Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Gina Pa zakaj hudiča ste obsedene od tega, da razmišljate o hrani in kolk ne smete pojest in kolk morate zavirat apetit? Matr, pa 9/10 vas je normalno lušnih, glih ta pravih. Ne, nikdar ne bom štekala vsesplošne obsedenosti in prepričanosti, kolk ste grde in ne ta prave in kolk je grozno, če imate mal al pa velik celulita in namesto da bi videle svojo rit kot lepo in trebuh čist luškan, pa se sprejele da ste take kot ste fuuul lepe...eh, mal sem se razpisala, samo tega res ne morem štekat. Tako ogromno folka z isto obsesijo. In to za brez veze, ker imajo oči narobnega malarja... Danes te pa povsod srečujem . Si imela to srečo, da so ti vedno dajali občutek vrednosti. Tvoja okolica te je v veliki meri sprejemala takšno kot si in ne od tebe pričakovala, da moraš biti to, kar si drugi predstavljajo, da bi morala biti - všečna drugim. Velika večina Slovencev pa ima kontra vzgojo: ogromen poudarek na slabem, ne smeš biti ponosen na svoje uspehe, ampak jim moraš zmanjševati pomen ali jih celo zanikati, odrekanje, zmanjševanje vrednosti, videza, posmehovanje iz uspehov in norčevanje, če ti ne uspe. In potem v končni fazi dobiš odrasle, ki so nezadovoljni sami s sabo, saj so vse otroštvo z vseh strani (ne samo od staršev, tudi okolica, mediji, itd. imajo močan vpliv in slabo samopodobo še utrjujejo) bombadiran s tem, kakšen vse bi moral biti: priden, pošten, skomen, POVPREČEN (taka zelo slovenska lastnost), tih, pohlevni, upogljiv in vodljiv... in dobiš cel kup ljudi, ki se obremenjujejo sami s sabo in s tem, kako doseči, da jih bodo drugi sprejeli - trudijo se biti všečni drugim namesto sami sebi. Tako kot dojemaš sebe kot osebnost, boš dojemal tudi svoje telo - če ne spoštuješ sebe, svojih talentov, značajskih lasntosti, potem tudi svojega telesa ne moreš sprejeti, ker je samo en del tega, kar ti ni všeč. Vem, sem bila sama na istem. Pa imam moža, ki mu tudi ta logika ni šla v glavo in mi je neprestano tupil, kako sem lepa, pametna, oh in sploh super in imam svoje možgane, da sem tam nekje pri 20.-ih ugotovila, da sem zelo lepa oseba. Ne nujno po današnjih estetskih standardih, ampak po svojih.
|