|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  32 33 [34] 35 36   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decemberke 2008 - 2.del
4.11.2008 12:12:56   
nadya
He he sem pa včeraj Novo kupila in na naslovnici spet kraljuje štajerski slavček Damjan Murko. Ga je baje na intervjuju žena nadrla, odrinila in odvihrala. Se mi zdi da ta dva kr sceno nardita sam da se piše.....user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Sem pa tudi prebrala, da Oto Pestner pričakuje dvojčici, žena ima rok decembrauser posted image . So pa njegovi prvi otročki, od prej nima otrok.

No tkole sem še mal potračalauser posted image

(odgovor članu nadya)
Neposredna povezava do sporočila: 826
4.11.2008 12:19:21   
*nina*
haj...pa smo spet pri papirjih...pomagite mi...izpolnjujem tole za porodnisko pa me zanima...uveljavljam davčno olašavo za družinske člane: nimam še nič otrok, pol nič ne napišem, a ne?
pa na drugi strani je še...podaljšanje dopusta za nego in varstvo otroka uveljavlajm zaradi...., kaj ste tukaj obkrožle?

če se še katera spomniuser posted image

(odgovor članu nadya)
Neposredna povezava do sporočila: 827
4.11.2008 12:33:03   
nadya
Za davčno olajšavo ne napišeš nič če nimaš otrok. Za tisto drugo pa ne vem. Sej ti itak pomagajo na csd-ju izpolnit kar ti manjka.

(odgovor članu *nina*)
Neposredna povezava do sporočila: 828
4.11.2008 12:41:44   
*nina*
ja sej bom jutr šal kr na csd pa zrihtalauser posted image hvala vseen

(odgovor članu nadya)
Neposredna povezava do sporočila: 829
4.11.2008 14:08:17   
pike
ojla,

ja, naš seznamček se pridno še vedno veča tako, da zgleda bo res decembra največji porast rojstev. Jaz bi samo dodala za seznam, da je naslednji pregled pri mojeg 20.11.2008. Verjetno nas bodo sedaj naročevali bolj pogosto, tako, da bo težko vse te datume spremljat in jih v seznamu spreminjat.

(odgovor članu *nina*)
Neposredna povezava do sporočila: 830
4.11.2008 14:16:29   
mami_1979
Živijo!
Danes sem imela pregled. Vse je videti o.k., izvidi so tudi vredu.
Naslednji pregled imam že 21.11.2008.
kg pa so do sedaj skupno +7kg (na veliko podlageuser posted image )
Prejšnji teden sem pa imela precej naporen.
Pod desno dojko se mi je namreč vnela lojnica ali nekaj podobnega. Skratka bolelo me je kotuser posted image . Imela se otečeno in vse rdeče in trdo. Dobila sem antibiotike, ker pa ni bilo boljše, ampak samo slabše, sem imela na razpolago operacijo v splošni anestreziji, ali v lokalni, za katero pa mi je zdravnica povedala, da ne bo "prijela", ker je vse gnojno.
Torej sem se v skrbi za user posted image odločila za mučenje, kot pa da bi lahko imelo moje malo dete kakšne posledice zaradi splošne narkoze.
Injekcija ni prijela popolnoma nič. Prerezala in sčistila mi je, (ne priporočam, če ni nujnouser posted image ). Sedaj pa vsak dan prevez in čiščenje rane, ki zopet boli, kot user posted image .
Samo, da je najhujše za menoj.
Vse lepo drage souser posted image . Ter čim manj zapletov.

(odgovor članu nadya)
Neposredna povezava do sporočila: 831
4.11.2008 14:26:20   
Ana Luna
IZVIRNO SPOROČILO: mamabranka
Ana Luna, držim pesti, da je vse vredu, pa piš kako je bilo.

No, jaz sem bila danes že ob 7ih zjutraj na polikliniki in delala tri-urni test za preverjanje sladkorne. Štirikrat so mi vzeli kri in po zadnjem odvzemu so sledili rezultati. Dobra novica - nimam diabetesa, pa tudi motene tolerance na glukozo ne. user posted image user posted image user posted image "Gospa z vami je vse v redu in lahko naprej normalno jeste," mi je rekla sestra. Jeeeee!
Sem kar malo pomirjena. Tudi tisto z malo več plodovnice me ne skrbi več toliko, so me tam kar potolažili, da ni panike.

Malo sem še jezna na svojo gin., ampak saj bo vse o.k. Zdaj imam pregled (že) čez dva tedna (napredek!) user posted image in takrat mi bo vzela bris za streptokok, pa potipala maternični vrat. Le mer otroka pač ne vem.

Minila je prva noč, ko res vem, da bomo imeli fantka. Poseben občutek. Predvsem zato, ker sem ves čas do zdaj mislila nasprotno. Zdaj pa vemo zagotovo, da pride kmalu najin Jaša.

Aja, danes sem oddala diplomo. Mogoče mi celo rata imet zagovor ta mesec (če prej ne pobegnem v Rim) ... user posted image Sem optimist, ne? user posted image

(odgovor članu mamabranka)
Neposredna povezava do sporočila: 832
4.11.2008 14:26:41   
zverinca
ojej mami79 (btw, odličen letnikuser posted image ), kako pa je do tega prišlo? sranje!! no upam, da je najhujše za tabo, da se ti sedaj do poroda pozdravi in zaceli kot se mora, da ne boš imela še potem s tem delo....

kaj čveke, a ste ve vse za računalnik prilepljene? par ur me ni pa 2 celi strani!! user posted image user posted image user posted image
jaz pa res koristim dneve, da berem, dokler še lahko, potem ob novorojenčku itak spet ne bo šans.... pa kuham, perem - sem dobila varovalke in se prva žehta že suši... predvsem je povdarek na počitku, saj me kr precej dol tišči, danes me še nožnica boli in že celo jutro+dopoldne mi mladič pritiska na žilo v levi nogi, tako da me vsake toloko kar zvije, kot da bi mi čisto stisnil žilouser posted image

kaj še?
aha, seveda: dobrodošle nove čveke!! user posted image

Prijatelji so angeli, ki te dvignejo takrat, ko tvoja krila pozabijo leteti.

(odgovor članu mami_1979)
Neposredna povezava do sporočila: 833
4.11.2008 14:28:28   
pike

mami1979 si pa dala kar nekaj skozi. Jaz sem taki strahopetec, ko se gre za igle in te stvari. Vendar, si pač potrpela ker veš, da bo tako bolje za otročka.

Moj še dela in mi je malce dolgčas, pa vreme ni zdaj nič več vzpodbudno za kak sprehod. Malo sem po hiši posesala, pospravila. Zdaj pa samo iščem nekaj za pod zob čeprav sem 2 uri nazaj imela kosilo. Kaj pa ve?

Neposredna povezava do sporočila: 834
4.11.2008 14:33:25   
zverinca
uu Ana Luna, same lepe novičke od tebe!!

user posted image za dobro opravljene teste za sladkorno
user posted image za oddano diplomo
user posted image za lepo ime

glede G se pa ne sekirajte toliko, dejstvo je da niso G krivi če ZZZS krije le dva UZ! na žalost je res tako da imamo plačano le metrski trak, kar naredijo več/dodatno smo lahko le tiho in srečne.... zdej kakšen imajo odnos, je drugo ja, sam predstavljite si, da vam 10-user posted image /dan jamra in teži okoli tega...
Jaz sem se tudi včasih jezila na vsepovprek, pa sem ugotovila, da škodim le sebi. Sedaj gledam, da grem na bris vsaj enkrat na leto, pač si sama plačam. Če želim dodaten UZ si ga bom plačala (pa nismo polni denarja, samo tukaj pa ne bom šparala..). Ne bom pa šla od G slabe volje, ker mi bo ona rekla 'vse poteka bp', ne vem, ji zaupam in pika. MOgoče naivno, ampak kaj pa mi ostane?

Prijatelji so angeli, ki te dvignejo takrat, ko tvoja krila pozabijo leteti.

(odgovor članu zverinca)
Neposredna povezava do sporočila: 835
4.11.2008 14:50:49   
blackcoffee
joooj, decemberke koliko nas je!!!!!!!!! user posted image
vas pol dneva ne berem, ve pa že popišete več kot dve strani..

sporočam, da sem bila na UZ in tamalemu so se že spustili testisi in lulček je videti večji.... user posted image
to je zelo ponosno kazal, obrazek pa je imel čisto spodaj maternice - skritega nekje v moji luli... user posted image user posted image user posted image
plodovnice je ravno dovolj.. žal pa je je premalo, da bi z G. lahko kaj bolj razločno videli. user posted image
očitno bo treba počakat na končne finale, na december, ko pride ven.

sem v 36. tednu in deček tehta 2847g.
UZ mi je dal tokrat prvič izračun, da bom rodila 9.12.08, kar sem jaz ves čas govorila, da bom rodila okoli 10. 12. no, bomo videli, kakšen bo dejanski razplet. sicer pa so mi po UZju vedno napovedali rok nekje konec novembra. in bilo bi zanimivo, glede na to, da sem ves čas od samega začetka govorila, da nosim fantka in se je to tudi potrdilo, da bi se tudi ta napoved, kdaj bom rodila. user posted image user posted image
mal sem zaštrikala tole svojo izpoved.. user posted image

ktera je že napisala, da ima težave z zgago in da je jedla ovsene kosmiče z jogurtom?
ne jih jest z jogurtom!!!!!!!!!!!!! ampak same, zgolj s slino jih zmelji v ustih. men je res pomagalo in me ni več peklo.
ja, sicer pa sem opozorila, da jih je tako same žvečiti, vse prej kot okusno. user posted image

in ja, Ana Luna ti pa res razturaš! user posted image
morala bi te vzeti za vzgled. od mene pa nič ni. samo se izgovarjam in nič ne napravim. dejstvo pa je, da se mi ne da učit. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
user posted image

< Sporočilo je popravil blackcoffee -- 4.11.2008 14:54:42 >

(odgovor članu pike)
Neposredna povezava do sporočila: 836
4.11.2008 14:56:20   
mami_1979
težave z zgago

Meni pomaga le donat, ker zdravil ne maram. Je pa res, da ni dober.

(odgovor članu blackcoffee)
Neposredna povezava do sporočila: 837
4.11.2008 15:02:41   
mami_1979
Da dopišem še sinovo ugotovitev,..Do PDP imam še 38 dni.
Moji fantje že odštevajo v dnevih,..user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 838
4.11.2008 15:21:15   
Ana Luna
IZVIRNO SPOROČILO: blackcoffee
in ja, Ana Luna ti pa res razturaš! user posted image
morala bi te vzeti za vzgled. od mene pa nič ni. samo se izgovarjam in nič ne napravim. dejstvo pa je, da se mi ne da učit. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
user posted image

blackcoffee, mene si pa res ne rabiš vzet za vzgled. sem ti že enkrat omenila, da vlečem tale svoj študij kot čigumi. In tudi tolk sem že stara, da bi morala končati že dva študija!
Mah, sej ni važno, glavno, da se enkrat pride na cilj, ne? Pa tudi ti boš slej ko prej, boš vidla! user posted image

(odgovor članu blackcoffee)
Neposredna povezava do sporočila: 839
4.11.2008 15:22:56   
Ana Luna
IZVIRNO SPOROČILO: zverinca

Ne bom pa šla od G slabe volje, ker mi bo ona rekla 'vse poteka bp', ne vem, ji zaupam in pika. MOgoče naivno, ampak kaj pa mi ostane?

Veš kaj, zverinica, prav imaš!

(odgovor članu zverinca)
Neposredna povezava do sporočila: 840
4.11.2008 15:31:27   
ellena
Tud jaz sem bila danes na UZ in spet sem občudovala mojo user posted image , ki me tako radosti, da ne morem opisat. Leži pravilno, razvija se lepo, tehta skoraj 2 kg, sem namreč zadnja decembrka v vrsti... pa kako smo to računali user posted image

Tud jaz imam bolečine v križu, ponoči vsaj 3x skačem na wc (se mi zdi da se sploh ne zbujam več zaradi tega user posted image ), sramne kosti mi tišči narazen kar pogosto, trebuh mi zateguje, če le malenkost hitreje stopim, redim se spet 100/h, skoz me je strah, da bo s punčko kaj narobe...

No, včeraj smo dobili že posteljico, ki je res zelo lepa, poglejte http://www.lip-poljcane.si/index.php?lang=si&page=proizvod&categorie=1&id=32 Komaj čakam, da jo sestavimo in postavimo na svoje mesto. Čakam še previjalno od mizarja.

mavrica - tud zgaga je moja znanka. Krotim jo na naslednje načine: potrudim se jesti čim manjše obroke (zelo težko), črtala gazirane pijače (obvezno). Zelo mi pomaga, če pijem probiotični jogurt. Paleta teh jogurtov je zelo pestra in so nekateri okusi res fantastični. Mleko mi pomaga le krajši čas. Od hladilnika od sobe. Probiotični jogurt pa je zame boljši od vseh Rupurotov, Rutacidov...

Ana luna - čestitke za vse doseženo. Sicer si mi povzročila slabo vest. Ostal mi je še en izpit in diploma - bila sem sigurna, da bom vse postorila do poroda... pa vendar se mi ne da. Upam, da se mi bo odprla še kakšna čakra za učenje in da naredim še vsaj zadnji izpit. Jaša je zame zelo lepo ime. Tudi sama sem ga imela v izboru, če bi imeli user posted image .

Še to, naslednji pregled imam 25.11.08.

Danes začnem s Šolo za bodoče starše... me prav zanima kako bom lahko sedela 2 uri. Upam, da bo šlo.

Lepo se imejte, vsem novim user posted image  pa izrekam dobrodošlico.

Neposredna povezava do sporočila: 841
4.11.2008 15:36:07   
Lyla
Hojla babe!

Jst pa sem tako dobre volje danes ... sem pravkar od pregleda in je vse ok. Sem zaprta - čeprav sem se ful bala da ne bi bila ker nosim ful nizko, dala bris za bakterijo in sem na + 9 kg. Naslednji pregled je 25.11. Upam, da bomo zdržali do tam!

(odgovor članu ellena)
Neposredna povezava do sporočila: 842
4.11.2008 16:07:25   
Prvosonce
tud jaz sem prišla še malo počvekat. Prej sem se celo uspela zmotit v svoji starosti, v resnici sem 27 ne  28, ne vem kako mi je ratalo ... user posted image

Naslednji pregled pa imam v petek, torej 7. 11. Moram pa tudi malo pokritizirat G, ker namreč spada med tiste, ki niso ravno radodarni z Uz pregledi. pri svojem sem imela samo dva, potem pa še samoplačniško 3D v 24t. In od takrat praktično nisem videla svojega otročka user posted image . Pa tudi naroča me zelo poredko, upam da bo od sedaj naprej kaj bolje. Ne vem ali naj mu rečem če lahko naredi še kakšen UZ, ampak najbrž tako ali tako ne bo hotel ....

Ali se glede na merjenje trebuščka s šivilskim metrom vidi, če bi otrok zaostajal v rasti?

No zdaj pa dalje kuhat kosilo ... sem že pošteno lačna, pa tud dragi bo kmalu doma ....

LP

(odgovor članu Lyla)
Neposredna povezava do sporočila: 843
4.11.2008 16:08:25   
Lyla
IZVIRNO SPOROČILO: pišapela

Hej!

Za streptokok B moram tudi jaz jutri malo povprašati mojo G, kako in kaj. Koliko pa stane ta test?

Jst sem danes plačala 10 eur, Ne vem pa če to velja povsod.

(odgovor članu pišapela)
Neposredna povezava do sporočila: 844
4.11.2008 17:12:47   
tejci01
Ojla
držite pesti za jutri zjutraj,ker imam pregled. Za odvzem brisa za bakterijo streptokoki je pri mojemu g. cena okrog 12 eur.

(odgovor članu Lyla)
Neposredna povezava do sporočila: 845
4.11.2008 17:19:44   
martka
joj, koliko ste popisale....
sem morala tri strani brat.
danes sem bila v MŠ. ena je že pisala o sestri Pavlini, moram se strinjat, zelo fajn ženska.
Ana Luna:
Pa je dejala, da "zavarovalnica žal plača samo šiviljski trak". user posted image (Z njim me namreč zmeri na vsakem pregledu. Danes mi niti ni povedala dolžine, je le rekla, da je o.k.) Rekla mi je: "Kakršen že je in kolikor je že velik - vaš je!" user posted image

kam pa ti hodiš h ginek.? v prejšnje tisočletje?!? zelo grd in grob odnos, moram priznat!  potem pa si jaz, ki sem imela že 8 UZ (skupaj z nuhalno) še želim enega? joj...

no, danes sem (sva) z dragim izvedela eno zelo dobro novico: voziček nama bodo kupili njegovi starši! juhu, pa smo prihranili 830€!!! carsko!

drugače pa tudi mene občasno zbode nekje daleč spodaj, pa sramne kosti me kdaj pa kdaj bolijo... a to vse mora bit, kajne? poti nazaj več ni- samo še naprej, do cilja.

čestitam za oddajo diplomske naloge!!!

Zazri se v otrokove oči, ničesar globljega ne boš našel.

(odgovor članu Lyla)
Neposredna povezava do sporočila: 846
4.11.2008 18:11:30   
Ikelc
JULIKA a ti greš tudi  na Ptuj rodit?
Jaz sem sicer več časa pri mojem, ki je iz okolice Ptuja, ko pa grem v bisterco (ginekologinji in papirje, pošto urejat), se mi zdi da same trebuščke vidim.
Imaš že vse pripravljeno za porodnišnico?
Jaz še nimam vsega, pa sem prvo rodila v 36.tednu(me je presenetila).

(odgovor članu julika)
Neposredna povezava do sporočila: 847
4.11.2008 18:17:24   
Ikelc
DAVČNA OLAJŠAVA ZA VZDRŽEVANE ČLANE- pozor vsem, ki že imate otroka in ste ga dale v davčno olajšavo pri porodniški, 10%-kolikor znaša olajšava, boste drugo leto plačale v dohodnini. Je moja znanka fajn plačala lani.
In sem vprašala na CSD, ko se s teto dobro poznava kako je s tem in mi je potrdila, da se to ne splača, boljše, da ima očka starejšega ali več starejših otrok za olajšavo.

(odgovor članu nadya)
Neposredna povezava do sporočila: 848
4.11.2008 18:20:38   
pike

Ikelc tudi jaz bom rodila v Ptujski porodnišnici. Mislim, da bo tam tudi Julika rodila. Mogoče bomo pa cimre, nikdar se ne ve. Jaz imam pdp 11.12.2008. Se pa že pripravljam na to, da me lahko tudi prej preseneti, ker koliko slišim, jih veliko rodi kak teden prej.

(odgovor članu Ikelc)
Neposredna povezava do sporočila: 849
4.11.2008 18:23:21   
pike

Pozabila sem vprašat: Se je mogoče že katera z svojim G dogovorila za ULTIVO? Jaz bom pri naslednjem pregledu, ko bom v 37 tednu. Sem pri prejšnjem pregledu čisto pozabila.

(odgovor članu pike)
Neposredna povezava do sporočila: 850
Stran:   <<   < Prejšnja stran  32 33 [34] 35 36   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  32 33 [34] 35 36   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Kako bi reagirali ..
Admin

če bi šel vaš mož na kavo z bivšim dekletom, ki je že leta ni videl, da se malo "pogovorita"?