka, ati je pa šel danes na parcelo nekej delat ...jaz bom pa najprej vas pozdravila, potem si bom pa zajtrk naredila. Lovely - glede dihanja mislim da je res normalno ker tud naša Tijana to naredi, zgleda kot da bi prej jokala in mora zajet trak al pa taki kratki vdiheci kot da bi blo ne vem kako hudo na tem svetu a ne ;) Nič ne skrbi. Čiščenje noska - tudi meni je patronažna rekla, da so ti aspiratorji čist pregrobi in ga zaenkrat še sploh nisem kupila, res pa je, da hujših problemov z noskom zanekrta ni ...vse rešim s kakšno kapljico fiziološke in z mokro povaljano med rokami vatico, s katero ven dobim kako mucko. Preoblačenje - če se ne pokaka al pa polije al pa polula, je ne preoblačim, ker se mi zdi brezveze, da bi non stop prala in likala, torej je tud po dva dni v enih oblačilcih, včasih celo še tretji dan,s e pa zgodi tudi, da jo na dan parkrat preoblečem, torej odvisno po potrebi. Pranje in likanje - še vedno ne vem, kako dati na dvojno izpiranje, prvič sme že prala kr z enojnim izpiranjem in videt bo vse ok, kožica ni občutljiva. Kar se tiče likanja, nimam sušilca, tako da zanekrta na hitor potegnem, tolk da ni zmečkano, kar je bombažnega, kar je pa plišastih pajackov, ki se niti ne zmečkajo pa nimma namena likati in si delati delo. Večerni rituali - meni se zdi pomembno, da bo dolgoročno ločila dan od noči. Vem, da zdaj še ne, ampk če bomo en čas počeli zvčeer kakpno stvar bo enkrat menda ja dojela, da je t o zaradi nočke MIdva pižamce še nimava, je kr v tistem kot podnevi, ji pa vsak večer pred spanjem vrtiva CD z uspavankami. Verjamem, da bo enkrat potme prepozala glasbo za spanje. Glasba za dojenčke - tudi mene zaniam, kje dol z interneta potegniti glasbo za dojenčke, ker sme počasi že naveličana tega enega CDja ki ga vrtiva, mi je pa škoda denarja, da bi jih kupovala v Baby centru ...kaj pa če si jih malo prepečemo in pošljemo po pošti al pa se ob priliki dobimo in si mal zamenjamo ...ker prazni CDji so pa poceni ; )Jaz imam doma CD Sladko spančkaj, Glasba za dojenčke 2 (Slavko Avsenik ml. instrumentalna) in Fondove pesmice in glasba za lahko nočs simfoničnim orkestrom RTV SLovenija. Lulanje in kakanje - pri nas je tud tako, da se večkrat pošula, ko jo ravno umijem in dam spodaj svežo plenico :) pravijo, da je to zaradi spremembe temperature. Kakanje -žal nimam nasveta kako in kaj dat oroku, da bi kakl, naša je skoraj vsak dan pokakakna, kakšne dan ni, pa mislim da ni s tme nič narobe. Duda - zanimajo me ideje, kako narediti, da otroku zvečer ne bi duda iz ust padla? Nekje se mi zdi, je dala 1x eno idejo, pa zdaj se ne spomnim več ... Krčki - Smo pa včeraj imel spet malo krčkov, ampk ni hudega, še enkrat vprašam tisti ki imate krške, kako pogosti so? Pri nas parkrat na teden v lažji obliki zvečer trajajo par ur, mal jo nosiva in tud za pol urce zaspi in se spet zbudi v bolečinah, pomaga ji, da ji dam na zizo al pa da ji dam dudo in sesa. JOlly - tud mene veseli, da se stanje vsaj malo umirja. Tud če je kdaj zatišje pred nevihto, je verjetno tako lažje, kot pa da imate skot nevihte a ne ;) Sje bo, vsaj takrta ko spi po 7 ur, se SPOČIJ in anbiraj moči za še kak teden, ko bo potem pri 3 mesecih vse minilo ;) Pa pojdi do zdravnika, da te pogleda! Črpanje, iztiskanje mleka - tiste, ki si črpate, ali imate črpalke, katere? Kako ste zadovoljne? Ali si kakšna črpa samo včasih zaraid bolečih bradavic? Ali potem to ročno ali vseeno kupite črpalke? Razpokane bradavice - s čim preprečujete pokanje bradavic? Ali jih s čim mažete? Jaz z bepantenom pa po parih dneh ni nič boljše, še vendo boli kot Popek - naš še ni suh, se še ne kopamo ...imamo pa in banjico in čebriček, pa bomo videli, kaj nam bo bolj ustrezalo ...jaz osebno si ne znam predstavljati, kako to izvajati v čebričku ...kako otroka sploh držati, ja na pol sedi? NO zdej sem pa že takoooooooooooooooo lačna da morm nehat in nekaj pojest Pa lep dan in se kmalu spet beremo! PikicaStonoga
|