|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  144 145 [146] 147 148   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarski sončki - 6.del
5.11.2008 13:46:41   
bamby
blaža, zato smo pa tukaj, da si pomagamo, a ne. Saj jaz tudi nisem znala, pa me je februarka podučila user posted image ! Ste pa fajn in lepa družinica user posted image user posted image user posted image !

IZVIRNO SPOROČILO: Februarka08
No, zdej je že dober mesec odkar se več ne dojiva in ko stisnem zizo, še vedno teče mlekouser posted image kdaj se bo to nehalouser posted image user posted image user posted image user posted image ima katera izkušnjeuser posted image

To sem meni še vedno dogaja, čeprav sploh dojila nisem, pa pri Timu je bilo isto tja do enega leta ali še več. Se ne spomnim točno.

buči, tudi tebe občudujem,da si šla kar delat. Saj vem, če se mora se mora in prilika zamujena ne vrne se nobena. Kako velike otroke pa sploh učiš? OŠ, srednješolce, večje, odrasle????

meti, larisa, ko se spraviš hišo delat, tudi everčki kar nekak pridejo. Midva se se jo lotila delat na daljši rok, ker sva ravno takrat, ko sva dobila dovoljenje za gradnjo, tudi stanovanje kupila, da smo lahko na svojem. In če delaš počasi, se tudi sproti nabere, pa kar nekam gre. Mi imamo zdaj še centralno za dat, pol pa stanovanje prodamo, sfiniširamo in se selimo. Zidat smo se pa lotili 2003, parcelo sva pa že 1998 leta kupila, samo zelo dolgo nismo spravili papirjev skozi.

lilči, lepo, da je Luka bolje. Saj res, vi imate še operacijo v kratkem. Upam, da bo Luka dober do takrat user posted image user posted image user posted image !

IZVIRNO SPOROČILO: lillchy123

vprašanje: kako vidiš, da maš ZS? ker jst nič ne vidim, dokler čez n-dni gor kliknem...

V profilu si naštelaš, da dobiš mail o ZS. Nimaš kaj falit!

Naša madam je tudi danes tečka. Zdaj kar noče zaspat. Ne vem, kdo mi je vzel tapridnega otroka user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 3626
5.11.2008 13:52:25   
bugnavilea

zna bit to to. sam kako pa označim, da so prebrani?user posted image se vid da mam blond prameneuser posted image

Hja ... enostavno prečekiri vse ZS-je, če ti kje blinda rdeče. Saj vidiš na začetku uni listek ... če so prebrana je bel .. če niso se mi zdi, da je rdeč al neki tazga.

(odgovor članu lillchy123)
Neposredna povezava do sporočila: 3627
5.11.2008 14:19:55   
bugnavilea
Se sam učim popat slike ...

user posted image

(odgovor članu bugnavilea)
Neposredna povezava do sporočila: 3628
5.11.2008 14:23:55   
lillchy123
IZVIRNO SPOROČILO: bugnavilea

zna bit to to. sam kako pa označim, da so prebrani?user posted image se vid da mam blond prameneuser posted image

Hja ... enostavno prečekiri vse ZS-je, če ti kje blinda rdeče. Saj vidiš na začetku uni listek ... če so prebrana je bel .. če niso se mi zdi, da je rdeč al neki tazga.

nisem prebrala ta prvega-dobrodošlice ob včlanitvi v RR!user posted image user posted image user posted image

moje sanje so se uresničile dvakrat- 6.2.2008, in 7.9.2010

Neposredna povezava do sporočila: 3629
5.11.2008 14:25:16   
bugnavilea
user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image Ben ben ... sam da je zdej rešena dilema ... user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3630
5.11.2008 14:26:45   
lillchy123
NŠ ŠKRAT SE JE ZDEJ ZBUDU IN POPAPCU, SMO PA OPAZLE PIKICE PO TELEŠČKUuser posted image (VČERI JIH JE MEL SAM NA OBRAZKU) sorry za črkeuser posted image
pa sumimo škrlatinko, ker jo je mel zadnič en mulo, ko smo bli pr dohtarju. bomo pa vidli jutri
ampak sreče pa res nimavauser posted image

moje sanje so se uresničile dvakrat- 6.2.2008, in 7.9.2010

Neposredna povezava do sporočila: 3631
5.11.2008 14:33:29   
Februarka08
Lilchy, upam da ni kaj hujšegauser posted image user posted image user posted image

Moja dva škratka:
Larisa, 29.2.2008
Blaž, 15.10.2009

Neposredna povezava do sporočila: 3632
5.11.2008 14:43:19   
Februarka08
Evo, takole bi naša bejba kar ušla, pa ji še ne ratauser posted image

user posted image
user posted image

No, zdej se je pa končno zbudilauser posted image

Moja dva škratka:
Larisa, 29.2.2008
Blaž, 15.10.2009

(odgovor članu Februarka08)
Neposredna povezava do sporočila: 3633
5.11.2008 15:01:50   
bugnavilea
Lilchy ... tudi če je škrlatinka ni to nič hujšega. Naš ta velik jo je imel lani, pa je šlo hitro mimo ... user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3634
5.11.2008 15:42:13   
itata
evo jaz sem svojo urco odspala. mali še spi, jaz grem pa kavo spit in prebrat tole za na sodišče. mam že spis doma in sklep za napisat do ponedeljka. moram mal porajtat kolk časa mi bo šlo za to... po drugi strani me pa tole za sodišče fuuuul veseliuser posted image

pospravljanje kuhinje bo pa malo počakalouser posted image

www.pravni-nasvet.si

Neposredna povezava do sporočila: 3635
5.11.2008 16:14:22   
pina-1
dan.
mi smo se danes navozičkale. Se je pri nas tak sonček naredu, da je blo škoda bit domauser posted image .

sem pozabla vse nve čveke opzdravit. Dobrodošle in pridno čvekajte še naprej. Jaz se moram malo v red spravit in začet spet malo čvekat, ker zdej je tu mač tole zabušavanjeuser posted image user posted image

zdej grem pa pojest in pol šibamo z Mio na delavnice. Danes je dan, ko sem taksi driveruser posted image

Grrrrr... kako bi bilo lepo probleme reševati s spanjem :((((

(odgovor članu itata)
Neposredna povezava do sporočila: 3636
5.11.2008 17:24:24   
buči
IZVIRNO SPOROČILO: dolenjka

IZVIRNO SPOROČILO: buči

IZVIRNO SPOROČILO: dolenjka

Buči, kako pa ob sredah delaš user posted image

9.10 do 13.40, pa še z busom sem

super, pol pa v Supernovo uletiš 17.11. po šihtu, da se mal sprostiš user posted image

Takoj, če me prideš na Fužine iskat, ker sicer bom ravno ob 17ih do tja z busom prišla.

bamby, učim srednješolce, vse 4 letnike. Saj so po večini fajn dijaki, vedno pa se najdejo pač neki tečno modeli. Saj bo bolje, ko bo čez 3 tedne konferenca, potem pa šele februarja ugotovijo, da je treba neg. popravit, pa je tukaj april, pa se jim kaže popravec, potem bi mi pa v ri**** zlezli, pa se jim ne dam, čeprav imam tako veliko! user posted image  Samo da se doma navadimo, pa bo. Saj smo že skoraj en teden dali čez.

lilči, pikice so lahko zardi vročine, če ste jo imeli toliko časa.

Upam, da mi še kaj uspe pridet vas pogledat. Danes imam še inštrukcije, jutri bi morala pop. v vrtec, ampak ne vem, če mi bo uspelo. Ah, bo že. Pa še en voziček bi morala poiskat, da ga ne bi ves čas prevažali k tašči ... Časa pa itak nimam za nič. Moja mati mi je danes celo zlikala perilo. Kosila pa nisem jedla že od nedelje, ker ni časa.

TDAT - štirje prestopniki!

(odgovor članu dolenjka)
Neposredna povezava do sporočila: 3637
5.11.2008 17:25:39   
Februarka08
Jeeeej, ˝pri nas˝ mamo novo pupikouser posted image user posted image user posted image user posted image je danes rodila od mojga sestrična in po 4-ih fantih so končno dočakali punčkouser posted image mela je pa kar 3720g in 54cmuser posted image pa ima Larisa sosedo in upam da tud sošolkouser posted image

Gremo nazdravituser posted image

Moja dva škratka:
Larisa, 29.2.2008
Blaž, 15.10.2009

(odgovor članu pina-1)
Neposredna povezava do sporočila: 3638
5.11.2008 17:59:40   
nizy
IZVIRNO SPOROČILO: Februarka08

Jeeeej, ˝pri nas˝ mamo novo pupikouser posted image user posted image user posted image user posted image je danes rodila od mojga sestrična in po 4-ih fantih so končno dočakali punčkouser posted image mela je pa kar 3720g in 54cmuser posted image pa ima Larisa sosedo in upam da tud sošolkouser posted image

Gremo nazdravituser posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

pa za larisouser posted image user posted image user posted image , naša se še plazi ne user posted image

buči -  pol maš pa kar veselo s srednješolci , se kar spomnim , kako je bilo ko sem jaz hodila v SS , ti nisem nič fovšuser posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil nizy -- 5.11.2008 18:00:43 >

Neposredna povezava do sporočila: 3639
5.11.2008 19:11:54   
blaža
Sej nisi jezna , če ti še jaz rečem bugi ne? tako težko si zapomnem tvoje ime, da moram vedno gor gledat. No tvoja dva kobacača sta luštna!

pa tvoja pupika Februarka 08, kako že sama hodi naokoli. No skoraj! Mi se držimo na nogicah dolgo, samo po moje ne bo še tako hitro shodil.

Blaž je čez dan ful malo spal in pol mi je omagal od pete do šeste in sedaj spet že spi za nočno. me pa skrbi kdaj bo zjutraj vstal. Boljše da grem še jaz zgodaj spat, ki če ne bo veselo zjutrajuser posted image user posted image

drugače pa smo bili danes dvakrat zunaj in je bil lep sonček, Upam,d a bo jutri tudi. zdej grem, ki moram še ta starejšemu prebrat pravljico.

Si tipkamo!

(odgovor članu nizy)
Neposredna povezava do sporočila: 3640
5.11.2008 19:49:10   
ella79
čer user posted image user posted image
dolenjka a ne poje Tara mal preveč user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image res je carica user posted image naša ima to za par dni user posted image user posted image user posted image

februarka user posted image user posted image obvlada Larisa user posted image naša se tudi nekam postavi al pa 'spleza' potem pa ne gre ne nazaj ne naprej, pa okrog gleda kdo jo po nazaj posedel user posted image pa ji sam nogice naštimam tako, da se lepo sama usede. Upam, da bo zakapčila kaj ji hočem povedat user posted image user posted image user posted image

bom še potem kej pokomentirala, sem vas komaj uspela na hitro prebrat, k ste bile tok pridne čveke user posted image user posted image
midve sva se napotepali danes user posted image zdej pa letiva v banjo user posted image sva že mal pozni ja

Pri nas sije sonček vsak dan od 4.2.2008.
Sončku je ime Zoja.

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 3641
5.11.2008 20:03:34   
nizy
IZVIRNO SPOROČILO: bugnavilea

IZVIRNO SPOROČILO: MetiLu

user posted image user posted image user posted image  Carica za pridno papanje!

Larisa, sej imaš prav, saj večje stanovanje je  tud super rešitev, samo da imaš kam stopit in da ima user posted image  svojo sobico, mi je pa za Janeza nimamo, no za skrajno silo se bova midva izselila iz spalnice na galerijo, da bo imel janez svojo sobo, samo se bo treba nekam selit, ker mene že počasi, pa vendar mika malo več prostora imet. Glede na to da sem gor rasla v hiši z veliko zemlje okrog, mi je zdej teh 57m2 kar mal malo za družinico, sej prej ko sva bila sama, je bilo čist dost prostora ...

Zdej se pa trudim janeza uspavat, ker je treba mal za šporget stopit, popoldan delam, tako da spet pride mami za varuško user posted image

Viš ... mi smo v tolikih kvadratih s tremi. user posted image Ta velik ima sicer eno mičkeno sobico, kjer je glih še tolk prostora, da se lahko on igra ... tamaledva pa spita pri nama, vendar je tako nabašena soba, da komaj okoli postelje hodimo ... igralnico, cunje, previjalno in vse ostalo pa imamo v dnevni ... user posted image KAtastrofa ... ... sam je pa tudi luštno, ker va tako malem prostoru si prisiljen se veliko cartat ... user posted image user posted image user posted image user posted image

mi smo tudi v 50m2 z 3user posted image , pa moram priznati , da si že po prstih hodimo user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3642
5.11.2008 20:10:04   
blaža
O, pa lahko noč! jaz kar grem še malo pred tv, pol pa kmalu spat. Sem kar nekam utrujena zadnje dneve. Mogoče je pa jesenska utrujenost?user posted image . A ne tisto je za spomladanskouser posted image . pol bojo pa te nočke, kouser posted image , ja to bo to. Ampak se mi bo še tožlo po teh cajtih. Tako hitro mi rasteta, da mi je kar prehitro! Jutri gre pa Matija k noni v Izolo do sobote in pol pridemo še mi z Blažem dol. Upam,da bo lepo vreme. Pride še katera na obalo? No če ne si pa tipkamo tle!

Nočka!

< Sporočilo je popravil blaža -- 5.11.2008 20:11:12 >

(odgovor članu nizy)
Neposredna povezava do sporočila: 3643
5.11.2008 20:14:17   
Februarka08
Nizy 50m2user posted image mi mamo 110 m2 pa mislim, da mamo malo stanovanjeuser posted image user posted image user posted image vidm, da mate ene ful manjšeuser posted image

Smo bli prejle pri sosedu in nazdravli novi babniciuser posted image po slikah sodeč je res ornk babauser posted image in morm priznat, da me je prijelo met še enga user posted image ... da bi skupaj odraščala... user posted image sej jutri me bo gotovo spet mal minila želja, prejle je bila pa kar močnauser posted image

Slabo mi je pa tud za pop****user posted image jutri bom user posted image dobla 100%user posted image vedno sem čist na glavo 1 dan prejuser posted image

Larisa spi, je bla sitna kot user posted image pri večerji se je drla kot jeshar, sem mislila da bom user posted image user posted image roke si je tiščala v usta, potem mi je še vse zbruhala kar je pojedlauser posted image sovražim tole tiščanje v usta... drugega ne delava kot pa ji iz ust tele roke tiščiva, pa še nič ne razumeuser posted image

Moja dva škratka:
Larisa, 29.2.2008
Blaž, 15.10.2009

(odgovor članu nizy)
Neposredna povezava do sporočila: 3644
5.11.2008 20:22:27   
Janey
čeeer

samo tolko se malo javim, me lubek meče dol s compauser posted image   MI SMO DANES SPALI. budnice smo imeli ob 1.45 potem ob 5.45 ko smo jedli in do 8.15user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image njaboljša noč v zadnjih 6 meseceih. sem tako srečna, da sem danes kar cel dan letala okoli ko nora, energije pa tut mam za delituser posted image user posted image user posted image

jaka je danes nardil svojih prvih par korakov. bo šel zgleda po najinih stopinjah. moj je shodil sam z 9 meseci in 10 dnevi, jaz pa z 10 meseciuser posted image

zdaj grem pa dol....kr mi stoji za vratomuser posted image user posted image user posted image

papa

Neposredna povezava do sporočila: 3645
5.11.2008 20:23:22   
dolenjka
Čer user posted image

Ja Ella, sem se jaz tut vprašala če ni mal 2 mač user posted image  Sam pol je čez 3 ure spet pojedla pol banane, pol jabolka in duplo količino borovnic user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image
Pa za kosilo ni jedla bučk, ampak brokoli, cvetačo, korenček in purana user posted image  Je pa res, da smo bili v oštariji in je bilo ziher boljš skuhano kot doma user posted image  user posted image  user posted image  Ju3 doma cvetačo skuham pa da vidim kaj bo, drugač jo v petek v Terme Snovik na kosilo peljem user posted image  (tam smo bili danes) Zvečer pa še 40 ml riževe kapice in ziziland user posted image  user posted image  user posted image  Ja, prej kot čez 1 leto bomo očitno jedli vse user posted image

Zdaj se moram pa še pohvalit, da carica spet lahko mleko oz. mlečne izdelke papca user posted image  user posted image  user posted image  Smo bili nazadnji terapiji (danes živo srebro) in je potem še testitala za mleko, mlečni sladkor in beljak in je BP user posted image  user posted image  user posted image
Seveda moramo začeti počasi, najprej jaz kak aktimel in čez nekaj dni še kako stvar, potem pa počasi še carica kako žličko skute in tako naprej, ampak v 14h dneh bomo kar lepo mlečni obrok uvedli in to me ful veseli, ker bo še pred odhodom lahko vse papala user posted image   user posted image  user posted image

Zdaj pa mal pokidam, pol vas pa še za nazaj preberem in  pokomentiram user posted image

24.2.2008 je pokukala na svet moja sreča, mala deklica Tara! 28.9.2009 se ji je pridružil še lepotec Maks in zdaj je moja sreča popolna!

Neposredna povezava do sporočila: 3646
5.11.2008 20:37:03   
bugnavilea
Ojla pupe! Da se še mal javim, preden se vržem pred TV. Miha je danes pri moji mami za čez večer ... Luka že lepo sladko pančka ... in Tomi verjetno tudi, ker iz njegove sobe ni nič več slišat. user posted image  user posted image Danes so bli vsi trije tolk pridkani, da je bil prav užitek. Mal smo se vozičkali ... mal smo bli zuni v vrtu na sončku ... mal smo se igrali v hiši. Kolk mi je luštno ko grem sama z vsemi tremi mal okoli ... tamaledva v vozeku in Tomi ob strani ... user posted image In pol nas gledajo kot sedmo čudo ... user posted image  user posted image  user posted image

Zdej pa vam morem prou povedat nekaj. Včeraj zvečer pred spanjem mi Tomi pove, da on ima brata Kristjana, ki pa je že umrl in smo ga pokopali. Ko mi je to povedal, sem kar mal poblendala ... a me spet kaj heca ali misli resno? Pa je mislil resno. Da on ima brata in da je umrl preden so prišli dojenčki in da sva ga pokopala jaz in tatko. Sem mu samo pokimala in potem sem ga pustila, da je zaspal ... pri sebi sem pa tuhtala in tuhtala od kje ta brat Kristjan. In danes mi kapne!!! Lani je imel ves čas nekaj z nekimi namišljenimi prijatelji ... en čas so bili volkci, pa še neke druge živali, ki so ga stalno spremljale in o katerih nam je pravil ... o Kristjanu pa nikoli ne duha ne sluha. Glede ostalih namišljenih prijateljev nismo nič komplicirali ... saj itak mine samo od sebe. In res ... minilo je, ko sta se rodila Miha in Luka. In komaj sedaj sem pogruntala kaj se je zgodilo ... in kaj se je v njem dogajalo. Fant si je tako močno želel brata, da si ga je omislil kar sam - Kristjana. In ko je dobil realna brata, je Kristjana pokopal. user posted image

Saj ni čudno da ima sedaj tamaledva tako rad. user posted image user posted image user posted image

Tako ... zdej grem gledat Terminatorja ... user posted image user posted image user posted image

Nočka punce. Se beremo jutri. Pa vsem želim nočko brez napakic.

Neposredna povezava do sporočila: 3647
5.11.2008 20:45:32   
jencili
čer,

prosim da me naslednjič ko rečem da kam grem, spomnete, da pridem domov vedno s prazno denarnicouser posted image user posted image

No ja, drugače je za nama super dan. Dopoldan sva bla doma, lepo odspala 1 rundo, pol pa šla v Kranj delat Elli in Zoji družbouser posted image . Itak, da smo spet zapravljali, smo pa tudi odvozičkali en prov super điro po Kranjuuser posted image

Aja, da ne pozabim. Pred časom sem se za foro prijavila na eno preobrazbo. To je že kr neki časa in naj bi blo tud že mimo, dons me pa kliče tip, če sm še zainteresiranauser posted image . Itak da sem - jst pa glih mal pred tem razlagam Elli, da morm it k frizerjuuser posted image . No skratka, v soboto se grem mal pofrišat. Me bojo ostrigli, pol pa še namazali in poslikali, tko da bom lepa za zvečer, ko greva z user posted image  mal ven (sva bla že prej zmenjena, sam se glih lepo poklapauser posted image ).

Drugač pa Taj že spi, jst sm pa lačna tko, da mi je prov slabo (kot že 3 dni skupajuser posted image ).

Aja, pa kupila sem si knjigico Trije v posteljiuser posted image  - no, + še dve drugi zravenuser posted image user posted image user posted image

Zakaj si padu? Zato, ker si mejhen :)

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 3648
5.11.2008 20:45:45   
ella79
dolenjka user posted image user posted image user posted image user posted image sem vesela, da zdej pa lahko že vse jeste, no počas user posted image kaj zdej še enkrat mafine zate spečem user posted image  user posted image user posted image user posted image aja, sej jih je še par v skrinji user posted image user posted image sam pojma nimam kakšni bodo user posted image lahko pa zdele enga probam user posted image user posted image user posted image

Sončku je ime Zoja.

(odgovor članu dolenjka)
Neposredna povezava do sporočila: 3649
5.11.2008 20:50:22   
ella79
bugi so mi šle zdele kar kocine pokonc, k sem tole prebrala. No, pa je dobil bratca, duplo user posted image user posted image user posted image

jencili ja tile šopingi user posted image user posted image user posted image sem še mal pri tebi zapravla user posted image user posted image user posted image jaz res ne vem kaj je z mojo kartico, sem spet dobila novo geslo, pa mi je delal par dni, danes pa spet napisal 'napačen pin'. To je mi je že pri prejšnjem zgodilo user posted image user posted image user posted image pa mi una na banki reče, da sem sigirno narobe vtipkala. No, drugič bo ona vtipkala pa bo vidla user posted image user posted image user posted image

jaz se za danes poslavljam, grem mal kavč peglat

nočko user posted image

Sončku je ime Zoja.

Neposredna povezava do sporočila: 3650
Stran:   <<   < Prejšnja stran  144 145 [146] 147 148   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  144 145 [146] 147 148   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Zakaj vse več staršev ne spi v isti postelji?
Mnogi starši priznavajo, da spijo ločeno, trenutek, ko se partnerja ločita in zasedeta vsak svojo posteljo, pa je običaj...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?