|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke 2009
5.11.2008 19:28:06   
zvesta
rakica, pa si izberi drugega ginekologa izven leonišča.... ne razumem... pa saj nosečnost ja mora biti vodena.... pa krvne preiskave narejene in UZ.... Pokliči na ZZZS in se pozanimaj o svojih pravicah, pa mogoče na Ministrstvu za zdravstvo.. ne vem...

Kaj pa imaš to zaenega ginekologa, da te noče prej naročiti?

Joj, zdaj sme se pa res razburila, ker česa takega še nisem slišala. user posted image

(odgovor članu rakica26)
Neposredna povezava do sporočila: 176
5.11.2008 19:37:25   
rakica26
Jutri grem osebno tja in da vidim kaj bo.Čene se bom res mal skregala.

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 177
5.11.2008 19:40:38   
zvesta
Ja, ker to je neodgovorno. Le pojdi. Pa zahtevaj kako višjo inštanco tam, če sestra ne popusti.

(odgovor članu rakica26)
Neposredna povezava do sporočila: 178
5.11.2008 19:56:42   
tinaaja
Zvesta user posted image user posted image user posted image juhuhu (mal vpadam v temo user posted image )

Rakica, a si jim morda pisala. Za leonisce se zdaj naceloma samo po emailu naroca - silva.petancic@kclj.si . Poves, da si noseca, datum zadnje M in da prosis za termin pregleda. Ce tvoj G ne dela, ti pripada pregled pri nadomestnem. In to enkrat do 12 tedna! To ti pripada kot nosecki. Tudi v leoniscu. Preden gres tja, akr pisi, meni zmeraj se isti dan odgovorijo. Itak je prvi pregled se samoplacniski user posted image pol pa hodis dopoldne.

Preden si bila spočeta, sem si te želela, še preden si bila rojena, sem te ljubila in komaj si se rodila, bi zate umrla. To je čudež življenja. /Maureen Hawkins/

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 179
5.11.2008 19:57:15   
jazzz27
rakica....ti pa imaš smolo!! Mislim, da bo res najbolje, da greš jutri osebno tam...katere črke sestra ne razume...D A  S I  N O S E Č A!! Grozno, no. Samoplačniški pregledi so povsod, kjer ima G. koncesijo. Mislim, pa da celo povsod. Bom sedaj preverila za LJ.

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 180
5.11.2008 20:00:32   
jazzz27
Evo sem nekaj našla, če se ti slučajno ne uspe naročit. Kar pa dvomim, ker ti to pripada!!

http://www.ringaraja.net/forum/m_2590130/tm.htm

(odgovor članu jazzz27)
Neposredna povezava do sporočila: 181
5.11.2008 20:12:40   
Anonimen
Se vam ponovno javljam tista, ki kar ni mogla dočakati! user posted image  No, danes sem dočakala user posted image  oz. user posted image  in tudi mi bomo julija zibali! Bo pa to najino drugo detece, imava že enega nagajivčka. Po mojem izračunu naj bi bili štirje tam nekje 13.7.

Lep pozdrav, do nadaljnega anonimna user posted image

(odgovor članu jazzz27)
  Neposredna povezava do sporočila: 182
5.11.2008 21:33:13   
ribica.
tud mi bomo zibali nekje 13.julija. sploh ne morem verjet kaki stavki letijo iz mojih ust............

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 183
6.11.2008 7:11:09   
N072009I
Dobro jutro,

jaz sem opravila svoj prvi pregled in vse je ok. user posted image
Najprej mi je vzel bris in nato še z ultrazvokom pogledal mali čudež. Vidi se plodovna voda in pikica ki je velika 6mm. Dobila sem tudi 4 slikice za spomin. Drugače pa imajo tako gužvo da gre vse kot po tekočem traku... bris, ultrazvok, izpolnjevanje materinske knjižice in adijo.
Na NS se moram naročiti nekje okoli božiča in na drugi pregled pri ginekologu nekje sredi februarja. Tudi kri in vodo daš šele pri drugem pregledu.

Omenila sem mu tudi da sem vegeterijanka in če lahko s tem kaj škodim plodu, pa mi je rekel da bo vse ok tudi če do drugega pregleda, ki bo šele nekje na sredini nosečnosti nič ne jem ali pa vse po spisku. Važno je da veliko pijem in jem folno. Tako da, a gremo na pivo? user posted image

Če ne bi bila slučajno sedaj naročena na splošni pregled še iz časa ko nisem bila noseča, bi tudi sama dobila rok za prvi pregled v sredini februarja. Važno je le da se nekje pri 12. tednih nosečnosti naročiš na NS, ostalo pa do sredine nosečnosti ni važno. V čakalnici je bila tudi punca ki je imela že bušija in je tudi prišla na prvi pregled, tako da očitno je to normalno.

Dobrodošle nove nosečke in navijam za vse da čim hitreje zagledate svoje pikice.

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 184
6.11.2008 7:59:58   
monty
čao punce!

men se pa tole z vašimi pregledi v 4 mesecu ne zdi prav nič normalno. A ni grozno, da se jim čist fučka kaj bo prišlo na svet in po moje se že prej tudi vidi če je kaj narobe. sej če je vse okej teh dohtarjev sploh ne rabiš, kaj pa če ni???? Pa mamice smo bolj pomirjene če vemo, da nekdo bdi nad našimi trebuščki in da vemo da je vse okej. Jaz bi že popizdla, če bi me hotli prvič naročit februarja. Prosim vas, pol pa bolš da se kr na porodu srečamo.
mal je treba se zase postavt, ker oni itak šparajo na vsakem koraku, pa to tko ne more bit. za en UZ pa bris, pa kri je treba pogledat itd. Moji mami je prvi plodek umrl  v tretjem mesecu sam zato ker G ni dajal pozornosti temu, da ji ful hormoni padajo in je blo potem pri drugi in tretji nosečnosti umetno vzdrževat. In to bi blo v 4 mesecu prepozno.

tko da pupe ne se pustit za nos vlečt.

objemčke in vsem zdrave dojenčke in dojenčice!

pošiljam vam  dve  slikce in to razkošje si lahko privoščite vsak dan, kerr je zunaj pupe JESEN
[/link][link=http://images.google.si/imgres?imgurl=http://www.oneworld-japan.com/world/en/guidetojapan/seasons/autumn/img/img_autumn_4.jpg&imgrefurl=http://www.oneworld-japan.com/world/en/guidetojapan/seasons/autumn/&h=484&w=380&sz=87&hl=sl&start=8&usg=__rZP1KzFKmgo2C5qH_naiphhkPYE=&tbnid=r_L-1z7woE7OmM:&tbnh=129&tbnw=101&prev=/images%3Fq%3Dautumn%26gbv%3D2%26ndsp%3D20%26hl%3Dsl%26sa%3DN]

(odgovor članu N072009I)
Neposredna povezava do sporočila: 185
6.11.2008 8:01:13   
monty
sranje, samo linki so ostali.
a se men zdi, da se ne da več popravljat sporočil!

mater sem smotana, pod uredi je. user posted image

< Sporočilo je popravil monty -- 6.11.2008 8:02:30 >

(odgovor članu monty)
Neposredna povezava do sporočila: 186
6.11.2008 8:08:32   
andy28
Jutro!

To je meni tudi čudno no. Da ti prvi pregled nardijo februarja, ko si že na polovici. Se strinjam z Monty. Moramo se postavit zase. Kdaj, če ne zdaj. Že mene je hotela naročit pri 12t, pa sem rekla, da je to absolutno prepozno zame in mi je dala prej datum in to v Leonišču (zato mi je to vse še toliko bolj čudno). Rakica veš, kaj je mogoče tudi, da tvojega osebnega ni. Sam če ga ni, ti morejo dati nadomestnega. Upam, da boš danes, ko boš šla osebno tja, kaj zrihtala. Povej jim svoje. Drugače pa pejt k kakšnemu privatniku s koncesijo. Jaz bom tudi šla, če mi bo na pregledu reko, da mi bo naredo sam una 2 UZ-ja.

Hvala Monty za čudovite slikce. user posted image

NO* čestitam za pregled. Jaz že tudi komaj čakam.

< Sporočilo je popravil andy28 -- 6.11.2008 8:09:12 >

(odgovor članu monty)
Neposredna povezava do sporočila: 187
6.11.2008 8:22:41   
N072009I
Monty: popolnoma se strinjam z napisanim.
Ravnokar prebiram dodatek k materinski knjižici Česar morda še niste vedeli:
"Pri večini nosečnic bo zdravnik ob prvem pregledu, ki naj bo čim bolj zgodaj v nosečnosti, ugotovil nosečnost, iz pogovora izvedel ali je bila nosečnica vedno zdrava.".......... meni je povsod napisal ok, tudi pod družinskimi boleznimi, kar ni res, pod operacijami je prečrtal, kar ponovno ni res,....... vendar sem to videla šele doma, ko sem začela brati knjižico. Ga bom na to opozorila na naslednjem pregledu.
"Na nekatere nepravilnosti nas najprej opozorijo preiskave krvi in urina. Ob prvem obisku določimo nosečnici krvno skupino in RhD faktor." .......... jaz bom dala kri in urin prvič nekje v sredini nosečnosti. Sem se odločila da obiščem svojo splošno zdravnico in me bo ona napotila v laboratorij. Bolje je vedeti prej, kot pa zvoniti po toči.

Upam da nisem vse zamorila,......... se opravičujem...............

jaz imam pa pikico v sebi, ki sem jo včeraj videla na UZ in zelo lepo napreduje. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu monty)
Neposredna povezava do sporočila: 188
6.11.2008 8:44:09   
N072009I
Še eno vprašanje. G mi je naročil naj se za NS naročim 25.12. V tem času bom že na sredini 14. tedna. A je to ok? Brala sem da je potrebno narediti ta pregled med 11. in 13. tednom. user posted image

(odgovor članu N072009I)
Neposredna povezava do sporočila: 189
6.11.2008 9:18:28   
jazzz27

user posted image   JULIJSKE NOSEČKE 2009   user posted image

user posted image  

user posted image 1. JULIJ

NO720091 (1user posted image , 1user posted image )                                
Nikita          (5user posted image , 0user posted image  )
Anonimna    (2user posted image , 1user posted image )user posted image

user posted image 2. JULIJ

zvesta (2user posted image ,1user posted imageuser posted image
Jenny (2user posted image , 1user posted image )user posted image

user posted image 3. JULIJ

jaknik1 (3user posted image ,2user posted image )user posted image user posted image

user posted image 4. JULIJ

glossa (2user posted image ,1user posted image )user posted image

user posted image 6. JULIJ

furlica (2user posted image . ?user posted image )
ana** (1user posted image ,?user posted image )
monty (1user posted image ,?user posted image )

user posted image 9. JULIJ

lastovka (1user posted image ,?user posted image )
andy28  (2user posted image ,?user posted image  )

user posted image 10. JULIJ

jazzz27 (1user posted image , user posted image user posted image )

user posted image  11. JULIJ

user posted image 12. JULIJ

user posted image 13. JULIJ

Anonimnauser posted image  (2user posted image ,?user posted image  )
ribica   (1user posted image ,?user posted image  )

user posted image 14. JULIJ

rakica26 (?user posted image ,?user posted image )

user posted image 15. JULIJ

severinca77 (2user posted image , ?user posted image )

user posted image 16. JULIJ

user posted image 17. JULIJ

user posted image 18. JULIJ

user posted image 19. JULIJ

user posted image 20. JULIJ

user posted image 21. JULIJ

user posted image 22. JULIJ

user posted image 23. JULIJ

user posted image 24 JULIJ

user posted image 25. JULIJ

user posted image 26. JULIJ

user posted image 27. JULIJ

user posted image 28. JULIJ

user posted image 29. JULIJ

user posted image 30. JULIJ

user posted image 31. JULIJ

user posted image user posted image user posted image user posted image AKTUALNO V TEM TEDNUuser posted image user posted image user posted image user posted image

petek; 7.11.2008

monty, I. pregled

AKTUALNO V TEM MESECU

ponedeljek; 10.11.2008
                                      Nikita; 2. predgled

sreda; 12.11.2008
                                   Jenny; I. pregled

četrtek; 13.11.2008
                                     jazzz27; I. pregled

torek; 18.11.2008
                                       ana**; I. pregled

sreda; 19.11.2008
                                   zvesta; I. pregled

petek; 21.11.2008
                                      jaknik1; I. pregled
                                      furlica;   I. pregled

AKTUALNO V DECEMBRU

torek; 2.12.2008
                                    andy28; I. pregled

user posted image

ZANIMIVE SPLETNE STRANI:
  • Punce če vas zanima kako naše pikice sedaj izgledajo, si oglejte tukaj:
PRVO TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

DRUGO TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

TRETJE TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

• Pa če še katero zanima kako je s pregledi in dokumenti v nosečnosti:
PREGLEDI              DOKUMENTI, NOSEČNOST, PORODNIŠNICA
  • Še nekaj strani:
user posted image NUHALNA SVETLINA     user posted image SEZNAMI ZA BODOČE MAMICE
user posted image NOSEČNOST                user posted image ŠOLA ZA STARŠE
user posted image NOSEČNIŠKI KALK.       user posted image VSE O NOSEČNOSTI
user posted image MAMA.SI                     user posted image NUMEROLOŠKI IZRAČUN IMENA
  • Informativni izračun višine osnove starševskega nadomestila
LINK                VODNIK PO PRAVICAH NOSEČNIC
  • nosečnost in delo
TUKAJ                          TUKAJ

trenutno nas je 17 user posted image

< Sporočilo je popravil jazzz27 -- 6.11.2008 9:21:52 >

(odgovor članu jazzz27)
Neposredna povezava do sporočila: 190
6.11.2008 9:27:56   
Anonimen
Verjento se vam pridružim. Še nisem čisto prepričana. 

(odgovor članu jazzz27)
  Neposredna povezava do sporočila: 191
6.11.2008 9:28:20   
jazzz27
NO* čestitke mamica. Super za tvoje dete, ki je veliko že kar 6 mmuser posted image . A oči je šel tudi zraven? Pa že knjigico si dobila? Jeee! Komaj čakam, da bom na tvojem mestu.user posted image

ribica, anonimna user posted image ...čestitke nosečke in dobrodošle. Ko boste izvedele za prve preglede mi sporočite, da vaju dam na seznam in da bomo navijale za vaju!!!user posted image user posted image

monty.....tudi jaz se strinjam s tabo, da je to veliko prepozno za pregled. Jaz upam, da se bo rakica lahko zmenila.
Aha...pa še slikice bom namesto tebe gor dalauser posted image ...nekaj ti ni šlouser posted image

user posted image

pa še ena

user posted image

(odgovor članu jazzz27)
Neposredna povezava do sporočila: 192
6.11.2008 9:29:09   
jazzz27
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Verjento se vam pridružim. Še nisem čisto prepričana. 

zakaj pa ne?user posted image  Še čakaš pet min na testu?user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 193
6.11.2008 9:30:48   
jazzz27
IZVIRNO SPOROČILO: N072009I

Še eno vprašanje. G mi je naročil naj se za NS naročim 25.12. V tem času bom že na sredini 14. tedna. A je to ok? Brala sem da je potrebno narediti ta pregled med 11. in 13. tednom. user posted image

sem vedela, da bi skoraj pozabila. NS se dela v 12. tednu...nič kasneje, ker je baje prepozno. Zakaj pa ne vem. Bom mal preletela in ti sporočim, tako da se zračunaj kdaj boš v 12. in se takrat naroči. Kam boš šla delat NS?

(odgovor članu N072009I)
Neposredna povezava do sporočila: 194
6.11.2008 9:33:32   
jazzz27
http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=875517

no sem našla nekaj. Tudi centre in bolnice kjer to delajo...je lepo opisano.

(odgovor članu jazzz27)
Neposredna povezava do sporočila: 195
6.11.2008 9:48:22   
N072009I
Hvala jazzz27. Se bom naročila nekje v začetku decembra.
Ravnokar pa gledam nosečniški koledar, katerega uporablja tudi moj G. Verjetno ga poznate: okrogel kartonček na katerem so napisani vsi pregledi, na sredini je narisan otroček in krasi ga napis moj malček. Mislim da sem ga dobila, ko sem kupila neko nosečniško revijo. No tukaj je narisano naj bi bila NS med 12 in 14 tednom nosečnosti. Se bom jaz kar prej naročila, ker sem tudi sama zasledila na spletnih straneh da je to prepozno.

Naročila se bom pri dr. Strahovi, katero mi je priporočil G. Je rekel da je super in da če me bodo hoteli dati k drugi naj obvezno zahtevam njo. Dela pa v ZD Domžale. http://www.ringaraja.net/Moje%20poslanstvo_644.html
http://www.ringaraja.net/predstavitev-ambulante_690.html

Jutri pa ima še ena naša julijka pregled. Držimo pesti monty user posted image user posted image user posted image

Upam da bo danes tudi sonček posijal. Včeraj so napovedovali dež in samo dež pa je bil tako lep dan. Uživajte

(odgovor članu jazzz27)
Neposredna povezava do sporočila: 196
6.11.2008 11:14:20   
jazzz27
NO*...naroči se 11 lai 12. teden. Ker se takrat najbolj vidi. Jaz še oklevam kam bi šla. saj ta pregled je samoplačniški, ane? Sicer je pa sploh treba do tja prit! drugače pa še nisem videla tega koledarčka.

Punce a je imela kakšna od vas kakšno oksidirana kri (majhne delce, ko se je obrisala po lulanju? Baje to ni nek big deal, ker se baje maternica širi in se otroc gnezdijo. Me pa vseen zanima, če je katera imela kaj takega. Jaz sem danse za vsak slučaj šeen test naredila pa so se takoj obe črtici pokazali.

(odgovor članu N072009I)
Neposredna povezava do sporočila: 197
6.11.2008 14:29:50   
Anonimen
jazzz27 nimam izkušenj s tem, pokliči g in vprašaj, da boš mirna.

NO* Strahova je super, strokovna in neverjetno prijazna!!! user posted image

Nisem še poklicala za pregled, bom pa takoj javila, ko se naročim!

Lepo se imejte!!!

(odgovor članu jazzz27)
  Neposredna povezava do sporočila: 198
6.11.2008 14:30:49   
Češnca
Sem vas še enkrat prišla pogledat, koliko se vas je nabralo. user posted image user posted image user posted image  Bravo nosečke! Le tako naprej!!!

< Sporočilo je popravil Češnca -- 6.11.2008 14:31:27 >

18. julij je prav poseben dan!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 199
6.11.2008 14:31:29   
furlica
NO720091, čestitke za usešen prvi pregled. Ti si zdej že dala neki skozi in se lahko oddahneš in uživaš nosečnost. Mi bomo še malo počakale...

Meni je še vedno bolj slabo in še na wc me naganja stalno. Slaba sem čez cel dan in sploh ni to samo jutranja slabost. in trebuh imam ku da bi bila v tretjem že. Kakšne znake imate pa vi? ste tudi kej slabe?

Monty strinjam se s tabo, ko praviš o naših pravicah. Meni mi ful teži, da moram tolko časa čakat... in če izgleda kej narobe, ti še kakšno zdravilo v času predpišejo... Ma ta medicina... čim manj jo potrebovat, tem bolje.
Jutri pa srečno na pregledu.

en lep user posted image  vsem

furlica

(odgovor članu jazzz27)
Neposredna povezava do sporočila: 200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......