|
RE: Julijske čveke 2008, III. del 7.11.2008 11:54:13
|
|
|
|
glugluglu
|
Jaz imam kombinezon št. 68, sposojen, ampak, če bo dolga zima ne bo zdržal saj imam bodije že 74 (od 6-9m iz H&M), bodiji od3-6 mesecev so mu glih za glih še. Imam pa bundico št. 74, ki mu jo gor dam v takem vremenu ali še bolj mrzlem kot danes, pa je malo prevelika, je treba zavihati rokave. Soncika84 res te je težko brati Frutka, jaz sem se hecala tisto o čipkotih (da je brezveze, ker niso šli do konca) , ampak si me pa nasmejala ko si napisala svoje mnenje, aja bili so že kar ene parkrat v Sloveniji, jaz sem bila leta 2004, enkrat potem so imeli kar turnejo , Lj.-MB pa ne vem kam še. Levinja, a veš kaj je še bolj zanimivo, je družina, ki imajo sicer 4 otroke, ampak zadnji trije so enako stari kot moji otroci, zadnji je tudi julijček, mamica ima na isti dan rojstni dan kot jaz (tudi ista letnica), njen mož je seveda tudi Mitja, pa ne vem, če ni ona tudi Tina (je pa ta očka učitelj od naše Nine v podaljš. bivanju). Sem pozabila vprašati, če mi je kaj podobna, ker to je pa že tako kot pri dvojčkih . Blacky, kaj me ne spomniš, sem čisto pozabila na recept za ježka: jaz to delam v količinah bolj na pamet, nimam nič knjige ali listka, sem gledala svojo mami in se od nje naučila (itak večino stvari tako kuham). Je pa čisto lahko. rabiš bebi piškote, čokoladno kremo (ali jo sam narediš iz smetane in čokolade ali pa šlag krema iz trgovine, ki je tudi fajn), mandeljne in sok ali kompot. No kreme rabiš kar veliko: iz 1 l smetane ali pa najmanj 4 vrečke šlag kreme. Vsak piškot posebej namočiš v sok ali kompot (na hitrco, ker se hitro vpijejo) in ga položiš na pladenj v primerno obliko. Ko zložiš prvo plast piškotov dodaš kremo, potem pride druga plast piškotov, ki jo je malo manj, da bo nastala neka oblika, potem spet krema in tako dalje, dokler ti ne rata neka oblika ježka. Jaz dam tri plasti piškotov. Na koncu vse premažeš s kremo, da se piškotkov ne vidi. Mandeljne po dolgem prerežeš in narediš ježku bodice. Pa še kakšen bonbonček za oči in smrček. Daš v hladinlnik in to potem jejo tudi tisti otroci, ki ne marajo tort. (Naša Nina in Mark drugače ne marata tort in še pol njunih prijateljev, lansko leto sem naredila torto iz palačink, da jim je bilo zanimivo).
|
|
|