|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  157 158 [159] 160 161   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčice 2009
5.11.2008 12:02:06   
Cveta28
dopust: po zakonu naj bi ga 14 dni koristila v letu 2009, ostalo pa do konca junija 2010, z delodajalcem pa se lahko vsaka zmeni drugače
posteljice: midva bova vzela pa eno posteljico od Ikee http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/70116002 vem, da ima samo 2 nastavljivi višini ampak šparamo s prostorom, ker se bomo drenali v eni sobici. Za drugo posteljo (druga lokacija) pa še premišljujeva.
pregled: urin in kri sta OK, sem B+, pritisk 105/60, prebolela toksoplazmozo (jupi, danes navalimo na pršut) in slišala user posted image od našega malega kodrčka, ki raste po pričakovanjih. Aja, rezultati DHT so tudi kul in so mi zmanjšali tveganje na 1:15000.
Gremo papat!!!

(odgovor članu frutolina)
Neposredna povezava do sporočila: 3951
5.11.2008 12:04:31   
frutolina
Je tudi moj pregled danes že za mano... sem slišala srčka, zdravnica me je opozorila na pazljivost glede toksoplazme... glede mojih glavobolov je rekla da lahko vzamem Lekadol, glede omotice pa da je to predvsem krivda tega da imam sedaj precej nižji pritisk ( prej 135/85, zdaj 105/70) in da naj s sabo nosim kako pijačko pa kaj za prigriznit.
Naslednji pregled imam 3.12..
Sta me pa ful prestrašile moja gin in med. sestra. Ko mi je sestra pisala nov datum pregleda, ji je gin. rekla da je pred časom prišla ena v 20.tednu s svežo okužbo s toksoplazmo user posted image user posted image  in potem sta si obe odkimavali in meni se je kar naježila koža. Prav strašljivo!

Lepo bodite!

(odgovor članu frutolina)
Neposredna povezava do sporočila: 3952
5.11.2008 12:05:24   
april09
Evo zakon pravi :

163. člen ZDR določa, da ima delavec pravico izrabiti ves letni dopust, ki ni bil izrabljen v tekočem koledarskem letu zaradi odsotnosti zaradi porodniškega dopusta ali dopusta za nego in varstvo otroka oziroma zaradi bolezni ali poškodbe, do 30. 6. naslednjega koledarskega leta, če je v koledarskem letu, v katerem mu je bil odmerjen letni dopust, delal vsaj šest mesecev. Če pa delavec v koledarskem letu, v katerem mu je bil dopust odmerjen, dela manj kot šest mesecev, ima pravico izrabiti letni dopust v dolžini najmanj dveh tednov v tekočem koledarskem letu, preostanek pa do 30.6. naslednjega leta.

Torej - 10 delovnih dni se lahko koristi v 2009 (ce se ne, ti propade), ostalo se prenese v 2010. Razen ce se dogovorite drugace z delodajalcem. Bi pa opozorila na nekaj - da nekateri delodajalci bi lahko pristali zdaj, da se cel dopust prenese, ampak 2010 pa se s tem ne bi vec strinjali. Tko da take dogovore imejte nujno pisno potrjene. Poznam tak primer, zato to opozorilo.

< Sporočilo je popravil april09 -- 5.11.2008 12:07:59 >

(odgovor članu april09)
Neposredna povezava do sporočila: 3953
5.11.2008 12:30:16   
sonček85
cveta:jupijupijupijuipjuipjuipuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za vse našteto

anchika:zdaj je pa sine lep in bojo punce se nanj pecaleuser posted image user posted image user posted image

ja april09:vse kar je napisano je tako ,saj 14 dni izkoristiš sedaj (kar je normalno 10 delovnih dni +4 vikend dnevi)ostalo pa naslednje leto

Sem to kar sem;)
ALEKS 23.4.2009 <3
TIA 23.10.2012 <3

(odgovor članu Cveta28)
Neposredna povezava do sporočila: 3954
5.11.2008 12:30:38   
sonček85
hvala vsem ki pišete datume odebeljeno ,jih takoj opazimuser posted image user posted image

Sem to kar sem;)
ALEKS 23.4.2009 <3
TIA 23.10.2012 <3

(odgovor članu sonček85)
Neposredna povezava do sporočila: 3955
5.11.2008 12:32:35   
sonček85
user posted image   APRILSKI SRČKI 2009 user posted image
user posted image  

PDP    IME(starost)        (štuser posted image . ,št.user posted image )        PREGLEDI            SPOL

01.04.
user posted image metuljčica27             (št. 3 ,št. 1)                           
user posted image srečka82(26)            (št. 1, št . 0)           11.11.    user posted image CE     
02.04.
user posted image supermiška(28)         (št. 3, št. 1)                             LJ
user posted image malcekvita                  (št. 1,št. 0)           07.11.       LJ/PO
user posted image ladybird01(30)         (št.  2 ,št. 0)          13.11.     
user posted image _malina_  (30)           ( št. 1,št. 0 )                          
03.04.
user posted image mojamalapikica(28)    (št. ?, št. ?)                          
user posted image PIruri(30)                    (št. 3 ,št. 1)                          user posted image   PO
user posted image bibona   (29)                (št. 2, št. 1)                           user posted image
user posted image SuzyB                            (št. ?, št. ?)                            
04.04.
user posted image mojcaprvič                    (št. ?, št. ?)                          
user posted image janja*                           (št. ? ,št. ?)           11.11.        PO  
user posted image kataka21 (23)             (št. ?, št. ?)         19.11

05.04.
user posted image april09                         (št. 3, št. 1)           01.12 25.11 MFuser posted image LJ
user posted image mala čebelica(27)      (št. 1, št. 0)                
user posted image Mici7(28let)               (št.  1,št. 0 )         17.11                      

user posted image Adelina                         (št. 3,št. 2)          06.11.  
user posted image orhidejka                     (št.  1,št. 0)                                MB     

06.04.

07.04.
user posted image Anonimna.                   (št.   2, št. 1)                           
user posted image jernejav                      (št. 1, št.   0)        11.11.     user posted image SG-JU       
user posted image urnebes(36)               (št. 2, št. 1)          07.11        Trst
user posted image Artičoka                       (št. 2 ,št. 1)        12.11.         KR  
user posted image jakanejc                       (št.  3,št. 2 ) 
user posted image tia12

(št.  ?,št. ?  )    
 08.04.
user posted image katkica007                  (št. ?, št. ?)                             
user posted image bineti                            (št. ?, št. ?)                               
09.04.
user posted image Nalini                           (št. 1, št. 0)                              MS
10.04.
user posted image Cveta28 (28)             (št.  1,št. 0)           05.11, 04.12 LJ
user posted image detelja                         (št. 2, št. 0)         02.12.           
user posted image linči 312                      (št. ?, št. ?)                                 

11.04.              
user posted image angelito (28)              (št. 1,št. 0 )            03.12MF          LJ
user posted image aljab                            (št. 2 ,št. 1)                                   
user posted image matt                             (št. 1, št. 0)          
19.11            
user posted image kimmii (31)                 (št. 1, št. 0)                                   
user posted image aprilcica09                   (št. 1, št. 0)                               LJ                          
12.04.
user posted image poka1                          (št. 2 ,št. 1 )                                  
user posted image baltazarka                   (št. ? , št. ?)                                  
user posted image Bojana 29                    (št. 4 ,št. 1)            06.11       MB
13.04.
user posted image tink@                            (št. 1 ,št. 0 )           03.11    NM         
14.04.
user posted image  vud                              (št. 2, št. 1)           25.11.      SG
user posted image zanchy                          (št. 3, št. 2)                                   
user posted image KaTkA24                       (št. ?, št. ?)                            user posted image
15.04.
user posted image mavika                         (št. 1 ,št. 0 )                                 
user posted image pat                                (št. 2,št. 1 )                                 
user posted image sobra(27)                   (št. 2, št. 0)           26.11.     LJ                                   
16.04.
user posted image krfjolca(25)                 (št. 2, št. 1)                                
user posted image lily32                            (št. 1 ,št. 0)                                 

17.04.

user posted image L & L(29)                     (št. 3,št. 2)          11.11.,  user posted image KR
user posted image MAJLANA                      (št. ?, št. ?)                      
user posted image nmag  (38)                  (št. 5, št. 4)          12.11     user posted image LJ
user posted image *nana*                          (št. 3 ,št. 1 )                        SG
user posted image klavdyk                          (št.  2,št.  1 )        30.10

18.04.
user posted image neučakana                    (št. 1, št. 0)                                 
user posted image blancica (34)               (št. 1, št. 0 )         24.11.    PO  
user posted image malapikica(36)            (št.  3 ,št. 1)         28.11.,8.12MFMS

user posted image čokoladica1                  (št. ? ,št. ?)                     
19.04.
user posted image uka7 (29)                     (št. 1, št. 0)                           LJ                          
user posted image zupancdam (26)           (št. 5,št. 1)           26.11 user posted image TRB
20.04.
user posted image lilica  (31)                    (št. 2, št. 1)                        
user posted image BrinaBA(32)                 (št. 3, št. 2)                         LJ
user posted image Akina (25)                    (št. 1,št. 0)                   
user posted image tani22                           ( št. ?, št. ?)                                        

user posted image frutolina                        (št. 1, št. 0)          03.12.             

21.04. 
user posted image tojeto1(30)                   (št. 3, št. 2)                                   
22.04.
user posted image m.. tina (24)                 (št. 2, št. 0)               
23.04.
user posted image mlavla (25)                  (št. 2, št. 1)                                    
user posted image NenaLena                     (št. 1 , št. 0 )         11.12. user posted image LJ             
user posted image RDEČA VRTNICA           (št. 2 , št. 0)          13.11.,
24.04.
user posted image Sonček 85user posted image (23)        (št. 1 ,št. 0)           25.11.,  CE
user posted image kunda  (29)                  (št. 1, št. )              10.11.        

25.04.
user posted image pikaro                            (
št. 1 , št. 0)                          MS
user posted image Pat74  (34)                 (št. 3,št. 2)          05.12.MF  PO
user posted image Patrica                           (št. ?,št. ?)
26.04.
user posted image anca(27)                     (št.  
1,št. 0)                          LJ         
user posted image zoja B                            ( št. 4 , št. 1)                         LJ
user posted image olea                                (št. ?,št. ?)
27.04.
user posted image štorkljica                      (št.   2,št.  1)             cht 11.11                           
user posted image barboom                       (št.  ?,št.   ? )                                  
user posted image zaspanka84(24)           (št. 2, št. 1)                                                                           
user posted image anchika                           (št. 2 ,št. 1)             13.11 
user posted image rea27 (27)                     (št. 2,št. 0)             06.11  NM/LJ                            

28.04.

29.04..
user posted image mišk (26)                       (št. 2, št. 1)            25.11.BREŽ
30.04.
user posted image *junona* (24)               (št. 3,št. 0 )            24.11.,  CE
 1.5.                     
user posted image copka(28)                      (št. 2,št. ?)             12.11.     
xx.04.
user posted image ančula                             (št. ?, št.  ?)       

Zanimivosti v tem tednu

6.11
rea27
bojana 29

Adelina
7.11
malcekvita                    

urnebes

Trenutno imamo:

user posted image :6
user posted image :4
user posted image : 74                     

TRENUTNO NAS JE: 84 nosečk 

OBJEMČKOMETER:
   8user posted image
* avelina ,* Lupinca
,* malaMravljica
* joob ,*MALINČICA ,* Nogavica
* Nea_Teja * Tassika
**Mišika* sedaj marčevska

• Punce če vas zanima kako naše pikice sedaj izgledajo, si oglejte tukaj:
user posted image PRVO TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

user posted image DRUGO TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

user posted image TRETJE TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

• Pa če še katero zanima kako je s pregledi in dokumenti v nosečnosti:
user posted image PREGLEDI                user posted image    DOKUMENTI, NOSEČNOST, PORODNIŠNICA

• Še nekaj strani:
user posted image   NUHALNA SVETLINA   user posted image   SEZNAMI ZA BODOČE MAMICE
user posted image  NOSEČNOST              user posted image     ŠOLA ZA STARŠE
user posted image NOSEČNIŠKI KALK.      user posted image   VSE O NOSEČNOSTI
user posted image  MAMA.SI                    user posted image    NUMEROLOŠKI IZRAČUN IMENA

• Informativni izračun višine osnove starševskega nadomestila
user posted image  LINK                            user posted image    VODNIK PO PRAVICAH NOSEČNIC

• nosečnost in delo
 TUKAJ                             TUKAJ

Urejanje papirjev pred porodniškim dopustom
vloga S-1/1     priloga S-1
Urejanje očetovskega dopusta
vloga S-1/2        Potrebno je izpolniti še isto prilogo S-1 kot je zgoraj.
Kako do pomoči ob rojstvu otroka?
Priznanje očetovstva
Kako do otroškega dodatka?
Zdravstveno zavarovanje novorojenčka

< Sporočilo je popravil sonček85 -- 5.11.2008 12:47:42 >

Sem to kar sem;)
ALEKS 23.4.2009 <3
TIA 23.10.2012 <3

(odgovor članu sonček85)
Neposredna povezava do sporočila: 3956
5.11.2008 12:43:29   
nmag
Punce jaz sem danes tako srečna,dobila sem izvid od HB in je vse uredu in še to dobili bomo tako zaželjeno puuuuuuuuuunnnčččkoooo,kar solze sreče mi  lijejo po licih.Kar ne morem dojeti,obe moji punčki bosta aprilki,juhuhu.
BrinaBA,tebi pa danes vso srečo na AC,boš videla čez dobre tri tedne boš dobila izvid,da je vse ok.
Lep pozdrav tudi ostalim,kljub slabemu vremenu.lp

(odgovor članu sonček85)
Neposredna povezava do sporočila: 3957
5.11.2008 12:46:45   
sonček85
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image vza pupo,mislim ,da bo v aprilu več pup kot pa pobovuser posted image user posted image user posted image

Sem to kar sem;)
ALEKS 23.4.2009 <3
TIA 23.10.2012 <3

(odgovor članu nmag)
Neposredna povezava do sporočila: 3958
5.11.2008 12:49:28   
zupancdam
user posted image user posted image user posted image user posted image  vsem za preglede!
Zdej me pa res skrbi za to toksoplazmo. Doma imamo 2 mačka, pa se jih kolkr se da izogibam, sam je pa hčera nora na ta dva muca. Ena 2 tedna nazaj, je bil zvečer en muc pri nas gor v zgornjem nadstropju, čez noč in se mi je polulal v eno rožo oz. drevo ki ga imam v dnevni, jaz nisem takoj opazila, šele čez par dni, ko so listi bili rumeni in so odpadali, pred tem sem pa šla z roko notri in pobirala te liste, seveda sem si roke umila, ampak me sedaj res skrbi. Pa sigurno je tudi kje kaka dlaka ostala. Kdaj daš spet kri za to tokso, v katerem tednu?

Prva pikica je na svet prijokala 22.1.2007, težka 3900 in velika 54
Naša prva pikica je dobila sestrico Tio,18.4.2009 težko 3700 in veliko 52, sedaj smo popolna družina

(odgovor članu sonček85)
Neposredna povezava do sporočila: 3959
5.11.2008 12:58:07   
malcekvita
 nmag ful sem vesela, da je vse ok user posted image . jst tudi že komaj čakam pregled v petek, pa da se zmenim za morfologijo. glede spola sem že nestrpna, ker bi rada svoji pikici že dala ime user posted image .
januarja ali februarja bom izkoristila polovico dopusta. malo počitka pred začetkom porodniške mi bo prav prišlo user posted image

(odgovor članu sonček85)
Neposredna povezava do sporočila: 3960
5.11.2008 12:59:44   
sonček85
Odkrivanje nosečnic glede okužbe s povzročitelji toksoplazmoze je izrednega pomena za zmanjšanje umrljivosti in obolevnosti dojenčkov ter varovanje zdravja novorojencev. Če ima nosečnica že pred aktualno nosečnostjo določene IgG( protitelesa) za toksoplazmozo in so pozitivni, testiranje ni potrebno. Testiranje se izvaja po naslednji shemi: v 12. tednu nosečnosti, če je izvid negativen, testiranje ponovimo še v 20.-24.tednu nosečnosti in v 32.-36. tednu nosečnosti.

Kadar se okuži oseba z zdravim imunskim odgovorom, se pojavijo jasni znaki bolezni le pri 10-20 % okužb ostali so brez znakov bolezni. Inkubacija traja 7-21 dni. Po tem času se pojavijo povečane, trde in neboleče bezgavke po eni strani vratu, povišana telesna temperatura, utrujenost in bolečine v mišicah ter potenje. Redko se pojavi tudi izpuščaj, enostranski horioretinitis, povečana jetra ali vranica. Zelo redko pride do miokarditisa, pnevmonitisa ali encefalitisa.

NOSEČNICA
Kadar se ženska prvič okuži v nosečnosti in se okužba prenese tudi na plod, govorimo o PRIROJENI TOKSOPLAZMOZI. Okužba v višji nosečnosti predstavlja večjo verjetnost, da se bo okužil tudi plod.
Okužena nosečnica je lahko popolnoma brez znakov bolezni, za plod pa vseeno predstavlja okužba nevarnost, ki se kaže v obliki splava, prezgodnjega poroda, mrtvorojenosti ali pa se otrok rodi z različnimi kliničnimi znaki in simptomi okužbe: povišana telesna temperatura, vodenoglavost, premajhna glava, povečana jetra in vranica, zlatenica, krči, okvara oči , slepota, izpuščaji, motnje sluha, vnetje srčne mišice in pljuč. V 12% pride celo do smrti. Med trajne posledice spadajo: duševna prizadetost, krči, spastičnost, okvare vida, mikrocefalija, nižji IQ.

Kako se izognemo okužbi? S pravilno toplotno obdelavo mesa ali zamrzovanjem, umivanjem sadja in zelenjave, odganjanjem muh in koprofagnih insektov, da nismo v stiku z mačjimi iztrebki ali z njimi okuženimi predmeti, da vrtnarimo z rokavicami ter redno opravljamo dezinfekcijo mačjih zabojev.

< Sporočilo je popravil sonček85 -- 5.11.2008 13:01:59 >

Sem to kar sem;)
ALEKS 23.4.2009 <3
TIA 23.10.2012 <3

(odgovor članu zupancdam)
Neposredna povezava do sporočila: 3961
5.11.2008 13:39:06   
anchika
Delajmo tako da se ne bomo okužile in ne mislimo kaj je lahko narrobe. Uživajte v nosečnosti in ne mislit na slabo. ampak samo " kako lepo je biti noseč"
Naj vam nekaj povem. V prvi nosečnosti nisem niti enkrat v 9 ih mesecih pomislila na kakšno bolezen, ali pa da bo kaj narobe z mojim  otorčičkom, na nič slabega. Čeprav je bilo  kar nekaj splavov in bolezni okrog mene jaz nisem pomislila da bi pri meni kaj prišlo narobe. Zdaj ko berem tale forum se mi zdi da vse preveč študirate  kaj bi lahko bilo narobe namesto da bi uživale ob rastju trebuščka. Ne mi zamerit ne mislim nič slabega, samo svoje mnenje povem. Ob branju čveka kaj bi lahko bilo narobe potem študiram tudi jaz. A sem si že v glavo zadala da ne smem misliti na to. In naj vam povem zelo malokrat sem pomislila( skoraj nič) da bi lahko bilo kaj narobe in upam da bo tudi tako.

(odgovor članu sonček85)
Neposredna povezava do sporočila: 3962
5.11.2008 14:04:27   
Ladybird01
pozdravljene aprilcice

se spet malo javim...pri nas je vse v redu, pikica-pikec brca non stop na vsake pol ure se pofocka hehe user posted image

mene pa je cisto zdelal vceraj prehlad-gripa in cisto boga lezim doma; GROZNO...ne vem, ce sem bila ze kdaj tako boga user posted image ...ampak sej bo

cestitke vsem za preglede in nmag tebi za HB!!! carsko!!

pa se nekaj da vas pomirim glede TOKSE - iz ZANESLJIVIH virov (beri specialist ginekolog) sem zvedla, da bo tale toksa zdej zdej ukinjena in se ne bo vec testirala ker v vseh teh letih niso imeli nobenega dokaza, da dejansko karkoli povzroci pri otroku...itak, da opozarjajo, samo z otrokom ni bilo se nikoli nic narobe, tudi, ce je bila sveza okuzba! po svetu je sploh ne testirajo vec!!
tko, da NO WORRIES, seveda pazite, ker ni prijetno, ce se okuzis, ampak z otrockom zaradi tega ne bo nic narobe!

pa res samo pozitivno pa ne razmisljat prevec o teh in unih boleznih VSE BO SUPER user posted image user posted image

uf aja pa se moja zgodba; no tole je pa 100% za v roman hehe
torej midva se poznava ze 15 let; bila sva sosolca v srednji soli...sem mu bila ze od 1letnika cute in je bil baje cist zaljubljen vame ampak jest ga nism pod razno smerglala, ker je bil zame en tak frajercek oz sportnik tak lepi zrihtan, men so bli pa takrat bolj bad guys-i vsec hehe
sem se pa vsa ta 4 leta mal igrackala z njim...no po 4 letih tega igrackanja sem se pa jest vanjga zaljubila tko NA SMRT! pa je blo ze prepozno...sem ga ze prevec prizadela...se je potem se on mal z mano igrackal :( sel je potem studirat v tujino in mi je rekel, da sedaj ni pravi cas, da je star 18 let, da me ima res rad ampak, da ne more bit z nekom ki mu ne zaupa...da pa pride pome cez 5 let in, ce ga bom cakala! sem mu obljubla, da ga bom...PA GA NISEM :( se nisva videla/slisala 5 let vmes sem bila jaz z drugim (bivsim) fantom...PA NE nism ga pozabla ampak sem rekla, da je ze boljs zame, da je tko kot je, ker me je tud on velikrat prizadel...potem pa cez 5 let text - pikapolonca prisel sem pote...haha sem se delala, da ne vem kdo to je...on je takrat ze zivel v Londonu in sva bila v kontaktu samo po mailih...jaz sem bila se vedno s svojim bivsim...nic nism hotla od njega, NIC, samo fajn mi je pa blo, da sva bla po 5ih letih spet v kontatku...ceprov mi je reku ob eni priliki, da si je on svojo sanjsko punco najdu 15 let nazaj in, da sem to JAZ se nism pustila hehe...no pa sem potem enga den sla v london na obisk...in sem ugotovila, da je TO se vedno TO in...od takrat naprej sva skupaj in je NORO NORO dobro...tega je sedaj ze 3 leta in pol in ga mam vsak dan bolj rada in vsak dan sem bolj zaljubljena vanj...je the best of the best...res si ne predstavljam zivljenja brez njega in sedaj brez njegovega otrocka, ki nama pride druzbo delat aprila...evo real love story kaj?! hehe

no sedaj pa nazaj v posteljico lezat pa preganjat tole gripo...

pozdravcki vsem pa cuvajte sebe in svoje pikice

PaPa

(odgovor članu anchika)
Neposredna povezava do sporočila: 3963
5.11.2008 14:19:28   
sonček85
ooooooooooooooo to je pa res lepa ljubezenska zgodbauser posted image

Sem to kar sem;)
ALEKS 23.4.2009 <3
TIA 23.10.2012 <3

(odgovor članu Ladybird01)
Neposredna povezava do sporočila: 3964
5.11.2008 14:21:38   
*Junona*
Ko mi je sestra pisala nov datum pregleda, ji je gin. rekla da je pred časom prišla ena v 20.tednu s svežo okužbo s toksoplazmo in potem sta si obe odkimavali in meni se je kar naježila koža. Prav strašljivo!
IZVIRNO SPOROČILO: Ladybird01

pozdravljene aprilcice

se spet malo javim...pri nas je vse v redu, pikica-pikec brca non stop na vsake pol ure se pofocka hehe user posted image

mene pa je cisto zdelal vceraj prehlad-gripa in cisto boga lezim doma; GROZNO...ne vem, ce sem bila ze kdaj tako boga user posted image ...ampak sej bo

cestitke vsem za preglede in nmag tebi za HB!!! carsko!!

pa se nekaj da vas pomirim glede TOKSE - iz ZANESLJIVIH virov (beri specialist ginekolog) sem zvedla, da bo tale toksa zdej zdej ukinjena in se ne bo vec testirala ker v vseh teh letih niso imeli nobenega dokaza, da dejansko karkoli povzroci pri otroku...itak, da opozarjajo, samo z otrokom ni bilo se nikoli nic narobe, tudi, ce je bila sveza okuzba! po svetu je sploh ne testirajo vec!!
tko, da NO WORRIES, seveda pazite, ker ni prijetno, ce se okuzis, ampak z otrockom zaradi tega ne bo nic narobe!

pa res samo pozitivno pa ne razmisljat prevec o teh in unih boleznih VSE BO SUPER user posted image user posted image

uf aja pa se moja zgodba; no tole je pa 100% za v roman hehe
torej midva se poznava ze 15 let; bila sva sosolca v srednji soli...sem mu bila ze od 1letnika cute in je bil baje cist zaljubljen vame ampak jest ga nism pod razno smerglala, ker je bil zame en tak frajercek oz sportnik tak lepi zrihtan, men so bli pa takrat bolj bad guys-i vsec hehe
sem se pa vsa ta 4 leta mal igrackala z njim...no po 4 letih tega igrackanja sem se pa jest vanjga zaljubila tko NA SMRT! pa je blo ze prepozno...sem ga ze prevec prizadela...se je potem se on mal z mano igrackal :( sel je potem studirat v tujino in mi je rekel, da sedaj ni pravi cas, da je star 18 let, da me ima res rad ampak, da ne more bit z nekom ki mu ne zaupa...da pa pride pome cez 5 let in, ce ga bom cakala! sem mu obljubla, da ga bom...PA GA NISEM :( se nisva videla/slisala 5 let vmes sem bila jaz z drugim (bivsim) fantom...PA NE nism ga pozabla ampak sem rekla, da je ze boljs zame, da je tko kot je, ker me je tud on velikrat prizadel...potem pa cez 5 let text - pikapolonca prisel sem pote...haha sem se delala, da ne vem kdo to je...on je takrat ze zivel v Londonu in sva bila v kontaktu samo po mailih...jaz sem bila se vedno s svojim bivsim...nic nism hotla od njega, NIC, samo fajn mi je pa blo, da sva bla po 5ih letih spet v kontatku...ceprov mi je reku ob eni priliki, da si je on svojo sanjsko punco najdu 15 let nazaj in, da sem to JAZ se nism pustila hehe...no pa sem potem enga den sla v london na obisk...in sem ugotovila, da je TO se vedno TO in...od takrat naprej sva skupaj in je NORO NORO dobro...tega je sedaj ze 3 leta in pol in ga mam vsak dan bolj rada in vsak dan sem bolj zaljubljena vanj...je the best of the best...res si ne predstavljam zivljenja brez njega in sedaj brez njegovega otrocka, ki nama pride druzbo delat aprila...evo real love story kaj?! hehe

no sedaj pa nazaj v posteljico lezat pa preganjat tole gripo...

pozdravcki vsem pa cuvajte sebe in svoje pikice

PaPa

Joj, a res? Upam, da je res tako, ker se je bojim ko user posted image križa. Sicer je najbolje, da se ne okužimo, ampak če imamo slučajno smolo... Hvala za vzpodbudne besede.

Zupancdam , mene je tudi strah, ampak si poskušam dopovedat, da če v 23 letih nisem zbolela, bi morala imet pa res smolo, da bi ravno zdaj, ko sem noseča in se pazim, prej se pa nisem nikoli.
Punca, glavo pokonci in držim pestke za obe. Mora biti vse v redu. Priznam pa, da trepetam. Vidim, da boma mogle na kak čvekuser posted image user posted image user posted image

Tudi jaz sem mami.:))

Neposredna povezava do sporočila: 3965
5.11.2008 14:52:31   
olea
Evo, opravila drugi pregleduser posted image so me poklicali okrog 10 ure in povedali naj pridem ob 13ih, da bo ena ginekologinja nadomeščala. Je naredila ultrazvok in običajen pregled, glede bolečin v križu pa je rekla da bo lahko sam še slabšuser posted image no, da se je treba pazit...
pomodrenje nohtov pa baje pride od prenizkega pritiskauser posted image Po 10 minutnem tekanju do ambulante in po stopnicah mi ga je namerila 90/60user posted image no, baje me čaka dolgo življenjeuser posted image samo včasih je pa res nevzdržnouser posted image
So me tudi stehtali, tako da imam zdaj 60 kg, pridobila sem 3 kg, sem pa v 16t. Kako pa kaj vaši kilogramčki?

Lepo se imejte, pa ne se batuser posted image

(odgovor članu *Junona*)
Neposredna povezava do sporočila: 3966
5.11.2008 14:57:55   
Ladybird01
junona jaz res ne bi skrbela...ce ni slo v vseh teh letih nic narobe, pa res ne vem zakaj bi slo sedaj! pa kot pravim, meni je rekla ginekologinja (v bistvu prijateljica) tako off record, da v vseh teh letih ni bilo nobenega dokaza, da bi bil s tokso okuzen kak otrocek...baje, da kadarkoli so delali amnio po tej okuzbi, da ni bilo nic narobe, se pravi, da RES ne bi smelo biti nic narobe tudi pri tebi oz katerikoli drugi!! res se ne sekiraj junona pa samo pozitivno naprej...sc sc sc vse te slabe misli...
sej mene tudi skoz nekaj skrbi ampak smo sedaj res ze tako dalec, da ne bo slo NIC NAROBE...same happy thoughts OK??? user posted image user posted image

yipiii sej smo ze skor na pol a ne??

(odgovor članu olea)
Neposredna povezava do sporočila: 3967
5.11.2008 15:21:51   
Pat74
Nmag čestitke za uspešen HB in bravo za punčko - zdej boste pa 2 fantka + 2 punčki, če sem prav zastopla?

Anchika s tabo se tudi jaz popolnoma strinjam - tale internet namreč ni samo dobrina, je tudi kaj drugega, sploh, če user posted image vse živo berejo, da se potem brezveze sekirajo.

Neposredna povezava do sporočila: 3968
5.11.2008 15:23:07   
Pat74
A ja: BrinaBa še zate močno stiskamo pesti in navijamo, da te ne pokličejo po telefonu, ampak, da dobiš super rezultate na dom!

(odgovor članu Pat74)
Neposredna povezava do sporočila: 3969
5.11.2008 15:47:57   
supermiška
Punce pa ne tako pesimistično pa še nič ne veste.
jaz nisem niti pomislila da bi se lahko okužila in so me presenetili z pozivinim rezultatom za tokso pa še pozitivnim ICTjem.
Ja je bilo težko ampak sedaj samo pozitivno razmišljam in si govorim da je z mojim otročičkom vse OK.
Jemljem antibiotike in sem pod budim očesom Ambulante za patološko nosečnost.
Naslednji teden imam pregled in čakam izvide.

(odgovor članu Pat74)
Neposredna povezava do sporočila: 3970
5.11.2008 15:48:40   
nmag
Imela bom tri fante in dve punci.lp

(odgovor članu Pat74)
Neposredna povezava do sporočila: 3971
5.11.2008 15:59:21   
Pat74
Supermiška bomo še zate navijale user posted image , kar bodi še naprej tako optimistična!

Nmag pol je bila pa punčka najbrž še kako dobrodošla - vedno, ko je govora o punčkah, pomislim, kako lepo bo, ko bom babica, in bosta moji prinesli domov kakšnega dojenčka, da ga bom malo ujčkala.

(odgovor članu nmag)
Neposredna povezava do sporočila: 3972
5.11.2008 16:26:53   
rea27
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image brav, za vse, kis ste super opravile in dobile krasne novičke..jutri grem pa jaz v boj!!!

(odgovor članu Pat74)
Neposredna povezava do sporočila: 3973
5.11.2008 16:50:01   
sonček85
IZVIRNO SPOROČILO: rea27

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image brav, za vse, kis ste super opravile in dobile krasne novičke..jutri grem pa jaz v boj!!!
držimo pesti in dodajam še eno punco ,ki me je obvestila o user posted image   čestitke in seveda sem jo povabila da kaj počveka z nami-kajne miška 2006

< Sporočilo je popravil sonček85 -- 5.11.2008 16:52:18 >

Sem to kar sem;)
ALEKS 23.4.2009 <3
TIA 23.10.2012 <3

(odgovor članu rea27)
Neposredna povezava do sporočila: 3974
5.11.2008 16:54:29   
sonček85
user posted image   APRILSKI SRČKI 2009 user posted image
user posted image  

PDP    IME(starost)        (štuser posted image . ,št.user posted image )        PREGLEDI            SPOL

01.04.
user posted image metuljčica27             (št. 3 ,št. 1)                           
user posted image srečka82(26)            (št. 1, št . 0)           11.11.    user posted image CE 
user posted image miška2006                
(št.2, št 1)             14.11      user posted image GO
02.04.
user posted image supermiška(28)         (št. 3, št. 1)                             LJ
user posted image malcekvita                  (št. 1,št. 0)           07.11.       LJ/PO
user posted image ladybird01(30)         (št.  2 ,št. 0)          13.11.     
user posted image _malina_  (30)           ( št. 1,št. 0 )                          
03.04.
user posted image mojamalapikica(28)    (št. ?, št. ?)                          
user posted image PIruri(30)                    (št. 3 ,št. 1)                          user posted image   PO
user posted image bibona   (29)                (št. 2, št. 1)                           user posted image
user posted image SuzyB                            (št. ?, št. ?)                            
04.04.
user posted image mojcaprvič                    (št. ?, št. ?)                          
user posted image janja*                           (št. ? ,št. ?)           11.11.        PO  
user posted image kataka21 (23)             (št. ?, št. ?)         19.11

05.04.
user posted image april09                         (št. 3, št. 1)           01.12 25.11 MFuser posted image LJ
user posted image mala čebelica(27)      (št. 1, št. 0)                
user posted image Mici7(28let)               (št.  1,št. 0 )         17.11                      

user posted image Adelina                         (št. 3,št. 2)          06.11.  
user posted image orhidejka                     (št.  1,št. 0)                                MB     

06.04.

07.04.
user posted image Anonimna.                   (št.   2, št. 1)                           
user posted image jernejav                      (št. 1, št.   0)        11.11.     user posted image SG-JU       
user posted image urnebes(36)               (št. 2, št. 1)          07.11        Trst
user posted image Artičoka                       (št. 2 ,št. 1)        12.11.         KR  
user posted image jakanejc                       (št.  3,št. 2 ) 
user posted image tia12

(št.  ?,št. ?  )    
 08.04.
user posted image katkica007                  (št. ?, št. ?)                             
user posted image bineti                            (št. ?, št. ?)                               
09.04.
user posted image Nalini                           (št. 1, št. 0)                              MS
10.04.
user posted image Cveta28 (28)             (št.  1,št. 0)           05.11, 04.12 LJ
user posted image detelja                         (št. 2, št. 0)         02.12.           
user posted image linči 312                      (št. ?, št. ?)                                 

11.04.              
user posted image angelito (28)              (št. 1,št. 0 )            03.12MF          LJ
user posted image aljab                            (št. 2 ,št. 1)                                   
user posted image matt                             (št. 1, št. 0)          
19.11            
user posted image kimmii (31)                 (št. 1, št. 0)                                   
user posted image aprilcica09                   (št. 1, št. 0)                               LJ                          
12.04.
user posted image poka1                          (št. 2 ,št. 1 )                                  
user posted image baltazarka                   (št. ? , št. ?)                                  
user posted image Bojana 29                    (št. 4 ,št. 1)            06.11       MB
13.04.
user posted image tink@                            (št. 1 ,št. 0 )           03.11    NM         
14.04.
user posted image  vud                              (št. 2, št. 1)           25.11.      SG
user posted image zanchy                          (št. 3, št. 2)                                   
user posted image KaTkA24                       (št. ?, št. ?)                            user posted image
15.04.
user posted image mavika                         (št. 1 ,št. 0 )                                 
user posted image pat                                (št. 2,št. 1 )                                 
user posted image sobra(27)                   (št. 2, št. 0)           26.11.     LJ                                   
16.04.
user posted image krfjolca(25)                 (št. 2, št. 1)                                
user posted image lily32                            (št. 1 ,št. 0)                                 

17.04.

user posted image L & L(29)                     (št. 3,št. 2)          11.11.,  user posted image KR
user posted image MAJLANA                      (št. ?, št. ?)                      
user posted image nmag  (38)                  (št. 5, št. 4)          12.11     user posted image LJ
user posted image *nana*                          (št. 3 ,št. 1 )                        SG
user posted image klavdyk                          (št.  2,št.  1 )        30.10

18.04.
user posted image neučakana                    (št. 1, št. 0)                                 
user posted image blancica (34)               (št. 1, št. 0 )         24.11.    PO  
user posted image malapikica(36)            (št.  3 ,št. 1)         28.11.,8.12MFMS

user posted image čokoladica1                  (št. ? ,št. ?)                     
19.04.
user posted image uka7 (29)                     (št. 1, št. 0)                           LJ                          
user posted image zupancdam (26)           (št. 5,št. 1)           26.11 user posted image TRB
20.04.
user posted image lilica  (31)                    (št. 2, št. 1)                        
user posted image BrinaBA(32)                 (št. 3, št. 2)                         LJ
user posted image Akina (25)                    (št. 1,št. 0)                   
user posted image tani22                           ( št. ?, št. ?)                                        

user posted image frutolina                        (št. 1, št. 0)          03.12.             

21.04. 
user posted image tojeto1(30)                   (št. 3, št. 2)                                   
22.04.
user posted image m.. tina (24)                 (št. 2, št. 0)               
23.04.
user posted image mlavla (25)                  (št. 2, št. 1)                                    
user posted image NenaLena                     (št. 1 , št. 0 )         11.12. user posted image LJ             
user posted image RDEČA VRTNICA           (št. 2 , št. 0)          13.11.,
24.04.
user posted image Sonček 85user posted image (23)        (št. 1 ,št. 0)           25.11.,  CE
user posted image kunda  (29)                  (št. 1, št. )              10.11.        

25.04.
user posted image pikaro                            (
št. 1 , št. 0)                          MS
user posted image Pat74  (34)                 (št. 3,št. 2)          05.12.MF  PO
user posted image Patrica                           (št. ?,št. ?)
26.04.
user posted image anca(27)                     (št.  
1,št. 0)                          LJ         
user posted image zoja B                            ( št. 4 , št. 1)                         LJ
user posted image olea                                (št. ?,št. ?)
27.04.
user posted image štorkljica                      (št.   2,št.  1)             cht 11.11                           
user posted image barboom                       (št.  ?,št.   ? )                                  
user posted image zaspanka84(24)           (št. 2, št. 1)                                                                           
user posted image anchika                           (št. 2 ,št. 1)             13.11 
user posted image rea27 (27)                     (št. 2,št. 0)             06.11  NM/LJ                            

28.04.

29.04..
user posted image mišk (26)                       (št. 2, št. 1)            25.11.BREŽ
30.04.
user posted image *junona* (24)               (št. 3,št. 0 )            24.11.,  CE
 1.5.                     
user posted image copka(28)                      (št. 2,št. ?)             12.11.     
xx.04.
user posted image ančula                             (št. ?, št.  ?)       

Zanimivosti v tem tednu

6.11
rea27
bojana 29

Adelina
7.11
malcekvita                    

urnebes

Trenutno imamo:

user posted image :7
user posted image :4
user posted image : 74                     

TRENUTNO NAS JE: 85 nosečk 

OBJEMČKOMETER:
   8user posted image
* avelina ,* Lupinca
,* malaMravljica
* joob ,*MALINČICA ,* Nogavica
* Nea_Teja * Tassika
**Mišika* sedaj marčevska

• Punce če vas zanima kako naše pikice sedaj izgledajo, si oglejte tukaj:
user posted image PRVO TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

user posted image DRUGO TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

user posted image TRETJE TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

• Pa če še katero zanima kako je s pregledi in dokumenti v nosečnosti:
user posted image PREGLEDI                user posted image    DOKUMENTI, NOSEČNOST, PORODNIŠNICA

• Še nekaj strani:
user posted image   NUHALNA SVETLINA   user posted image   SEZNAMI ZA BODOČE MAMICE
user posted image  NOSEČNOST              user posted image     ŠOLA ZA STARŠE
user posted image NOSEČNIŠKI KALK.      user posted image   VSE O NOSEČNOSTI
user posted image  MAMA.SI                    user posted image    NUMEROLOŠKI IZRAČUN IMENA

• Informativni izračun višine osnove starševskega nadomestila
user posted image  LINK                            user posted image    VODNIK PO PRAVICAH NOSEČNIC

• nosečnost in delo
 TUKAJ                             TUKAJ

Urejanje papirjev pred porodniškim dopustom
vloga S-1/1     priloga S-1
Urejanje očetovskega dopusta
vloga S-1/2        Potrebno je izpolniti še isto prilogo S-1 kot je zgoraj.
Kako do pomoči ob rojstvu otroka?
Priznanje očetovstva
Kako do otroškega dodatka?
Zdravstveno zavarovanje novorojenčka

Sem to kar sem;)
ALEKS 23.4.2009 <3
TIA 23.10.2012 <3

(odgovor članu sonček85)
Neposredna povezava do sporočila: 3975
Stran:   <<   < Prejšnja stran  157 158 [159] 160 161   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  157 158 [159] 160 161   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?