|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   dojenček in mucek
4.11.2008 10:04:30   
januarčica09
ČAO!!

Ker na to temo še nisem kaj dosti prebrala sem se odločila da povprašam kar vas. Stvar je pa takale: s fantom stanujeva v stanovanju in imava notranjo (izključno samo notranjo) mucko. Januarja pa pričakujeva prvo sončicouser posted image , ker pa mene, kot verjetno mnogo bodočih mamic, skrbi kako v stanovanju poskrbeti za otroka in mačka hkrati, sploh gre? bi vas prosila za nasvet, mogoče kakšno izkušnjo, ima katera podobno situacijo. To da bi bilo potrebno vsak dan sesati in zapirati vrata spalnice, kjer bo najina sončica spala, me sploh ne skrbi, bolj me zanima kako se mački privadijo na novega člana, so ljubosumni? S fantom sva se tudi že pogovarjala (kot tudi veliko prijateljev je menilo) da bi bilo najbolje da mucka oddava, ker pa sva zelo navezana nanj, sva se odločila da prej povprašala za mnenje.

Hvala za odgovore.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: dojenček in mucek
4.11.2008 10:26:40   
princ_princeska
Pozdravljena
Moje mnenje je pač, da mucko zaradi tega, sploh pa če sta zlo navezana nanjo ni potrebno nikamor oddat. Imam dost prijateljic, ki imajo svoje hišne ljubljenčke zraven in ni nobenega problema, edino paziti moraš, da mucke ne izoliraš čisto od vaju in od vaje sončice in s časoma oziroma dokaj hitro se boste zlili v pravo družino, je pa res, da moraš biti malo bolj pazljiva pri čistoči, pa vendar ne pretiravatuser posted image .... tako da vajina mucka kar naj bo zraven vaju doma in skupa čakajte na prihod vaše sončice...in veliko skupnih užitkovuser posted image

p.s.-tudi sama bi imela hišne ljubljenčke, če nebi z mojim živela pri njegovih starših, tako pa oni niso za touser posted image

(odgovor članu januarčica09)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: dojenček in mucek
4.11.2008 10:33:10   
honey
Oprosti, ampak najbolj sovražim ideje: zdaj, ko bomo imeli pa otroka, bomo pa mucka, kužka, karkoli že, dali stran. ZAKAJ?????? A ko bo pa otrok star 3 leta, bo pa hotel kužija, mucija, hrčka, zajčka, mu ga boste pa spet kupili? Joj, to sem jaz popiuser posted image , ko sem bila noseča in je prišel možev prijatelj na obisk in izjavil: a zdaj se bosta pa mačka znebila? Zakaj že? Pri nas je bil edini pogoj, ki sva ga postavili mački, da ni spala v njegovi posteljici. Ja, pa je tudi notranja muca, ki ni šla nikoli ven. Drugače pa, ko smo prišli iz porodnišnice, sem malega postavila na tla, da ga je lahko ogledala, ovohala in vse tako in je bil mir. Od začetka sem pazila, da ne bi šla spat nanj, ampak ko sem videla, da je niti najmanj ne zanima, sem nehala s tem. Problem je bil potem, ko je bil mali star malo manj kot 1 leto, ko jo je začel vlačit za rep, ušesa, ko je ni znal še pobožat in jo je kar potegnil za dlako. Tu smo imeli malo več težav, da smo mu dopovedali, da muca ni igrača in da jo mora lepo božat. Pa tudi, ko je bil majhen, nisem nikoli zapirala vrat spalnice, tudi če je mali spal v njej. Muca sploh ni čutila nobene prikrajšanosti zaradi otroka. Bilo je (skoraj) vse tako kot ponavadi. Ponavadi se mu je celo nastavila za površtrček in sta skupaj spala na kavču user posted image  Očitno je bilo obema všeč.

Pa nisem jezna nate, ker sta se s fantom pravilno odločila, da bosta muco obrdžala, ampak me jezijo komentarji, kot sem jih napisala zgoraj user posted image

(odgovor članu januarčica09)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: dojenček in mucek
4.11.2008 10:34:11   
Deja
Živjo.... tudi mi2 imava enak problem...imava muco, ki je samo notri, in februarja pričakujeva otročka in tastari nama težijo, ja da bo treba dati muco stran, mi2 pa meniva da ne... ker sva preveč navezana nanjo in ona le na naju. ne pride v poštev da bi jo kamorkoli oddali. še ko greva na morje greva le za 7 dni ker drugače muca full shujša...
Mi2 sva se odločila počakat, pa bomo videli kako bo... muca pač ne bo imela vstopa do poseljice - da se ne bi slučajno valjala po njej... ostalo pa misliva pustiti enako kot je sedaj. Jo počasi navajat na to kar sme in kaj ne...
Mislim res si ne predstavljam da bi se morala odrečt svoje kepice...user posted image user posted image user posted image


_____________________________

21.6.2008-najlepši dan mojega življenja-postala sem gospa!!!
22.1.2009-smo dočakali našega princa...

http://www.ringaraja.net/sn/personalpage_user.asp?show=3&memID=1108329586


(odgovor članu januarčica09)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: dojenček in mucek
4.11.2008 10:41:04   
muki1
Ja, ja....itak. Prihaja Sončnica, dajmo mačko stran....... ma, grizem se za prste, da še kaj hujšega ne napišem user posted image  user posted image  user posted image .

_____________________________

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu Deja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: dojenček in mucek
4.11.2008 10:42:40   
Deja
Honey - se strinjam z vsem kar je napisano v tvojem postu, se mi zdi da je to z muco skoraj malo podobno če dobi starejši otrok bratca ali sestrico... tastarejši ne sme bii zaradi dojenčka prikrajšan za pozornost in ljubezen - tako se mi zdi da si tudi muca, pes ali katera koli druga žival v družini zasluži približno enako količino pozornosti kot dojenček.
Sva se z mojim hecala.... da ko bom jaz pestovala dojenčka - bo on cartal muco in obratno.
aja pa še to...Ko sva dobila voziček - je bila mucka čisto nora nad novostjo - je hotela videt kaj je zdaj to... in sva ji dovolila da je prevohala vse - razen notranjosti košare - in sedaj po cca 14 dneh se za vozek sploh ne zmeni. Ga je sprejela, pač da je to neka nova stvar ki pač stoji v sobi in konec debate. Sicer je pa košara sploh ni zanimala...

Z možem se drživa pravila da je boljše če čim manj komplicirava...


_____________________________

21.6.2008-najlepši dan mojega življenja-postala sem gospa!!!
22.1.2009-smo dočakali našega princa...

http://www.ringaraja.net/sn/personalpage_user.asp?show=3&memID=1108329586


(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: dojenček in mucek
4.11.2008 10:43:09   
januarčica09
hvala honey, da si me postavila na realna tlauser posted image . Mi2 s partnerjem sploh nisva mislila na to, da bi mucka oddala, potem te pa svojci in prijatelji non stop sprašujejo, kaj pa bosta z muckom?! Ja kako kaj?! Zaradi tega sva potem začela ramišljati o tem in čekirat na forumih.
Hvala vam.

(odgovor članu januarčica09)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: dojenček in mucek
4.11.2008 10:52:45   
Pupsika
Mi imamo mucka in otroka...pa smo preživeli...le kako je to mogoče?user posted image ...

Ne vem zakaj bi to sploh bila dilema...
Naš mačkonar je tako pozoren do naše tamale, da to sploh ni za verjet , kot kakšen čuvaj ali varuška. Zelo lepo se razumeta, sedaj jo učimo, da muca ni igrača in da jo je treba nežno božati in se z njo igrati.
Ko je bila pa dojenčica smo pa pazili , da mucek ni spal v spalnici vse ostalo je pa ostalo isto.

In se strinjam s honey, prav temparaturo mi dvignejo komentarji v stilu, da bo maček moral stran, če pride otrok..wtf??? Grozno....ljudje so res brezsrčni...ko ni troka je žival dobra, potem pa pride otrok in žival je za stran...se mi kar srce trga.

Veliko lepih trenutkov ti želim , z dojenčkom in muckouser posted image


_____________________________

You know you`re awesome when people you don`t even know hate you.


(odgovor članu januarčica09)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: dojenček in mucek
4.11.2008 10:56:40   
Anonimen
Jaz imam dva. Mi na konc pameti ne pade da bi jih dala stran k bodo otroci. Pa tud men sika folk s takimi. Če bi se dal oz. če bi mela čas bi mela še kkšnga psa, al pa dvauser posted image
V glavnem, moja mačkona se ful majhnih dojenčkov izogibata zarad joka. Se gresta skrit če začnejo jokat. Z mal večjimi(tam od pol leta naprej) se pa ful rada cartata pa igrata. Od prijateljev otroci v večini obožujejo najina mačka in k pridejo na obisk je sam to zanimivo, nič druzga. Sam od ene prijateljice sin se jih boji. Ostali so pa zaljubljeni v njihuser posted image .
Meni se zdi to samo prednost, da se otrok navadi živeti v sožitju z drugimi, tudi živalmi.

Za posteljico se pa ne ebayu dobi en šotorčekuser posted image , da ne more muc not.


Aja....ljudje k pa niso za to da živali in otrok skupaj živijo naj si pa preprosto ne omišljajo živali. Žival ne živi leto al pa dve. Žival ni štunf k ga zavržeš k ti ni več všeč.

< Sporočilo je popravil brisačkarca -- 4.11.2008 10:59:07 >

(odgovor članu januarčica09)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: dojenček in mucek
4.11.2008 11:31:56   
nuala
Ja, smo že imeli kar nekajkrat tudi to temo.
In jaz ( ki se imam za zelo tolerantnega človeka ) vsakič pomislim, kakšen človek moraš biti, da bi zato, ker dobiš otroka, dal stran psa ali mačko. Pa kako sploh pridete do tega?
No, v glavnem, nič ne skrbi. Z dojenčkom in z mačko bo vse v redu. Če boš seveda oba obdržala.

_____________________________

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu januarčica09)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: dojenček in mucek
4.11.2008 12:13:35   
SpeliG
Midva sva imela za začetek mačko. Potem sva se selila v hišo, kupila malega šnavcerja, ki sodi v stanovanje in ne ven v pasjo hiško. Isti mesec sem izvedela, da sem noseča. Cela štala, so imeli nekateri ful za opravit kako je zdej treba spravit ven psa in mačka na vsak način.
Sem že kar postajala zaskrbljena, vedela sva pa oba, da živali od hiše ne dava, ker kot je ena že napisala, žival je do konca svoje življenjske dobe, ni igrača za določen čas.

Moram rečt, da me glede mačke sploh ni skrbelo, ker nikol sploh ni pokazala zanimanja za otroke, bolj me je skrbel mali kuža, ful razvajen in vajen pozornosti. Ko sem prinesla punčkico iz porodnišnice, sva jo dala kužici za povohat in se je isto sekundo zaljubila v dojenčka. Ful jo ima rada, ko tamala spi, psička spi pod njeno posteljico, če kdo drugi vozi tamalo v vozičku, ga psička spremlja in čekira, da jo kam ne odpelje...Prav fletno.
Zdaj je mala stara 7 mesecev in se skupaj igrata, da ju je užitek gledat.

Glede mačke pa lahko napišem, da je dojenčico opazila šele pred kakšnim mesecem, jo sploh ne zanima in se je izogiba; dojenčki so pač glasni, kar mačkom običajno niti ni všeč.user posted image

Ne se dat prepričat drugim, iz tega se lahko razvije ful lep odnos otrok-žival, kar obema samo koristi. Srečno!

(odgovor članu nuala)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: dojenček in mucek
4.11.2008 12:23:53   
koala
januarčica, moja mačja dama je mačka v pravem pomenu besede. Smosvoja in trmasta. Je mačka ki je skozi v stanovanju, sem pa jopreden sva začela delati na bebici dala testirat na toxsoplazmozo, kre je jaz še nisem prebolela.
Muca je ostala z malim se razumeta dobro, jo je enkrat pošteno potegnil za dlako, pa se je samo umaknila, mene bi če bi jo tako prijela 100% pokrampala.

Kar pogumno mucka in Sončica se bosta dobro razumeli.
Na neumestne komentarje pa se požvižgaj¸.

_____________________________

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu SpeliG)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: dojenček in mucek
4.11.2008 13:52:17   
botrca
Moje mnenje...nisem za skupno življenje mačka ali pes in otrok. Ja če stanuješ v hiši v bloku pa niti pod razno.
Spet ponavljam to je moje mnenje.

_____________________________

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: dojenček in mucek
4.11.2008 14:38:10   
honey
IZVIRNO SPOROČILO: botrca

Moje mnenje...nisem za skupno življenje mačka ali pes in otrok. Ja če stanuješ v hiši v bloku pa niti pod razno.
Spet ponavljam to je moje mnenje.


Saj zato pa  (upam) nimaš nobene živali. Pač nekaterim je pa to čisto normalna stvar.

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: dojenček in mucek
4.11.2008 19:00:22   
LenaG
So tudi meni nekateri zastavljali vprašanje kaj bom z muco, še prden sem dobila rezulate testa na toksoplazmozo. Nisem nikoli razmišljala o tem, da bi muco oddala. Me je pa malo skrbelo, če toksoplazmoze še ne bi prebolela. Pa sem jo, saj sem že sama od malega v stiku z mucami.

Naša muca ni samo hišna muca, vendar je večino dneva notri. Pa ni težav. Se umakne ko mala joka.

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: dojenček in mucek
4.11.2008 19:20:38   
petrax
Midva imava tud mucko, k je tud uzuni čez dan. Niti enkrat nisem pomislila da bi jo dala stran k rodim. Pač ji v nosečnosti nisem pucala wcja, ampak je to počel lubi. Ko smo malega prinesli dam je muca res 3dni mal mulo držala, pol se je pa navadla, pa nikol ni sploh še šla do malega.

(odgovor članu LenaG)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: dojenček in mucek
4.11.2008 19:22:52   
Deja
No ko je govora o toxi - jaz sem tudi v stiku z mucami že celo življenje, pa sem na toxo negativna - torej je še nisem imela.
Pa me vseeno ni strah zato, ker je naša muca samo v stanovanju, ne je surovega mesa, ne brska po zemlji in predvsem zato, ker je veterinarsko pregledana.


_____________________________

21.6.2008-najlepši dan mojega življenja-postala sem gospa!!!
22.1.2009-smo dočakali našega princa...

http://www.ringaraja.net/sn/personalpage_user.asp?show=3&memID=1108329586


(odgovor članu LenaG)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: dojenček in mucek
4.11.2008 21:13:01   
goda13
Midva pa sva in še vedno imava najinega mačkona. Preden se je sinček rodil, so nama vsi priporočali, da ga dava stran, ampak meni to ni padlo niti na kraj pametiuser posted image . Maček je malega čisto lepo sprejel, si šel ogledat njegovo posteljico, kdaj pa kdaj tudi šel k njemu ležat k nogam, samo za par minut v moji pristonosti. Pa je maček, ki je veliko zunaj, no od kar smo trije je skoraj skoz zunaj, ker se boji malega, ker z njim počne vse mogoče.

(odgovor članu Deja)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: dojenček in mucek
4.11.2008 23:34:20   
botrca
IZVIRNO SPOROČILO: honey

IZVIRNO SPOROČILO: botrca

Moje mnenje...nisem za skupno življenje mačka ali pes in otrok. Ja če stanuješ v hiši v bloku pa niti pod razno.
Spet ponavljam to je moje mnenje.


Saj zato pa  (upam) nimaš nobene živali. Pač nekaterim je pa to čisto normalna stvar.


Imamo psa ki je v spodnjem nadstropju pri tašči in tastu. Živimo v hiši.

_____________________________

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: dojenček in mucek
4.11.2008 23:51:57   
scorpiogirl
mislim, da je čisto odveč komplicirat glede tega. naš user posted image živi z muco in psičkom, pa se prav lepo razumejo ... mačka sicer načeloma gre stran oziroma nekaj časa sploh ni hotela biti zraven user posted image , zdaj jo pa mali že lahko boža, muca pa prede zraven ... pol minutke, potem pa po svoje. je pa mali čist navdušen nad obema, mačko in psom, in bi mi bilo hudo, če ne bi imela možnosti videt tega navdušenja user posted image

_____________________________

Ni nam dolgčas :)

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: dojenček in mucek
4.11.2008 23:59:37   
Pandica
IZVIRNO SPOROČILO: honey

Oprosti, ampak najbolj sovražim ideje: zdaj, ko bomo imeli pa otroka, bomo pa mucka, kužka, karkoli že, dali stran. ZAKAJ??????



Se podpišem user posted image user posted image user posted image

Sem zelo velika ljubiteljica živali in zdaj moja miška pri 1 letu že tut  user posted image
Kr pajtlat se začne, ko vidi psa, muco ali katero koli drugo žival.
Ko sem rodila in prišla domov z mojo user posted image me je doma čakal moj ( ogromen ) pes, pasme neška doga. To ne moreš verjet kako je on malo lepo sprejel, jo pazil, bil pozoren, skratka super. Priznam, da me je bilo malo "strah" kako bo, da nebi bil ljubosumen, ampak sem mu lepo pokazala, povedala, da je to zdaj naša mala pupika, ga nikoli, res nikoli vstran tiščala od male in postala sta najboljša prijatelja user posted image
Ima pa sestra čivavo, ki pa niti slučajno ni tako prijazna do male kot velikan. Še na njega se spravi, pa ima celo 1,80 kg user posted image doga pa cca. 68 kg user posted image
Ampak v malih flaškah je strup, kajne? user posted image
Tudi, ko sem se jaz rodila je takrat imela moja mami našo prvo nemško dogo tako kot zdaj jaz user posted image ja, to pač imamo v familiji user posted image
Aja, smo pa doma v hiši. In še muco imamo user posted image


_____________________________

SREČA..... tako majhna, da jo lahko držiš v naročju, a hkrati tako velika, da napolni življenje z ljubeznijo! Ta sreča je moja deklica Zala

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: dojenček in mucek
5.11.2008 0:04:15   
Pandica
Aja, pa to sem še hotla povedat...že, ko sem bila noseča je moj pes vedel, da bomo nekaj "dobili" user posted image Do zadnjega sem hodla z njim na sprehod, nikoli me ni povlekel, skočil na mene ( ko prej recimo je, ko sva se igrala, med igro ) full se je vedno cartal pri meni, dal glavo na trebušček, skratka bil je še bolj priden kot ponavadi user posted image

_____________________________

SREČA..... tako majhna, da jo lahko držiš v naročju, a hkrati tako velika, da napolni življenje z ljubeznijo! Ta sreča je moja deklica Zala

(odgovor članu Pandica)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: dojenček in mucek
5.11.2008 20:17:22   
dojenček223
vsekakor moraš bolje poskrbeti za otroka ne pa mačko,
bolje ,da ni tam kjer bo ležal otrok ,če je mačka
že celo življenje v stanovanju in ,da je cepljena ,je lahko zraven otroka.
če je bila mucika že kdaj zunaj, je lahko od kakšne druge mačke dobila mačjo bolezen
,če bi dojenček dobil mačjo bolezen,bi lahko umrluser posted image  
zato imej raje mačko v drugih prostorihuser posted image

_____________________________

smo že štirje :-)

(odgovor članu Pandica)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: dojenček in mucek
6.11.2008 0:41:01   
Leiah
Mi imamo tudi muco skupaj z otrokom in stvar super funkcionira. Prve mesece ko se je mali malo vec dral se je ona smesno valjala po tleh oz. cudno mjavkala, zdej pa se ze drgne ob njega (star bo 6 mesecev) in njemu se kar "trga" ko jo vidi. Take cudne zvoke spusca in se slini, da ju je prav lepo gledati. user posted image  Drugace pa je muca samo notranja in najraje spi skupaj z njim v sobi poleg otroske posteljice, kot da bi ga cuvala.
V posteljico pa jo ni niti se enkrat zamikalo da bi sla noter. Seveda smo jo ene par mesecev prej postavili, da si jo je malo ogledala in da jo je nehala zanimati, isto je bilo z vozickom.
Tako da vam zelim veliko lepih skupnih trenutkov!

_____________________________

Lp

(odgovor članu dojenček223)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: dojenček in mucek
6.11.2008 9:19:59   
Intruder24
mi imamo mačaka in se stvar obnese bolj tako tako...seveda mi ni na kraj pameti padlo, da bi ga dala stran. je pa čez dan zunaj in ponoči not, zato nima ravno stika z malim, niti ne spi  več v najini postelji, ker tam spi malček. Je pa tak, da je maček ljubosumen in delal prve mesece full bedarije (markiranje, uničevanje stvari) je pa zdaj mimo. Tako, da kak kateri...

_____________________________

Radi se mejte!

(odgovor članu Leiah)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?