Pikapolonica_
|
IZVIRNO SPOROČILO: picola1 IZVIRNO SPOROČILO: Naja31 IZVIRNO SPOROČILO: Nika v službi Tudi mi smo za na socialno - doma pripravimo pizzo takole 1 - 2x mesečno, če je ne pripravimo doma, jo naročimo v pizzeriji, občasno zaidemo tudi v McDonald's (ravno prejšnji teden smo dobili novo pridobitev - Gummi Beara v Happy Meal-u ), kjer zmaže hamburger + nekaj krompirčka ter sok. Coca cole ji pa res ne dam, tudi sicer se vsem gaziranim pijačam še izogibamo. Jaz tudi pravim - če je v mejah normale, je vse o.k. Slej ko prej bo vse poskusil. Skoraj v celoti se lahko pod to podpišem. Ne dovolim pa : coca cole in ostalih mehurčkastih pijač, smokija, čipsa, lizik in čigumijev. Je pa zanimivo, da kjerkoli vidi smoki "skoči" na njega,ravno zato ker mu ga jaz nikoli ne kupim. Kakšna pa je razlika med Mc'Donaldsom in coca colo oz smokijem? Mislim rečt, zakaj eno ja, eno pa ne? A res misliš, da je hamburger bolj zdrav od coca cole? Ja, dejansko je. Ker tako, enkrat, dvakrat mesečno je hamburger čisto OK za popestritev vsakdanjega jedilnika, ali pa za kakšno nagrado. Tako da recimo, če ga pripraviš doma, bo pomojem dosti bolj zdrav od ene čorbe prepojene z oljem. Na žaru spečeš pleskavico, malo kečapa, solata, paradižnik, paprika, namesto belega kruha, uporabiš polnozrnatega. Pa tudi v Mcdonaldsu še nisem dobila hamburgerja prepojenega z oljem. Verjetno je na internetu dosti napisanega, kar vsebuje hamburger, in kaj coca cola, pa ti priporočam, da greš malo prebrat. Ali pa naredi preprost preizkus doma - > košček mesa vrži v coca colo, pa se bomo potem dalje pogovarjali. Smokiji pri nas tudi ne pridejo v upoštev, ker jih še niti poizkusil ni. In ja, občasno dobi kakšen čips, sploh če se mami spravi nad vrečko, mu odstopim košček ali dva. Tako da sem jaz tudi za v 'mojmoj' jopič....
|