Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Julijske čveke 2008, III. del 10.11.2008 10:48:02
|
|
|
|
neboglasnica
|
IZVIRNO SPOROČILO: dzanika Mojcej, Tinky in petra1984 čestitke za 4 mesece!!
|
|
|
|
RE: Julijske čveke 2008, III. del 10.11.2008 10:54:47
|
|
|
|
lidija***
|
Pozdravček! Midve sva iz P. Blacky- 4mesece- 5800g, 59cmm Pustila sem vas nekje na 90 strani . Ni časa... Bom prebrala za nazaj . Nekaj me pa zanima: kdaj imate zadnje popoldansko spanje in kako dolgo spijo? Ali katera ve s čim pomiriti kašelj, moj, ker ne smem nič zaradi mleka , kaj naravnega, je pa suh kašelj. Hvala za odgovore. Se beremo.
|
|
|
|
RE: Julijske čveke 2008, III. del 10.11.2008 10:57:33
|
|
|
|
Majuska
|
IZVIRNO SPOROČILO: lidija*** Pozdravček! Midve sva iz P. Blacky- 4mesece- 5800g, 59cmm Pustila sem vas nekje na 90 strani . Ni časa... Bom prebrala za nazaj . Nekaj me pa zanima: kdaj imate zadnje popoldansko spanje in kako dolgo spijo? Ali katera ve s čim pomiriti kašelj, moj, ker ne smem nič zaradi mleka , kaj naravnega, je pa suh kašelj. Hvala za odgovore. Se beremo. se mi zdi, da je timijan najbolj učinkovit ... čaj ali pa sirup proti kašlju - za slednjega preveri pri farmacevtih, ker ne vem, ali se sme v času dojenja jemati.
|
|
RE: Julijske čveke 2008, III. del 10.11.2008 11:02:40
|
|
|
|
nanka
|
Dan, tudi midve se počasi pripravljava za pregeld pri 4 mesecih in na pikico. za vse 4. mesečnike Lidija, tale sirup so mi že dve pohvalile za otroke, ne vem pa kako je z dojenjem, samo glede na to da so same naravne sestavine... http://www.fidimed.si/o_izdelkih/predstavitev_izdelkov/3/alpenkraft_reg.html Tinky, jaz sem naši ritko pozdravila z bepantenom, tisto kremo, ki celi rane. Po 4 dneh driske je imela čisto pečeno in v izpuščajčkih in je bila drugi dan že skoraj lepa.
|
|
|
|
RE: Julijske čveke 2008, III. del 10.11.2008 11:04:45
|
|
|
|
lidija***
|
se mi zdi, da je timijan najbolj učinkovit ... čaj ali pa sirup proti kašlju - za slednjega preveri pri farmacevtih, ker ne vem, ali se sme v času dojenja jemati. Zdravnica mi je rekla, da bi lahko Sinecod, če res ne gre drugače. Je škodljiv po raziskavah na živalih. Pa tudi vsi drugi imajo nekaj kar ni najbolj ok. Kašelj me pa ful muči. Posebno ponoči, tako, da ne morem spati. Ali si naj skuham timijanov čaj?
|
|
|
|
RE: Julijske čveke 2008, III. del 10.11.2008 11:08:08
|
|
|
|
Majuska
|
IZVIRNO SPOROČILO: lidija*** se mi zdi, da je timijan najbolj učinkovit ... čaj ali pa sirup proti kašlju - za slednjega preveri pri farmacevtih, ker ne vem, ali se sme v času dojenja jemati. Zdravnica mi je rekla, da bi lahko Sinecod, če res ne gre drugače. Je škodljiv po raziskavah na živalih. Pa tudi vsi drugi imajo nekaj kar ni najbolj ok. Kašelj me pa ful muči. Posebno ponoči, tako, da ne morem spati. Ali si naj skuham timijanov čaj? čaj najbrž ne bo škodil ... ja vem, kašelj ponoči je najbolj zoprna stvar, te povsem razumem lahko pa tudi metin čaj, tudi ful pomaga.
|
|
RE: Julijske čveke 2008, III. del 10.11.2008 11:14:36
|
|
|
|
rovar_ka
|
IZVIRNO SPOROČILO: nanka IZVIRNO SPOROČILO: rovar_ka Bravo za tvojo hčerkico, da piše knjigico, ful fajn, dandanes je to redkost Pa mimogrede: zakaj pa nimaš tickerja od najstarejše? Nimam ju zato, da nisem bila tako razpoznavna, ker takrat ko sem se prijavila na RR sem bila noseča za Zojo in sem včasih kaj pojamrala čez službo. Tako sem se lahko izkašljala, če pa bi imela imena otrok, bi pa tiste ki berejo RR takoj vedele kdo sem. Pri forumih me moti to, da lahko vsak prebira, ne da bi se prijavil in tako lahko zasleduje in vohuni za ostalimi. Se še spomnem ko je ena na RR-ju pisala nekaj čez taščo in je ena k..ra vse sprintala in nesla njeni tašči za prebrat. Če pa ne moreš pisati kar ti leži na duši, ko imaš poln pisker, je pa brezveze da ssi kje prijavljen. To pa imaš prav. Ker kake spletke se včasih tukaj gor dogajajo, te čist razumem
|
|
RE: Julijske čveke 2008, III. del 10.11.2008 11:26:43
|
|
|
|
rovar_ka
|
IZVIRNO SPOROČILO: metuljcek321 rovarka, jaz ne dajem nobene kremice na obraz. Not yet. A bi mogla???? Pa me veseli, da te moji posti spravijo v dobro voljo - se bom trudila se naprej, prav? Ker vem, da je smeh pol zdravja. Ne vem, zato sem tudi jaz spraševala, če katera maže Baje pa je dobro pozimi, če greš ven pa to in je suh zrak nasploh, da koža ne popoka.
|
|
RE: Julijske čveke 2008, III. del 10.11.2008 11:30:41
|
|
|
|
rovar_ka
|
čestitke vsem za 4 mesce Metuljček321 - lepe slikice, ampak škoda, da so tak majhne Aha, zdaj vidim zadaj eno večjo Lepi pupiki, obe
|
|
RE: Julijske čveke 2008, III. del 10.11.2008 11:35:04
|
|
|
|
rovar_ka
|
IZVIRNO SPOROČILO: lex a mi pomagate neki: brat ma punco šele kake 3 mesece. in ima v četrtek rojstni dan. kaj naj ji kupim? čisto sem brez idej, ker je še ne poznam toliko. kake zimske rokavičke in kapico ne vem, tako malo luštno darilo se meni zdi - jaz bi ga bile vesela
|
|
RE: Julijske čveke 2008, III. del 10.11.2008 11:42:48
|
|
|
|
glugluglu
|
IZVIRNO SPOROČILO: Majuska IZVIRNO SPOROČILO: lidija*** se mi zdi, da je timijan najbolj učinkovit ... čaj ali pa sirup proti kašlju - za slednjega preveri pri farmacevtih, ker ne vem, ali se sme v času dojenja jemati. Zdravnica mi je rekla, da bi lahko Sinecod, če res ne gre drugače. Je škodljiv po raziskavah na živalih. Pa tudi vsi drugi imajo nekaj kar ni najbolj ok. Kašelj me pa ful muči. Posebno ponoči, tako, da ne morem spati. Ali si naj skuham timijanov čaj? čaj najbrž ne bo škodil ... ja vem, kašelj ponoči je najbolj zoprna stvar, te povsem razumem lahko pa tudi metin čaj, tudi ful pomaga. mislim, da so najbolj naravni tisti sirupi, ki jih delajo lekarne same (galenski laboratorij) in so v zelenih škatlicah, lahko pa jih jedo že dojenčki od 4. meseca dalje direktno in odrasli, zato, naj ne bi bil nič škodljiv za mleko. slezov sirup- proti suhemu kašlju timijanov sirup - proti suhemu kašlju trpotčev- za izkašljevanje, ....
|
|
|
|
RE: Julijske čveke 2008, III. del 10.11.2008 11:45:10
|
|
|
|
Anonimen
|
huh, dve uri skupaj je kričal kot bi ga iz kože dajali. pol mi je pa omagal v naročju. sem ga dala zdej v posteljo, upam da vsaj pol ure spi, ker mi je že mal muka... vedno slabš je vse skupaj... zdej zadnja dva dni se tudi po hranjenju začne dret kot zverina, čist znori in se težko umiri potem. komaj komaj čakam, da pride ponedeljek, ko mamo posvetovalnico. prosila bova za kožne teste na alergije, pregled za refluks in če ima vnet požiralnik ali trebušček oziroma se posvetovala, kaj bi lahko bilo narobe. vem da so pregledi hudi, ampak še zmer je boljše to kot pa da pride še kej hujšega. mislim kaj je sploh možnost, da je vse to normalno? ker star bo 4,5 meseca pa se težave, jok, nemir samo stopnjujejo. ajde pride kak dan, dva, ampak tole je pa konstanta že 4 mesece. dans sva se zmenla, da bova ponoč oba skupaj dežurala in poskusla pogruntat kaj mu je. mogoč si pa prideva gor...
|
|
|
|
RE: Julijske čveke 2008, III. del 10.11.2008 11:49:01
|
|
|
|
glugluglu
|
Joj lunica, če bo imel dovolj kg in če je in ne bruha, potem ti odsvetujem, da zahtevaš pregled za refluks, ker je res ubitačen. Raje najprej UZ trebuščka, testi na alergijo, kri, voda, itd, če bo to vse ok pa šele refluks.
|
|
|
|
RE: Julijske čveke 2008, III. del 10.11.2008 11:52:44
|
|
|
|
glugluglu
|
Drugače pa lunica, držim pesti, da se izboljša in da bo vse ok.
|
|
|
|
RE: Julijske čveke 2008, III. del 10.11.2008 11:55:31
|
|
|
|
Anonimen
|
glugluglu, hvala za nasvet a lahko to, če je kako poškodovana sluznica požiralnika oziroma želodca ugotovijo tudi preko uzja, oziroma kako drugače kot z gastroskopijo? s kilogrami pa res nima težav. v dobrem mesecu se je zredil nekje 800 g. bi pa bla ironija, da ma lukec res refluks, ker sem zadnjič trdila, da ga itak nima, pa da se pretirava okol tega no ja, še vedno vsako polivanje ni refluks...
|
|
|
|
RE: Julijske čveke 2008, III. del 10.11.2008 11:57:22
|
|
|
|
Anonimen
|
sicer pa tak, kak se vam zdi a je možno, da je otrok sam ekstremno siten pa nezadovoljen oziroma da ima pač probleme s črevesjem ki bojo minli, al bi tudi ve ob opisanem pomislile, da je kej drugega zadaj? iskreno prosim, če bi šlo za vaše otročke
< Sporočilo je popravil lunica24 -- 10.11.2008 11:58:03 >
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 10.11.2008 12:03:38
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Julijske čveke 2008, III. del 10.11.2008 12:16:43
|
|
|
|
glugluglu
|
IZVIRNO SPOROČILO: lunica24 sicer pa tak, kak se vam zdi a je možno, da je otrok sam ekstremno siten pa nezadovoljen oziroma da ima pač probleme s črevesjem ki bojo minli, al bi tudi ve ob opisanem pomislile, da je kej drugega zadaj? iskreno prosim, če bi šlo za vaše otročke jaz bi pomislila, da je kaj drugega
|
|
|
|
RE: Julijske čveke 2008, III. del 10.11.2008 12:22:02
|
|
|
|
dzanika
|
IZVIRNO SPOROČILO: rovar_ka IZVIRNO SPOROČILO: lex a mi pomagate neki: brat ma punco šele kake 3 mesece. in ima v četrtek rojstni dan. kaj naj ji kupim? čisto sem brez idej, ker je še ne poznam toliko. kake zimske rokavičke in kapico ne vem, tako malo luštno darilo se meni zdi - jaz bi ga bile vesela jaa tole je men tut super ideja!
|
|
|
|
RE: Julijske čveke 2008, III. del 10.11.2008 12:28:21
|
|
|
|
sandrine
|
Evo se nas iz posvetovalnice... mere- 67,5cm in 7700kg Dobili smo pikico,popili rotavirus,zdaj pa drzim pesti,da bomo ok! za vse bebike s tezavicami in mamicam za moc!cuvajte svoje zakladke... Eno vprasanje-bojda je en teden po cepljenju z rotavirusom blato malckov zelo kuzno.Kako ste ve skrbele za higieno-zgolj umivanje rok ali tudi dezinfekcija,previjalno podlogo razkuzevale,kako s plenickami...?ali je to pretiravanje?ni nobena fasala rotavirusa,a ne? HD-hvala za odg glede inekcije(sicer ze dooolg nazaj,sam ko se pa bolj poredko javim )Nisem vedla,da so te krvavitve normalne-se mi sploh ne dopade
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 10.11.2008 12:47:15
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Julijske čveke 2008, III. del 10.11.2008 12:49:36
|
|
|
|
Netta
|
mojcek1 - tako sem vesela da je boljše tvoji mali...ti pa kar napadi hladilnik da si nabereš nove energije
|
|
|
|
RE: Julijske čveke 2008, III. del 10.11.2008 12:59:49
|
|
|
|
3jeMi
|
Bravo, Mojcek ... držim pesti, da tako tudi ostane...
|
|
|
|
RE: Julijske čveke 2008, III. del 10.11.2008 13:02:13
|
|
|
|
3jeMi
|
IZVIRNO SPOROČILO: sandrine Evo se nas iz posvetovalnice... mere- 67,5cm in 7700kg Dobili smo pikico,popili rotavirus,zdaj pa drzim pesti,da bomo ok! za vse bebike s tezavicami in mamicam za moc!cuvajte svoje zakladke... Eno vprasanje-bojda je en teden po cepljenju z rotavirusom blato malckov zelo kuzno.Kako ste ve skrbele za higieno-zgolj umivanje rok ali tudi dezinfekcija,previjalno podlogo razkuzevale,kako s plenickami...?ali je to pretiravanje?ni nobena fasala rotavirusa,a ne? Predvidevam, da ste popili cepivo proti rotavirusu, ne pa rotavirus. Kolikor je meni znano je blato kužno, če otrok ima rotavirus, ne pa če je cepljen proti rotavirusu.
|
|
|
|
RE: Julijske čveke 2008, III. del 10.11.2008 13:05:14
|
|
|
|
Majuska
|
Mojcek, sem vesela za vašo pupiko, da sta napredovali, kar tako naprej Naš je pa zdajle dol padel ... nekam malo se je dojil, že včeraj je nekaj štrajkal. Hm ...
|
Najbolj brane vsebine v rubriki To so najbolj redka otroška imenaMed izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Zadnje s foruma
TVEvica22Koliko časa na dan gledajo vaši malčki TV?manj kot pol ure (
34%)
več kot pol ure (
21%)
več kot eno uro (
25%)
več kot dve uri (
6%)
kolikor sam hoče (
14%)
Število vseh glasov: 131Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!