Kerensa*
|
IZVIRNO SPOROČILO: jakaracman Ali vas je kaj strah finančne krize. A te, o kateri je toliko govora zadnji mesec?... ne, niti najmanj... ker to sploh ni finančna kriza zame... to je politika, pomešana z gospodarstvom... in za oboje mi je tako ravno, kakor za PREDlanski sneg... finančna kriza je, ko je ura 2 zjutraj, otrok ti tuli od lakote, ti pa nimaš niti za liter mleka... in ko smo 28-ega in brez € v žepu, 29-ega ti pa pride gazda po 500€ najemnine, drugače letiš na cesto... in ko živiš v LJ, službo imaš na Vrhniki, ti pa nimaš niti za prevoz z avtobusom, da bi v službo sploh prišel, potem pa v snegu na minus 15 stopinj ob 4-ih zjutraj odideš od doma in na štop, da boš ja točen na šihtu... TO, pi*da, je finančna kriza... in ker sem jo 2x preživela, me nič več ne gane... vsaj to zdaj ne. ali mislite, da boste med 1300 delavci, ki bodo izgubili službo? Zaradi "finančne krize"?... ne. Ali delate v taki branži, ki se ji kriza že pozna? Načeloma ja... delam v storitveni dejavnosti, javnih prevozih, torej avtomobilski stroki in logistiki... pozna se... gorivo je vedno dražje, cen ne smemo dvigniti, ker bomo izgubili stranke, ki jih je že tako manj, ker se naša storitev smatra kot luksuz, dobička za voznike je vedno manj, obroki za leasing vozil so enaki, če ne celo višji, zavarovanja tudi, posledično pa torej dobiček manjši... ja, pozna se nam. Ali se recimo bojite , da se bo obrok za stanovanjski kredit nevarno dvignil? Moj ne, ker ga nimam.
|