Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: blaža Kdaj si pa ti ugotovila, da je alergičen tvoj otroček na kravje mleko? Če mu nisi dala pred enim letom, ali je alergijo razvil potem, ali si opazila to že prej pri mlečnih izdelkih? kakšne pa so te reakcije, če je otroček alergičen na kravje na tole ti bom pa še jaz odgovorila....jaz sem ugotovila pri treh meseceh, ko je bila izključno dojena in ni prenašala kravjega mleka, ki sem ga jaz uživala. tako da sem bila do njenega 11m na strogi brezmlečni dieti, brez sirov, jogurtov, ma brez vsega. vmes smo dvakrat poskusili, pa je bila takoj reakcija, no potem pa je alergija izzvenela, zaradi diete. kazalo se je z bruhanjem, izpuščaji, groznimi krči, ki so trajali praktično nonstop. ¸ko sem šla na dieto, je vse čudežno izginilo, če sem poskusila mleko, se je vrnilo. zdaj je ok. po 11m sem uvedla najprej izdelke, potem pa mleko in je ok. in otrok po 1. letu bo redko zrazvil alergijo, če je že prej ni. gre se samo zato, da njegov prebavni sistem še ni tako razvit in ne prenaša mlečnih beljakovin v kravjem mleku. po enem letu pa je razvitost navadno na taki stopnji, da je ok. in mlečni izdelki so tudi nekaj drugega kot mleko, beljakovine so drugačne in jih je manj. in tudi v adaptiranem mleku je fora ravno v tem, da so te beljakovine prilagojene dojenčku, čeprav je še vedno to k.m. in ja, domače mleko je sigurno boljša opcija kot kupljeno, ampak ne pred 1 letom. in zgovarjanje na to, kaj vse je bilo včasih otroci so bili na km, dudo se jim je v šnops namakalo, v avtih so se vozili brez sedežev itd. itd. in ne vidim potem smisla v nekem napredku, v nekih novih dognanjih in spoznanjih, znanjih, če se je tako fajn oklepati tistega včasih. ostali bi res v jamah in si kurili ognje, pa bi nam blo fajn.
< Sporočilo je popravil ulla80 -- 3.11.2008 7:56:05 >
|