|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kdaj začeti s kahlico?
4.11.2008 13:03:24   
Ekaz
Kdaj je najprimernejši čas za pričektek uvajanja na kahlico? Kako ste pričeli in kaj se najbolj obnese?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kdaj začeti s kahlico?
4.11.2008 13:19:07   
viv_
Kahlice nismo imeli nikoli.

Starejša je pri slabih 2 letih rekla, da ne bo imela plenice in je ni več imela. Je povedala in šla na wc z nastavkom.

Tamalo pa zdaj v vrtcu navajajo user posted image  Doma pa včasih reče in gre na wc na nastavek, ampak še manjka...

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu Ekaz)
Neposredna povezava do sporočila: 2
4.11.2008 13:25:54   
Anonimen
Takoj je začela samostojno sedeti - naslednji dan. To je bilo pri nas pri 8,5 mesecih. Je pa res, da je težko odvajala blato in je bila to naša odrešitev.

Bi še danes isto naredila. Brez plenic smo bili pred drugim rojstnim dnevom.

< Sporočilo je popravil Bojana26 -- 4.11.2008 13:26:19 >

(odgovor članu Ekaz)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
4.11.2008 14:58:35   
janapan
pri 11 mesecih, danes ima 16 mesecev in je praktično že suha...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
4.11.2008 15:53:23   
barika
Naš je imel težave z odvajanjem in sma ga dala kar na wc že pri 5. mesecih.  Na kahlici noče sedet (oz. mu je všeč, da se lahko sredi akcije vstane in greuser posted image user posted image ), tako da ga dam med vsakim previjanjem na wc in opravi. (ponavadi zjutraj kaka, čez dan pa samo lula).

(odgovor članu janapan)
Neposredna povezava do sporočila: 5
4.11.2008 19:20:33   
anita4
Tudi mi smo začeli s kahljico takoj ko je samostojno sedel(okrog6meseca).
Ne da bi pretiravala, ampak še sama sem bila začudena da prvič k smo ga dal sedet na kahljico se je polulal in pokakal.
Tako da od takrat naprej pridno kakamo zjutraj in popoldan ali zvečer pred spanjem, vmes med dnevom pa samo lula.
Stari smo 10,5 mesecev in pozabli smo kako je kakati v pleničko.user posted image user posted image user posted image user posted image
lp
anita

Und alles nur weil ich dich liebe...und ich nicht weiss wie ich dir sagen soll,
komm ich zeig dir wie gross meine liebe ist
und bringe mich fuer dich um.

(odgovor članu Ekaz)
Neposredna povezava do sporočila: 6
4.11.2008 19:38:58   
Pupsika
Naša je stara 15 mesecev in sploh še ni bila na kahlici...je še dost časa za to.

You know you`re awesome when people you don`t even know hate you.

(odgovor članu anita4)
Neposredna povezava do sporočila: 7
4.11.2008 20:34:29   
ZmajTolovaj
IZVIRNO SPOROČILO: Lacey

Naša je stara 15 mesecev in sploh še ni bila na kahlici...je še dost časa za to.

Enako.

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

(odgovor članu Pupsika)
Neposredna povezava do sporočila: 8
4.11.2008 20:47:51   
katra55
Naša je stara 18 mesecev in ima kahlico ampak nima časa gor sedeti. Parkrat sem jo dala gor, pa je bila luža potem zraven kahle in ne v njej.

(odgovor članu ZmajTolovaj)
Neposredna povezava do sporočila: 9
4.11.2008 21:47:43   
ThinkPink
Jaz od jo cca. 14m dalje dam zjutraj na kahlico, ker ponavadi kaka malo po tem, ko se zbudi. Včasih nama uspe, da se pokaka in polula, včasih ne. Počasi uvajamo kahlico, saj še ima čas.

(odgovor članu katra55)
Neposredna povezava do sporočila: 10
4.11.2008 22:50:15   
lelaval
Pri najmlajši po 2. letu, pa najstarejšo tudi, sin pa je posnemal od 1. hčere, pa jo je začel uporabljati po 1. letu. Nobenega pa nisva silila.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu ThinkPink)
Neposredna povezava do sporočila: 11
4.11.2008 22:58:31   
Anonimen
trenutno je interesantna, ker žoga paše notruser posted image
sem jo dala parkrat, ko sem videla da se napenja in se je lepo pokakala. pa še čist navdušena je bla poluser posted image samo to je tko, na vsake kvatre, pa dokler je otroku zanimivo, se nič ne mudi.
aja, stara je pa 16m.

(odgovor članu lelaval)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
5.11.2008 9:04:21   
oka
Jaz mojih nisem silila s kahlico ampak sem pustila, da sta se sama "odločila" za to, da bi ju pa dajala na kahlo takoj ko sta začela sedet, mi pa niti na misel ni prišlo. Sploh mala madam je bila tipičen primer tega, da se zna otrok sam odločiti. Po teženju babic in tet sem jo  nekaj časa hotela navajat na kahlo, pa je bilo vse narobe.  Dostikrat ji je še ušlo in takrat je bila cela panika. Mala se je res hudo sekirala in jokala in mi vsako jutro jokala: "mami ne gatk, daj plenico". Po nekja dnevih sem prenehala. In glej ga zlomka! Ko je poštudirala, da je njena naj prijateljica uporabnica kahlice, se je sama v enem dnevu odločila, da ne rabi plenic. In od takrat je suha, brez ene nesreče. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
5.11.2008 9:07:36   
lilka
Vau pri 6 M, kako vam je pa to uspelouser posted image

Naša je stara 18M, kahlice še nismo kupili, jo pa dajemo na WC, ker včasih reče lulat, amapak potem nikoli ne lula, pa gre večkrat dnevno. Bomo morali poskusit še s kahlico, samo kolker jo jaz poznam, ne bo sedela na najej dokler da bo kaj nastalo. Bomo vidli.

Atijeva gosenica in mamin sonček je naša Tinka, zdej pa imava še malega princa Ožbeja.

(odgovor članu oka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
5.11.2008 10:33:37   
Branka Teržan

ja jst tut poznam enga fantka ki je imel probleme z zaprtjem pa ga je mama dala na kahlico pri sedmih mesecih in od takrat kaka v kahlicouser posted image lula pa še vedno v plenice pa bo decembra star 3. user posted image

moja starejša tut ni veliko "hodla" na kahlico sem kupla nastavek za školko in je pri 1,8 letu začela hodit na školjkouser posted image kak bomo pa to naredili sedaj ko bo tamala pri tem pa še ne vemuser posted image . men se zdi bolš da navadiš otroka kr na školko ker je laže potem če greš kam ker poznam eno ki sploh noče na školko in morajo vsepovsod kahloco seboj vozit. katastrofa.user posted image

(odgovor članu lilka)
Neposredna povezava do sporočila: 15
5.11.2008 15:30:05   
Nika v službi
Naša kahlice ni marala. Ko se je odločila, da bo brez pleničk, je hodila na WC in bila suha podnevi v dobrem tednu dni, ponoči pa v nadaljnjih 2 tednih. To je bilo pri 2 letih in 9 mesecih.

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu Branka Teržan)
Neposredna povezava do sporočila: 16
8.11.2008 16:01:18   
AKŠ
mi smo kahlico bolj malo uporabljali....

pri dobrem letu in pol (20 mes.) smo bili na morju....tam nam je uspelo ostati suh čez dan (morje in pesek sta naredila svoje - mala pa je bila cel dan gola)..

dva meseca po tem, pa smo postali tud ponoči suhi, ker smo ji zvečer pozabil dat pleničko gor, zjuraj pa se je zbudila suha....tisti dan smo zaključili s pleničkami...

ja pa tako da imam doma za vsak slučaj še ene pet pleničk, če bi kdaj imela drisko....pa bi ji ponoči zadevo preventivno naštimala....

Opazujem te,kako mirno spiš,te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele,ko tvoja dlan leži v moji,opazim,kako zares majhna si.Tako si majhna-pomeniš pa mi ves svet.

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 17
8.11.2008 18:23:05   
A.N.J.A.
IZVIRNO SPOROČILO: anita4

Ne da bi pretiravala, ampak še sama sem bila začudena da prvič k smo ga dal sedet na kahljico se je polulal in pokakal.
Tako da od takrat naprej pridno kakamo zjutraj in popoldan ali zvečer pred spanjem, vmes med dnevom pa samo lula.
Stari smo 10,5 mesecev in pozabli smo kako je kakati v pleničko.user posted image user posted image user posted image user posted image
lp
anita

Brez zamere, ampak tega pa ne verjamem... Razen če imate čudežnega otroka... Sori, ampka pri teh mesecih se otrok še ne zaveda, kdaj ga kakat in kdaj lulat, ne pa da bi to že sam kontroliral... Skratka ne kupim...
Lp

(odgovor članu anita4)
Neposredna povezava do sporočila: 18
8.11.2008 22:12:27   
AKŠ
IZVIRNO SPOROČILO: A.N.J.A.

lp
anita

Brez zamere, ampak tega pa ne verjamem... Razen če imate čudežnega otroka... Sori, ampka pri teh mesecih se otrok še ne zaveda, kdaj ga kakat in kdaj lulat, ne pa da bi to že sam kontroliral... Skratka ne kupim...
Lp

tud meni je tole mal prehitro....

men se je pa moja zdela hitra....in v resnici tudi je, glede na njene vrstnike.......si pa ne predstavljam da bi bila že z 6.meseci na kahlici....  

Opazujem te,kako mirno spiš,te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele,ko tvoja dlan leži v moji,opazim,kako zares majhna si.Tako si majhna-pomeniš pa mi ves svet.

(odgovor članu A.N.J.A.)
Neposredna povezava do sporočila: 19
9.11.2008 8:14:29   
Martina27
Moj sinek je bil star 2 leti in 4 mesce ko je iz danes na jutri ostal brez pleničke čez dan in čez noč....
ga nismo nič silii, še v vrtcu mi je rekla, da je čist nezainteresiran za kahlico, da noče na njej lulat....
no in potem je šel z babico in dedijem na morje in so mi ga nazaj pripeljali suhega..
tako da vse zasluge naši zlati babiciuser posted image

(odgovor članu AKŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 20
9.11.2008 8:25:58   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Ekaz

Kdaj je najprimernejši čas za pričektek uvajanja na kahlico? Kako ste pričeli in kaj se najbolj obnese?

Mi nikoli nismo imeli kahlice. Smo kupili nastavek za stranisce... Veckrat je sla z mano in videla da mami lula ...
Potem pa sem jo tudi opazovala ko se je zacela napenjat sva hitro sle na WC in tako je bila pri 2 letih cista...

(odgovor članu Ekaz)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
9.11.2008 12:09:06   
Emcek
IZVIRNO SPOROČILO: AKŠ

lp
anita

Lp

men se je pa moja zdela hitra....in v resnici tudi je, glede na njene vrstnike.......si pa ne predstavljam da bi bila že z 6.meseci na kahlici....  

Vsakemu svoje. Smo pač nekateri, ki verjamemo, da dojenček že ob rojstvu ve. kdaj mora kakat in lulat (tako, kot se zaveda tudi drugih telesnih potreb, npr. lakote). Več kot 70% svetovnega prebivalstva tudi takega mnenja (Afrika, Azija) oz. sploh ne poznajo plenic. Nočem nikomur solit pameti. Jaz pač mislim, da tudi jaz nebi hotela biti cele dneve v plenički zato ker ne znam z besedami povedati, kdaj me lulat in kakat.
Pri nas se obnese že od 6. meseca (pred tem o tem nisem niti razmišljala) potem pa sem naletela na članek  http://www.ringaraja.net/forum/m_2700080/mpage_1/key_/tm.htm 
Stari smo  1 leto in ko je imela mala drisko sem šele opazila kako dobro nam gre, da sicer ne potrebujemo plenic (razen ponoči, ker sem preveč kamot).

(odgovor članu AKŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 22
9.11.2008 13:19:27   
AKŠ
IZVIRNO SPOROČILO: Emcek

IZVIRNO SPOROČILO: AKŠ

lp
anita

Lp

Vsakemu svoje. Smo pač nekateri, ki verjamemo, da dojenček že ob rojstvu ve. kdaj mora kakat in lulat (tako, kot se zaveda tudi drugih telesnih potreb, npr. lakote). Več kot 70% svetovnega prebivalstva tudi takega mnenja (Afrika, Azija) oz. sploh ne poznajo plenic. Nočem nikomur solit pameti. Jaz pač mislim, da tudi jaz nebi hotela biti cele dneve v plenički zato ker ne znam z besedami povedati, kdaj me lulat in kakat.
Pri nas se obnese že od 6. meseca (pred tem o tem nisem niti razmišljala) potem pa sem naletela na članek  http://www.ringaraja.net/forum/m_2700080/mpage_1/key_/tm.htm 
Stari smo  1 leto in ko je imela mala drisko sem šele opazila kako dobro nam gre, da sicer ne potrebujemo plenic (razen ponoči, ker sem preveč kamot).

sem prebrala tale članek..zanimiv...

je pa nekaj - moraš met pa veliko časa da tole lahko izvedeš...jaz ga nimam..v današnjem sveru je tak tempo, da se tega niti nebi mogla lotiti....

saj res da si prvo leto v porodniški in da imaš čas za otroka...je pa tudi res, da se najdejo tudi trenutki, ko imaš svoje opravke...kaj pa takrat? Sama ne bi rekla babici da mora tud ona tako delat....(sem bila vesela če jo je pomirkala, ne pa da ji bi zadala še tako težko nalogo)

pa če pogledamo še naprej? Recimo da ti to izvajaš do konca porodniške, potam pa daš otroka v vrtec...a misliš da bo vzgojiteljica samo tvojega spremljala in dajala na kahlico? V skupini jih je preveč da bi bilo to izvedljivo....

no ja - je pa res kot si napisala - vsak ima svoje mnenje in zato nikogar ne obtužujem...

(odgovor članu Emcek)
Neposredna povezava do sporočila: 23
10.11.2008 0:06:08   
ALJA75
v šoli za starše so rekli po drugem letu user posted image

(odgovor članu AKŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 24
10.11.2008 8:10:31   
A.N.J.A.
...sem tut jaz prebrala... Pa imam tudi svoje mnenje... Najbrž v teoriji tole gre, ampak v praksi to dejansko pomeni, da loviš kdaj bo otrok lulal in kakal,... in v praksi to pomeni, da non stop pereš... in za mene to ni suh otrok, to je le otrok brez plenic. Dejansko se mi pa zdi, da je to zelooo težko v teh čsih in jaz res zaradi tega ne bi nehala živet, da bom "lovila" kapljice...
Čisto tako - tut vložki niso od zmeraj, pa me zanima, če se katera še vedno zavija v bombažne krpe...
Lp

(odgovor članu ALJA75)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....
Čarobna zimska pustolovščina za najmlajše ...
Decembra v Kinodvor prihaja očarljiv animirani film Zimske prigode iz živalskega sveta. Pet poetičnih pravljic za otroke...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?