|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RHD-neg
29.10.2008 16:31:30   
bjondi
Pozdravljene,

Sem RHD-neg in v prvi nosečnosti nisem dobila nobene inekcije ,ki naj bi jo dobila ženska,če
je RHD-neg.(ne med nosečnostjo in ne po nosečnosti)...

Sedaj sem v drugo noseča sem v 6 tednu in me zanima kaj pomeni za drugo nosečnost RHD-neg
mamica?

Ali ima morda katera izmed vas kaj več izkušenj...Mi je pa G pred drugo zanositvijo rekel ,da naj me
ne skrbi zadeva predno ne zanosim...

Hvala vsem v naprej...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: RHD-neg
29.10.2008 16:47:08   
Dali*
Ma čudno, da v prvi nosečnosti nisi dobila inekcije. Dobiš jo v 28. tednu in to se tudi zabeleži v materinsko knjižico, bodi pozorna. IGt

(odgovor članu bjondi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
29.10.2008 17:03:51   
uwaga
Pozdravljena!
Jaz sem dobila zaščitno injekcijo med prvo in med drugo nosečnostjo. Po porodu pa ni bilo potrebno saj imata oba otroka Rh-.
Kot je že Dali napisala dobiš jo v 28. tednu in se vpiše v materinsko knjižico.
Je pa čudno da je tebi niso dali. Izprašaj ginekologa!

(odgovor članu Dali*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
29.10.2008 19:31:19   
ANEJ01
jaz sem jo pri sinu dobila v 28.tednu nosečnosti ker sem RH neg.,ter po porodu ker je bil sin RH poz. in tudi sedaj jo bom dobila ko bom dopolnila 28.tednov.Vprašaj svojega ginekologa.

< Sporočilo je popravil ANEJ01 -- 29.10.2008 19:32:10 >

20.01.2009 se nam je pridružil Gal

(odgovor članu uwaga)
Neposredna povezava do sporočila: 4
29.10.2008 22:10:35   
bjondi
Bom pa res preverila v materinski knjižici iz prve nosečnosti...
Hvala za nasvet pod kaj naj gledam...

(odgovor članu ANEJ01)
Neposredna povezava do sporočila: 5
29.10.2008 22:26:36   
Anonimen
Misli, ne morem verjet - pod kaj naj gledam? A se ne spomniš, če so ti slučajno dali enekcijo v rit ali ne? Mene je bolelo, enekcija gre v mišično tkivo in je res zoprna zadeva, ne bom je pozabila, nikoli? Dobiš jo celo dvakrat, in sicer v 28. tednu, drugo pa takoj po porodu. Prej jo boš našla v možganih kot pa v materinski knjižici!!! P.S. Pa ne dobiš je v narkozi, da ne bo pomote.

Dandanes dobi vsakaa RH negativna nosečnica enekcijo. Če je nisi, je lahko vsak tvoj naslednji otrok zelo ogrožen. Gre za to, da  RH negativne nosečnice v krvi nimamo D antigena, ki ga Rh pozitivni ljudje imajo (in teh je največ). Če pride D antigen v kri Rh negativne nosečnice, se njena kri agresivno bori proti temu antigenu in ustvarja protitelesa. Ker je Rh pozitivnih ljudi veliko več kot Rh negativnih, je večja možnost, da nosečnica nosi Rh pozitivnega otroka. In le tu nastane problem (če nosi Rh -  otroka, je vse v redu). Ker se njena kri bori proti antigenu D z agresivnimi protitelesi, laahko le-ta preko posteljice prehajajo do otroka. Če se to zgodi, je otrok lahko v najboljšem primeru hud invalid (ker ga protitelesa tako zelo uničijo) ali pa otrok zaradi tega v trebuhu nosečnice umre.

Zato je tako zelo pomembna enekcija, da to preprečijo. In v Sloveniji dobi vsaka Rh - nosečnica to enekcijo. Res pa je, da se te enekcije dajejo nosečnicam šele zadnjih nevem ene 10 let, tako da tudi prej so Rh - nosečnice rodile več zdravih otrok zaporedoma, lahko pa je cela štala.

(odgovor članu bjondi)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
29.10.2008 22:46:24   
bjondi
Mi ni treba brat do konca tvojega posta...je 100 posto nisem dobila,
brez da gledam v knjižico sploh pa ne v stegn...Je pa 10 let od prve nosečnosti...
Če si se ti tok poglobila da si boš vse zapomnila po tolikih letih pa svaka čast...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
29.10.2008 22:50:52   
bjondi
Ja je pa res da mi je pred drugo zanositvijo ko sem ga okoli
tega spraševala rekel,da ni več tako kot je blo včasih...no bo treba počakat
na prvi pregled...vem pa kaj je lahko vse narobe zato sprašujem...
In vem da so mi takrat rekli da jo dobim po porodu v prvi nosečnosti pa 
je zagotov nism... 

Hvala za odgovor

(odgovor članu bjondi)
Neposredna povezava do sporočila: 8
29.10.2008 23:52:03   
Anonimen
No, prej sem razumela, da ne veš in da morš pogledat v knjižico .... ki jo boš verjetno po toliko letih zelo iskala. V postu sem napisala to, kar te je zanimalo, zakaj je enekcija pomembna in kaj se lahko zgodi. Je pa res, da ne moreš na preiskave,preden nisi noseča. To je Coombsov test, s katerim ugotavljajo prisotnost D antigena v krvi, ne vem pa kaj naredijo, če ti ga v drugi nosečnosti najdejo.

Seveda, da sem se poglobila, saj sem rodila in glede na to da sem Rh - in so me filali z enekcijami, sem se podrobno pozanimala zakaj in kaj to pomeni. Po mojem mnenju bi se morala vsaka nosčnica zanimati za take posebnosti. Nekatere se celo poglabljajo v to, da nekateri pravijo, da je ta enekcija lahko škodljiva, saj je narejena iz krvi drugih osebkov in ne vemo natačno, kaj lahko fašemo, ampak vseeno se splača zaščitit. Malo si preberi, na internetu je veliko informacij o tem, če te zanima.

(odgovor članu bjondi)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
30.10.2008 11:55:52   
bjondi
Določene stvari imam skrbno shranjene in je tudi MK iz prve nosečnosti
pri roki...

Sem preverila,da med prvo nos. nisem bila cepljena za to zadevo in tudi
po nos. ne ker je bil otrok rhd neg.

Vem sem že marsikaj prebrala na to temo ,ker me jasn da skrbi če je
zadeva tako pomembna zato tudi sprašujem vas kako je bilo to,ker
pač sama nisem bila deležna tega...verjetno bo res držalo to da je
bilo toliko let nazaj to nekoliko drugače kot je rekel tudi G.
Verjetno me sedaj le čaka v 28 tednu inekcija...

Da pa si bom vse do potankosti zapomnila pa nisem človek ,ki bi delal
zdrahe za vse stvari in bil malo manj kot bolj poučen kot naša medicina
zarad ene nosečnosti...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
30.10.2008 12:59:43   
dana
Potem pa zaradi tega ker je bil tvoj otrok tudi Rh- nisi bila cepljena. Čudno mi je samo, da te niso cepili v 28. tednu.

Jaz sem dobila 2 injekcije. Ta prve se spomnim, une iz porodnišnice pa ne. Tako da če ne bi imela v MK potrdila, sploh ne bi vedela da sem bila cepljena.

(odgovor članu bjondi)
Neposredna povezava do sporočila: 11
30.10.2008 14:43:12   
Anonimen
Sam oni ne morjo vedet al je otrok neg. ali poz. k to zvejo šele potem ko pride na svet,tako da mene to ful čudi da ti je takrat niso dal.user posted image ti kar dober povprašaj ginekologa da bo ja vse ok

(odgovor članu dana)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
30.10.2008 21:25:36   
bjondi
Hvala za skrb,bom vse preverila pri G čez 14 dni ko bo
prvi pregled...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
31.10.2008 11:31:17   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Misli, ne morem verjet - pod kaj naj gledam? A se ne spomniš, če so ti slučajno dali enekcijo v rit ali ne? Mene je bolelo, Inekcija gre v mišično tkivo in je res zoprna zadeva, ne bom je pozabila, nikoli? Dobiš jo celo dvakrat, in sicer v 28. tednu, drugo pa takoj po porodu. Prej jo boš našla v možganih kot pa v materinski knjižici!!! P.S. Pa ne dobiš je v narkozi, da ne bo pomote.

mislim anonimna k si že tolk pametna in oh in sploh prvič se napiše inekcija ( sestavljena je iz brizge, igle in zdravila) ne enekcija.

drugič inekcijo dobiš prvič v 28 tednu če si rhd neg. potem pa takoj po porodu če je otrok rhd poz. če je neg. je ne dobiš.

je pa lepo prašala in je ni treba ****i, ji lahko lepo odgovoriš. tud ti se nis rodila vsevedna ali pač.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
31.10.2008 11:36:43   
Anonimen
ne vem kam mi je pri injekciji ušel j no ga zej dodajam

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
31.10.2008 11:44:30   
Felicita
IZVIRNO SPOROČILO: bjondi

če imaš sedaj otroka z istim partnerjem, verjetno ne boš dobila inekcije, ker to, da je otrok Rh- lahko pomeni edino to, da sta oba s partnerjem Rh-, torej nevarnosti za plod ni. (Rh faktor se deduje dominantno/recesivno in rh- je recesivna različica, do katere pride samo, če sta oba starša rh-).

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu bjondi)
Neposredna povezava do sporočila: 16
31.10.2008 11:51:13   
katra55
IZVIRNO SPOROČILO: Felicita

če imaš sedaj otroka z istim partnerjem, verjetno ne boš dobila inekcije, ker to, da je otrok Rh- lahko pomeni edino to, da sta oba s partnerjem Rh-, torej nevarnosti za plod ni. (Rh faktor se deduje dominantno/recesivno in rh- je recesivna različica, do katere pride samo, če sta oba starša rh-).

Sem mislila napisati isto.

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 17
31.10.2008 22:29:09   
bjondi
user posted image  ...z istim partnerjem ja...hvala še za eno dodatno info...

(odgovor članu katra55)
Neposredna povezava do sporočila: 18
31.10.2008 22:41:53   
polna_luna

Felicita. ne bo glih držalo.
Obstaja možnost, da je partner Rh+ , pa ima dedni zapis Rh+ / Rh- . (Ker je Rh+ dominantna različica, kot si že ti napisala.)
In tako ima otrok fifti-fifti šanse, da bo Rh+ oz. Rh- (otrok pač dobi po en gen od vsakega starša).
Upam, da nisem preveč zakomplicirala in de je stvar razumljiva :)

V življenju ni naključij...
Vsaka stvar je za nekaj dobra...

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 19
31.10.2008 23:00:51   
bjondi
Ja kako se pa ve al je partner rhd + al - ?

Ma sej ni panike bom počakala do pregleda...

(odgovor članu polna_luna)
Neposredna povezava do sporočila: 20
31.10.2008 23:26:22   
uwaga

[
/quote]

To pa ni nujno. Moj partner ima Rh poz. jaz pa Rh neg. Otroka imata oba Rh neg.

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 21
1.11.2008 9:28:25   
Anonimen
Tukaj je bolj pomembno, da če je mati -, mora biti pred porodom cepljena. Oče ni vprašljiv ali je -ali+

(odgovor članu uwaga)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
1.11.2008 9:31:08   
Felicita
IZVIRNO SPOROČILO: polna_luna

moja napača. se opravičujem, na mešan zapis sem pa pozabla. se posipam s pepelom.

Felicita. ne bo glih držalo.
Obstaja možnost, da je partner Rh+ , pa ima dedni zapis Rh+ / Rh- . (Ker je Rh+ dominantna različica, kot si že ti napisala.)
In tako ima otrok fifti-fifti šanse, da bo Rh+ oz. Rh- (otrok pač dobi po en gen od vsakega starša).
Upam, da nisem preveč zakomplicirala in de je stvar razumljiva :)

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

Neposredna povezava do sporočila: 23
1.11.2008 15:26:00   
polna_luna

moja napača. se opravičujem, na mešan zapis sem pa pozabla. se posipam s pepelom.

user posted image

V življenju ni naključij...
Vsaka stvar je za nekaj dobra...

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 24
2.11.2008 8:58:53   
katra55
Jaz pa nisem dobro prebrala.

Dedovanje Rh faktorja: Rh faktor se izraža dominantno. Dominantni homozigoti (RR) bodo imeli krvno skupino Rh+, prav tako bodo heterozigotni osebki (Rr), imeli krvno skupino Rh+. Samo v primeru recesivnih homozigotov (rr) bo nastopila krvna skupina Rh-.

Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?