Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: bolniška-kontrola od ZZZs 7.11.2008 11:37:17
|
|
|
|
Anonimen
|
Kaj nobena ni imela kontrole???
|
|
|
|
RE: bolniška-kontrola od ZZZs 7.11.2008 11:40:48
|
|
|
|
Anonimen
|
A si doma zato ker rabiš počitek al bi se švercala? Če prvo, kaj te briga komisija, naj ti pride saj počivaš, če pa drugo pa je odločitev za zdravje tebe in tvojega otroka v tvojih rokah.
|
|
|
|
RE: bolniška-kontrola od ZZZs 7.11.2008 11:43:00
|
|
|
|
Anonimen
|
v 8m ima pa res pravico se švercat, se ti ne zdi?
|
|
|
|
RE: bolniška-kontrola od ZZZs 7.11.2008 12:02:41
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz se švercam ... Ja, v okt. sem bila 6 dni v službi, sedaj se pa švercam. Nobene hude diagnoze, samo stalno bolna. Lepo vas prosim, doma smo, ker medicina meni, da je tako prav. IN kljub temu,da ne krvavimo in imamo MV lepo zaprt. Le čevlje sodi naj kopitar!
|
|
|
|
RE: bolniška-kontrola od ZZZs 7.11.2008 12:17:41
|
|
|
|
ajam27
|
Sama kontole sicer nisem imela (še nisem bila v bol. v breme ZZZS). Poznam pa primer ko je nosečnica dobila inšpektorja v kontrolo v 6 mesecu. Dekle je bilo dejansko bolno in je bila v času staleža doma v mirovanju. Pa še to mi je znanl le 1 primer. KOlikor sem seznanjena v območju Litije. LP
|
|
|
|
RE: bolniška-kontrola od ZZZs 7.11.2008 12:18:07
|
|
|
|
zabbica
|
Jaz sem tista ki sem začela temo. Res je, da ni nič hujšega narobe z mano, tako da ja po vašem "se švercam ". Ampak glede na to, da je moj otrok za tri tedne večji in da me že vse tišči in boli, ko sedim v službi po 8 ur za računalnikom, mislim da ni nič narobe, če sem doma in da občasno grem malo na zrak(nisem mislila delati na črno v gradbeništvu, ali kaj podobnega). V prvi nosečnosti sem hotela delala do konca, vendar sem v 7.mesecu začela krvaveti in se odpirati, in sem bila do poroda v bolnici dobesedno privezana na posteljo. Pa sem imela isto delovno mesto, pa še 10 let mlajša sem bila. Pa nisem od nobenega dobila zlato priznanje, nasprotno vsi so mi govorili kak sem nora, da sem delala tak dolgo. Tako da takšne pripombe da se švercam mi gredo na bruhanje. Še kakšno vprašanje?
|
|
|
|
RE: bolniška-kontrola od ZZZs 7.11.2008 12:21:45
|
|
|
|
ajam27
|
zabbica, zakaj se obremenjuješ z negativnimi odgovori? Če ti paše in si na bolniški, pač tvoja stvar! Tudi sama bi bolniško sprejela z odprtimi rokami a mi je ne odobrijo. In čim bom imela možnost bom zanjo spet zaprosila. Sicer imam tudi sama težave, pa še delovno mesto je precej neprimerno.
|
|
|
|
RE: bolniška-kontrola od ZZZs 7.11.2008 12:24:48
|
|
|
|
Anonimen
|
ja to je res sam da jim kle gor umeniš da si na bolniški se že švercaš. kje pa piše da delovno mesto ni omejitev za bolniško. sam ne zastopim vsem je težko ko so v pisarnah pa zaračunalnikom je kao hudo pa ne morjo ne vem če imajo one po 100 kg ali več za dvigovat, pa so takoj na bolniški. pa ne me narobe razumet sej vem da je sedet 8 ur tud težko. sam a si predstavlate ko mora dvigovat čez 100 kg težkega bolnika, ali pa da more dile prekladat, al pa za tekočim trakom stat po 8 ur to je pa mal teži sam take redko dobijo bolniško.
|
|
|
|
RE: bolniška-kontrola od ZZZs 7.11.2008 12:26:42
|
|
|
|
Miška2006
|
Žal naša zakonodaja je taka, da MORA delodajalec prilagoditi delovno mesto nosečnici oz. ji dati taka dela, da ji ne škodijo. In žal se ZZZS tega drži.
|
|
|
|
RE: bolniška-kontrola od ZZZs 7.11.2008 12:30:31
|
|
|
|
zabbica
|
Saj se ne obremenjujem, ampak vseeno morem povedati kaj si mislim o takšnih, ki non stop nekaj kritizirajo- naj se rajši vgriznejo za jezik. Mene je samo zanimalo, kakšna je verjetnost, da dobim kontrolo že v prvem (in hkrati zadnjem)mesecu bolniške na račun ZZZS.?
|
|
|
|
RE: bolniška-kontrola od ZZZs 7.11.2008 12:32:02
|
|
|
|
Miška2006
|
Verjetnost.......0!
|
|
|
|
RE: bolniška-kontrola od ZZZs 7.11.2008 12:33:28
|
|
|
|
Anonimen
|
jst vem da umrem, če morm sedet zdej 8 ur po moje nkol več nebi vstala da bi pa stala skoz, pa tak isto...tko da kr neki, tile kolki so hudič , umiram zravn plus da me še cel spodnji del trebuha tok boli, da se mi tema dela in da mam doma 16m staro pupo, k jo treba popedenat in vsakič k jo dvignem, se mi zdi nda mi bo potrgalo vse. delam 4 ure, 4 sm pa v bolniški, pa je nekak šlo. zdejle sem na polni bolniški zarad tamale, k je bolana, pol popucam dopust in se spokam na bolniško zase. čisti šverc, ja. pa kaj? noben mi ne bo medaljo dal res, če bom crkvala do konca tamle, pa tud od tega nebo noben nč mel, ne jst, najmanj pa moj otrok. pa celo življenje nam trgajo prispevke za to klinčevo zdravstvo itd. in to ne majhne, pa k nimaš praktično nč od tega, al jst se bom pa zdej požrla, ker bom 1,5m na bolniški pajade
|
|
|
|
RE: bolniška-kontrola od ZZZs 7.11.2008 12:33:38
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Miška2006 Verjetnost.......0! se strinjam.
|
|
|
|
RE: bolniška-kontrola od ZZZs 7.11.2008 12:41:59
|
|
|
|
Anonimen
|
ja pa tud če se švercaš pa kaj pol kaj ti to mar glavno da si ti zdrava pa otrok. a misliš da boš/bomo dobila/e medaljo, če bomo do konca v službi ma pa ja da sanjamo lahk. zase vem da sm bila 1 takoj doma ker imam tako delovno mesto da imam ful težko za dvigovat, pa še terensko vožno zravn, poleg tega pa več kot 6 mes skupej bruhanja od začetka pol nej pa delam- kakega pacienta po možnosti zravn pobruham, al da mi v avtu slab pride hvala lepa noben v službi me nav zato nagradu k se bom matrala pa težk dvigovala edino lahk bog ne daj zgubla. zej v 2 pa isto bruham že več kot 6 mes. najprej sem bla še na porodniški zej sem pa na bolniški pa me lahk obsojate da se švercam sam ne vem no če bi kera izmed vas reskirala pa po 100kg in več dvigovala in s tem povečala možnost da izgubi . jz sigurno ne bom.
|
|
|
|
RE: bolniška-kontrola od ZZZs 7.11.2008 12:43:43
|
|
|
|
ada2
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen ja to je res sam da jim kle gor umeniš da si na bolniški se že švercaš. kje pa piše da delovno mesto ni omejitev za bolniško. sam ne zastopim vsem je težko ko so v pisarnah pa zaračunalnikom je kao hudo pa ne morjo ne vem če imajo one po 100 kg ali več za dvigovat, pa so takoj na bolniški. pa ne me narobe razumet sej vem da je sedet 8 ur tud težko. sam a si predstavlate ko mora dvigovat čez 100 kg težkega bolnika, ali pa da more dile prekladat, al pa za tekočim trakom stat po 8 ur to je pa mal teži sam take redko dobijo bolniško. ni glih tak, da tiste, ki imamo za dvigovat težke bolnike in smo vsak dan tudi v nevarnosti okužb takoj dobimo bolniško. jaz sem za mojo dobesedno fehtala, dobila šele v 22 tednu po dolgem pregovarjanju in moraliziranju ginekologa, ki je trdil, da bi itak vse rade bile v bolniški pa hodile okrog. jaz sem v dveh nosečnostih delala do konca, ampak takrat sem bila na drugem delovnem mestu. trenutno sem na bolniški na stroške delodajalca, zato ti zabicca ne morem pomagati. v bistvu pa niti ne vem, ali bom izkusila "bolniško na komisijo" ali bom morala zdaj po enem mesecu nazaj delat.
|
|
RE: bolniška-kontrola od ZZZs 7.11.2008 12:58:46
|
|
|
|
uršika***
|
Ma ste res ene hecne. Kako lahko človeka kar napadete, da se šverca- saj se ni sama izmislila, da bo doma- ji je ginekolog predpisal bolniško in komisija jo je odobrila. Jaz sem doma 2 meseca, pa še ni bilo nobene komislije- sem pa skoz doma, edino če grem v trgovino ali pa k sosedi na čvek. Drugače pa tako ne smem nikamor, ker se ne počutim dovolj dobro.
|
|
|
|
RE: bolniška-kontrola od ZZZs 7.11.2008 12:59:49
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: ada2 sam a si predstavlate ko mora dvigovat čez 100 kg težkega bolnika, ali pa da more dile prekladat, al pa za tekočim trakom stat po 8 ur to je pa mal teži sam take redko dobijo bolniško. ni glih tak, da tiste, ki imamo za dvigovat težke bolnike in smo vsak dan tudi v nevarnosti okužb takoj dobimo bolniško. jaz sem za mojo dobesedno fehtala, dobila šele v 22 tednu po dolgem pregovarjanju in moraliziranju ginekologa, ki je trdil, da bi itak vse rade bile v bolniški pa hodile okrog. jaz sem v dveh nosečnostih delala do konca, ampak takrat sem bila na drugem delovnem mestu. sej sm napisala da take ne dobijo al pa zelo redko. poznam pa jih velik k so tajnice pa nimajo težkega dela pa tud zdravstveno jim nič ne fali pa so v bolniški koj k zvejo da so . To se mi ne zdi fer. tisti akti k jih nosjo sm pa ke pa tud niso nevem kak težki. vrjamem pa da je težko tud po 8 ur sedet.
|
|
|
|
RE: bolniška-kontrola od ZZZs 7.11.2008 13:05:18
|
|
|
|
uršika***
|
Je pa res, da je zelo veliko odvisno od ginekologa in tega, kako se on zavzema za svoje nosečke. So nekateri takšni, da pošiljajo svoje nosečke delat z otečenimi nogami, z nizko ležečo posteljico, bolečinami v križu,.... so pa nekateri, ki so bolj previdni in ti naročijo počitek in brez pomisleka sami od sebe napišejo bolniško. Moj G je zlata vreden in ga ne menjam za nič na svetu- zelo pozoren, posveti ti veliko časa, uz naredi na vsakem pregledu, .... v glavnem superca je
|
|
|
|
RE: bolniška-kontrola od ZZZs 7.11.2008 13:07:46
|
|
|
|
ada2
|
če imajo one po 100 kg ali več za dvigovat, pa so takoj na bolniški. anonimna ne vzeti mojega posta kot kak napad nate, zgornji stavek sem si očitno narobe razlagala sicer pa... ja, skoz bi se kaj našlo.... v prvi nosečnosti sem jaz tudi sedela v pisarni, pa mi ni bilo ravno lahko (čeprav, ko zdaj pomislim veliko lažjje, pa še veliko mlajša sem bila ), v drugi sem imela pa terensko delo, večinoma skoz na poti, za volanom, ampak sem nekako spelala skozi (vsekakor veliko težje kot če ne bi bila noseča)... ka pa vem, jaz privoščim vsaki, da bi v nosečnosti bila doma pa ne zdaj, da bi se čisto polenile, .... pa sa veste kak sem mislila, ne
|
|
RE: bolniška-kontrola od ZZZs 7.11.2008 16:01:53
|
|
|
|
ZvezdicaZaspanka
|
Jaz sem bila celo nosečnost na bolniški in v tem času niti enkrat nisem dobila kontrole. Res je pa da tudi nikamor nisem šla, ker se nisem počutila dovolj dobro. Pa ne vprašajte me kako sem zdržala celih 9 mesecev...noro. Kakšna sobota ko sem šla v mesto za par uric (seveda s spremstvom, ker drugače itak ni šlo) je bila zame itak praznik.
|
|
|
|
RE: bolniška-kontrola od ZZZs 7.11.2008 16:38:50
|
|
|
|
shadow1
|
ojla jaz sem bila na bolniški od 4 meseca dalje,pa nisem imela nobene kontrole.baje da niti ne hodijo tok.meni je moja doktorca rekla če bi mi slučajno gdo pršu,da nej kr pridem da mi bo dala potrdilo da sem bila pri njej.
|
|
|
|
RE: bolniška-kontrola od ZZZs 9.11.2008 12:32:57
|
|
|
|
Anonimen
|
jaz tudi nisem imela nobene kontrole pa sem bila skos na bolniški.
|
|
|
|
RE: bolniška-kontrola od ZZZs 9.11.2008 16:03:34
|
|
|
|
Anonimen
|
shadow 1 in anonimna kaj pa vama je bilo, da ste bile na bolniški tako dolgo?
|
|
|
|
RE: bolniška-kontrola od ZZZs 9.11.2008 18:26:17
|
|
|
|
Anonimen
|
No, po novem zavrnejo vse nepatološke nosečnosti, četudi imaš nevarno delovno mesto. Si na plečih delodajalca, napišejo prav navodila kaj in kako.
|
|
|
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?